Βάψιμο ξύλου....

Δεν θα πιασει σωστα το εμποτισμου πανω απο το παλαιο βερνικι θαλασσης που εχει ηδη σχηματισει κρουστα πανω στο ξυλο.

Κανονικα πρεπει να φυγει το παλιο βερνικι θαλασσης εντελως για να μπορεσει να περαστει το βερνικι εμποτισμου και να φερεις το ξυλο στο χρωμα που θες.

Μιχάλη, πρόκειται για καινούργιο βερνίκωμα πάνω σε καινούργιο ξύλο, που απλά θέλω να ταιριάξει με τα υπόλοιπα που είχαν βερνικωθεί παλιότερα.

E τοτε δεν υπαρχει θεμα.
Περασε 2 χερια εμποτισμου το φρεσκο ξυλο. Αν στο πρωτο χερι εχουν σηκωθει οι ινες, να το γυαλοχαρταρεις απαλα με ψιλο γυαλοχαρτο. Αν οχι, γυαλοχαρταρισε το δευτερο χερι μονο για να πιασει καλυτερα το βερνικι μετα. Το βερνικι θα δεις εσυ ποσα χερια θελει, αναλογα το αισθητικο αποτελεσμα του πρωτου χεριου αλλα και την εκθεση του ξυλου.

Καλο ειναι να αναφερουμε τι ξυλο ειναι και για που προοριζεται. Αν ειναι για εσωτερικο χωρο ειναι διαφορετικα τα χερια βαφης απο οτι εαν ειναι για εξωτερικο χωρο.
Οσο πιο πολλες πληροφοριες υπαρχουν, τοσο καλυτερες και ορθοτερες θα ειναι οι απαντησεις :)

Μιχάλη, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Το ξύλο είναι το κλασσικό φτηνό που έχουν όλα τα ξυλεμπορικά, Σουηδικό έλατο νομίζω. Προορισμός: καγκελάκι εξωτερικού χώρου όχι στεγασμένου (απ'ευθείας έκθεση σε βροχή). Ξέρω ότι το ξύλο μπορεί να μην είναι το καταλληλότερο για τέτοια εφαρμογή, οπότε θέλω να το βερνικώσω καλά και μετά ας αντέξει και λιγότερα χρόνια.

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Μιχάλη, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Το ξύλο είναι το κλασσικό φτηνό που έχουν όλα τα ξυλεμπορικά, Σουηδικό έλατο νομίζω. Προορισμός: καγκελάκι εξωτερικού χώρου όχι στεγασμένου (απ'ευθείας έκθεση σε βροχή). Ξέρω ότι το ξύλο μπορεί να μην είναι το καταλληλότερο για τέτοια εφαρμογή, οπότε θέλω να το βερνικώσω καλά και μετά ας αντέξει και λιγότερα χρόνια.

Θα το περασεις 1 χερι οτι εμποτισμου νερου θες και μετα 2 χερια (με ενδιαμεσο πολυ απαλο γυαλοχαρταρισμα και μετα απο 24 ωρες το 2ο χερι) GEL της BERLING ... θα σου αντεξει περισσοτερα χρονια

ναι αυτο ειναι το GEL, το περνας πολυ ευκολα χωρις να σταζει, το ξυλο πιανει ενα ωραιο φιλμ, επισης καλυπτει και τις ατελειες του συγκεκριμενου ξυλου που θα χρησιμοποιησεις (ροζους κλπ).
γενικα για τα θαλασσης, ειναι πιο δυσκολα στην εφαρμογη με πιο λεπτο φιλμ, επισης εχω διαπιστωσει οτι μονο καποια ακριβα ειναι πραγματικα anti UV.

Ευχαριστώ φίλε. Θα το πάρω το gel να 'χουμε άποψη και για αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Θα το περασεις 1 χερι οτι εμποτισμου νερου θες και μετα 2 χερια (με ενδιαμεσο πολυ απαλο γυαλοχαρταρισμα και μετα απο 24 ωρες το 2ο χερι) GEL της BERLING ... θα σου αντεξει περισσοτερα χρονια

Πληροφοριακά: μου είπανε ότι το συγκεκριμένο έχει καταργηθεί και η berling βγάζει πλέον μόνο τζελ βερνίκι νερού (αυτό με το decκ στην φωτογραφία). Οπότε, αν σε έχει βολέψει ψάξε να στοκάρεις κανένα κομμάτι που έχει ξεμείνει στα ράφια. Εγώ κατάφερα μετά από καμπόσα τηλέφωνα να βρω ένα.

Κύριοι ποιό είναι κατά τη γνώμη σας το καλύτερο λούστρο θαλάσσης διαλύτου ανεξαρτήτου τιμής που γνωρίζετε;

Για τι χρηση Νικο?
Η αντοχη βερνικιων πολυουρεθανης δυο συστατικων ειναι αξεπεραστη. Το εχω σε εσωτερικη σκαλα στο σπιτι πανω απο 20 χρονια και ειναι αθικτο.
Γενικως τα καλυτερα βερνικια ειναι αυτα που βαζουν στα σκαφη. Ρωτα καποιο ειδικο καταστημα.

Τα κοινα επωνυμα βερνικια θαλασσης (πολυουρεθανης με UV protection, ενος συστατικου) που εχω δοκιμασει εγω κατα καιρους, μου φαινονται το ιδιο καλα.

Για σκάλα και εγώ Μιχάλη,ευχαριστώ!Μια πιο δύσκολη ερώτηση:Θέλω να φρεσκάρω το μπουφέ στο μαγαζί,είναι μασίφ με καπλαμά,αλλά έχει θαμπώσει.Σε μάστορα δε θέλω να πάει.Τι μπορώ να κάνω;Σκέφτηκα να τον πλακώσω με γομαλάκα μα θα μου βγει η ψυχή νομίζω..Κάποια άλλη ιδέα;

Μαστορια καλησπέρα...Για τελικό φινίρισμα σε επιφάνεια από κόντρα πλακέ,περασμένο με εμποτισμού τι προτείνετε..Το πέρασα αρχικά με gloss νερού αλλά δεν μου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα (ασύμμετρες γυαλάδες-γραμμές κλπ) και το ''ξήλωσα''...Με Ματ η Σατινέ θα στρώσει καλύτερα λέτε;

Ευχαριστώ.

Μαστορια καλησπέρα...Για τελικό φινίρισμα σε επιφάνεια από κόντρα πλακέ,περασμένο με εμποτισμού τι προτείνετε..Το πέρασα αρχικά με gloss νερού αλλά δεν μου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα (ασύμμετρες γυαλάδες-γραμμές κλπ) και το ''ξήλωσα''...Με Ματ η Σατινέ θα στρώσει καλύτερα λέτε;

Ευχαριστώ.
Σπύρο,κατά την ταπεινή μου άποψη..Άσε τα νερού και βάλε δυαλύτου αν θες να δεις προκοπή..

Σπύρο,κατά την ταπεινή μου άποψη..Άσε τα νερού και βάλε δυαλύτου αν θες να δεις προκοπή..

Καλημέρα Νίκο..Η όλη διαδικασία γίνεται μέσα στο σπίτι οπότε καταλαβαίνεις ότι με τα διαλυτου υπάρχει θεματακι..Κάνουν ώρες να στεγνώσουν και εγώ δεν έχω αυτή τη πολυτέλεια επειδή πέρα από τον γάτο που έχω,ταιζω και αρκετά αδέσποτα στο μπαλκόνι και είναι σίγουρο ότι θα γίνει μανουρα...
Του νερού το απορροφά σχεδόν αμέσως..
Από κει και πέρα τι κάνουμε..

Σιγουρα με ματ η σατινε που δεν γυαλιζει τοσο θα αποφυγεις τις ανομοιομορφερς γυαλαδες.

Θα συμφωνησω με τον Νικο. Του διαλυτου επιλεγω και εγω για καλυτερα αποτελεσματα.
3

Τελικά το πέρασα με σατινε βερνίκι νερου και έγινε κάστανο..Το απορρόφησε πλήρως και μπορώ να πω ότι του έδωσε μια υφή σαν να ήταν κανονικό μασιφ..Το μόνο που μένει τώρα είναι να δω πόσο θα αντέξει στον χρόνο γιατί πρόκειται για τραπέζι μέσης το οποίο σημαίνει σκληρή χρήση ...Καφέδες ,μπύρες,επαφή με ξύλινα σουβέρ κλπ ...Ο χρόνος θα δείξει..Πάντως έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος .

Σ´ αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι καλύτερο ένα βερνίκι πατωμάτων που αντέχει στις καταπονήσεις;