Ειναι μερες τωρα που ηθελα να ανεβασω ενα συγκεκριμενο προιον που μου εκανε εντυπωση που αφορα τον καθαρισμο του deck ξυλου(και οχι μονο)σε πατωμα η σε σανιδες πορτας και καγκελων...
Ειναι το Bona Decking Reviver....
Το Bona Decking Reviver είναι ένα νέο καθαριστικό, ειδικά σχεδιασμένο για τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση, των λερωμένων και ταλαιπωρημένων ξύλινων δαπέδων deck από λεκέδες, μούχλα, μύκητες και από το ξεθώριασμα που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Διαλύει επίσης το παλιό λάδι που είχε...
ewood.gr
To συγκεκριμενο προιον το πηρε πελατης επειτα απο συσταση της εταιριας για καθαρισμο τετοιων ξυλων απο μαυριλες....τα ξυλα να πω οτι ηταν χρονια παρατημενα και περασμενα με Teak Oil...
Επειτα απο τις καταλληλες συνεννοησεις τι και πως με το υλικο με τους τεχνικους της εταιριας φτασαμε στην πραξη..
Τα ξυλα τα οποια μιλαμε ειναι ξυλινες ταβλες του 1,20μ σε γκαραζοπορτα και μια πορτα εισοδου...35 ταβλες συνολο....
Η εφαρμογη εχει ως εξης:
Ριχνεται μπολικο νερο στην προς επιφανεια καθαρισμου και επειτα με πινελο η πατρογκα περνιεται το υλικο..,
Επειτα αφου δρασει το υλικο για 3-5 λεπτα ξεπλενετα/καθαριζεται παλι επιφανια με μπολικο νερο...
Στην ερωτηση μου στην εταιρια πως απαντηση συγκεριμενη δεν πηρα αλλα σε εξτρα ερωτηση μου εαν το κανω με πιεστικο που δεν εχει μεγαλη δυναμη δεν ηταν αρνητικοι αλλα δεν το ειχαν δοκιμασει..
..και ετσι εγινε....
Πραγματικα η διαφορα ηταν περα για περα εμφανης και ουσιωδης στο αποτελεσμα..!!!

Η συγκεκριμενη δουλεια επαναληφθηκε 2 φορες μην τυχον και δεν επιασε καπου αλλα διαφορα μεγαλη δεν ειχε στο ηδη υπαρχον καθαρισμενο ξυλο...
Τα ξυλα αφου στεγνωσαν 2 μερες λογω οτι απο το νερο σηκωθηκε τριχα στην συνεχεια βγηκαν και τριφτηκαν και περαστηκαν με το λαδι της ιδια της εταιριας...παροτι δεν ημουν συμφωνoς για να μην εχει το ιδιο αποτελεσμα ξανα αλλα αφου ο πελατης αυτο ηθελε αυτο περαστηκε........!!!
Ειναι το Bona Decking Oil..
Μείγμα φυτικών ελαίων για βαθύ εμποτισμό και μακράς διάρκειας προστασία του ξύλου.
www.kanellopouloswood.gr
Το τελικο αποτελεσμα ακρως ικανοποιητικο σε σχεση με το πριν..(δυστυχως δεν εχω βγαλει φωτο )..τοσο που το προιον καθαρισμου μπαινει στις επιλογες μου στο αμεσο μελλον για παρομοια κατασταση....ενδεχομενως να μπει και σε αλλα ξυλα σε τετοια κατασταση...Να δουμε ποσο θα κρατησει με το λαδι.....
Τα υλικα δεν ειναι φτηνα οταν τα 2.5L το λαδι εχουν 60 ευρω και το καθαριστικο 50 ευρω....αλλα ειδικα για το δευτερο αξιζει με το παραπανω καθως βγαζει μετρα...στην συγκεκριμενη δουλεια δεν χαλασαμε ουτε το μισο....δεν υπαρχουν μικροτερες ποσοτητες δυστυχως....
Το προτεινω με κλειστα ματια σε οποιον το χρειαζεται σε τετοια περιπτωση...