Βάψιμο ξύλου....

Thanks για την απάντηση. Απλά σκεφτόμουν επειδή έχω στην αποθήκη τα βερνίκια της baufix από τον περασμένο Αύγουστο (3 Χ 5 lit) τα οποία δεν είναι συντηρητικά - εμποτισμού όμως, μήπως και θα μπορούσα να γλιτώσω χρήμα αν αντί για βερνίκια εμποτισμού για τα πρώτα 2 χέρια χρησιμοποιούσα τα συντηρητικά - προστατευτικά ξύλου που παρέθεσα στο παραπάνω link.
Που σημαίνει ότι αντί για 10 lit βερνίκι εμποτισμού που σημαίνει πάνω - κάτω 75-80 ευρώ να χρησιμοποιούσα 10 lit για τα δύο πρώτα χέρια, πρίν το βερνίκι της baufix, το σκέτο συντηρητικό που παρέθεσα στο link και θα μου κόστιζε 30 ευρώ, ώστε να αξιοποιήσω και το βερνίκι της baufix μη μου μείνει.

Σχετικά με το ρετσίνι έχετε καμία πρόταση - λύση;

Συνηθως εχουν ζωη στο ραφι 5 ετη οπως αναφερεται σαν Shelf life το οποιο αν ειναι σφραγισμενα σιγουρα πιστευω μπορει να επεκταθει.
Βερνικι φρακτη του λιντλ που ανοιξε φιλος και εβαψε στα 2 χρονια ειχε γινει πουρες που σημαινει πως απαξ ανοιχθει δεν αντεχει την αποθηκευση για μεγαλο χρονο.

Με το ρετσινι τι σε ενδιαφερει να μαθεις?

To θέμα με το ρετσίνι δεν έχει λύση τεχνική....είναι φυσική διαδικασία του ξύλου για πολλούς λόγους μπορεί να το κάνει...πόσο χρονών είναι τα ξύλα? ξέρεις εάν έχει γίνει σωστή ξήρανση σε αυτά?

Δυστυχώς περί ξήρανσης δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Τα ξύλα είναι γύρω στα 30 χρόνια στις βεράντες. Είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, έχουν σκασίματα τα δοκάρια, όχι μεγάλα βέβαια, όμως αρχίζουν και επεκτείνονται ανησυχητικά. Ρετσίνι βγαίνει κυρίως από τους ρόζους. Σε αρκετά σημεία μάλιστα υπάρχουν γραμμές μέχρι και 20 εκατοστά!!! Κάπου διάβασα ότι το ρετσίνι μόνο με φλόγιστρο επί τόπου μπορεί να καταπολεμηθεί αλλά εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς. Το φοβάμαι!

Αυτό που σκέφτηκα για το συντηρητικό ξύλου αντί για βερνίκι εμποτισμού - συντηρητικό ξύλου σαν ιδέα για οικονομικότερη λύση πώς σας φαίνεται;

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Σε ξύλο που έχει περαστεί teak oil, για να μπει βερνίκι εμποτισμού, πρέπει να τριφτεί να φύγει το λαδάκι ή το περνάμε απο πάνω;

Ένα ελαφρύ τρίψιμο πρώτα για να "ματάρει", και μετά περνάς....

Αρα ξαναρωτάω λολ αν τριφτεί δε θα γίνει δουλειά; όπου θα σπάσει το φιλμ απο το λάδι;
Αν είναι να μη γίνει δουλειά σήμερα που έχω μέχρι τις 6 ένα κενό να μη "φάω" το χρόνο μου

Ξαναρωτα οσο θες.
Φοβαμαι πως δε θα γινει δουλεια.
Το Τικ Οιλ δεν στεγνωνει εντελως εισχωρει στους πορους, οποτε τωρα που οι ποροι εχουν κορεστει δεν μπορει να δουλεψει το εμποτισμου.
Τωρα αν το πλακωσεις στο τριψιμο με χοντρο μεσαιο και ψιλο γυαλοχαρτο φανταζομαι θα καταφερεις κατι.

Κυρ σε ξαναρώτησα γιατί αναφερόμουν σε τρίψιμο και αυτή τη στιγμή έχω μία τρελή που θέλει να αλλάξει χρώμα στο τραπεζάκι. Το αν θα μπει βαθυά το εμποτισμού ή όχι είμαι σίγουρη ότι δεν την απασχολεί μιας και πλέον δε κολλάει το τραπεζάκι με τις καρέκλες που πήρε.

Διάβασα πάντως ότι με εμποτισμού λαδιού γίνεται πολύ καλύτερη δουλειά ή στο ίδιο το teak oil να μπει χρώμα λαδιού. Θα το δω θα τη ρωτήσω και ο Θεός να με βοηθήσει. Ευχαριστώ πάντως

Ότι και να έχεις περάσει, εάν το τρίψεις μέχρι να βγει το ξύλο καθαρό στην επιφάνεια, είναι σαν να αρχίζεις από την αρχή, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.

Τελικα την λυση συντηρητικου ξυλου αντι για βερνικι εμποτισμου-συντηρητικου την εχει εφαρμοσει κανεις;

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Πάω για τρίψιμο γιατί να πλανιάρω κοντρα πλακέ δε λέει :p

Καλή μου υπομονή

Θέλει προσοχή στο τρίψιμο μην φτάσεις στο από κάτω στρώμα "ξύλου" ...