Βάψιμο ξύλου....

Δεσποινα που εισαι; Να σου δανεισω ενα να κανεις δουλεια σου.
Λάρισα...Σε ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση ακόμα κι αν μένεις μακριά.

Δέσποινα δεν είπες ότι έχεις και ταινιολειαντήρα γιατί αυτά τα τριψίματα με ταινιολειαντήρα γίνονται πιο εύκολα.
Όχι έχω της scheppach το επιτραπέζιο.... Ίσως αν το βγάλω έξω στην αυλή πάνω στον πάγκο να τα καταφέρω στο κυκλικό; απλά φοβάμαι γιατί με 150gritt και τρωει πολύ ξύλο.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Καλη η σκεψη του Νικου.
Δεν είναι μεγάλο το grib...
Εαν δεν το πιέσεις πολύ δεν θα το φαγωσεί...δοκίμασε το δεν εχεις να χάσεις τίποτα..

Δεν το έχω κάνει ακόμη αλλά αυτό σκέφτομαι,σε γυμνό MDF. Υπάρχει και η επιλογή του Νοβοπάν αλλά επειδή το MDF είναι πιο γερό γι'αυτό το λέω.

Χειμώνα θα βγάλει σίγουρα, εδώ γυμνό νοβοπάν χωρίς να το περάσω τπτ και ένα χειμώνα τον έβγαλε.

Θα κάνω καλή εφαρμογή και στα σοκορα τρία χέρια ασταρι.Με την λαδομπογια από πάνω θα σφραγίσει καλά,δεν θα φουσκώσει τόσο εύκολα.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Εφοσον δε το εχεις κανει ακομα παρε κοντρα πλακε θαλάσσης και με δυο χερια βερνικι θα ξενοιασεις

Λάρισα...Σε ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση ακόμα κι αν μένεις μακριά.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ουπς, μαλλον παραειμαστε μακρια :(

Σετ κηπου 4 χρονια μετα την αγορα του στο μπαλκονι με το ηλιο να το βλεπει οκτω ωρες την ημερα και βροχες κλπ.

Χαιδεμα με σφουγγαρακι γυαλοχαρτου FINE και βαφη με εμποτισμου V33.

Σαν καινουργιο.

20200413-112514.jpg

Εφοσον δε το εχεις κανει ακομα παρε κοντρα πλακε θαλάσσης και με δυο χερια βερνικι θα ξενοιασεις
Δεν θα τα πληρώσω,τα παίρνω έτσι από εκεί που δουλεύω και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κόντρα πλακέ, γι'αυτό και ρωτάω για MDF.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Σετ κηπου 4 χρονια μετα την αγορα του στο μπαλκονι με το ηλιο να το βλεπει οκτω ωρες την ημερα και βροχες κλπ.

Χαιδεμα με σφουγγαρακι γυαλοχαρτου FINE και βαφη με εμποτισμου V33.

Σαν καινουργιο.

20200413-112514.jpg

Μια χαρά....
Άμα ήταν και ξεθωριασμένο με το σφουγγαρακι αμεσος τρίβεται...

Με soft τα τριβεις...;...Και πόσα χέρια το πέρασες...;

Καλησπέρα!πανω απο teak oil μπορω να το περάσω βερνίκι πολυουρεθανης για έξτρα προστασία??

Thanks!Άλλο ενα πρόβλημα που εχω ρε παιδιά (φτιάχνω ενα κρεβάτι με πευκο__και εβαλα νταλκα στο κεφαλι μου να του βαλω και καπλαμα!)ειναι οτι εχω κανει μ@λ@κια και σε κανα 2 σημεια εχει φυγει ενα μικρό κομμάτι σαν μια καβιλια σε παχος και δεν ξερω πως να το καλύψω.καμια ιδέα??

Νίκο εαν έχουν κλείσει οι πόροι από το βερνίκι πως θα μπει το λάδι που λειτουργεί εντελώς απορροφητικα..;..Και ποτέ θα στεγνώσει από πάνω...;

Εγω λεω να βαλω πρώτα το λαδι και μετα το βερνίκι!

Αν μπει λαδι,μενεις στο λαδι με αρκετα χερια μεχρι να κλεισουν οι ποροι,

αν πας για βερνικι,περνας μια βαση/sealer πρωτα και μετα βερνικι,παντα της ιδιας συστασης υλικα,και καλο παντα να ειναι της ιδιας εταιριας

Γράψε λάθος Βαγγελη...!!!Νίκο συνχωραμε...!!

Ναι μπορείς να το κάνεις αρκεί το αφήσεις τουλάχιστον μια εβδομαδα να στεγνώσει...

Απλώς δεν υπάρχει συνέχεια υλικών...το ένα με το άλλο δεν δένουν...
Όπως είπε και ο Γιώργος καλύτερα να το πας με ιδιες σειράς υλικά..

Αυτό που θα κάνεις που προορίζεται για μέσα η για εξω. ;

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Thanks!Άλλο ενα πρόβλημα που εχω ρε παιδιά (φτιάχνω ενα κρεβάτι με πευκο__και εβαλα νταλκα στο κεφαλι μου να του βαλω και καπλαμα!)ειναι οτι εχω κανει μ@λ@κια και σε κανα 2 σημεια εχει φυγει ενα μικρό κομμάτι σαν μια καβιλια σε παχος και δεν ξερω πως να το καλύψω.καμια ιδέα??

Θα φαίνεται αυτή η επισκευή;

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Ειναι στο πλαινο κοματι στο προσκέφαλο μπαμπη

Ναί αλλά η επισκευή θα είναι εμφανής, άρα θές κάτι που να μην χτυπάει άσχημα ή θα την καλύψεις με τον καπλαμά και άρα δεν σε νοιάζει θες απλά να είναι συμπαγές;