Βάψιμο ξύλου....

Θελει δουλεια.
ΜΗΝ ΤΡΙΒΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.
Καλύτερα γραψου γυμναστηριο.

Παρε ενα τριβειο εστω Dexter 125 εκκεντρο να κανεις δουλεια.
Το εσκισες στις χαρακιές.
Ξεκινα με 120 και δες ΑΝ εξομαλυνονται. Αν όχι κατεβα στο 100.

Θελει δουλεια.
ΜΗΝ ΤΡΙΒΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.
Καλύτερα γραψου γυμναστηριο.

Παρε ενα τριβειο εστω Dexter 125 εκκεντρο να κανεις δουλεια.
Το εσκισες στις χαρακιές.
Ξεκινα με 120 και δες ΑΝ εξομαλυνονται. Αν όχι κατεβα στο 100.

Φίλε ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σου.

Το χρώμα που έχει από κάτω δεν μου άρεσε, οπότε αποφάσισα νά το βαψω με κιμωλία, μπορώ να το βάψω κατευθείαν από πάνω ή πρέπει να περάσω κάποιο στρώμα βελατουρας?

Και πάλι ευχαριστώ όλους για τον κόπο σας.

Αν εφαγες τον καπλαμα σε μερικα μερη και φαινεται η επιφανεια απο κατω,ξεχνα το βερνικι,περνα στοκο οπου χρειαζεται και βαψιμο,

μπορεις να αφησεις τα ποδια στο ξυλο που γινετε ωραια αντιθεση (και μην ξεχνας οτι παντα το ξυσιμο πρεπει να ακολουθει τα νερα του ξυλου)

konsola-broadway-me-tsimentoplakakia-kai-podia-apo-ksulo-akakias-150x50x75-ek-300x300.jpg

PP_406713.jpg

Δεν νομίζω ότι έφαγα καπλαμά δεν έφτασα τόσο βαθιά. Απλά βάφω με χρώμα κιμωλιας χωρίς κανένα υπόστρωμα από κάτω?

Εντωμεταξύ κάτι σαν το δεύτερο τραπέζι ήθελα να πετύχω πάνω μαύρο και κάτω ξύλο. Τώρα με κιμωλία δεν το βλέπω να βγαίνει έτσι.

Last edited by a moderator:
Σιγουρα θα χρειαστει στοκαρισμα και ασταρι πριν απο το χρωμα για να γινει καλη η δουλεια

ενασ αλλος "δρομος" ειναι να κολησεις καινουριο καπλαμα απο πανω που διευρυνει τις επιλογες σου στο τελειωμα

Τι να στοκάρει όμως;
Εγώ, απ´ότι μπορώ να διακρίνω, ο καπλαμάς δεν έφυγε, απλά αλλού τρίφτηκε πολύ κι αλλού λίγο.

Τι να στοκάρει όμως;
Εγώ, απ´ότι μπορώ να διακρίνω, ο καπλαμάς δεν έφυγε, απλά αλλού τρίφτηκε πολύ κι αλλού λίγο.

Ακριβώς....
Εγώ θα προτεινα να συνεχίσει το τριψιμο ώστε να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνεια.

Όσο για τις γραμμές που αναφέρονται κατά υπερβολή χαρακιές απλώς δεν έχει πιάσει το γυαλοχαρτα παντού και ήθελε υπομονή και περισσότερη άσκηση πίεσης...

Μπάμπη όπως έγραψα και χτες νομίζω πως σε σημεία έχει φύγει ο καπλαμάς, αυτό σου δείχνει και ο Γιώργος.Από κάτω φαίνεται το μασίφ ξύλο, πρόσεξε καλά τη φωτογραφία.Φαίνονται και οι τάβλες μία μία..

Καλημέρα,

Η απόφαση πάρθηκε από το έτερον ημισι. Χρώμα κιμωλιας, ένα γκρι την τα βλα και λευκά τα πόδια. Οπότε απλά το περνάω 2 χέρια και μετά κερωμα?

Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Μπάμπη όπως έγραψα και χτες νομίζω πως σε σημεία έχει φύγει ο καπλαμάς, αυτό σου δείχνει και ο Γιώργος.Από κάτω φαίνεται το μασίφ ξύλο, πρόσεξε καλά τη φωτογραφία.Φαίνονται και οι τάβλες μία μία..

Εγώ Νικόλα δεν βλέπω τάβλες από μασίφ ξύλο, το αρχικό σχέδιο του καπλαμά βλέπω που ήταν σαν τάβλες που σχημάτιζαν ρόμβο.
Τόσο στραβός είμαι;

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου δείχνεις...Την ένωση των καπλαμάδων;

Ναι Μπαμπη, τις ενωσεις απο τους καπλαμαδες,μικρο κενα,σκασιματα κτλ, και γενικα οποιαδηποτε μικροατελεια που θα δειξει μετα με την μπογια

Μπορει να μου φαινονται και απο την φωτο και να κανω λαθος και να ειναι τελειως επιπεδο,αν δεν περασω χερι απο ενα επιπλο δυσκολα να καταλαβω

Οι ενώσεις αυτές ότι και να τις κάνεις μετά από ένα διάστημα θα ξανανοιξουν...
Κάνοντας το κιμωλία αυτό θα είναι ένα μειονέκτημα.

Καλησπέρα,

Το τραπέζι το πουλάω λόγω έκτακτου οικογενειακόυ θεματος, δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτό τωρα.

Μαζί θα σας δώσω ένα τραπεζάκι σαλονιού καφέ.

Βρίσκομαι Κατερίνη, όποιος θέλει επικοινωνεί στο ................

Ευχαριστω για την κατανόηση και τις συμβουλές σας.

Δυστυχως ο κανονισμος υπαγορευει οτι οι πωλησεις πρεπει να ανακοινωνονται μονο στην αντιστοιχη κατηγορια των αγγελιων και εφ' όσον το μελος πληροι καποιες απαραιτητες προυποθεσεις.

Λάθος μου, sorry.
Επικοινωνία με προσωπικό μυνημα.

Δυστυχώς, δεν είναι.
Ευχαριστω.

Αγαπητοί φίλοι,
Πλήρης απογοήτευση, σας λέω.
Αναρωτιέμαι τι να τριψω το κόντρα πλακέ?
Αξίζει να ασχοληθώ γιατί με όλα βλέπω να πλησιάζω την τιμή καινούργιου.
Εύχομαι το Νέο έτος να φέρει υγεία σε όλους, τίποτα άλλο.

Αγαπητοί φίλοι,
Πλέον έχω να αντιμετωπίσω και ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως όλοι, κάτι έχουν. Το τραπέζι δεν λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό βέβαια.
Απογοητευτηκα εντελώς όταν το γύρισα ανάποδα και είδα την κατασκευή. Το καπάκι και η βάση είναι κούφια. Νοβοπαν η κόντρα πλακέ το οποίο είχε κολλημένα φίλα καπλαμά.
Το μόνο που είναι μασιφ είναι τα πόδια. Σκέφτομαι να πάρω μια ωραία ταβλα πευκου και να την βιδωσω στα ποδια αλλά είναι πολύ κοντό το ύψος των ποδιών 63 cm.
Πλήρης απογοήτευση, σας λέω.

Αναρωτιέμαι τι να τριψω το κόντρα πλακέ?
Αξίζει να ασχοληθώ γιατί με όλα βλέπω να πλησιάζω την τιμή καινούργιου.
Εύχομαι το Νέο έτος να φέρει υγεία σε όλους, τίποτα άλλο.

Σκέφτομαι και κάτι τέτοιο γιατί έχω κάτι Ταβλες που περισσεύουν. Αλλά για το ύψος τι να κάνω ομως που θα είναι χαμηλό?
https://tavla.gr/trapezi-xylines-tavles-krevatiou/
Αυτό εννοώ, τα έχω λίγο χαμένα λόγω κούρασης.