Βαση βιντεοπροβολεα

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,807
--------------------
οπως λεει και ο τιτλος ψαχνω για βαση βιντεοπροβολεα επιτοιχη οχι οροφης ο προβολεας ειναι ο OPTOMA HD25e
και θα ηθελα μερικες προτασεις και φτηνες και ακριβες

οπως λεει και ο τιτλος ψαχνω για βαση βιντεοπροβολεα επιτοιχη οχι οροφης ο προβολεας ειναι ο OPTOMA HD25e
και θα ηθελα μερικες προτασεις και φτηνες και ακριβες

Καλησπέρα

είμαι πολύ νέος στο σπορ για να δίνω "συμβουλές", πάντως fyi κατέληξα σε αυτή την φτηνή λύση:
http://www.skroutz.gr/s/2914822/Brateck-PRB-2W.html

δεν είμαι δυσαρεστημένος αν και δεν γνωρίζω τι θα μου πρόσφερε επιπλέον κάτι ακριβότερο (εγώ να σου πω επίσης δεν την έχω στον τοίχο αλλά πάνω σε μια κολόνα μεταλική που εφτιαξα σε ένα σιδηρουργε'ιο για να προσαρμoστεί πάνω στην κουπαστη μιας εσωτερικής σκάλας)

mount.jpg

Γιατί δε βρίσκεις/φτιάχνεις ένα ράφι που να ταιριάζει με το χώρο σου;

το ραφι δεν με βολευει αλλα ψαχνοντας εχω βρει αρκετες που θα εκαναν την δουλεια αριστα οποτε θα διαλεξω μια απο αυτες

Αυτό με προβληματισε και εμένα, πως βάζεις όμως ράφι και τον κρεμας και ανάποδα? Το δικό μου πρόβλημα ήταν να τον στηρίζω απο κάτω και να τον έχω και ανάποδα

Απάντηση: Re: Βαση βιντεοπροβολεα

Αυτό με προβληματισε και εμένα, πως βάζεις όμως ράφι και τον κρεμας και ανάποδα? Το δικό μου πρόβλημα ήταν να τον στηρίζω απο κάτω και να τον έχω και ανάποδα

Γιατί να τον έχεις ανάποδα;

Σ´αυτή τη μεταλική κολώνα θα έπρεπε να πείς στο σεδερά να σου κάνει και δύο ανοίγματα, ένα πάνω κι ένα κάτω, για να περνάς τα κάλωδια. Θα ήταν πολύ πιό όμορφα και συμμαζεμένα.

Re: Απάντηση: Re: Βαση βιντεοπροβολεα

Γιατί να τον έχεις ανάποδα;

Σ´αυτή τη μεταλική κολώνα θα έπρεπε να πείς στο σεδερά να σου κάνει και δύο ανοίγματα, ένα πάνω κι ένα κάτω, για να περνάς τα κάλωδια. Θα ήταν πολύ πιό όμορφα και συμμαζεμένα.

ναι, τα καλώδια δεν τα έχω μαζέψει ακόμη, my bad...

αλλά πως θα παίξει αν δεν είναι ανάποδα ώστε να κάνει προβολή το κάδρο απο κάτω και να έχω την μέση του κάδρου στο ύψος των ματιών? μάλον κάτι μου διαφέυγει και γίνεται χωρίς να είναι ανάποδα?

btw και εγώ το optoma hd25e έχω

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαση βιντεοπροβολεα

ναι, τα καλώδια δεν τα έχω μαζέψει ακόμη, my bad...

αλλά πως θα παίξει αν δεν είναι ανάποδα ώστε να κάνει προβολή το κάδρο απο κάτω και να έχω την μέση του κάδρου στο ύψος των ματιών? μάλον κάτι μου διαφέυγει και γίνεται χωρίς να είναι ανάποδα?

btw και εγώ το optoma hd25e έχω

Απ´αυτό που βλέπω δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι ακριβώς ο χώρος σου, κι επιπλέον δεν γνωρίζω το offset του HD25e γι´αυτό ρωτάω.
Για να σου βγάλει το κλάδρο και το ύψος που θές πρέπει οπωσδήποτε να είναι ανάποδα;

η καλυτερη του ειναι αναποδα μιας και αν το βαλεις κανονικα χτυπαει πολυ ψυλα και οσο και θα ρυθμισεις δεν κατεβαινει εκει που θελεις τουλαχιστον σε εμενα

Απάντηση: Re: Βαση βιντεοπροβολεα

η καλυτερη του ειναι αναποδα μιας και αν το βαλεις κανονικα χτυπαει πολυ ψυλα και οσο και θα ρυθμισεις δεν κατεβαινει εκει που θελεις τουλαχιστον σε εμενα

Άρα... ανάποδα... Κατάλαβα...
Απ´τη φωτογραφία φαίνεται οτι ίσως μπορούσε να μπεί πίσω στην εσοχή του τοίχου, εκεί που είναι τα βιβλία, πιο χαμηλά και κανονικά, όχι ανάποδα. Απ´ότι φαίνεται όμως, για να μην το κάνεις, μάλλον δεν θα γίνεται (ύψος προβολής, απόσταση, καλώδια που δεν θα πέρναγαν λόγω σκάλας.. κλπ).

Δεν καταλαβαινω γιατι απορριπτεις τη βαση οροφης.

Ειναι πολυ πιο ομορφη λυση.

Αν το προβλημα σου ειναι το ''τρεξιμο'' των καλωδιων, γινεται μια χαρα με ενα καναλάκι πχ (και σίγουρα με καλύτερο αποτελεσμα από την κολώνα)

Re: Απάντηση: Re: Βαση βιντεοπροβολεα

'Οχι, θα ήταν ιδανικά αν μπορούσε να μπει στη εσοχή πίσω, λίγο πιο πλάι είναι ο avreceiver και όλα τα μηχανήματα (τα καλώδια έρχοντε από εκεί και περνάνε κάτω απο την σκάλα), αλλά η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και το κάδρο θα έπερεπε να είναι 150/160 ίντσες (μπορεί και μεγαλύτερο), θα είχα πρόβλημα με την θέαση με τόσο μεγάλο κάδρο... (ο καναπές είναι στα 3.70/3.80m απο το πανί και ήδη στις 120 είμαι οριακά)

Δεν καταλαβαινω γιατι απορριπτεις τη βαση οροφης.

Ειναι πολυ πιο ομορφη λυση.

Αν το προβλημα σου ειναι το ''τρεξιμο'' των καλωδιων, γινεται μια χαρα με ενα καναλάκι πχ (και σίγουρα με καλύτερο αποτελεσμα από την κολώνα)

το απέριψα γιατί δεν ήμουν σίγουρος για το 120αρι κάδρο με αυτή την απόσταση θέασης (δες και πιο πριν), με αυτό εδώ μπορώ να μειώσω τις ίντσες

Για το υψος μιλας, αρα για το offset του προβολεα προφανως - οχι για το μεγεθος του καδρου (το οποιο εχει να κανει μονο με την αποσταση απο την οθόνη)

Υπαρχουν βασεις οροφος σε πολλα μηκη και πολλες μαλιστα ρυθιζόμενες.

Για το υψος μιλας, αρα για το offset του προβολεα προφανως - οχι για το μεγεθος του καδρου (το οποιο εχει να κανει μονο με την αποσταση απο την οθόνη)

Υπαρχουν βασεις οροφος σε πολλα μηκη και πολλες μαλιστα ρυθιζόμενες.

Όχι για την απόσταση απο το πανί μιλάω (ο βραχίονας είναι τηλεσκοπικός και μπορώ να τον φέρω πιο κοντά να μικρύνω το κάδρο - πιο μακριά δεν μπορώ αλλά είμαι οριακά οκ για τις 120 με φουλ zoom) και είναι επίσης και το πρόβλημα με το αριστερά δεξιά (το πανί έπρεπε να μπει γιατί είναι όλο τζαμαρία απέναντι και μετά να γίνει το fine tuning το οποίο δεν το έχω τελειώσει ακόμη)

τωρα το ειδα το τηλεσκοπικό

σε καθε περιπτωση, αυτα μπορεις να τα υπολογισεις με μεγαλη ακριβεια και μετα να παρεις τη βαση που θες

στο μεγεθος, σιγουρα θα εισαι οκ (λογω zoom)

τωρα, στο αριστερα δεξια, αν δεν εχει lens shift ο pj (δεν κοιταξα για τον συγκεκριμενο), ναι ειναι βολική η λυση σου

σε καθε περιπτωση παντως, ξαναλεω, με πολυ προσοχη και μετρησεις τον ταβανώνεις μια χαρα

(στη χειρότερη, φωναξε τον Γκαλη, θα σου κανει δουλια τζαμι και θα σε πληρωσει κιολας :p)

τωρα το ειδα το τηλεσκοπικό

σε καθε περιπτωση, αυτα μπορεις να τα υπολογισεις με μεγαλη ακριβεια και μετα να παρεις τη βαση που θες

στο μεγεθος, σιγουρα θα εισαι οκ (λογω zoom)

τωρα, στο αριστερα δεξια, αν δεν εχει lens shift ο pj (δεν κοιταξα για τον συγκεκριμενο), ναι ειναι βολική η λυση σου

σε καθε περιπτωση παντως, ξαναλεω, με πολυ προσοχη και μετρησεις τον ταβανώνεις μια χαρα

(στη χειρότερη, φωναξε τον Γκαλη, θα σου κανει δουλια τζαμι και θα σε πληρωσει κιολας :p)

οχι δυστηχώς δεν έχει lens shift o hd25e :( και ήδη είναι bitch να μπει στο τέλειο σημείο (στρεβλώσεις των μετάλων/κατασκευής οι οποίες βέβαια θα ήταν πολύ καλύτερα αν τον είχα απο το ταβάνι!)

τώρα αν είναι κάτι που χρειάζομαι είναι το καλιμπράρισμα, και αν μπορώ να δελεάσω κάποιον (είναι στον σχινιά ο pj) βάζω διαμονή, φαΪ, κρασί και θέα...thea.jpg