Βάψιμο ξύλου....

Για σκάλα και εγώ Μιχάλη,ευχαριστώ!Μια πιο δύσκολη ερώτηση:Θέλω να φρεσκάρω το μπουφέ στο μαγαζί,είναι μασίφ με καπλαμά,αλλά έχει θαμπώσει.Σε μάστορα δε θέλω να πάει.Τι μπορώ να κάνω;Σκέφτηκα να τον πλακώσω με γομαλάκα μα θα μου βγει η ψυχή νομίζω..Κάποια άλλη ιδέα;

Κάποιος;

Για σκάλα και εγώ Μιχάλη,ευχαριστώ!Μια πιο δύσκολη ερώτηση:Θέλω να φρεσκάρω το μπουφέ στο μαγαζί,είναι μασίφ με καπλαμά,αλλά έχει θαμπώσει.Σε μάστορα δε θέλω να πάει.Τι μπορώ να κάνω;Σκέφτηκα να τον πλακώσω με γομαλάκα μα θα μου βγει η ψυχή νομίζω..Κάποια άλλη ιδέα;

Να κάνω εγώ μία χαζή ερώτηση...από την στιγμή που είναι μασιφ ξύλο για ποιο λόγο να είναι επενδεδυμένο με καπλαμά?

Μάλλον το εσωτερικό είναι φτηνό ξύλο.
Ο καπλαμάς μπαίνει για ομορφιά και είναι συνήθως πανάκριβο ξύλο.

Ακριβώς όπως λέει ο Μπάμπης.Κυριάκο δε θα πειραματιστώ με υγρό γυαλί σε αυτό,είναι κειμήλιο και δε θέλω να κάνω πατάτα..Το άλλο που σκέφτηκα είναι να τον τρίψω ελαφρά και να τον ψεκάσω με λούστρο σπρέυ σατινέ της morris..

Τις αντικες που εφερνε φιλος αντικερ απο το εξωτερικο τις περναγε παντα με κερι, οποτε και εαν χρειαζοταν να ζωντανεψει το φινιρισμα, και σχεδον ποτε με λουστρο/βερνικι/γομαλακα.

Ευχαριστώ Μιχάλη..
Το θέμα είναι Νίκο να βγάλεις τα χρώματα και τα νερά της επιφάνειας . Αν το καταφέρεις με το κερί ή κάτι άλλο αυτό να χρησιμοποιήσεις.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπαρχει ενα υλικο που λεγεται Burnishig cream.
Ψαξε το, δινει καταπληκτικη επιφανεια.

61JDJ7DjrTL._SY450_.jpg

Yπαρχει https://www.polychromo.gr/product/22437/burnishing-cream-500ml-/

Δεν αν ο μπουφες σου ανηκει στην κατηγορια των ξυλινων επιφανειων που επιδεχεται την παραπανω κρεμα.
Το Burnishing Cream της Liberon είναι σχεδιασμένο για να καθαρίζει και να αναζωογονεί τις εξαιρετικά γυαλισμένες επιφάνειες που έχουμε περαστεί με French Polish, λάκα ή βερνίκια.
Κοπυ παστε από το σαιτ (που είπε κάποιος)
Άρα πρέπει να περαστεί πριν με κάτι άλλο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Ακριβώς όπως λέει ο Μπάμπης.Κυριάκο δε θα πειραματιστώ με υγρό γυαλί σε αυτό,είναι κειμήλιο και δε θέλω να κάνω πατάτα..Το άλλο που σκέφτηκα είναι να τον τρίψω ελαφρά και να τον ψεκάσω με λούστρο σπρέυ σατινέ της morris..
Νικο, εαν περασεις κερι θα πρεπει να το ξαναπερασεις μετα απο χ μηνες / χρονια. Επειδη ειναι κειμηλιο, εαν αλλαξεις γνωμη και πας σε βερνικι να χρησιμοποιησεις ΜΟΝΟ διαλυτου, αφου βγαλεις προσεκτικα οτι εχει τωρα.

Τις αντικες που εφερνε φιλος αντικερ απο το εξωτερικο τις περναγε παντα με κερι, οποτε και εαν χρειαζοταν να ζωντανεψει το φινιρισμα, και σχεδον ποτε με λουστρο/βερνικι/γομαλακα.
Μιχαλη, ο αντικερ περναει τα επιπλα με κερι γιατι αφενος δεν ειναι σε θεση να περασει λουστρο (θελει χωρο, δεν ειναι τοσο ευκολο) και αφετερου "ζωντανευει", γρηγορα, ευκολα και με χαμηλοτερο κοστος τα ξυλα.

Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Νικο, εαν περασεις κερι θα πρεπει να το ξαναπερασεις μετα απο χ μηνες / χρονια. Επειδη ειναι κειμηλιο, εαν αλλαξεις γνωμη και πας σε βερνικι να χρησιμοποιησεις ΜΟΝΟ διαλυτου, αφου βγαλεις προσεκτικα οτι εχει τωρα.

Μιχαλη, ο αντικερ περναει τα επιπλα με κερι γιατι αφενος δεν ειναι σε θεση να περασει λουστρο (θελει χωρο, δεν ειναι τοσο ευκολο) και αφετερου "ζωντανευει", γρηγορα, ευκολα και με χαμηλοτερο κοστος τα ξυλα.

Ευχαριστώ πολύ!Κύριοι θα εφαρμόσω την κρέμα της liberon και θα ενημερώσω λεπτομερώς καθώς πιστεύω πως το φρεσκάρισμα επίπλων ενδιαφέρει πολλούς απο εμάς.

Παιδιά καλημέρα!
Θέλω την βοήθεια οποίου γνωρίζει.
Εγώ φτιάξει μια κατασκευή από mdf (την οποία θα παρουσιάσω μωλις τελειωσει) και θέλω να την βάψω με μαύρο χρώμα κιμωλίας η (blackboard paint αν είναι το ίδιο, δεν έχω καταλάβει). Θέλω να έχει ματ φινίρισμα. Ποια είναι η διαδικασία? Βελατουρα νερού (αρκετά χέρια στα σοκορα), τρίψιμο με γυαλοχαρτο και πέρασμα το χρώμα κιμωλίας? Μετά το βάψιμο για προστασία θέλω να το περάσω με βερνικι ματ. Μπορώ η οχι,και αν ναι τι βερνικι να χρησιμοποιησω?
Ρωτάω γιατί σε ματ μαύρο δεν βρήκα κάποιο χρώμα νερού μόνο κιμωλιας. Επειδή θα είναι σε εσωτερικό χώρο δεν θέλω να το βάψω με βερνικοχρωμα και να κάνει 1 μήνα να ξεμυρισει. Όλες οι ιδέες καλοδεχουμενες.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα άλλο το ένα άλλο το άλλο.Το χρώμα που λες είναι λαδομπογιά,μην τη χρησιμοποιήσεις,δεν κάνει για έπιπλο κανενός είδους.Αν βάψεις με χρώμα κιμωλίας (chalk paint) δε χρειάζεσαι κανένα υπόστρωμα.