Βαρκούλες....

Εγω γιατι τις 4-5 φορες που προσπαθησα να κανω κατι αντιστοιχο, μου βγηκε ασπρη η φωτογραφια?:p Και δεν ηταν πρωι, ηταν απογευμα! Κατι κανω λαθος σιγουρα, αλλα μου διαφευγει!

Μερικες ακομα απο το το Κλεφτικο στη Μηλο.

imgp1028bn0.jpg

imgp1071eh1.jpg

imgp1024bs3.jpg

imgp1101cs6.jpg

(Συγγνωμη αν σας ζαλιζω, αλλα τα μερη και τα χρωματα του νησιου ηταν απιστευτα. Δε μπορω να ξεχωρισω καποια φωτογραφια)

Re: Απάντηση: Βαρκούλες....

Εγω γιατι τις 4-5 φορες που προσπαθησα να κανω κατι αντιστοιχο, μου βγηκε ασπρη η φωτογραφια?:p Και δεν ηταν πρωι, ηταν απογευμα! Κατι κανω λαθος σιγουρα, αλλα μου διαφευγει!

Καταρχάς δεν μπορείς να το κάνεις με πολύ φως. Εκτός εάν φορέσεις φίλτρο ND που θα κόψει τουλάχιστον 3 στοπ.
Θα κατεβάσεις iso στο 100, και φωτογραφίζοντας σε προτεραιότητα διαφράγματος θα κλείσεις σε f/16 ή και f/22. Εάν δεν έχει πολύ φως, και χωρίς ND φίλτρο θα πάρεις ταχύτητες γύρω στο δευτερόλεπτο.

Ωραια! Ευχαριστω πολυ! Θα το δοκιμασω απο Παρασκευη που θα βρισκομαι στη Βουρβουρου (και αφου φυσικα αυριο παω για αναζητηση τριποδου).

2 δευτερολέπτων, ίσα-ίσα να γράψει ένα κύμα και να μην προλάβει να απορροφηθεί η υγρασία που αφήνει πίσω του. Πιο μεγάλες εκθέσεις βγάζουν τη θάλασσα πραγματικό λάδι και τα κύμματα στην ακτή σαν ατμό.

attachment.php

Attachments

• DSC_6084.jpg
    DSC_6084.jpg
    86.3 KB · Views: 90
θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε όμως και τι προκαλεί τις μακριές σκιές στα δεξιά....

:listen: οι σκιες ειναι απο τις ομπρελες της παραλιας. Το φως προερχεται απο τα φωτα του δρομου. Οχι και τοσο ενδιαφερον για να μπει στο καδρο. Απο την αλλη αν τις εκοβα, χανοταν η παραλια. Οποτε αφησα το μυστηριο να πλαναται.:flipout:

@Stelito :Η φωτογραφία μέσα από τη σπηλιά, είναι υπέροχη.Οι υπόλοιπες, καλές, ωραία χρώματα,αν χαμήλωνες λίγο, νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα, όπως είπε και ο send...

@ggeorgecv: Ωραίο κάδρο, σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν λες πως θες να πάρεις DSLR...Η ίδια φωτογραφία, θα είχε βγεί πολύ καλύτερη...:ernaehrung004:

Last edited:
Dion ιδιατερη η φωτογραφια σου. Κανει ενα ωραιο παιχνιδι με τις γραμμες. Εχεις επισης τα παντα νετ(καθαρα). Εχει βεβαια καει οουρανος προφανως γιατι η καμερα φωτομετρησε στο δεντρο εξου και η τοσο καλη απεικονιση του.

Γενικα ειναι ωραια. Θα ηθελα να την δω αν ησουν λιγο δεξιοτερα ετσι ωστε η μυτη του βραχου να μην ακουμπαει τον κορμο, ν αφηνει την θαλασσα να περναει αναμεσα τους και να δινει ενα μονοπαττι διαφυγης στο ματι (κ στο καραβι).

Εχει βεβαια καει οουρανος προφανως γιατι η καμερα φωτομετρησε στο δεντρο εξου και η τοσο καλη απεικονιση του.

Δύσκολο μια κόμπακτ να εκθέσει σωστά και το σκοτεινό δέντρο και τον φωτεινό ουρανό... μην ξεχνάς πως μιλάμε για 3 στοπ (μέσα στο νερό) μικρότερο δυναμικό εύρος από αυτή που κρατάς. Τώρα εάν η κόμπακτ έχει μεγάλο αισθητήρα (1/1.8 ή 2/3'') και τη δυνατότητα να τραβήξει σε raw, κάτι γίνεται....

Stelito,

Γενικα χωριζουμε το καδρο μας σε 2 καθετες (ετσι δημιουργουμε 3 καθετα τμηματα) και 2 οριζοντιες (αλλα 3 οριζοντια τμηματα).

Στα σημεια που τεμνονται οι γραμες μπορουμε με ασφαλεια να τοποθετησουμε το θεμα μας (πχ μια βαρκα).

Στην 1η ή στην 2η οριζοντια μπορουμε να τοποθετησουμε τον οριζοντα. Οχι στην μεση.

Αυτα λενε οι κανονες και συνηθως τα αποτελεσματα ετσι ειναι καλυτερα. Τωρα αφου μαθουμε καλα τους κανονες μπορουμε και να τους σπαμε (μερικες φορες). Αλλα αυτο ειναι για αργοτερα.

ps) καλη αρχη εκανες με τις φωτο σου. Κιπ γκοινγκ!

Δύσκολο μια κόμπακτ να εκθέσει σωστά και το σκοτεινό δέντρο και τον φωτεινό ουρανό... μην ξεχνάς πως μιλάμε για 3 στοπ (μέσα στο νερό) μικρότερο δυναμικό εύρος από αυτή που κρατάς. Τώρα εάν η κόμπακτ έχει μεγάλο αισθητήρα (1/1.8 ή 2/3'') και τη δυνατότητα να τραβήξει σε raw, κάτι γίνεται....

σωστος!

Stelito,

Γενικα χωριζουμε το καδρο μας σε 2 καθετες (ετσι δημιουργουμε 3 καθετα τμηματα) και 2 οριζοντιες (αλλα 3 οριζοντια τμηματα).

Στα σημεια που τεμνονται οι γραμες μπορουμε με ασφαλεια να τοποθετησουμε το θεμα μας (πχ μια βαρκα).

Στην 1η ή στην 2η οριζοντια μπορουμε να τοποθετησουμε τον οριζοντα. Οχι στην μεση.

Αυτα λενε οι κανονες και συνηθως τα αποτελεσματα ετσι ειναι καλυτερα. Τωρα αφου μαθουμε καλα τους κανονες μπορουμε και να τους σπαμε (μερικες φορες). Αλλα αυτο ειναι για αργοτερα.

ps) καλη αρχη εκανες με τις φωτο σου. Κιπ γκοινγκ!

Σίγουρα αυτά δεν είναι απόλυτοι κανόνες, πάντως νομίζω πως βοηθούν στην αρχή, ώστε η σύνθεση του κάδρου μας να μην είναι τυχαία. Όταν τα εμπεδώσουμε, μπορούμε άνετα να τα παραβαίνουμε συνειδητώς. Που φυσικά έχει διαφορά από το τυχαίως.

Με τις συνθήκες φωτομέτρησης για compact,μια χαρά μου φαίνεται.

Έχει καλό καδράρισμα,ωραία ιδέα...

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.:D

Να ευχαριστησω επισης το εταιρον ημισυ που με ανεχτηκε 6 μερες που ημουν με τη ψηφιακη στο χερι!:p:p

Εφόσον δεν έχεις μόνον την ψηφιακή, συνήθως το παράπτωμα συγχωρείται..... ειδικώς εάν τη βγάλεις και κανένα ωραίο πορτραίτο, παραγράφεται ό,τι έκανες!