Βάψιμο ξύλου....

Μιας που βρέχει και είμαστε μέσα θελω να παραγγείλω κάποια πραγματάκια για ορισμένες επθδιορθωσεις. Το τραπέζι με τα παγκάκια. Θέλω να το βάψω με βερνικι. Με τι Γυαλοχαρτο να το τρίψω; επίσης να τα ξεβιδωσω τα ξύλα ή έτσι όπως είναι; βερνικι να πάρω εμποτισμου νερού με προστασία uv? Το παγκάκι είναι κυρίως έξω αλλά κάτω από το υπόστεγο. Κάποιες φορές το βγάζουμε και στο γρασιδι στον ήλιο.
b049e0ecc9119fac60575960afba04b9.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατι Μπαμπη να αφησει τα βερνικια...;
Δεν μπορω να καταλαβω πως ενα υλικο οπως το teakoil,που αποδεδιγμενα θελει περασμα καθε χρονο, μπορει να ειναι καλυτερο απο ενα βερνικη νερου...;

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Δεν μπορω να καταλαβω πως ενα υλικο οπως το teakoil,που αποδεδιγμενα θελει περασμα καθε χρονο, μπορει να ειναι καλυτερο απο ενα βερνικη νερου...;
Το λάδι είναι το πιο εύκολο και κάνει και πολύ καλή δουλειά. Το βερνίκι κάθε χρόνο κι αυτό θέλει ξύσιμο και ξανά πάλι από την αρχή όταν είναι εκτεθειμένο στη βροχή και στον αέρα. Το λάδι δεν θέλει τίποτα απλά το περνάς και μάλιστα πολύ εύκολα και γρήγορα. Φυσικά το τικ οιλ πάει σε σκληρά ξύλα που αντέχουν και δεν σαπίζουν από την υγρασία. Εγώ στην Ύδρα σε εξωτερικές πόρτες νιαγκόν σταμάτησα τα βερνίκια και ξενοιασιά. Οπότε βρεθώ στο νησί ότι εποχή και να είναι τις περνάω ένα καλό λαδομα και έχω ξενοιασει.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κωστή σου απάντησε ο Γιάννης.
Κι εγώ σταμάτησα πλέον τα βερνίκια σε πέργκολες, παγκάκια, γλάστρες και διάφορα άλλα ξύλα εξωτερικού χώρου και ηρέμησα.
Το λάδι περνιέται πανεύκολα, ταχύτατα, αν βαριέσαι δεν κάνεις ούτε καν τρίψιμο και διατηρεί τα ξύλα μια χαρά για πολλά χρόνια.

Το δικο μου που το εχω εξω αλλα σε σκεπασμενη βεραντα ολο το χρονο το περναω με teak oil καθε 2 χρονια.

Το περναω αρχικα με ενα γυαλοχαρτο 240grit (ισως καλυτερα ενα 240αρι γυαλοχαρτο σφουγγαρι) απαλα για να φυγουν τα οποια σκασιματα/αγριαδες και μετα 1-2 χερια teak oil.

Το δικο σου σετ φαινεται σε καλη κατασταση, με ενα απαλο τριψιμο και ενα χερι teak oil θα γινει μια χαρα.

Έχω προσωπικα αντίθετη αντίληψη για αυτο το ανέφερα...
Έχω διόρθωση δεκάδες πατζούρια,πόρτες,πέργκολες,σετ τραπεζια καρεκλες και παγκάκια με βερνικια νερού....Μιλάω για περιοχές όπως ο Διόνυσος,Σταμάτα και λοιπές περιοχές...με επαναφρεσκαρισματα ανά 5-6 χρονια..

Φυσικά όπως αναφέρετε έχει πολύ δουλειά σε σχέση με το teakoil αλλά του νερού κρατάει πολύ περισσότερο εφόσον γίνει σωστά....

Πρακτικα το λάδι αφήνει μια επιφανεια συντήρησης που εν καιρό χάνει την δύναμη του και που σχεδόν εξατμίζεται..
Παρέχει προστασία αλλά όχι μακροζωηα λόγο σύνθεσης του..
Στη ευκολία δίνεται + στο teakoil..Δεν σημαίνει όμως ότι είναι και το καλύτερο...

Προφανώς 1/10 θα κάτσει να φάει το ξύλο εξ αρχης και ως εκ τούτου αποφεύγεται από τους περισσότερους...
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι το κύριο ζήτημα....

Όταν βρεις ορφανό ξύλο και ακολουθήσεις σωστή σειρά με συντηριτικα και βερνίκια νερου δεν εχεις να φοβηθείς τίποτα ...αρκεί να γίνει σωστά..!!!
Αφήνει μια ωραία βελούδινη επιφάνεια γυαλιστερή που αναδεικνύει το ξύλο..

Τα παραπάνω έχουν αποδεικτει στην πράξη καθως εχω να κανω με πελατολογιο...δυσκολα πελάτης πληρώνει κάθε χρόνο για συντηρηση ..άρα κάτι λέει αυτο..Στην ουσία χάνω επαγγελματικα αντί να κερδίζω με αυτήν κινηση!!!!

Αυτά γενικά...

Εάν το παραπανω παγκάκι είναι περασμένο με teakoil και δεν έχει ιδιαίτερα θέματα ας το ξαναπεράσει με teakoil...Αλλά συγουρα του χρόνου θα ξαναχρειαστει...

Παιδια, νομιζω οτι, πανω-κατω, το ιδιο πραγμα λετε.
Τα βερνικια ειναι πιο φασαρια, αλλα κρατανε προστασια για πιο πολλα χρονια.
Το λαδι ειναι ευκολο, αλλα θελει ξανα περασμα καθε χρονο, αντε καθε δυο.
Σε εμφανιση δεν ξερω πιο υπερεχει, φανταζομαι εχει να κανει με το ξυλο, αλλα και την αισθητικη του καθενος.

Φυσικά και εχει φασαρία Άγγελε...!!!
Ξέρεις τι είναι για 5-6 πατζούρια να θες 2 μέρες τριψιμο με σβουρακι,παλινδρομικο και εκκεντρο τριβειο ώστε να τα φέρεις εκεί που πρέπει...;
Οπτικά το λάδι είναι συγκρίσιμο με σατινε βερνίκι νερού.. οπου για εξω το σατινε δεν ενδεικνυεται για μακροζωηα..δεν τιθεται θεμα συγκρίσεις με γυαλιστερό γιατί γίνεται πιο ζωντανό το ξύλο...Αλλά αυτό είναι θέμα γούστου...

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις....καθυστέρησα να απαντήσω γιατί δεν μου έρχονται ειδοποιήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις διαβάζω στο σύζυγο και αφήνω να διαλέξει ο ίδιος αφού αυτός θα κάνει το τρίψιμο... Αν χρειαστεί. Τώρα πάντως ήδη φαίνεται ότι έχει βερνικι το οποίο έχει φύγει. Άρα φέτος θα χρειαστεί λίγο τρίψιμο ακόμα και αν περαστεί με teak oil.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν δε φυγει ολοκληρωτικα το παλιο βερνικι ξεχνα το το λαδι.
Οποιοδηποτε λαδι.

Εγω θα συμφωνησω με τον Κωστη.

Εχει ενα σωρο βερνικια, διαλεξε ενα καλο βερνικι ντεκ η αλλιως πατωματος και ξεχνα το στον ηλιο και δυο και τρια χρονια.

Μια φορα περασα TEAK OIL ενα ολοκαινουργιο σετ κηπου και εκανε να στεγνωσει μια εβφομαδα μεσα στο καλοκαιρι.

Μπάμπη αφού οι πόροι είναι σφραγισμένοι από το βερνίκι πως και πότε θα απορροφηθεί το teakoil...;!!!
Νομίζω οτι κανένα teakoil δεν πρόκειται να στεγνώσει...

Eξαρταται τι φινιρισμα ειχε το επιπλακι που αγορασες.
Το teak oil εχει μεσα διαλυτες (νεφτι/white spirit) οποτε δεν εχει κανενα θεμα στεγνωματος οπως το ωμο λινελαιο.
Αν ειχε κανενα καλο βερνικι εμποτισμου και ειχαν ψιλοφραξει οι ποροι, τοτε λογικα το teak oil δεν θα μπορουσε να διεισδυσει και να στεγνωσει.

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Αν δε φυγει ολοκληρωτικα το παλιο βερνικι ξεχνα το το λαδι.
Οποιοδηποτε λαδι.

Εγω θα συμφωνησω με τον Κωστη.

Εχει ενα σωρο βερνικια, διαλεξε ενα καλο βερνικι ντεκ η αλλιως πατωματος και ξεχνα το στον ηλιο και δυο και τρια χρονια.

Μια φορα περασα TEAK OIL ενα ολοκαινουργιο σετ κηπου και εκανε να στεγνωσει μια εβφομαδα μεσα στο καλοκαιρι.

Γενικα τα βερνικια πατωματος (οχι αυτα για deck θαλασσης) δεν εχουν καλους δεικτες προστασιας UV, και μην τα εφαρμοζετε σε εξωτερικες επιφανειες.

Το σετ ειναι κατω απο στεγαστρο και καποιες φορες το βγαζουν στον ηλιο αναφερει η Δεσποινα.

Ενα καλο δαπεδου δεν θα εχει θεμα αλλα εγω θα εβαζα αυτο που ειναι φτιαγμενο γις πληρη εκθεση στον ηλιο.
http://v33-liberon.gr/vernikia-epifaneias-kroustas/boat-varnish/

Πως λέγεται αυτό το ανοιχτό πράσινο χρώμα που περνάς την ξυλεία παράδειγμα της στέγης για να αποφύγεις το σαράκι;

Oχι βρε παιδια βερνικι κρουστας σε επιπλα κηπου, ειναι κριμα, χανουν την φυσικη τους ζεστασια και ομορφαδα και αρχιζουν να θυμιζουν playmobil

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Πως λέγεται αυτό το ανοιχτό πράσινο χρώμα που περνάς την ξυλεία παράδειγμα της στέγης για να αποφύγεις το σαράκι;

Η πρασινάδα στην ξυλεία είναι εμποτισμός, δεν είναι χρώμα ούτε βερνίκι αγαπητέ. Εμποτισμός με δηλητήρια είναι..