Βάψιμο ξύλου....

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας.εβαψα με ρεπουλινη νερού ένα mdf με επένδυση καπλαμα δρυς.Όλα καλά με το βάψιμο τρίψιμο μετα βελατουρα τρίψιμο και μετα το χρώμα Αλλά έχουν περάσει 20 μέρες και το πιέζεις λίγο με το νύχι και κάνει σημάδι ξέρετε γιατί;μπορει κάποιος να με βοηθήσει;

Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

ας το πούμε επιεικώς .....παραπληροφόρηση.....

Σώτο εκτός από προσωπική εμπειρία (έχω χρησιμοποιήσει νερού έξω και έσκασε σε 5-6 μήνες ενώ το bondex και του lidl έχει χρόνια που είναι σαν καινούρια).
Επίσης δες και το βερνίκι νερού που χρησιμοποίησε ο Νεκτάριος στην πέργκολα, έσκασε πολύ γρήγορα.

Επιπλέον και ο Ιδιοκτήτης του Χρωματοπωλείου μου έχει πει ότι βερνίκι νερού έξω να μην χρησιμοποιώ ποτέ.

Τέλος ποιος ο λόγος έξω να χρησιμοποιήσεις βερνίκι νερού; Δεν θα έχεις θέμα με την μυρωδιά οπότε;

Νίκο, από προσωπική εμπειρία, και ακολουθώντας την συμβουλή μαραγκού και όχι έμπορα, έβαψα όλα τα ξύλα της βεράντας (μετά από ολικό τρίψιμο 2 χέρια βερνίκι εμποτισμού νερού και 2 χέρια ζελέ νερού) εδώ και 4 χειμώνες και 3 καλοκαίρια δεν έχουν πάθει τίποτα εκτός ίσως από μία ελαφριά θαμπάδα...και μιλάμε για ένα περιβάλλον που το αλάτι τρώει τα πάντα...ο Δημήτρης το είδε από πρώτο χέρι που έφτιαξε τα σίδερα....αλλά μιλάμε για βερνίκια καλά και πολύ ακριβά 65-70 τα 2.5 λίτρα...

οι λόγοι να χρησιμοποιείς νερού αντί για διαλύτου πολλοί, πιο εύκολη εφαρμογή, συγχωρεί λάθη, διορθώνονται εύκολα τυχόν λάθη, δεν πετάς τα καλά πινέλα με την φυσική τρίχα των 25-30 , ξεπλένεις ότι θες με νεράκι και όχι με δοχεία white spirit, όπου και να σου στάξει βγαίνει εύκολα και γρήγορα, δεν βάφεσαι και να πρέπει να τρίβεσαι σαν ψειριάρης για να καθαρίσεις....δεν έχει καμία διαφορά στην εμφάνιση με του διαλύτου (στην συγκεκριμένη εφαρμογή) και φυσικά ούτε στην αντοχή.

Ο λόγος που δεν χάλασε εκτός από την καλύτερη ποιότητα είναι και το ζελέ νερού που έβαλες.
Εμείς μιλάμε για συμβατικά κια σε καμία περίπτωση τόσο ακριβά που δεν απευθύνονται στον μέσο χρήστη.
Εγώ θα σου πω ότι αν έβαζες το καλύτερο βερνίκι εμποτισμού της αγοράς το τελικό αποτέλεσμα σε θέμα αντοχής θα ήταν καλύτερο από του νερού.
Αυτού που δίνουν τόσα χρήματα για πινέλα είναι ελαχιστότατοι για να μην πω σχεδόν ανύπαρκτοι.

ε Νίκο, ο άλλος δίνει 7 χρόνια, αν ξύσεις καλά το ξύλο, εάν περάσεις αστάρωμα και τέλος 3 χέρια μπογιά, εάν δεν είσαι σε δυσμενές περιβάλλον.

γιατί νομίζεις πως τα bondex είναι πολύ φτηνότερα? πάνω κάτω όλα τα καλά βερνίκια στην ίδια τιμή είναι.

του Νεκτάριου του χάλασε τόσο σύντομα γιατί εκτός από το μέτριο βερνίκι προφανώς κάτι δεν έκανε καλά στην διαδικασία ετοιμασίας και βαφής.

όσο αφορά τα βερνίκια του lidl και το ζελέ του lidl, επειδή τα έχω πάρει και τα έχω δοκιμάσει, τον δεύτερο χρόνο θέλουν ένα φρεσκάρισμα...δεν είναι για πολλά πολλά ειδικά για εξωτερικές συνθήκες...

Να μας πει και ο Ηλιας mkenzo σε τι κατασταση ειναι η περγολα του γιατι το ιδιο διαστημα βαψαμε με το ιδιο βερνικι.
Το οτι δεν τα ετριψα τα ξυλα ειναι αληθεια, αλλα ηταν πλανισμενα, δεν νομιζω να εφταιξε αυτο.
Τωρα τι κανουμε που θελω πριν το χειμωνα να τα επιδιορθωσω για να τα γλυτωσω.

συνεχιζω με ερωτηεις για τα παντζουρια μου.
1. σε αυτα που τα εχει φαει πολυ ο ηλιος τα σκουρα νερα του ξυλου ειναι πιο ψηλα. το ξυλο ειναι σαν ριγε δηλαδη. αντιλαμβανομαι οτι θα πρεπει να τα κατεβασω αλλα αυτο σημαινει εξτρα τριψιμο.
2. μετα τι βαθμου γυαλοχαρτο πρεεπι να παει το βερνικι κτλ...μετα τα 120 πχ?
3. καμμια ιδεα για το τριψιμο των γωνιων εκει που συνδεονται τα φυλλαρακια? προς το παρον βρηκα μια γυαλοχαρτιερα που ψιλοχωρα. αυτο που κανω ειναι να βαλω 80αρι, να αφησω λιγο να εξεχει απο το πλαι που θα διπλωσει προς τα πανω, και να κανω κανονικη επιθεση τριβοντας.

Να μας πει και ο Ηλιας mkenzo σε τι κατασταση ειναι η περγολα του γιατι το ιδιο διαστημα βαψαμε με το ιδιο βερνικι.
Το οτι δεν τα ετριψα τα ξυλα ειναι αληθεια, αλλα ηταν πλανισμενα, δεν νομιζω να εφταιξε αυτο.
Τωρα τι κανουμε που θελω πριν το χειμωνα να τα επιδιορθωσω για να τα γλυτωσω.
τώρα τρίβεις με 120αρη
εάν έχουν σκάσει στοκάρεις και ξανατρίβεις
σκουπίζεις και καθαρίζεις καλά τις σκόνες
1ο χέρι βερνίκι εμποτισμού, στέγνωμα, αποχαρτάρισμα , 2ο χέρι βερνίκι εμποτισμού.
24 ώρες μετά αποχαρτάρισμα και 1 χέρι ζελέ.

*θυμάμαι τότε που είχα δει τις φώτο από την πέργκολά σου μου είχε κάνει εντύπωση που το βερνίκι σου είχε πιάσει τόπους τόπους και το είχαμε συζητήσει ξανά τότε το θέμα.

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

συνεχιζω με ερωτηεις για τα παντζουρια μου.
1. σε αυτα που τα εχει φαει πολυ ο ηλιος τα σκουρα νερα του ξυλου ειναι πιο ψηλα. το ξυλο ειναι σαν ριγε δηλαδη. αντιλαμβανομαι οτι θα πρεπει να τα κατεβασω αλλα αυτο σημαινει εξτρα τριψιμο.
2. μετα τι βαθμου γυαλοχαρτο πρεεπι να παει το βερνικι κτλ...μετα τα 120 πχ?
3. καμμια ιδεα για το τριψιμο των γωνιων εκει που συνδεονται τα φυλλαρακια? προς το παρον βρηκα μια γυαλοχαρτιερα που ψιλοχωρα. αυτο που κανω ειναι να βαλω 80αρι, να αφησω λιγο να εξεχει απο το πλαι που θα διπλωσει προς τα πανω, και να κανω κανονικη επιθεση τριβοντας.
επειδή είπες πως δεν έχεις ρεύμα, δεν κοιτάς μήπως αφαιρέσεις τα περισσότερα με χημικό τρόπο,κάποιο remover για παράδειγμα ώστε να φύγουν τα περισσότερα με την σπάτουλα.
μετά τρίβεις με 120αρη να βγει καθαρό και λείο το ξύλο ώστε να μπορέσει να πιάσει καλά και βαθιά το βερνίκι στους πόρους.

*αν και σε τέτοιας φθοράς ξύλα έχουν βγει κάτι αστάρια για πριν το βερνίκι.

screenshot_69.png

θα πι'ασει μια χαρά Κυριάκο, ουσιαστικά το τζελ κάνει μία διαπνέουσα ελαστική υδατοαπωθητικη και λεπτή μεμβράνη προστασίας με φίλτρα για τις UV, πρακτικά προστατεύει το βερνίκι εμποτισμού.
αντιθέτως το πολυουρεθάνης κάνει μία πιο σκληρή και λιγότερο ελαστική μεμβράνη προστασίας.....προστατεύει μεν καλύτερα από το νερό κλπ αλλά κάνει και ρωγμές πολύ πιο εύκολα.

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

ε Νίκο, ο άλλος δίνει 7 χρόνια, αν ξύσεις καλά το ξύλο, εάν περάσεις αστάρωμα και τέλος 3 χέρια μπογιά, εάν δεν είσαι σε δυσμενές περιβάλλον.

γιατί νομίζεις πως τα bondex είναι πολύ φτηνότερα? πάνω κάτω όλα τα καλά βερνίκια στην ίδια τιμή είναι.

του Νεκτάριου του χάλασε τόσο σύντομα γιατί εκτός από το μέτριο βερνίκι προφανώς κάτι δεν έκανε καλά στην διαδικασία ετοιμασίας και βαφής.

όσο αφορά τα βερνίκια του lidl και το ζελέ του lidl, επειδή τα έχω πάρει και τα έχω δοκιμάσει, τον δεύτερο χρόνο θέλουν ένα φρεσκάρισμα...δεν είναι για πολλά πολλά ειδικά για εξωτερικές συνθήκες...

Σώτο αυτά τα ξύλα που έβαλα στο παρτέρι ήταν 2 χρόνια έξω και τρώγανε πότισμα μέρα παρα μέρα και πολύ ξύλο γενικά.
Μόνο αυτά της βάσης πήραν να σαπίζουν αλλά είναι και λογικό.
Τα ξύλα της "πολυεπίπεδης γλάστρας" ήταν βαμμένα με bondex (2 ετών και αυτά) και ήταν σαν να τα έβαψα χθες (απλά τριμμένη σανίδια με το τανκς και 2 χέρια bondex).

Επιπλέον ο Νεκτάριος έβαψε με vivechrom που δεν το λες και μέτριο...

Νίκο το bondex είναι της ανώτερης κατηγορίας σαν το adler....το vivechrom είναι μέτριο ή και κάτω του μετρίου (προσωπική άποψη).

Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

επειδή είπες πως δεν έχεις ρεύμα, δεν κοιτάς μήπως αφαιρέσεις τα περισσότερα με χημικό τρόπο,κάποιο remover για παράδειγμα ώστε να φύγουν τα περισσότερα με την σπάτουλα.

το σκεφτηκα αλλα το απογευμα που ξαναπηγα, ειδα οτι το τριψιμο δεν θα το γλυτωνα οπως και να εχει.
ευχαριστω παντως, θα ηταν μια διεξοδος

χαχαχα...να την στειλεις εδω βορεια?
λοιπον βολευτηκα με επαναφοριζομενα δραπανα, θα βαλω φωτο το απογευμα..μου βγαζουν ανετα 2+ ωρες τριψιμο απο τις 3-4 που εχω διαθεσιμες για δουλεια...

μια ακομα ερωτηση....
εχει νοημα να βαλω βερνικι πολυουρεθανης νερου πανω απο 2 στρωσεις βερνικι χρωματισμου διαλυτη (που το εχω ηδη αγορασμενο)? Η να επιμεινω σε διαλυτη?

αν ημουν αθηνα θα ειχα εμφανιστει σε ολες τις μαστοσυναξεις βρε...

και θα ηταν ευκολα....θα μπορουσα να νοικιασω οτι μηχανημα ηθελα...

http://avclub.gr/forum/showthread.php/141376-Returned-from-the-dead?p=1057923180&viewfull=1#post1057923180

σημερα θα δοκιμασω το τριψιμο των εσωτερικων γωνιων με λιμα.

με την πολλη δουλια βρηκα και τουςε ιδανικους συνδυασμους γυαλοχαρτων. Αυτο που βλεπετε για να μπαινει αναμεσα απο τα φυλλαρακια και για τις επιπεδες επιφανειες ενα λιγο μεγαλυτερο.
με 80αρι παει σφαιρα, πιστευω οτι μονο ενα τανκ θα εβγαζε περισσοτερο υλικο και πιο γρηγορα.

Last edited:
Καλησπέρα φίλοι. Auro που βρίσκουμε; ακόμα Κ φυσικό κατάστημα (Πάτρα) θα εξυπηρετούσε!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk