Βάψιμο ξύλου....

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

δεν θέλω να χρωματιστεί, θέλω να τονίσω τα νερά του ξύλου και να του δώσω ένα γυαλιστερό φινίρισμα.
για παράδειγμα σκέφτομαι να κάνω μια τραπεζαρία ή κάποιο τραπεζάκι καφέ.
αυτά που κάνω στον τόρνο, τα περνώ με παραφινέλαιο φαρμακευτικό και από πάνω ένα γυαλιστικό βερνίκι σε σπρευ( βλέπε φωτο).
φαντάζομαι όμως ότι θα υπάρχουν και άλλα υλικά ενδεχομένως που δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα σε μασιφ επιφάνιες.

Attachments

• IMG_20161027_211331_1.jpg
    IMG_20161027_211331_1.jpg
    63.3 KB · Views: 289
Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

δεν θέλω να χρωματιστεί, θέλω να τονίσω τα νερά του ξύλου και να του δώσω ένα γυαλιστερό φινίρισμα.
αυτά που κάνω στον τόρνο, τα περνώ με παραφινέλαιο φαρμακευτικό και από πάνω ένα γυαλιστικό βερνίκι σε σπρευ( βλέπε φωτο).
φαντάζομαι όμως ότι θα υπάρχουν και άλλα υλικά ενδεχομένως που δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα σε μασιφ επιφάνιες.
Εκπληκτικο!
Απο κολλημενα καδρονια?

Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Δυνατός...μπραβο Παύλο...

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

επειδή όταν πιάνομαι μ αυτά ξεχνιέμαι και δεν τραβάω φωτο, την επόμενη φορά θα ανεβάσω βήμα προς βήμα όλη την διαδικασία. το άσπρο ξύλο είναι οξυά ή πλατάνι δεν θυμάμαι και το καφέ είναι η φτελιά το κοινώς επονομαζόμενο φτωχικό καραγάτσι όπου έχουν τρελαθεί όλοι εδώ πάνω να το καίνε στα τζάκια και στις σόμπες.
τώρα στο θέμα μας με το βάψιμο...

Παιδιά ερώτηση:Για να κάνουμε μια ξύλινη επιφάνεια food safe,πχ πιάτο περνάμε το άβαφο ξύλο με tung oil.Αν το ξύλο είναι ήδη βαμμένο με βερνίκι εμποτισμού δυαλύτου πχ,μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία ή όχι;

Παιδιά ερώτηση:Για να κάνουμε μια ξύλινη επιφάνεια food safe,πχ πιάτο περνάμε το άβαφο ξύλο με tung oil.Αν το ξύλο είναι ήδη βαμμένο με βερνίκι εμποτισμού δυαλύτου πχ,μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία ή όχι;

Θα πρέπει να το αφαιρέσεις.
Δοκίμασε με τριβείο και 80-100άρι γυαλόχαρτο μέχρι και 240-320.
Μετά θα περάσεις 1-2 χέρια λαδάκι και θα είσαι κούκλος!

Ευχαριστώ Νικ,δεν είναι βαμμένο το ξύλο,η ερώτησή μου ήταν αν θα μπορούσα να βάψω κάπως και μετά να περάσω λάδι.Προφανώς όχι..

Πρώτα λάδι και μετά βερνίκι αν θες.
Εγώ πάντως προτιμώ να μην συνδυάζω τα 2 αυτά μεταξύ τους.
Ή το ένα ή το άλλο...

Βρε δαιμόνιε,ξαναδιάβασε την αρχική μου ερώτηση!!Food safe σκεύη φαγητού θέλω να φτιάξω!Και ρωτώ αν υπάρχει τρόπος να τα βάψω κιόλας αντί να τα περάσω μόνο με tung oil,το οποίο παρεμπιπτόντως να ξέρετε είναι φαρμάκι,αγόρασα 500ml 21 ευώ.

Χαχα, πέρασε τα με λινέλαιο ειδικό γι αυτόν τον σκοπό και τελείωσες..
Ούτως η άλλως αυτά τα food safe όπως τα λες θα έρχονται σε επαφή με λάδια όλη την ώρα οπότε θα αυτοσυντηρούνται! :p

Βρε δαιμόνιε,ξαναδιάβασε την αρχική μου ερώτηση!!Food safe σκεύη φαγητού θέλω να φτιάξω!Και ρωτώ αν υπάρχει τρόπος να τα βάψω κιόλας αντί να τα περάσω μόνο με tung oil,το οποίο παρεμπιπτόντως να ξέρετε είναι φαρμάκι,αγόρασα 500ml 21 ευώ.

Υπαρχει τροπος....

Βαφεις πρωτα με χρωμα ζαχαροπλαστικης που χρησιμοποιηται να χρωματισει τροφιμα. Διαλυεις σε νερο μερικες σταγονες (κανε δοκιμες) και βαφεις οπως τα dyes. Δηλαδη σηκωνεις τις ινες με οινοπνευμα, τριβεις με 400 απαλα να τις κουρεψεις και μετα περνας 1-2 αναλογα το αποτελεσμα χερια απο το χρωμα.
Μετα ριχνεις καποιο απο τα φυσικα λαδια που εμποτιζουν ή αν θελεις φιλμ και το κομματι ειναι κυριως διακοσμητικο ριχνεις shellac (γομαλακα).

παρε και ενα λινκ να δεις αποτελεσματα.
http://chris-reilly.org/blog/food-safe-wood-stain/

Υπαρχει τροπος....

Βαφεις πρωτα με χρωμα ζαχαροπλαστικης που χρησιμοποιηται να χρωματισει τροφιμα. Διαλυεις σε νερο μερικες σταγονες (κανε δοκιμες) και βαφεις οπως τα dyes. Δηλαδη σηκωνεις τις ινες με οινοπνευμα, τριβεις με 400 απαλα να τις κουρεψεις και μετα περνας 1-2 αναλογα το αποτελεσμα χερια απο το χρωμα.
Μετα ριχνεις καποιο απο τα φυσικα λαδια που εμποτιζουν ή αν θελεις φιλμ και το κομματι ειναι κυριως διακοσμητικο ριχνεις shellac (γομαλακα).

παρε και ενα λινκ να δεις αποτελεσματα.
http://chris-reilly.org/blog/food-safe-wood-stain/

Η γομαλάκα όμως δεν είναι καθόλου ανθεκτική στο νερό για φεύγει πανεύκολα.

Και μονο που θα ξερεις πως εχεις βαφη απο εντομα στο πιατο σου ειναι ενας τεραστιος λογος να μην το κανεις...

Ασχολίαστο αυτό.
Το μέλι που τρως είναι προϊόν χώνεψης (από τις μέλισσες).
Επίσης το ποιοτικότερο μέλι παράγεται από τις εκκρίσεις του εντόμου (και μετά βόσκεται από τις μέλισσες) Μarchalina hellenica, οπότε η φράση "φάε σκ**α" αποκτάει νόημα.

http://melissokomianet.gr/peykomelo-marchalina-hellenica/

Επίσης δεν νομίζω να βάζεις κοπριά στις ντομάτες σου! :p

Ασε μας ρε Νικο.
Ο καθενας εχει την αποψη του.

http://repairwood.blogspot.gr/p/blog-page_1037.html

Μπορώ να σου φέρω χιλιάδες παράδειγματα ακόμα...
Άλλο η αποψη και άλλο η πράξη, μην μπερδεύεσαι.

Πολλά πράγματα στηρίζονται στις απόψεις ενώ άλλα είναι facts! ;-)