Βάψιμο ξύλου....

Εχθές έπιασα να τρίψω τα ξύλα.... Δεν πρόλαβα και πολύ.... Χάλασε το τριβειο (black and decker) εκεί που το δούλευα απλά άρχισε να μειώνει στροφές μέχρι που σχεδόν σταμάτησε. Σας βάζω μια φώτο με ότι πρόλαβα και κάποια τα έκανα λίγο με το χέρι. Έχω και ένα που δεν είναι καθόλου τριφτει για να δείτε διαφορά. Τώρα το τι θα περαστεί..... Θα το σκεφτώ με το αν καταφέρω να τα τρίψω ή όχι.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
a6d5503ee4bca62703a6cee0934ae08d.jpg

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

MDF 19ρι περασμένο 2 χέρια βελατουρα και 2 χέρια λαδομπογια πόσο καιρό λέτε να αντέξει έξω εκτεθειμένο??Δεν θα ακουμπάει στο έδαφος αλλά θα τρώει βροχή και ήλιο από παντού.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

εξαρταται και απο την ποιοτητα / μαρκα της λαδομπογιας
εαν εχει σφραγισει καλα θα κρατησει για πανω απο 2 χρονια

Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

εξαρταται και απο την ποιοτητα / μαρκα της λαδομπογιας
εαν εχει σφραγισει καλα θα κρατησει για πανω απο 2 χρονια
Συνήθως Vitex χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα. Καπου τόσο το υπολόγιζα και εγώ να σου πω την αλήθεια και αν βάζω και κανένα μουσαμά από πάνω, μπορεί να βγάλει και τα διπλάσια.

Πανω σε γυαλιστερο mdf το έχεις βάψει φίλε janpap08;
Εαν ναι προσωπικα πιστευω οτι δεν θα βγάλει πάνω από χειμώνα...και θεωρώ δευτερεύουσας σημασίας την ποιότητα χρώματος...
Εάν το καλύπτεις συνέχεια με μουσαμά ισως και να κρατησει παραπάνω...

Εχθές έπιασα να τρίψω τα ξύλα.... Δεν πρόλαβα και πολύ.... Χάλασε το τριβειο (black and decker) εκεί που το δούλευα απλά άρχισε να μειώνει στροφές μέχρι που σχεδόν σταμάτησε. Σας βάζω μια φώτο με ότι πρόλαβα και κάποια τα έκανα λίγο με το χέρι. Έχω και ένα που δεν είναι καθόλου τριφτει για να δείτε διαφορά. Τώρα το τι θα περαστεί..... Θα το σκεφτώ με το αν καταφέρω να τα τρίψω ή όχι.

a6d5503ee4bca62703a6cee0934ae08d.jpg
Κριμα που χαλασε το τριβειο γιατί μια χαρά τα είχες φτάσει...ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα με το ατριφτο...γίνεται με το χέρι αλλά είναι κόπος...
Καλή συνέχεια...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Πανω σε γυαλιστερο mdf το έχεις βάψει φίλε janpap08;
Εαν ναι προσωπικα πιστευω οτι δεν θα βγάλει πάνω από χειμώνα...και θεωρώ δευτερεύουσας σημασίας την ποιότητα χρώματος...
Εάν το καλύπτεις συνέχεια με μουσαμά ισως και να κρατησει παραπάνω...
Δεν το έχω κάνει ακόμη αλλά αυτό σκέφτομαι,σε γυμνό MDF. Υπάρχει και η επιλογή του Νοβοπάν αλλά επειδή το MDF είναι πιο γερό γι'αυτό το λέω.

Χειμώνα θα βγάλει σίγουρα, εδώ γυμνό νοβοπάν χωρίς να το περάσω τπτ και ένα χειμώνα τον έβγαλε.

Θα κάνω καλή εφαρμογή και στα σοκορα τρία χέρια ασταρι.Με την λαδομπογια από πάνω θα σφραγίσει καλά,δεν θα φουσκώσει τόσο εύκολα.

Εφοσον μιλας για γυμνο ξυλο αλλαζουν τα δεδομενα αφου σε σχεση με την γυαλιστερη επιφανεια υπαρχει πολυ καλυτερη προσφυση...αρα και θα κρατησει παραπανω(εγω ειπα για την γυαλιστερη επιφανεια το πολυ ενα χειμωνα).Εχω την εντυπωση οτι το mdf ειναι λιγο πιο λειο απο το νοβοπαν...αυτο βοηθαει περισσοτερο ...

Μιλας για νερου συστημα η νευτιου..;..η δευτερη περιπτωση ειναι πιο σκληρη..

Το πρωτο χερι βελατουρα(ασταρι) περασε το με 25-30% αραιωση ωστε να κανει καλη προσφυση και οχι φιλμ επιφανια....2+2 χερια σε ολα τα ειδη επιφανιων(
βαζοντας και τα σοκορα) ειναι μια χαρα...
Επισεις θα εβαζα γυαλιστερη ριπολινη σε ποιοτητα ωστε να μην υπαρχουν καθολου ποροι στην επιφανεια ωστε να κρατησει λιγο περισσοτερο στις καιρικες συνθηκες...

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Εφοσον μιλας για γυμνο ξυλο αλλαζουν τα δεδομενα αφου σε σχεση με την γυαλιστερη επιφανεια υπαρχει πολυ καλυτερη προσφυση...αρα και θα κρατησει παραπανω(εγω ειπα για την γυαλιστερη επιφανεια το πολυ ενα χειμωνα).Εχω την εντυπωση οτι το mdf ειναι λιγο πιο λειο απο το νοβοπαν...αυτο βοηθαει περισσοτερο ...

Μιλας για νερου συστημα η νευτιου..;..η δευτερη περιπτωση ειναι πιο σκληρη..

Το πρωτο χερι βελατουρα(ασταρι) περασε το με 25-30% αραιωση ωστε να κανει καλη προσφυση και οχι φιλμ επιφανια....2+2 χερια σε ολα τα ειδη επιφανιων(
βαζοντας και τα σοκορα) ειναι μια χαρα...
Επισεις θα εβαζα γυαλιστερη ριπολινη σε ποιοτητα ωστε να μην υπαρχουν καθολου ποροι στην επιφανεια ωστε να κρατησει λιγο περισσοτερο στις καιρικες συνθηκες...
Με μπερδεύεις λίγο όταν λες γυμνό ξύλο.Σκετο MDF , όπως βγαίνει από το εργοστάσιο, χωρίς να είναι επενδεδυμένο με μελαμίνη η καπλαμα.
Η επιφάνεια του είναι αρκετά γυαλιστερή,,τα σοκορα όχι τόσο .

Σε ότι αφορά την βάση πηγαίνω συνήθως σε νεφτιου γτ τα θεωρώ πιο ανθεκτικά.

Ριπολινη δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ να σου πω την αλήθεια, είχα την εντύπωση ότι η λαδομπογια είναι ότι πιο ανθεκτικό.

Όσο για την αραίωση πολύ καλή πληροφορία γτ πίστευα ότι όσο λιγότερο το αραιωνω τόσο πιο καλή απόδοση έχει,αλλά καταλαβαίνω τι θες να πεις και θα το εφαρμόσω.

Tωρα με μπερδεψες εμενα..δεν γινεται να συνχρονος γυαλιστερη και να μην εχει επενδυση....τι απο τα δυο εχεις...;...εκτος και εαν καταλαβα κατι λαθο...
Oταν λεω γυμνο λεω καθαρο ξυλο mdf εννοω αυτο.....
https://alfawood.gr/wp-content/uploads/2019/12/2608-mdf-pourantoxo.jpg
..και επενδεδιμενη με μελαμινη....
https://i.postimg.cc/HL474Kkk/20190220-141854.jpg
Εσυ ποιο εχεις..;
Στην δευτερη περιπτωση ειναι αδυνατον να κατσει το χρωμα καθως η επιφανια εχει μηδεν πορους....και ως εκ τουτου ειναι πολυ δυσκολο να κρατησουν τα χρωματα σε εξωτερικες συνθηκες.
Λαδομπογια ειναι και η ριπολινη..δεν ξερω εαν εννοεις το ντουκο που ειναι για σιδερα λαδομπογια συνχρονος...

Ο janpap εννοει το πρωτο που εδειξες, Κωστη. Γυμνο, κλασικο mdf.
Απλως, μαλλον, το συγκρινει με γυμνο νοβοπαν, που ειναι πιο γκριθωτο...

Εαν ειναι ετσι πασο...Γιατι κανένα.απο τα 2 αυτά ,έτσι όπως το ανέφερε,δεν είναι γυαλιστερό...

Εντάξει συνεννοηθήκαμε,το πρώτο λέω σκέτο MDF χωρίς καμία επένδυση

Οπότε λες να κρατήσει καμία 2ετια? Βασικά επειδή θα χρησιμοποιείτε μία φορά στις 15 μέρες τις υπόλοιπες θα ρίχνω ένα μουσαμά από πάνω για να προσθέσω χρόνο ζωής.

Πιετευω οτι mdf, περασμενο με ασταρι (π.χ. βελατουτα) και μετα ριπολινη, με τη χρηση που λες, θα κρατησει πολυ παραπανω, ειδικα αν δεν βρεχεται, θα κρατησει πολυ παραπανω. Ε, αν εισαι διπλα στη θαλασσα, ισως οχι.

Υπαρχουν κατηγοριες MDF που ειναι πιο ανθεκτικες στην υγρασια, οπως το κοντρα πλακε θαλασσης.
Πριν λιγο καιρο ειχα κανει μια δοκιμη, δεν θυμαμαι εαν την ανεβασα εδω μεσα, και αφησα ενα ρεταλι (ανυδρο νομιζω λεγεται) MDF σε νερο για 2 μερες και η παραμορφωση του ηταν σχεδον μηδενικη.

Αρχικά έλεγα να είναι τελείως εκτεθειμένο,αλλά εν τέλη μάλλον θα πάρω έναν μουσαμά να ρίχνω από πάνω ώστε να κρατήσει παραπάνω.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

το mdf υπαρχει σε διαφορες ποιοτητες ενα χαρακτηριστικο ειναι η καπως λεια επιφανεια ή η λιγο πιο σαγρε. επισης υπαρχει και αυτο που μπλεδιζει λιγο, που ειναι ανθυγρο, οπως τα εγραψε και ο Μιχαλης.
εγω πιστευω οτι η λαδομπογια ειναι πιο ανθεκτικη στο νερο

Ελατακι η κανω λαθος?
Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω τι ξύλο είναι. Τώρα που χάλασε όμως το τριβειο το σκέφτομαι για το λάδι..... Δεν θα καταφέρω να το τρίψω όλο το σαλονάκι με το χέρι.

Εντάξει συνεννοηθήκαμε,το πρώτο λέω σκέτο MDF χωρίς καμία επένδυση

Οπότε λες να κρατήσει καμία 2ετια? Βασικά επειδή θα χρησιμοποιείτε μία φορά στις 15 μέρες τις υπόλοιπες θα ρίχνω ένα μουσαμά από πάνω για να προσθέσω χρόνο ζωής.

Χαιρομαι που βρεθηκε ακρη...-bye-
Εαν το καλυβεις με μουσαμα οταν θα το χρησιμοποιεις θα κρατησει κατι τις παραπανω...

Οτι MDF και να βαλει δεν θα κρατησει η μπογια για καιρο...ειναι απο τα μελανα τους σημεια...

Δέσποινα δεν είπες ότι έχεις και ταινιολειαντήρα γιατί αυτά τα τριψίματα με ταινιολειαντήρα γίνονται πιο εύκολα.