O μαρκαδόρος θέλει πρώτα καθαρισμό με διαλυτικό Ν1 και επειτα βάψιμο γιατί θα ξερνάει συνέχεια...
Ποιο ειναι το τελικο χρωμα?
Στο τελικο εκανες μια ή δυο εφαρμογες?
Επειδη η κατασταση τους ηταν χαλια, θα επρεπε πριν την βελατουρα να περασεις ενα εμποτισμου για να κλεισει πορους. Τα χερια βελατουρας θα επρεπε να εφαρμοστουν με τουλαχιτον 24 ωρες μεταξυ τους
Σε γενικες γραμμες, σε σχεση με πριν, δειχνουν να ειναι παρα πολυ καλα
Αναμεσα στα χερια βελατουρας και στοκαρισματος θα επρεπε να τριψεις με 320αρι για να γινουν γυαλι.
Εαν ειχες επιλεξει πιο πολυ χρωμα, θα ειχαν καλυφτει περισσοτερες ατελειες, αλλα θα επρεπε να ξαπλωσεις τα πατζουρια.
....Ελπίζω να χρησιμοποιήσες χρώματα νερού και όχι νευτιου καθώς σε εξωτερικές επιφανιες δεν κρατούν...
.... Οπότε είμαι κατά του πολυ στοκαρισματος...
Το τελικό χρώμα ήταν το Verolac της Vitex και περάστηκε ένα χέρι με το πιστόλι.
Το εμποτισμού ούτε που το σκέφθηκα για να πω την αλήθεια. Θεώρησα πως με τη βελατούρα θα είμαι ΟΚ.
Ναι, είχαν περάσει 24 ώρες μεταξύ των χεριών της βελατούρας, αλλά αυτό με το 320αρι δεν το έκανα και ήταν λάθος. Έχεις δίκιο :-/
Καταλαβαίνω με αυτά που γράφεις πως το πιστόλι έριξε πολύ λεπτό στρώμα μπογιάς και ίσως για αυτό φαίνεται και η παραμικρή ατέλεια. Έβαφα τόσο όσο να μην στάζει, αλλά και αυτό ήταν λάθος. Έπρεπε να τα ξαπλώσω όπως λες και να ρίχνω πιο πυκνό σπρέι και μάλλον και δεύτερο χέρι.
Κωστή το έχεις γράψει πολλές φορές (και εσύ και άλλοι) και το έχω μάθει πως σε αυτές τις περιπτώσεις βάζουμε νερού και το εφαρμόζω.
Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση μπήκε διαλυτικού, γιατί δεν μπορούσε να βρεθεί (ή να φτιαχτεί) στο νησί η συγκεκριμένη απόχρωση σε νερού.
Πολλή δουλειά πάντως.
Σε μερικά παντζούρια ήταν τόσο σκουριασμένες οι βίδες (και με ίσιο κεφάλι) που μόνο με τη βοήθεια του παλμικού κατσαβιδιού ξεκόλλησαν για να βγουν οι μεντεσέδες, να τριφτούν και να βαφτούν. Έβαλα και ανοξείδωτες PZ2, την επόμενη φορά θα είναι όλα πιο εύκολα.
Πάντως, χαζεύοντας στο YouTube, είδα να χρησιμοποιούν αυτό το τριβείο της Makita
View attachment 184009
Μοιάζει να είναι ιδανικό και γρήγορο για τις γρίλιες.
Δηλαδή, αν γίνει ένα σωστό τρίψιμο, ίσως όλα τα άλλα να γίνονται πιο εύκολα και να μη χρειάζεται σχεδόν καθόλου στοκάρισμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.