mastroxalastis
Supreme Member
- 15 November 2018
- 3,827
Ναι, το ειχα ξεσυναρμολογησει. Για αυτο λεω οτι ολες οι επιφανεις ηταν οριζοντιες.
Μμμμμμ, τζιτζιμπυραααα
Μμμμμμ, τζιτζιμπυραααα

Καλησπέρα και από μένα. Είναι το 1ο μου post στην ομάδα και θα ηθελα κι εγώ να υποβάλλω ένα ερώτημα προς τους ειδικούς. Έχω φτιάξει κάτι ηχεία από MDF το οποίο το έχω επενδύσει με καπλαμά από ξύλο μαύρου χρώματος. Θέλω να τον κάνω γυαλιστερό γιατί τώρα είναι θολός όπως βγαίνει από το εργοστάσιο. Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω?
Αν γυαλοχαρταρεις ελαφρα τον καπλαμα ισως φυγει το χρωμα. Αν δεν τον τριψεις καθολου ισως να μην πιασει σωστα το βερνικι φινιρισματος glossy που θελεις.
Ειναι ελαχιστες οι πληροφοριες που δινεις. Καλυτερα να ρωτησεις το μαγαζι που πηρες τον καπλαμα καθως αυτοι ξερουν τι ακριβως υλικο σου πουλησαν.
Να ξαναπω οτι το βερνικακι εμποτισμου νερου σε μορφη τζελ ειναι παρα πολυ ευκολο στην χρηση και πλεον εχω καταργησει ολα τα υπολοιπα ειδη βερνικων εμποτισμου που χρησιμοποιουσα στο παρελθον. Ουτε μυρωδιες, ουτε το παραμικρο σταξιμο, στρωνει ομορφα στο ξυλο, ευκολο το ξεπλυμα στα πινελα, μια μαγεια δηλαδη
Εδω περναω 2 χερια βερνικι εμποτισμου αχρωμο καποια δοκαρακια 9.5χ4.5 απο το Leroy για ενα μικρο projectακι σε καποιο εξωτερικο χωρο.
![]()
Κατοπιν θα περαστει και 2 χερια βερνικι φινιρισματος νερου glossy κατοπιν επιθυμιας του ανθρωπου.
Ο καπλαμάς θέλει πολύ ελαφρύ γυαλοχάρτισμα. Κάνε ένα πέρασμα με πιο ψιλό γυαλόχαρτο, 320 πχ και μετά από κάθε πέρασμα βερνικιού πάλι ένα ελαφρύ τρίψιμο.
Πρίν το τελευταίο γυαλιστερό βερνίκι γυαλοχάρτισε ελαφρά αλλά με πιο ψιλό ακόμα... 400 και πάνω.
Παιδια οι εννοιες εμποτισμου και γυαλιστερο δεν συμβαδιζουν.
Δεν ξεβαφει ο καπλαμά με γυαλοχαρταρισμα μου είπαν γιατί είναι εμποτισμένος και όχι βαμμένος. Άρα τον περνάω πρώτα ελαφρύ γυαλοχαρτο με 220 υποθέτω και του βάζω διάφανο βερνίκι εμποτισμού πρώτα; Και μετά μόλις στεγνώσει ξανά γυαλοχαρτο πάλι 220 και 2ο χέρι από το ίδιο βερνίκι; Και στο τέλος glossy βερνίκι φινιρίσματος αλλά 2-3 χέρια με γυαλοχαρτο πάλι ενδιάμεσα η χωρίς γυαλοχαρτο;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τοτε εισαι οκ για το γυαλοχαρτο. Οχι, δεν χρειαζεται να το περασεις με βερνικι εμποτισμου.
Θα σου προτεινα να το περασεις πολυ απαλα με πιο ψιλο γυαλοχαρτο (500 η 600 grit) και μετα με βερνικι φινιρισματος (κρουστας) διαλυτου. Μετα το γυαλοχαρταρισμα, καθαρισε προσεκτικα με βρεμενο πανακι την επιφανεια και περιμενε να στεγνωσει.
Μεταξυ των χεριων βερνικιου ισως χρειαζεται ενα πολυ απαλο περασμα με γυαλοχαρτο 600 grit. Ισως να μην χρειαζεται καν δευτερο χερι, θα δεις πως φαινεται το πρωτο χερι που πιστευω οτι θα ειναι οκ.
Δεν ξερω με τι εχεις κολλησει τον καπλαμα για αυτο σου γραφω βερνικι διαλυτου και οχι νερου. Αν τον εχεις περασει βενζινοκολλα τοτε μπορεις να βαλεις και βερνικι με βαση το νερο.
Βερνικι μπορεις να παρεις οποιοδηποτε απο τις γνωστες μαρκες. Το τελευταιο που χρησιμοποιησα ηταν αυτο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.