Βάψιμο ξύλου....

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Μπραβο ρε συ Μιχαλη, για τα ολοκληρωμενα τεστ.
Προσωπικα μπορω να πιστοποιησω οτι βερνικι κρουστας με 4-5 χερια, κανει μια χαρα δουλεια. Αλλα βεβαια ειναι φασαρια και κοστος.
Ο σκετος στοκος με ενδιαφερει πολυ, για τις μελαμινες του μπανιου, που δεν σηκωνουν πολλα (με μπογια, μετα, βεβαια).

Ετσι ακριβως με το βερνικι και οχι μονο φασαρια και κοστος αλλα και καθυστερηση καθως κανει την περισσοτερη ωρα να στεγνωσει.
Μετα το δευτερο περασμα βερνικιου λοιπον, καταλαβα οτι εχει πολυ δρομο μεχρι να δημιουργηθει επαρκες κλεισιμο των πορων. Ετσι εγκατελειψα νωρις αυτη την εναλλακτικη.

Στο μπανιο που εχει υγρασια αλλα ειναι και σχετικα μικρη η επιφανεια, γιατι δεν περνας ενα χερι κολλας πρωτα? Η προστασια θα ειναι πολυ ανωτερη απο το αν βαλεις μονο στοκο.

με αφορμη τα τεστ του Μιχαλη, θυμηθηκα κατι θεικο
πηγα στο καινουργιο σπιτι του κουμπαρου, βγαινω στο μπαλκονι να κανω ενα τσιγαρο και βλεπω ενα ντουλαπι του ενος μετρου φτιαγμενο απο λευκη μελαμινη, περιποιημενο με τις ταινιες της στα σοκορα και ... τυλιγμενη με διαφανο αυτοκολλητο, σαν αυτο που ντυνουν τα σχολικα βιβλια.
Τι ειναι αυτο ρε φιλε &$#@&$#@$#@ ... τον ρωταω ...
και μου απανταει ... "ο ξυλουργος που μου εκανε κατι μερεμετια μου εφτιαξε και τη ντουλαπα και μου ειπε πως με το αυτοκολλητο ειναι προστατευμενη".

ορισμενοι το εχουν φτασει σε αλλο επιπεδο :flipout:

Ετσι ακριβως με το βερνικι και οχι μονο φασαρια και κοστος αλλα και καθυστερηση καθως κανει την περισσοτερη ωρα να στεγνωσει.
Μετα το δευτερο περασμα βερνικιου λοιπον, καταλαβα οτι εχει πολυ δρομο μεχρι να δημιουργηθει επαρκες κλεισιμο των πορων. Ετσι εγκατελειψα νωρις αυτη την εναλλακτικη.

Στο μπανιο που εχει υγρασια αλλα ειναι και σχετικα μικρη η επιφανεια, γιατι δεν περνας ενα χερι κολλας πρωτα? Η προστασια θα ειναι πολυ ανωτερη απο το αν βαλεις μονο στοκο.

Γιατι ειναι λεπτη μελαμινη και θα φαινεται. Ψαχνω για καποιον τροπο να κανω μια λεπτηηηη στρωση απο καποιο υλικο προστασιας και μετα απο πανω λιγη μπογια και τελος. Μπας και δεν φαινεται.

Βαλε μονο ξυλοκολλα τοτε. Θα παει η περισσοτερη μεσα στους πορους θα εχεις καλυτερη προστασια και δεν θα χτισει στρωμα οπως ο στοκος.
Εκτος εαν υπαρχει θεμα αισθητικης καθως θα γινει οπως στο μεσαιο μερος της δοκιμης που εκανα. Δεν φαινεται και πολυ αλλα ..φαινεται.

Γιατι ειναι λεπτη μελαμινη και θα φαινεται. Ψαχνω για καποιον τροπο να κανω μια λεπτηηηη στρωση απο καποιο υλικο προστασιας και μετα απο πανω λιγη μπογια και τελος. Μπας και δεν φαινεται.

Έχει δίκιο ο Μιχάλης....
Η ξυλοκολλα έχει περισσότερες ανοχές συν ότι δεν κρακελαρει καθόλου αφού μένει συμπαγης...εποιτα βαζεις και στοκο για καλυτερο αποτελεσμα...
Σε άλλη περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιησεις και σιλικόνη/μαστιχα εαν σου βρεθει απο καποια δουλεια στρωνοντας την με ωραίο τρόπο,έχει βεβαια την δυσκολία του ως προς την υλοποιηση,καθως συγουρα δεν σκαει εύκολα ούτε και αυτή....
Νομίζω για μπάνιο και υγρασία δεν έχεις και πολλές επιλογές...

Δεν χρειαζεται να βαλει καθολου στοκο εαν ειναι ικανοποιημενος με το εμφανισιακο αποτελεσμα που εχει αυτη η μεθοδος (μονο κολλα και βαψιμο). Φαινεται στο πειραμα πως θα ειναι.

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Στο νερό νομίζω η σκέτη κόλλα θα λειτουργήσει καλύτερα.

μιχαλη δεν δοκιμαζεις και ενα μιγμα κολλα/στοκου?
Αυτή η πρόταση νομίζω (πάλι) θα ήταν η καλύτερη. Με μια αναλογία 70-30

Δεν χρειαζεται να βαλει καθολου στοκο εαν ειναι ικανοποιημενος με το εμφανισιακο αποτελεσμα που εχει αυτη η μεθοδος (μονο κολλα και βαψιμο). Φαινεται στο πειραμα πως θα ειναι.

Το είδα πως φενεται...
Απλως η κόλλα σαν υπόστρωμα είναι πιο συμπαγής....ομως εκ της φύσεως της δεν μπορεί να δώσει λεια επιφάνεια...για αυτό και είπα να το περασει από πάνω...βέβαια στο πείραμα πάμε ξέχωρα το κάθε υλικό...

Όσο για την ανάμειξη κολλας και ακρυλικου στόκου δεν ξέρω κατά πόσο "σπαει" σωστά ο στοκος μέσα στην κόλλα...
Πρέπει να γίνει πάρα πολύ καλό ανακάτεμα πρώτα.....

Το είδα πως φενεται...
Απλως η κόλλα σαν υπόστρωμα είναι πιο συμπαγής....ομως εκ της φύσεως της δεν μπορεί να δώσει λεια επιφάνεια...για αυτό και είπα να το περασει από πάνω...βέβαια στο πείραμα πάμε ξέχωρα το κάθε υλικό...

Όσο για την ανάμειξη κολλας και ακρυλικου στόκου δεν ξέρω κατά πόσο "σπαει" σωστά ο στοκος μέσα στην κόλλα...
Πρέπει να γίνει πάρα πολύ καλό ανακάτεμα πρώτα.....
Επειδή η κόλα γίνεται σαν γυαλί ο στόκος από πάνω θα κρατηθεί ή με τον καιρό θα ξεκολλήσει;

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδή η κόλα γίνεται σαν γυαλί ο στόκος από πάνω θα κρατηθεί ή με τον καιρό θα ξεκολλήσει;

Σωστη παρατηρηση. Μπορεις αν θελεις να αγριεψεις λιγο την επιφανεια πριν το στοκαρισμα.
Θα δουμε και το βραδυ πως συμπεριφερεται ακριβως οταν βγαλω την μελαμινη απο το νερο που την εχω βαλει για δοκιμη αντοχης.

Η αληθεια ειναι οτι οταν εβαψα την κολλα, στο μεσαιο κομματι που εβαλα μονο ξυλοκολλα, εβαλα -πανω στην γυαλιστερη επιφανεια της κολλας- ειδικο ασταρι για για αλουμινιο/χαλκο κλπ και οχι ασταρι για ξυλο.

Κανονικα για να γινεται συμπαγης το κάθε υλικό θέλει ασταρι μετά από κάθε στρώση...
Θέλουμε ασταρι όπου να δημιουργούνται οσο το δυνατον περισσοτεροι πόροι πρόσφυσης για το επόμενο υλικό...

Και ξανα θα πω, ταινια σσοκορων η φιλετα ξυλου και τελος.

Αληθεια θα καθισει καποιος να κανει ολη αυτη τη διαδικασια???

Αληθεια βρε, δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι πειραματιζομαστε σε εναλλακτικες λυσεις? Για αυτους που ΔΕΝ θελουν ταινιες και συμβατικες λυσεις?

Εχω ηδη αναφερει πολλακις οτι η ταινια ειναι η πιο σωστη λυση.

Αλλα μη σκεφτεσαι και συ σα γερος που εχει παγιδευτει σε κουφαρι μεσηλικα, εχει την γλυκα της η ανορθοδοξη σκεψη :)

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Ενα κομματι ασφαλτοπανο θα εκανε δουλεια?

εσυ το τερματισες

Μιχαλη, μιας και δεν θα κουνηθεις απο την υπογα, ξεκινα και τα διακοσμητικα σοκορα, με υγρο γυαλι και μπιχλιμπιδια

χεχε, ουτως η αλλως δεν το κουναω απο την υπογα. Για μενα δεν εχει υπαρξει καμμια αλλαγη στο προγραμμα στην Ελλαδα λογω κορονοvirus.
Μια φορα το μηνα για λιγες μερες παω Ρουμανια για δουλεια αλλα βλεπω οτι αυριο δυσκολα θα πεταξω. Μη μας βαλουν σε καμμια 15νθημερη καραντινα εκει..

Το πατριωτακι μου δεν το τερματισε, κανουμε brainstorming με πρωτοποριακες ιδεες για εναλλακτικες προτασεις της σοκοροταινιας, οπως αυτη η δικη σου με το υγρο γυαλι και τα μπιχλιμπιδια μεσα:flipout: :SFGSFGSF:

ε ναι, το τερματισε ... τι ασφαλτοπανο και $#@&*$%#@ ... δηλαδη θα εχουμε ενα φωτεινο μαυρο σοκορο?
εαν εννοει ασφαλτοπανο με ψηφιδα παω πασο :flipout:

Μπορεί να το τερμάτισε ο Κυριάκος αλλά δεν είναι μακριά από την λογική της σοκοροταινιας....πάλι με κόλλημα θα πάει....:flipout:

Να βάλω κάτι ακόμα να βαράτε...
Φελλός καλλιτεχνιας....κοψιμο...και κόλλημα.. :violent-smiley-030:
https://www.skroutz.gr/c/3539/tsoches-felloi-cheirotechnias/f/954619/felloi.html

Λες να ηθελε μονο να εντυπωσιασει τα πληθη και προτεινε ασφαλτοπανο? :)

++

Εμεις συνεχιζουμε το πειραμα και βλεπουμε το μουλιασμενο τεμαχιο μετα απο ακριβως 24 ωρες στο νερο.

49669239611_743881c6f8_b.jpg

Η αξιολογηση θα γινει αυριο, αν δεν φυγω για το ταξιδι, και αφου στεγνωσει στον κηπο υπο το φως του ηλιου.

Βεβαια αλλιως θα ηταν το αποτελεσμα εαν δεν υπηρχαν τα κενα ενδιαμεσα απο τις φινιρισμενες επιφανειες.
Τωρα το νερο εχει εισβαλλει απο το αφινιριστο νοβοπαν, αλλα και ετσι ακομα θα παρουμε μια ιδεα περι ανθεκτικοτητας καθε εναλλακτικης.