Βαρκούλες....

Re: Απάντηση: Βαρκούλες....

Ωραίο θέμα Ηλία αλλά να το ξανακάνεις άλλη ώρα με καλύτερο φώς.
Καλύτερα να φωτίζονται απο μπροστά, ίσως με πιο βαριά συννεφιά.

Ευχαριστω Billy.

Πραγματι ωραιο το θεμα (απο μονο του). Αυτο που δε θα μαθω ποτε μου φαινεται, ειναι αυτο ακριβως που λες... να διαλεγω την ωρα, το φως, τη γωνια ληψης κτλ για να το αναδειξω περισσοτερο... αν και στη συγκεκριμενη νομιζω γονατισα για να τη βγαλω...

Απο επεξεργασια ελπιζω να μη το παρακανα...

Ποσα καλοκαιρια σουμειναν ακομα.......παει κι'αυτο.

4009091675_2c62d43ba6_b.jpg

Μα επι τουτου πηγα.

Αφου ξυπνησα νωρις, πριν παω στο γραφειο περασα να δω τι γινεται...

Καθε μερα που πηγαινω προς το γραφειο, εβλεπα το σκηνικο και σκεφτομουν οτι αν ειχα παει μιση ωρα νωριτερα θα ειχε ωραιο φως.

Ε σημερα πηγα. Ειχε βεβαια πολυ βαρυ ουρανο.

vasada πιστεύω ότι έχεις βρει εξαιρετικό θέμα για να φτιάξεις ολόκληρο portfoglio. Πίστεψέ με δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να βλέπουν αυτά που βλέπεις εσύ. Αν το κάνεις συχνά, δηλ. να πηγαινεις σε συγκεκριμένα σημεία και τραβάς τα πλοία με τα ρυμουλκά τότε θα αποκτήσεις εξαιρετικές φωτογραφίες.

Η πρώτη είναι πολύ καλή. Εναλλακτικά Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα βαρύ κροπ και μάλιστα όρθιο. να πάρεις λίγο κάτω από την ίσαλο, αριστερά να το κόψεις λίγο μετά το καράβι στο βάθος και στενά στα δεξιά. Λογικά το μεγάλο καράβι θα δεσπόσει στη φωτογραφία. Δεν το κάνω εγώ σε αυτή, διότι είναι ήδη μικρή σε διαστάσεις.

4013740661_4afe4b7482_o.jpg

Κατι τετοιο, εννοεις?

Η μηπως να μεινει και το βαρκακι απεξω?

Να σου στειλω το αρχικο jpg ή raw, να παιξεις?

Aλλη μια με λιγοτερο διαστημικα χρωματα.

4013013049_99967c64db_b.jpg

Last edited:
Η πρώτη είναι μακράν η καλύτερη. Δίχως κροπ, δίχως τπτ. Ισορροπεί πολύ καλά, και η αριστερή ακτή με την "αιωρούμενη" άκρη είναι ένα ενδιαφέρον αντίβαρο στο ενδιαφέρον. Ξέχασες βέβαια να της ισιώσεις τον ορίζοντα που σου έχει φύγει λιγάκι. Επίσης λιγάκι επεξεργασία για αύξηση της δυναμικής περιοχής θα έκανε εντυπωσιακότερο το αποτέλεσμα.

Η πρώτη είναι μακράν η καλύτερη. Δίχως κροπ, δίχως τπτ. Ισορροπεί πολύ καλά, και η αριστερή ακτή με την "αιωρούμενη" άκρη είναι ένα ενδιαφέρον αντίβαρο στο ενδιαφέρον. Ξέχασες βέβαια να της ισιώσεις τον ορίζοντα που σου έχει φύγει λιγάκι. Επίσης λιγάκι επεξεργασία για αύξηση της δυναμικής περιοχής θα έκανε εντυπωσιακότερο το αποτέλεσμα.

H πρωτη οσο την κοιταζω, μου αρεσει κι εμενα παρα πολυ.

Επεξεργασια δεν εχω προσπαθησει, δεν προλαβα κιολας. Σημερινες ειναι.

Ο οριζοντας νομιζω ειναι ενταξει. Επειδη το πισω μερος της θαλασσας ειναι "αορατο", οι καθετες πλευρες του πλοιου τον καθοριζουν. Και αυτες μου φαινονται καθετες.

Αυτο που με απογοητευσε ειναι η συμπεριφορα της μηχανης σε ISO800. Θα ανεβασω καποιες που φαινεται πολυ.

Ολες ειναι με τον 70-200/4...

Μια χαρά απόδοση είναι. Μην ξεχνάς ότι έχεις μέσα πολύ σκιερά τμήματα, που είναι απολύτως λογικό να εμφανίζεται κάποιος θόρυβος.

Για ξαναδές λιγάκι τον ορίζοντα, γέρνει αισθητά προς τα δεξιά.

Eμενα παλι μου αρεσει η δευτερη απο το αρχικο ποστ.

Θελει ενα κροπ δεξια και καθετα περιπου στην αγκυρα ,να υπαρχει μονο μια υποψια του πλοιου που ρυμουλκειται και τιποτα αλλο.

Keep going.

4013740661_4afe4b7482_o.jpg

Κατι τετοιο, εννοεις?

Η μηπως να μεινει και το βαρκακι απεξω?

Να σου στειλω το αρχικο jpg ή raw, να παιξεις?

Aλλη μια με λιγοτερο διαστημικα χρωματα.

4013013049_99967c64db_b.jpg

ναι, κάτι τέτοιο εννοώ. Και προσωπικά τη ζηλεύω, θα ήθελα να έχω μια τέτοια φωτογραφία.

και κάτι ακόμα. δεν είναι εύκολη φωτογραφία από τεχνικής πλευράς καθότι κόντρα. Σίγουρα ο 70-200 δίνει ρέστα, ίσως και η μηχανή με τη σωστή φωτομέτρηση.

ναι, κάτι τέτοιο εννοώ. Και προσωπικά τη ζηλεύω, θα ήθελα να έχω μια τέτοια φωτογραφία.

και κάτι ακόμα. δεν είναι εύκολη φωτογραφία από τεχνικής πλευράς καθότι κόντρα. Σίγουρα ο 70-200 δίνει ρέστα, ίσως και η μηχανή με τη σωστή φωτομέτρηση.

Για το φακο ειναι προφανες οτι δινει ρεστα.

Για να πετυχω αυτο που εβλεπα, εβαλα να υποφωτιζει -2/3. [edit -4/3]

Aλλιως λογω του ηλιου εβγαινε καμμενη.

Last edited:
Υπάρχει πιθανότητα-δυνατότητα έτσι όπως περνά το πλοίο δεμένο, να το βγάλεις από χαμηλά με ευρυγώνιο; Θα ήταν πολύ εντυπωσιακό κάδρο...

Το πιο ευρυγωνιο που εχω ειναι το 17 του TAMRON.

Υπαρχουν θεσεις που εισαι πολυ κοντα στο πλοιο και μαλλον θα ειναι πολυ εντυπωσιακο.

Μια χαρά απόδοση είναι. Μην ξεχνάς ότι έχεις μέσα πολύ σκιερά τμήματα, που είναι απολύτως λογικό να εμφανίζεται κάποιος θόρυβος.

Για ξαναδές λιγάκι τον ορίζοντα, γέρνει αισθητά προς τα δεξιά.

4015708665_ee708a555b_o.jpg

Εκανα περιστροφη αριστερα κατα 0,30 μοιρες.

Φαινεται πιο ενταξει τωρα αλλα επιμενω οτι λογω οφθαλμαπατης φαινοταν στραβος στην αρχικη.

Πω πω τοπίο! Παράδεισος για φωτογραφίσεις.
ΑΜ όμως βρε Βλάση, φωνάζει -bye- (γούστα είναι αυτά βεβαίως)

Λοιπόν, δεν κανονίζουμε καμιά σοβαρή εξόρμηση;
Εντάξει για μένα και άλλους από Αθήνα ίσως είναι δύσκολο αλλά υπο προυποθέσεις και αν κανονιστεί λίγο διάστημα πριν θα μπορούσα να έρθω