Βάψιμο ξύλου....

Αλεξανδρε μπραβο για την προσπαθεια σου!

Η ανιλινη ειναι ενα καλο υλικο για να χρωματισεις το πευκο αλλα κανεις δεν μπορει να εγγυηθει την ομοιομορφια του αποτελεσματος καθως το πευκο ειναι πολυ απορροφητικο ξυλο με ανομοιομορφη πυκνοτητα. Ομως με μια ανοιχτοχρωμη αποχρωση δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα.

Μετα την ανιλινη θα τριψεις ελαφρα αλλα πολυ επιμελως το ξυλο για να ξαναγινει λειο. Προτεινω γυαλοχαρτο 400 grit.
Επειτα θα το περασεις με τελικο βερνικι νερου αχρωμο τουλαχιστον 2 χερια. Μεταξυ των χεριων χρειαζεται ελαφρυ γυαλοχαρταρισμα με 400 grit για να πιασει καλυτερα το επομενο χερι μεχρι το τελικο χερι.

Ρωτα οτι αλλο θελεις.

Να κάνω μια σημείωση πρώτα.το ξύλο είναι ερυθρελατη,για πεύκο είχα ξεκινήσει αλλά δεν έβγαιναν τα κομμάτια που είχε ο προμηθευτής.η κουκέτα θα μπει στο γιαγιοσπιτο και θα χρησιμοποιειται 1-2 φορές την εβδομάδα.ασχετως με τα κατασκευαστικά λάθη που έγιναν δείχνει αρκετά στιβαρή,θα πω σίγουρα αφού συναρμολογηθεί.
Σκεφτόμαστε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση ανιλινης πιθανόν το γκρι ανοιχτό.
Όσον αφορά το τελικό διαφανο βερνίκι νερού ήθελα λίγο διευκρινίσεις.καποιο πολυουρεθάνης σατινε κάνει? Μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις κάποιο ενδεικτικα που εχεις χρησιμοποιήσει και κανει ωραίο αποτέλεσμα?

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εξ'ισου μαλακο ειναι και το ελατο αρα ισχυει το ιδιο που ανεφερα.
Ναι, οποιοδηποτε αχρωμο τελικο βερνικι κανει. Nερου ειτε πολυουρεθανης και οπως σου αρεσει ματ,σατινε ειτε γυαλιστερο/gloss.
Απο μαρκες εχω μεινει ευχαριστημενος απο Vivechrom και Yacht.

Σ' ευχαριστώ,θα επανέλθω με εντυπώσεις-αποτελεσματα και με την πρώτη ευκαιρία θα το ανεβάσω αναλυτικά!

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για βερνίκι δες της trimetal. Είναι μικρή η κατασκευή οπότε με ένα λίτρο θα είσαι οκ οπότε δεν θα είναι και μεγάλη διαφορά σε χρήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλησπέρα, σε σουηδικά δοκαράκια τα οποία θα εκτίθενται το καλοκαίρι στις καιρικές συνθήκες,με τι είδους βερνίκι θα προτείνατε να βαφτούν?
αν έχει ξανασυζητηθεί , παρακαλώ παραπέμψετε με. :)

Να κάνω μία ερώτηση...θέλω να κάνω μία κατασκευή η οποία θα είναι σε εξωτερικό χώρο και έχω κάποια κομμάτια κόντρα πλακέ (απλό όχι θαλάσσης) που μπορώ να χρησιμοποιήσω.Με απλά βερνίκια εμποτισμού θα αντέξει έξω ή αν υπάρχει κάτι άλλο δοκιμασμένο που θα μπορούσατε να μου προτείνετε?

Γενικως το βερνικι εμποτισμου δεν κανει κρούστα πανω στο ξυλο. Θα χρειαστεις βερνικι τυπου 'θαλασσης' που κανει κρουστα.

Το ιδιο ισχυει για τον Σταματη που ρωτησε παραπανω.

Γενικως το βερνικι εμποτισμου δεν κανει κρούστα πανω στο ξυλο. Θα χρειαστεις βερνικι τυπου 'θαλασσης' που κανει κρουστα.

Το ιδιο ισχυει για τον Σταματη που ρωτησε παραπανω.
Ωραία, ευχαριστώ πολύ...

Θα μπορούσα να κάνω ένα χέρι με εμποτισμού ώστε να πάρει την απόχρωση που θέλω και από πάνω μετά να βάλω θαλάσσης?

Μάστορες καλησπέρα, σε ένα τραπέζι που έχω στον κήπο (σετ με καρέκλες κτλ) είχαν εμφανιστεί σε κάποια σημεία κηλίδες μούχλας.

Έξυσα το ξύλο με 3 γυαλόχαρτα, 80, 120 και 150. Στα σημεία που ήταν η μούχλα φαίνεται να έχει αλλάξει λίγο ο χρωματισμός του ξύλου αλλά δε θέλω να το ξύσω άλλο.

Σκέφτομαι να το περάσω με ένα υλικό για εμποτισμό (Nano Wood Duρostick) και μετά 1-2 χέρια βερνίκι ξύλου (νερού).

Πιστεύετε ότι θα είναι εντάξει ή θα πετάξει πάλι μούχλα;

καλησπέρα,
εχω μια ζαρντινιερα και ενα καφασωτο καρφωμενο επανω της με κολλενες εκατερωθεν της ζαρντινιερας. Ηθέλα να το βαψω ωστε να αντεξει στο χρονο το χρώμα του. Τωαρα το ξύλο ειναι αβαφο. Τι χρώμα να πάρω μιλώντας ποιότητα και οτι το ξύλο το χειμώνα δοκιμάζεται σε βροχές και αέρα και το καλοκαιρι σε πολλές ώρες ήλιο?

Απάντηση: Κατασκευές από παλέτες

Κυριάκο
Πόση ώρα (ημέρα ?) χρειάζεται για να στεγνώσει μια τέτοια επιφάνεια ξύλου ?
Η εφαρμογή του κρακελέ μπορεί να βρει εφαρμογή σε μέταλλο ή τοίχο αν έχει ασταρωθεί πρώτα (& με τι) ?

Δεν ξέρω αν μου απαντήσεις εδώ, διαφορετικά transfer ..........

Re: Απάντηση: Κατασκευές από παλέτες

Κυριάκο
Πόση ώρα (ημέρα ?) χρειάζεται για να στεγνώσει μια τέτοια επιφάνεια ξύλου ?

Απο 15 λεπτα εως 1 ωρα αναφερει η εταιρεια αναλογως τις συνθηκες περιβαλλοντος και το ποσο παχυ εχεις βαλει το στρωμα.
Αναλογα το παχος διαφερουν τα σπασιματα. Απο ολυ μικρα τριχοειδη μεχρι μεγαλυτερα.

Η εφαρμογή του κρακελέ μπορεί να βρει εφαρμογή σε μέταλλο ή τοίχο αν έχει ασταρωθεί πρώτα (& με τι) ?

Θεωρω πως ναι. Ειδικα σε τοιχο που εχει χρωματα νερου.
Γινεται ακομη και σε γυαλι.
Απλα το τελικο χρωμα που θα περασεις πρεπει να εχει μικρη συναφεια οπως εχουν συνηθως τα χρωματα κιμωλιας και τα υδατοδιιαλυτα χρωματα.

Σε ευχαριστώ πολύ.
Κάτι ακόμα. Μπορείς μετά από πάνω να του περάσεις κάτι για μόνιμη "γυαλάδα". Κάποιο βερνικι?

βρε παιδιά είναι δυνατόν πλανισμένη ξυλεία πεύκου (Redwood) να κιτρίνησε σε 1.5 μέρα που έμεινε στον Ήλιο;;;;

έφτιαξα ένα σπιτάκι και λέω δε βαριέσα, θα το περάσω βερνάκι εμποτισμού λίγο αργότερα...τώρα λογικά θα θέλει ξύσιμο, αλλά τι να πω, καλή και η νέα απόχρωση...