τωρα με εβαλες σε σκεψεις..υπαρχει scotch bright σε σχημα καμπανας και δισκου (σαν γυαλοχαρτου)?
Καλυτερα να γνωριζουμε Κωστα οσο περισσοτερα γίνεται!
Δεν έχω ιδέα τι ξύλο είναι. Ξέρω ότι είναι ευλυγιστο αλλά είναι και λεπτές οι σανιδες του. Πως μπορούμε να το καταλάβουμε;Επισης δεσποινα αν το ξυλο σου δεν ειναι σκληρο και ειναι τπτ ελάτη την πατησες με το λαδι.
Το Teak Oil είναι για σκληρη τροπικη ξυλεια που απο μονη της αντεχει στις καιρικες συνθηκες, red shorea, ευκαλυπτος κλπ κλπ.
Αυτά τα λένε από την αρχή της γυναίκας παλικάρια όχι τώρα που παράγγειλε το λάδι ??
Πως λέγεται αυτό το ανοιχτό πράσινο χρώμα που περνάς την ξυλεία παράδειγμα της στέγης για να αποφύγεις το σαράκι;
Έγραψε ο Κυριάκος ότι αν το ξύλο είναι πεύκο δεν κάνει το teak oil γι αυτό βάζω τι ενδεχόμενο να βάψω με το άχρωμο βερνικι. Εμένα με βολεύει σαν διαδικασία τι teak oil,μην κάνω όμως ζημιά στο ξύλο. Αν βάψω με teak oil τι μπορεί να πάθει; και αν πάθει θα μπορώ να το ξαναπεράσω με βερνικι;To teak oil δεν ειναι βαφη, ειναι λαδι που το περνας πανω στο φρεσκο η γυαλοχαρταρισμενο ξυλο η σε ξυλο που εχει περαστει πιο παλια παλι με λαδι.
Αν το επιπλο σου ειναι ηδη περασμενο με καποιο λαδι (και οχι βερνικι κρουστας) μπορεις να το περασεις απο επανω χωρις τριψιμο. Αν και ενα απαλο τριψιμο με ψιλο γυαλοχαρτο δεν παιρνει πολυ ωρα.
Όταν λες τριφτει εννοείς πάλι απόσυναρμολογησης;Το λάδι κραταει ένα χρόνο το πολύ....ειδικα εαν μιλαμε για εκτεθημενη ξυλεια..
Όμως την επόμενη χρονιά θα ξαναχρειαστει να τριφτει καλα για να γίνει με βερνίκι νερού..
Επαναλαμβάνω και ας γίνομαι γραφικος..
Η σειρά για εξωτερικα ξυλα για μενα έχει ως εξης:
Τριψιμο πολύ καλό μέχρι καθαρό ξύλο, πέρασμα με συντηρητικο που μπορεί να είναι και χρωματιστό και εποιτα 2 χέρια βερνίκι γυαλιστερό..
Είναι πιο safe λύση..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.