Βάψιμο ξύλου....

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Θενξ. Θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμα να στεγνώσει καλά. Πάντως σε ένα πρόχειρο τεστ με σταγόνες νερό τα πήγε καλά.

Πολυ ωραιο φαινεται στη φωτο.

Συνηθως το danish oil αποτελει και τελικο φινιρισμα καθως εχει μεσα βερνικι που γυαλιζει (satine).
To κερι το βαζω για γυαλισμα μετα απο λαδια που δεν γυαλιζουν το ξυλο απλα τονιζουν τα νερα του.

Το κερι παστα πρεπει να μπαινει σε πολυ λεπτο στρωμα καθε φορα για να μπορει να στεγνωνει γρηγορα και να τριβεται στο διωρο η οσο λεει ο κατασκευαστης και να μπαινει το επομενο χερι. 2 χερια ειναι τα απαραιτητα.
Οταν μπαινει πολυ κερι, δεν προλαβαινει να στεγνωσει και δεν γυαλιζει οσο πρεπει.

'
Το κερι παστα πρεπει να μπαινει σε πολυ λεπτο στρωμα καθε φορα για να μπορει να στεγνωνει γρηγορα και να τριβεται στο διωρο η οσο λεει ο κατασκευαστης και να μπαινει το επομενο χερι. 2 χερια ειναι τα απαραιτητα.
Οταν μπαινει πολυ κερι, δεν προλαβαινει να στεγνωσει και δεν γυαλιζει οσο πρεπει.

Μιχάλη, του έδωσα και κατάλαβε - δεν ήξερα για ποσότητα και έβαλα πολύ από φόβο μην και δε φτάσει. Ευτυχώς, την επόμενη μέρα στέγνωσε και δείχνει πλέον πολύ όμορφο.
Την επόμενη φορά θα είμαι πιο φειδωλός.

Καλησπέρα. Ελπιζω να είναι σωστό το thread.
Το γραφείο μου είναι βαμμένο άσπρο με κιμωλία. Έχει φθαρεί το χρώμα και τρίβεται σαν να είναι από γόμα αν το τριψω ακόμα και με βρεγμένο πανί.
Αλλού κιτρινίζει, έχει λεκέδες από τσιγάρο κλπ.
Υπάρχει κάποιος οδηγός για να το ξσναβάψω με κιμωλία? Να προτιμήσω χρώμα κάποιας εταιρείας?

Μόλις βρήκα το σωστό thread. Συγνώμη.

Στέλιο, είναι χρώματα που συγχωρούν, αυτό σημαίνει πως εύκολα βάφεις απο πάνω, μετά από ένα ελαφρύ γυαλοχάρτισμα. Εσύ το είχες βάψει και πριν; Από πάνω τι είχε, βερνίκι ή κερί; Βάλε καμιά φωτό, θα βοηθήσει να σου πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Το μυστικο ειναι το κλειδωμα του χρωματος κιμωλιας μετα την βαφη.

Και ειναι κατι που το 95% δεν κανει και την παταει.

Εχει ειδικα κερια και βερνικια για εφαρμογη μετα το χρωμα κιμωλιας τα οποια του προσδιδουν αντοχη στην χρηση κατι που απο μονο του δεν εχει σε μεγαλο βαθμο.

Το μεγαλο προβλημα των χρωματων κιμωλιας ειναι οτι προσφερει στα χαρτια,το γραφουν και οι εταιριες,μια ευκολια περασματος χωρις τριψιμο ειδικα σε λειες επιφανειες που στην πραξη και στο χρονο δεν ειναι αποτελεσματικη....και πολυς κοσμος επαναπαυεται και δεν το κανει αλλα το αποτελεσμα λεει αλλα...
Οτι και να βαλεις απο πανω αμα το υλικο δεν κανει προσφυση στην επιφανια δεν εχει αποτελεσμα...

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Στέλιο, είναι χρώματα που συγχωρούν, αυτό σημαίνει πως εύκολα βάφεις απο πάνω, μετά από ένα ελαφρύ γυαλοχάρτισμα. Εσύ το είχες βάψει και πριν; Από πάνω τι είχε, βερνίκι ή κερί; Βάλε καμιά φωτό, θα βοηθήσει να σου πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα.
Βαμμένο το αγόρασα πριν 10 χρόνια. Νομίζω ότι από πάνω είχε κερί, μύριζε για καιρό περίεργα το γραφείο όταν το έβαλα καινούργιο στο δωμάτιο. Το καλοκαίρι που ιδρώνουν τα χέρια μου, κολλάνε πάνω στο γραφείο και δεν μου άρεσε σαν αίσθηση. Αν μπορεί να γίνει πιο "σκληρό" το τελικό αποτέλεσμα για να μην κολλάει το χρώμα από τη ζέστη και λιγότερο ευαίσθητο στο νερό, θα το προτιμούσα.
Θέλει ελαφρύ γυαλοχαρτάρισμα ή πρέπει να φύγει όλο το χρώμα? Υπάρχουν κάπου οδηγίες ?
Τι χρώμα να προτιμήσω ? Θα προτιμούσα το χρώμα να αντέχει ένα καθάρισμα μια στο τόσο. Το γραφείο το χρησιμοποιώ καθημερινά, ακουμπάω κούπες καφέ, λάπτοπ που ζεσταίνετε κλπ. Θέλω κάτι ωραίο και πρακτικό.
Φωτό:
ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΏ.jpg
Το άφησα και παραβρώμισε, αλλά κάθε φορά που το καθάριζα ήταν σαν να έτριβα γόμα σε χαρτί, δείξτε κατανόηση.

Πολυ καλο καθαρισμα να φυγει οτι κολλαει....με swaz η χλωρινη...

Τριψιμο πολυ καλο μεχρι διασκορπα να φανει ξυλο...απο 120grid μεχρι και τελικο 220(120,150,180,220)....επειτα βελατουρα νερου και τελικο χρωμα 2 χερια ριπολινη νερου σατινε....καθαριζεται/πλενεται και εχει αντοχη στην καταπονηση ...

Yπαρχει και σειρα με νεφτιου που ειναι για πιο σκληρες καταστασεις/καταπονησεις αλλα δεν θελω να σε βαλω να βρωμαει ο τοπος με τις μερες....!!!

Ο ένας τρόπος είναι αυτός που λέει ο Κωστής, αλλά είναι μανούρα.. Εγώ θα το έτριβα με 120 ίσα να φύγει η παλιά "μούργα" και μετά δυο χέρια χρώμα κιμωλίας. Μετά δύο χέρια (σταυρωτά) σατινέ βερνίκι νερού και πάπαλα. Α, και με τις δυο μεθόδους δε θα ξαναδείς τα "νερά" του ξύλου.. Αν θες μπορείς πριν το βερνίκωμα να το "παλιώσεις" με κεριά παλαίωσης. Εγώ προσωπικά έχω βρει τα χρώματα κιμωλίας της Sloan καλύτερα από τα άλλα που κυκλοφορούν, αλλά έχουν τσιμπημένες τιμές.

Να σου δώσω μια άλλη ιδέα; Αυτοκόλλητο.. Ότι γουστάρεις σε μαγαζιά που φτιάχνουν διαφημιστικό υλικό-επιγραφές, σε πολλές ποιότητες και άπειρα σχέδια και χρώματα. Και περνιέται και εύκολα..

Το μεγαλο προβλημα των χρωματων κιμωλιας ειναι οτι προσφερει στα χαρτια,το γραφουν και οι εταιριες,μια ευκολια περασματος χωρις τριψιμο ειδικα σε λειες επιφανειες που στην πραξη και στο χρονο δεν ειναι αποτελεσματικη....και πολυς κοσμος επαναπαυεται και δεν το κανει αλλα το αποτελεσμα λεει αλλα...
Οτι και να βαλεις απο πανω αμα το υλικο δεν κανει προσφυση στην επιφανια δεν εχει αποτελεσμα...

Δεν έχει να κάνει αυτό με το ίδιο το υλικό.
Αυτό που δεν κανουν είναι το κλείδωμα.
Και αν το κανουν όπως στην περιπτωση του φίλου τότε μετά από δέκα χρόνια είναι λογικό να θέλει την ανανέωση του.
Το χρώμα κιμωλίας έχει χαρακτηριστικό από μόνο του το ευκολο γυαλοχαρταριμα του ώστε να βγάλει από κάτω άλλες αποχρώσεις και να δώσει χαρακτήρα παλαιωσης.

Γυαλοχαρταριμα λοιπόν και αφαίρεση του υλικού θέλει και τώρα που έχει φυγει το προστατευτικο κερί.

Αυτοι που προτεινουν χρωματα κιμωλιας συνηστουν οτι δεν θελει πολυ γυαλοχαρταρισμα ως καθολου για ευκολια,το ακουω στα χρωματοπολεια που παω...ειναι συγουρο οτι οποιος το εχει χρησιμοποιησει αρκετες φορες ξερει οτι χωρις γυαλοχαρταρισμα και μαλιστα καλο δεν κανει καθολου προσφυση ωστε να στεθερωποιηθει και να σφιξει στη επιφανια..το λεω γιατι προτηνεται κι ολας σε γυαλιστερες επιφανειες οπου εκει γινεται "πανυγηρι".....οποτε οντως δεν φταει εξ ολοκληρου το υλικο....
Βεβαια υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες χρωματων κιμωλιας που συμπεριφερονται διαφορετικα...
Οσο για το "κλειδωμα" με βερνικι νερου συμφωνω και μονο ετσι θα αποκτησει σκληροτητα η επιφανια....ομως συνολικα ειναι το ιδιο επιμονο σαν εργασια με το σετ βελατουρα/ριπολινη και απο πλευρας σκληροτητας και τριβης δεν μπορει να συγκριθουν μεταξυ τους...

Ενταξυ οπου θες λενε οτι πιανει....:2thumb22sup:

Στο γυαλι θα πιασει αλλα για ποσο....χωρις το αναλογω ασταρι δημιουργιας επιφανιας προσφυσης πως θα κατσει το υλικο....;..ειδικα της κιμωλιας...
Ειμαστε τρελοι οσoι βαζουμε πρωτα wash primer η το πανακριβο S-86 πρωτα σε μη πορωδεις επιφανιες οπως ειναι το γυαλι..;...δεν το νομιζω...

Καλο το κλειδωμα στα χρωματα κιμωλιας γιατι απο οτι φενεται το χρειαζονται αλλα χωρις υποστρωμα,ασχετος επιφανιας για μενα, δεν γινεται δουλεια διαρκειας...

Με ενδιαφέρει να εξακολουθήσουν να φαίνονται τα νερά του ξύλου, αλλιώς θα φαίνεται άσχημα η υπόλοιπη επίπλωση του δωματίου που είναι όλη στο ίδιο στυλ/χρώμα, άρα πρέπει να μείνω στο ίδιο στυλ λευκή κιμωλία, να φαίνονται τα νερά του ξύλου.
Το περνάω με γυαλόχαρτο να φύγει όλη η μπογιά που έχει τώρα. Μετά περνάω κατευθείαν τη κιμωλία ή θέλει κάποιο υπόστρωμα ?

Στέλιο, κάτσε γιατί θα μπερδευτούμε. Χρώμα κιμωλίας γιοκ νερά, εκτός αν το αραιώσεις εξαιρετικά πολύ, που το έχω δει και δε μου άρεσε. Αν θες να διατηρήσεις το ίδιο λουκ γυαλοχάρτισέ το λίγο ίσα να αγριέψει και μετά που θα το σκουπίσεις καλά, απλά πέρασέ το με σατινέ λούστρο νερού.
υγ
Σίγουρα είναι ξύλο και όχι μελαμίνη;;

Με ενδιαφέρει να εξακολουθήσουν να φαίνονται τα νερά του ξύλου...

Γιατί δεν το βάφεις με ανιλίνη;
Πανεύκολα, μ´´ενα σφουγγαράκι, πιο εύκολα πεθαίνεις, και μετά λούστρο.

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Στέλιο, κάτσε γιατί θα μπερδευτούμε. Χρώμα κιμωλίας γιοκ νερά, εκτός αν το αραιώσεις εξαιρετικά πολύ, που το έχω δει και δε μου άρεσε. Αν θες να διατηρήσεις το ίδιο λουκ γυαλοχάρτισέ το λίγο ίσα να αγριέψει και μετά που θα το σκουπίσεις καλά, απλά πέρασέ το με σατινέ λούστρο νερού.
Θα το κάνω το Σ/Κ αν έχει καλό καιρό. Αν δεν βγει καλό, υπάρχει επιστροφή ή θα ποτίσει το ξύλο από το λούστρο?
Το σενάριο χρώμα κιμωλίας κι από πάνω κάποιο καλό κερι που δεν θα τριβεται παίζει?

Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Θα το κάνω το Σ/Κ αν έχει καλό καιρό. Αν δεν βγει καλό, υπάρχει επιστροφή ή θα ποτίσει το ξύλο από το λούστρο?
Το σενάριο χρώμα κιμωλίας κι από πάνω κάποιο καλό κερι που δεν θα τριβεται παίζει?

Παίζει αλλά δε θα φαίνονται νερά. Διευκρίνησε σε παρακαλώ αν είναι ξύλο ή μελαμίνη, κρίσιμο.