Βάψιμο ξύλου....

Ακριβεστατος! Αν τα έλεγες νωρίτερα, θα γλίτωνα την ταλαιπωρία της επίσκεψης στο μαγαζί!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συνάδελφοι τι χρώμα λετε να ειναι αυτο που χρησιμοποιει??το βάψιμο ειναι το χειρότερο μου!!
2366d5e6f4c3bf3aad64d7d4cca7ee8b.jpg

Στάλθηκε από το MYA-L41 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εξηγησε λιγο ...
θες να φτιαξεις κατι τετοιο για παιδια και θες το καταλληλο χρωμα?
τι ξυλο σκεφτεσαι να χρησιμοποιησεις?

Έλατο και πεύκο εχω ξύλα,ναι για παιδικό δωμάτιο προορίζεται.Οπότε ριπουλινι για υπόστρωμα και μετα τι όμως?σωστά?

Δεν υπαρχει περιπτωση βεβαια να καταλαβεις τι ειδους χρωμα ακριβως ειναι απο μια φωτογραφια..:)))

Ομως για να ειναι σε παιδικο παιχνιδι μαλλον θα ειναι καποια οικολογικη μπογια με βαση το νερο. Ψαξε για οικολογικα χρωματα και θα βρεις την ακρη ευκολα.

Συνάδελφοι τι χρώμα λετε να ειναι αυτο που χρησιμοποιει??το βάψιμο ειναι το χειρότερο μου!!
2366d5e6f4c3bf3aad64d7d4cca7ee8b.jpg

Στάλθηκε από το MYA-L41 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ότι χρώμα και να είναι στην φωτο ποσως έχει σημασία
Κάνε την δική σου χρωματική αρμονία και δώσε άλλη πνοή στο υπάρχον σχέδιο...
Τώρα θα συμφωνήσω και εγώ με τον Σωφρον ότι η ριπολινη νερού είναι ιδανική για τέτοιες μικροκατασκευες...με το ανάλογο υπόστρωμα βέβαια...

Τα παιδικα χρωματα δεν αρκει να ειναι νερου, πρεπει να εχουν και τις ειδικες προδιαγραφες που εχει θεσπισει η Ευρωπαικη ενωση με μεγαλο περιορισμο στις πτητικες ουσιες που περιεχουν.

στο παρελθον εβαφα τα παιδικα γραφεια και βιβλιοθηκες με ριπολινη νερου Vechro Smaltolux

σωστα αναφερει ο Μιχαλης τις πτητικες ουσιες που περιεχουν, στην περιπτωση που θα βαφτουν μικρα παιδικα παιχνιδια ... που μπορει να δαγκωθουν κλπ ... τοτε για μεγαλυτερη ασφαλεια ψαξε για οικολογικα χρωματα με την ευρωπαικη πιστοποιηση EN 71-3 (που δεν νομιζω να εχουν και πολλα ξυλινα παιχνιδια!)

Μιχαλη και Σωφρον απο το 2008 υπαρχει κοινωτικη οδηγια προς ολες τις εταιριες χρωματον στην γκαμα τους να υπαρχουν οικολογικα χρωματα στα οποια εχουν αφαιρεθει ο μολυβδος,ο ψευδαργυρος και ορισμενες χρωστικες/πτητικες ουσιες....
Αυτα θεωρουνται πληρως οικολογικαι κα καθολου επιβλαβη γαι το ανθρωπινο οργανισμο...
Τα πλαστικα πολυτελειας και οι ριπολινες νερου θεωρουνται τα υπαριθμον 1 οικολογικα χρωματα....και φυσικα κανουν και για βιβλιοθηκες..
Τελευταια εχει βγει και λακα νερου που εχουν και αυτες την ιδια συσταση....

Μιχαλη και Σωφρον απο το 2008 υπαρχει κοινωτικη οδηγια προς ολες τις εταιριες χρωματον στην γκαμα τους να υπαρχουν οικολογικα χρωματα στα οποια εχουν αφαιρεθει ο μολυβδος,ο ψευδαργυρος και ορισμενες χρωστικες/πτητικες ουσιες....
Αυτα θεωρουνται πληρως οικολογικαι κα καθολου επιβλαβη γαι το ανθρωπινο οργανισμο...
......

αυτο ξερω κι εγω αλλά καλο ειναι ενα τσεκ για πιστοποιηση EN 71-3 ... για σιγουρια

Παιδιά φτιάχνω μια πινακίδα για τα γραφεία της ομάδας που παίζω ποδόσφαιρο με κόντρα πλακέ.
Το πέρασα δύο χέρια με βερνίκι εμποτισμού στην απόχρωση που ήθελα.

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποιο σπρέι να το περάσω στο τέλος, αφού κολλήσω επάνω τα γράμματα , για έξτρα προστασία.
8d1a5c1e0aafe193d2c1b2bbc3de4aee.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Δλδ μόλις κολλήσω να το περάσω από πάνω στα μέρη που θα είναι εκτεθειμένα ε?

Και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν απλά έλεγα μήπως υπάρχει και σε σπρέι για ευκολία.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Καλημέρα παιδιά. Έβαψα ξύλο με χρώμα σε σπρέυ. Το πέρασα μετά με βερνίκι-λούστρο σε σπρέυ για ξύλα, αλλά το "σηκώνει" το χρώμα. Τι βερνίκι να είναι κατάλληλο για προστασία ;

Δυστυχως δεν ειναι καθολου παραξενο αυτο που συνεβη. Αυτος ειναι και ο λογος που το ξυλο πρεπει να το περναμε πρωτα με ασταρι που εισχωρει ευκολα στο ξυλο και δημιουργει το καταλληλο υποστρωμα για να πιασει καλα το χρωμα. Τωρα πρεπει να φερεις παλι το ξυλο στην αρχικη του μορφη.

Τι ξυλο προσπαθεις να βαψεις, τι ειδους κατασκευη?

Το πέρασα σουρφασερ, το έτριψα, πέρασα το χρώμα αλλά δεν. Ισως να ήθελε πάνω από μία μέρα το χρώμα, λόγω υγρασίας. Το έφερα στην αρχική του , το ξανά έβαψα και τώρα περιμένω για το τι λούστρο να το περάσω. Ευκάλυπτος είναι. Μια πιατέλα στον τόρνο. Mήπως είναι καλύτερα βερνίκι για σίδερα ;

Καλημέρα παιδιά. Έβαψα ξύλο με χρώμα σε σπρέυ. Το πέρασα μετά με βερνίκι-λούστρο σε σπρέυ για ξύλα, αλλά το "σηκώνει" το χρώμα. Τι βερνίκι να είναι κατάλληλο για προστασία ;
Το πέρασα σουρφασερ, το έτριψα, πέρασα το χρώμα αλλά δεν. Ισως να ήθελε πάνω από μία μέρα το χρώμα, λόγω υγρασίας. Το έφερα στην αρχική του , το ξανά έβαψα και τώρα περιμένω για το τι λούστρο να το περάσω. Ευκάλυπτος είναι. Μια πιατέλα στον τόρνο. Mήπως είναι καλύτερα βερνίκι για σίδερα ;
Το σπρευ χρωματος και βερνικιου ειναι και τα δυο διαλυτου..;το σουφασερ..;
Στο λεω γιατι εαν ειναι μονο του βερνικιου διαλυτου τοτε ειναι λογικο να το "σηκωνει" τα υπολοιπα καθως τα "καει"...

Οσο αφορα τον χρονο μεταξυ των στρωσεων συγουρα 12-14 ωρες και για αλλα χρωματα συγουρα 24 ωρες....