songless_bird
AVClub Fanatic
Λογικο, αν και ειναι καλα κλεισμενα.
Απο την αλλη, μηπως μπορεις να ξερεις ποσο καιρο ειναι στο μαγαζι;
Παντως, αυτο που ανοιξα, ηταν λιγο ξεραμενο εξωτερικα, ειδικα το ενα "μασουρι". ΩΣΤΟΣΟ, με καλο ανακατεμα, εγινε μια χαρα, και το τελικο αποτελεσμα, ως πειραμα, με αφησε απολυτα ικανοποιημενο. Αρκετα καλη προσφυση, σε λειο πλαστικο και στον εαυτο του καο επηξε σαν ομοιογενης πετρα.
Οσον αφορα στη γομαλακα, εχω, παντως, και οινοπνευμα 96 βαθμων. Ουτε αυτο θα κανει, λετε;
Και, οπως και να εχει, πειτε καμια κουβεντα οι γνωστες για τις ιδιοτητες, τις εφαρμογες, τις ιδιαιτεροτητες της. Στο νετ δεν βρισκω πολλες συγκεκριμενες πληροφοριες.
Ομοιως και για την κασια.
Εγω την γομαλακα την διελυω με 95αρι απο το φαρμακειο. Θελει καθαρο και οχι λοσιον που εχει αρωματα και γλυκερινη μεσα.
Η εφαρμογες της ειναι σε οργανα και επιπλα. Θα βρεις απειρες πληροφοριες ως "french Polish" . Ειναι απο τις δυσκολες τεχνικες βαφης. Αφηνει ενα λεπτο στρωμα με καθε χερι . Για παχυ στρωμα λουστρου θα πρεπει να κανεις πολλα χερια. Το αποτελεσμα ομως σε δικαιωνει καθως μπορεις να πετυχεις εποτελεσμα σαν καθρεπτη. Θα μου πεις το ιδιο κανεις και με αλλες βαφες , ευκολα με ενα πιστολι. Εδω ομως η γομαλακα εχει μια ιδιαιτεροτητα για αυτο την χρησιμοποιουν σε οργανα και κυριως κορυφαια. Αν με τον καιρο θαμπωσει, γρατζουνιστει ή ακομη αν χρειαστει τοπικη επισκευη οπως κολλημα σε ραγισμα κλπ. Η επιφανεια δεν θελει τριψιμο ολη , οπως θα εκανες με καποιο λουστρο πολυουρεθανης. Μπορεις να διορθωσεις τοπικα την γομαλακα με την ιδια διαδικασια και το οινοπνευμα θα "ενεργοποιησει και θα διαλυσει το παλαιο γειτονικο λουστρο κανοντας το παλι ομοιογενες με την περιοχη που διορθωνουμε. Επισης δεν ποτιζει το ξυλο. Οποτε σε περιπτωση που θες να βγαλεις το λουστρο δεν θα φας καθολου ξυλο .