Βάψιμο ξύλου....

Περναω κοντρα πλακε με βελατουρα νερου.
Τριβω και μετα απο 1-2 μερες βαφω με σπρει (ροζ). Ολα καλα.

Μετα απο 1-2 μερες περναω αχρωμο βερνικι (σατινε). Ολα καλα.

Μετα απο 1-2 μερες περναω ΤΟ ΙΔΙΟ αχρωμο βερνικι, και, σε καποια σημεια μονο, γινεται το παρακατω.

Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι;

20211101_235038.jpg

20211101_235031.jpg

20211101_235028.jpg

Άγγελε το σπρέι λόγω ότι είναι δυαλιτικου "κοβει" και σηκωνει την βελατουρα νερού...με λίγα λόγια το ζαρωνει/μαλακώνει.. ..αυτο μάλλον εγινε αφου στεγνωσε το σπρει η μετα το πρωτο χερι αχρωμο βερνικη εαν ηταν νευτιου...

Τα εχουμε ξαναπεί...Από την στιγμή που ξεκινάς με νερού γιατί δεν το συνεχίζεις με νερού...;
Αυτό είναι το σωστό...

Δεν γίνεται και δεν πρέπει να ανακατεύεις τα υλικα...δεν ταιριάζουν και κάνουν τα παραπάνω...

Υ.γ...το βλέπω πάλι θα τα μπλέξουμε...!!!

Last edited:
αυτο μάλλον εγινε αφου στεγνωσε το σπρει η μετα το πρωτο χερι αχρωμο βερνικη
Κατανοητο το "οχι σπρει μετα το νερου", αλλα δες τι εγραψα: ΔΕΝ εγινε μετα το πρωτο χερι σπρει. Εγινε μετα το ΤΡΙΤΟ χερι σπρει, και αφου ειχαν περαστει αλλα δυο και ειχαν στεγνωσει, 1-2 μερες το καθενα, χωρις καποιο προβλημα.

Το ιδιο το (προηγουμενο χερι) σπρει ειναι που "σηκωθηκε", για αυτο μου κανει εντυπωση.

Αμα έχει υγρασία το βερνικι/χρωμα αργεί να στεγνώσει. Ίσως αυτο φταιει καθως μπηκε το νεο στρωμα επανω σε αυτο που δεν ειχε στεγνωσει και δημιουργησε αυτη την αλλοιωση.

Κατανοητο το "οχι σπρει μετα το νερου", αλλα δες τι εγραψα: ΔΕΝ εγινε μετα το πρωτο χερι σπρει. Εγινε μετα το ΤΡΙΤΟ χερι σπρει, και αφου ειχαν περαστει αλλα δυο και ειχαν στεγνωσει, 1-2 μερες το καθενα, χωρις καποιο προβλημα.

Το ιδιο το (προηγουμενο χερι) σπρει ειναι που "σηκωθηκε", για αυτο μου κανει εντυπωση.
Δεν έχει σημασία μετά από ποσά χέρια έγινε..Αλλά ότι έβαζες πάλι διαλυτικόυ πάνω σε νερού..και έγινε στο τρίτο χέρι γιατί φορτώθηκε αρκετά με στρωσεις απο το χρώμα διαλυτικόυ ώστε να δημιουργήσει το προβλημα...εμ στο τρίτο δεν άντεξε...!!!

Το θέμα δεν είναι εκεί..
Το θέμα είναι να μην ξαναβάλεις ξανά πάνω από νερού η νεφτιου σπρέι διαλυτικου....Αυτό κρατα...!!!

Με ριπολινη νερου σατινε θα είχες ξεμπερδέψει...!!!

Μιχάλη κάποια στιγμή όταν βρουμε αυτό το 5ωρο που συνέχεια λέμε, θα κάνουμε τέτοιες δοκιμές ώστε να δεις στην πράξη τι πραγματικά φταίει...

Και εγω εχω την εντυπωση -για να μην πω οτι ειμαι σιγουρος- οτι το βερνικι βασης διαλυτου ΄διεβρωσε' και αλλοιωσε το υποστρωμα βασης 'νερου'.
Ενω το αντιθετο δεν θα ειχε προβλημα, εαν δηλαδη το υποστρωμα ηταν βασης διαλυτου και το απο πανω στρωμα ηταν βασης νερου.

Αλλος λογος για αυτην την αλλοιωση ειναι η υγρασια και το πλημμελες στεγνωμα του υποστρωματος/τελευταιας στρωσης μπογιας η βερνικιου.

Αυτο παντως σιγουρα ΔΕΝ γινεται με ολα τα βερνικια βασης νερου και διαλυτου. Εχει τυχει να βαψω οπως εκανε ο Αγγελος και να μην εχω προβλημα.
Απλα ηταν λιγο ατυχος και στην μικρη επιφανεια που πηγε να βαψει (30χ20εκ) του εκατσε η στραβη. Ισως ηταν η υγρασια, ισως ηταν το βερνικι νεφτιου, ισως ο συνδυασμος των δυο.

Επειδη ομως αισθανομαι συνυπευθυνος που δεν τον απετρεψα, θα του δανεισω ενα gadget -που δεν εχουν πολλοι- για να παιζει και να ξεχασει :)

• Like
Reactions: KOSSTV
Χιωτη, ο Θεος συγχωρει, ο Μαστροχαλαστης οχι! 😛

Μπορει να ειναι αυτο, Κωστη, τι να πω; Οταν το τριψω θα το τσεκαρω, αλλα η αισθηση που δινει ειναι οτι εχει σπασει το χρωμα ή το αχρωμο βερνικι απο πανω, οχι η ασπρη βελατουρα απο (πολυ) κατω.

Παντως, κι εγω νερου ηθελα να βαλω, αλλα δεν ειχα ροζ (και ειναι δυσκολο να βρεις). Θα επρεπε να ανακατευα ααπρο με κοκκινο και διαφορα τετοια περιεργα. Ασε που με σπρει εχεις πιο στρωτο αποτελεσμα.

Ισως επρεπε να εβαζα βελατουρα διαλυτη. Που και αυτη, βεβαια, μπορει να σπασει απο το σπρει, οπως θυμασαι :)

Ή μπορούσες να μην έβαζες καν βελατουρα και να τελείωνε το θέμα.. Το πολύ πολύ να έριχνες άλλο ένα χέρι σπρέι

Αγγελε το απο κατω εχει χαλασει απλως απο πανω φαινεται η ζημια...

Πάντως έχεις βάλει 3 διαφορετικά υλικά πάνω στην ίδια επιφάνεια...Είναι λογικό να πάθει κάτι...
Με βελατουρα νεφτιου μπορει να παθει κατι..με 2 συστατικων ασταρι δυαλιτου/νιτρου οχι...απλώς μετά το σπρέι χρωματος θα έπρεπε να το περασεις με σπρει βερνικιου αχρωμο...

Γενικώς εσύ που πειραματίζεται προς δική σου χρήση καλό είναι να μην μπλέκεις με τέτοια γιατί μετά ειναι ταλαιπωρία να το επαναφέρεις .

Θεωρητικά πάντα με το σπρέι έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στην υφή της επιφάνειας αλλά δεν είναι πανάκεια αυτό...και με νερού μπορεί να γίνει εξίσου καλή.

Χωρίς υπόστρωμα δεν θα αντέξει Αντώνη...

Last edited:
  • Like
Reactions: papakitou
Οχι, και τα δυο ηταν του lidl.
(Τι εχει το Cosmos; )

Edit. Ψεμματα. Το ροζ ειναι αλλη μαρκα, δεν θυμαμαι ποια, θα το δω το απογευμα. Παντως το "Cosmos" δεν μου λεει κατι.
Το απο πανω αχρωμο ειναι lidl.

Ξανα edit: Νομιζω Ambro Sol

Last edited:
Οχι, και τα δυο ηταν του lidl.
(Τι εχει το Cosmos; )

Edit. Ψεμματα. Το ροζ ειναι αλλη μαρκα, δεν θυμαμαι ποια, θα το δω το απογευμα. Παντως το "Cosmos" δεν μου λεει κατι.
Το απο πανω αχρωμο ειναι lidl.

Ξανα edit: Νομιζω Ambro Sol

Που τα βρισκεις αυτα τα σπρει(Τ) δεν ξερω!!!!
Πες με σιγουρια ποια εχεις χρησιμοποιησει

Ναι αυτό εκανες αλλά εκτός ότι το υπόστρωμα όμως ήταν λάθος δεν ξέρουμε τι ήταν σαν υλικό αυτά που έβαλες...
Μήπως του lidl είναι πολύ ελαφριά σαν υλικο...;

Απαντησα στο "...επρεπε να το περασεις αχρωμο βερνικι..." :)
Τι εννοεις "τι υλικο ηταν". Σπρει ηταν και τα δυο. Το ενα ροζ (σχεδον σιγουρα Ambro Sol θα το επιβεβαιωσω το βραδυ) και το αλλο αχρωμο, σατινε του lidl.
Τι θα πει "πολυ ελαφρυ υλικο";

Θαναση, δεν νομιζω οτι ειναι πολυ "ακυρα" τα Ambro Sol (αν ειναι αυτο). Αντιθετα, νομιζω και εδωμεσα, καπου θυμαμαι να τα λενε για καλα.

Ελαφρυ υλικο σημαινει οτι παρασκευαστικα η σύνθεση του δεν είναι τόσο σκληρή η δυνατή όσο ένα άλλο σπρέι...οπως motip,cosmos,minos και morris που θεωρούνται καλές εταιρίες κατασκευαστικά..

• Like
Reactions: mastroxalastis
Δεν πρέπει να αναμιγνύονται διαφορετικής σύστασης υλικά, είναι νόμος αυτός.
Προσωπικά δεν μπορώ να δω γιατί κάποιος δεν χρησιμοποιεί υλικά νερού. Μόνο και μόνο αυτά που γλιτώνει να εισπνεύσει είναι αρκετός λόγος για να τα προτιμήσει από τα διαλύτου αλλά ας είναι.
Περί ορέξεως...
Και από χρώματα υπάρχουν τα πάντα σε ριπολίνες όπως ανέφερε και ο Κωστής. Σε όλα τα χρωματοπωλεία σου βγάζουν την απόχρωση που θέλεις.
Και κάτι ακόμα. Τις επιφάνειες τις αφήνουμε να στεγνώσουν ΚΑΛΑ. Αν μας πάρει ο Βασίλης ο Γκέϊτς και μας παραπονεθεί οτι θα μας ακυρώσει την παραγγελία του ενός δις βλέπουμε τι θα κάνουμε. Αν όχι, μια μέρα παραπάνω δεν νομίζω οτι θα πειράξει κάποιον.
Γενικά, κακό πράγμα η βιασύνη. Αλλά που να το καταλάβουν αυτό τα νιάτα...

Last edited: