Βάψιμο ξύλου....

Αρα Νικο το blackboard paint δεν κάνει. Βάσης νερού βέβαια το δίνει αλλά οκ. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιησει χρώμα κιμωλίας γι αυτό ρωτάω. Έχω διαβάσει ότι έχει πολύ καλή καλυπτικοτητα αλλά αναρωτιέμαι για το σοκορα του mdf. Θα είναι εντάξει χωρίς υπόστρωμα η θα έχω θέμα?
Κώστα άλλο το ένα άλλο το άλλο.Το χρώμα που λες είναι λαδομπογιά,μην τη χρησιμοποιήσεις,δεν κάνει για έπιπλο κανενός είδους.Αν βάψεις με χρώμα κιμωλίας (chalk paint) δε χρειάζεσαι κανένα υπόστρωμα.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βάσης νερού είναι και το χρώμα κιμωλίας Κώστα.Έχει την υφή που θες και βάφει σε κάθε επιφάνεια.Εγώ θα το περνούσα πρώτα ένα χέρι αραιωμένο και μετά απο δύο μέρες ένα άλλο αδυάλυτο.Μετά απο άλλες δύο μέρες να ξέρεις θέλει τρίψιμο και κέρωμα.Το κερί όμως θα δώσει μια γυαλάδα.

Βάσης νερού είναι και το χρώμα κιμωλίας Κώστα.Έχει την υφή που θες και βάφει σε κάθε επιφάνεια.Εγώ θα το περνούσα πρώτα ένα χέρι αραιωμένο και μετά απο δύο μέρες ένα άλλο αδυάλυτο.Μετά απο άλλες δύο μέρες να ξέρεις θέλει τρίψιμο και κέρωμα.Το κερί όμως θα δώσει μια γυαλάδα.
Το ξέρω για το κερί απλά επειδή θέλω να έχει και μια όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία από μικροκτυπηματα και γρατζουνιες έλεγα αν γίνεται να το πέρναγα με κάποιο ματ βερνίκι νερού. Απλά δεν έχω καταλεβει αν το βερνίκι έχει θέμα επάνω από το χρώμα κιμωλίας και αν γίνεται.εχω διαβάσει ότι το περνάνε με βερνίκι αλλά εδώ Ελλάδα δεν βρήκα κάτι που να λέει με σαφήνεια ότι μπορεί να περαστεί επάνω από χρώμα κιμωλίας. Όπως καταλαβαίνεις είμαι αρκετά αδαής στο θέμα του βαψιματος αλλά γι αυτό ρωτάω.

Το blackboard paint είναι αυτό.
https://www.berling.gr/el/products/black-board-paint

Ευχαριστώ Νίκο για τις πληροφορίες. Βερνίκι ματ για χρώμα κιμωλίας βρήκα. Μαύρο χρώμα ματ κιμωλίας δεν βρήκα εδώ Αθήνα. Θα το ψάξω και άλλο να δω.ευχαριστω πάντως.

Έχω φτιάξει έναν πάγκο εργασίας στο εργαστήριο μου και από πάνω έχω τοποθετήσει 15mm mdf ως επιφάνεια όπου θα γίνονται οι εργασίες. Πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Μέχρι στγμης δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα βάψιμο, αλλά τωρα και μετά από κάμποσο καιρό που τον έχω αποφάσισα να τον βάψω για να δείχνει και να καθαρίζεται καλύτερα καθώς και να τον προστατέψω από τυχόν φθορές. Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας για το υλικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τον βάψω

Γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς με τέτοια αγγαρεία.Χρειάζεται πολύ αστάρι και μετά πλαστικό ή λαδομπογιά..Πάλι ευαίσθητο σε κακομεταχείρηση θα είναι.Εγώ τουλάχιστον το έχω άβαφο εδώ και τέσσερα χρόνια,μια χαρά είναι.Μόνο υγρά δε θέλει πάνω του.

Ναι ναι!
Το ιδιο κανω και εγω στον παγκο που εχω φτιαξει για παγκοπριονο και ρουτερ, του βαζω το mdf και μπορω και κανω και αλλες εργασιες χωρις να επιρεαζεται η επιφανεια του!

λοιπον....με εχει φαει η περιεργεια οποτε ρωταω...

μενω προσωρινα σε ενα τουριστικο ενοικιαζομενο που το εχει μαραγκος...που προφανως εχει κανει τα ξυλα μονος του,
Κουφωματα, πορτες και μια κουπαστη ειναι βαμμενα με μια μπογια που τους δινει μια ελαφρια σαγρε υφη...
με τι ειδους χρωμα γινονται?

Συντηρητικά εμποτισμού σε κόντρα πλακέ με τι ρολο τα περνάτε?

Δοκίμασα με σφουγγάρι αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος, είναι σαν να αφήνει κάποιες φουσκάλες επάνω.Το σκούπισα με ένα πανακι και έγινε λίγο καλύτερα,αλλά μήπως να το περάσω με το κλασσικό ρόλο με το ψιλό χνούδι?

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Συντηρητικά εμποτισμού σε κόντρα πλακέ με τι ρολο τα περνάτε?

Δοκίμασα με σφουγγάρι αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος, είναι σαν να αφήνει κάποιες φουσκάλες επάνω.Το σκούπισα με ένα πανακι και έγινε λίγο καλύτερα,αλλά μήπως να το περάσω με το κλασσικό ρόλο με το ψιλό χνούδι?
Έχει ρόλο με ψιλό χνούδι και σφουγγάρι από μέσα ! Η ρόλο με σφουγγάρι αλλά χορισ μεγάλα κενά !

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Έχει ρόλο με ψιλό χνούδι και σφουγγάρι από μέσα ! Η ρόλο με σφουγγάρι αλλά χορισ μεγάλα κενά !

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ναι σόρρυ,όταν έγραψα σφουγγάρι εννοούσα ότι χρησιμοποίησα ρολό με σφουγγάρι αλλά δεν είχε καλό αποτέλεσμα.Ενα άλλο κομμάτι που είχα χρησιμοποιήσει ρολό με ψιλό χνουδακι ( αλλά απο μέσα σίγουρα δεν είχε σφουγγάρι) είχε καλύτερο αποτέλεσμα.

Όταν λες χωρίς μεγάλα κενά τι ακριβώς εννοείς?

Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές , βερνίκια γενικως σε ξύλο με πινέλο .

Ξυλο βαμμενο με ανηλινες νερου. Εκτος απο σπρευ διαφανο, τι αλλο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για να προστατευσει και να γυαλισει ?

Αχρωμο βερνικακι πολυουρεθανης. 2 η 3 χερια με ψιλο γυαλοχαρτο 600αρι μετα το πρωτο χερι.

Υπαρχει και βερνικι κεριου το οποιο ειναι πολυ καλο αν θες να αποφυγεις το βερνικι πολυουρεθανης. Θα του δωσει ομως μια ομορφη σατινε οψη και οχι την γυαλιστερη/gloss που ισως θες.
https://ergomarket.gr/diy-kanto-mon...x-finish-varnish-polyvine-finiriasma-kerioy./

Οι παστες κεριου δεν θα σου δωσουν την γυαλαδα που θες αλλα ουτε και την προστασια.

Δεν βρήκα πολυουρεθάνης βερνίκι, όχι τουλάχιστον στη μορφή αυτή. Πηρα ένα βερνίκι γυαλιστερό θαλάσσης της vivechrom. Θα κάνει την ίδια δουλειά ή το πολυουρεθάνης έχει κάτι το μαγικό?