Βαθιά Πρόσκρουση

Ναι αλλά πρέπει να ψηφίζεται κάνα σοβαρό νομοσχέδιο για να είναι όλοι μαζεμένοι (κάνα Σάββατο βράδυ π.χ.)... :)

Μα ... εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει σοβαροτερο νομοσχεδιο (στο συμπαν)
απο το νομοσχεδιο Παππα ....

.... υπαρχει ?

Μα το εγραψα ...

Τι παραπανω να εφαρμοσω ? Να μην γραψω ουτε καν οτι διαφωνω ? ....
Μονο οτι αμφιβαλλω ? Γινεται ετσι κουβεντα ? ...

Οχι βεβαια, αλλα οταν κρινεις το οτι οταν καποιος πιστευει ειναι "μη ορθολογικο" (και αρα δενν χρειαζεται να πιστευει. Ενω προκειται για υπερβατολογικη (οχι υπερβατικη, καμμια σχεση) σκεψη.
Με τον ιδιο τροπο που η φαντασια εχει λογο να σκαβει μεσα στα χωραφια του πιθανου.

Οσο το ενα και το αλλο δεν βρισκονται σε λογικη αντιθεση.

Με λιγα λογια αυτο το ορθολογισμος vs Χριστιανισμος που χρησιμοποιειται μονσημαντα και θα ελεγα αποκλειστικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οποτε για να επανελθουμε στο θεμα μας...Μετεωριτης, Big Setup etc

Συμφωνα με την οπτικη καποιου οπως ο Σταυρος, υπαρχει καποια προνοια στο συμπαν. και 200 εκκ μετεωριτες να περνανε ξυστα αμα δεν ειναι η ωρα να γινει δεν θα γινει.

Οχι βεβαια, αλλα οταν κρινεις το οτι οταν καποιος πιστευει ειναι "μη ορθολογικο" (και αρα δενν χρειαζεται να πιστευει. Ενω προκειται για υπερβατολογικη (οχι υπερβατικη, καμμια σχεση) σκεψη.
Με τον ιδιο τροπο που η φαντασια εχει λογο να σκαβει μεσα στα χωραφια του πιθανου.

Οσο το ενα και το αλλο δεν βρισκονται σε λογικη αντιθεση.

Με λιγα λογια αυτο το ορθολογισμος vs Χριστιανισμος που χρησιμοποιειται μονσημαντα και θα ελεγα αποκλειστικα.

Μα οσα γραφει ο Σταυρος περι Πιστης .... ΕΙΝΑΙ .... μη ορθολογικα !
Αποδεικνυεται με τροπο επιστημονικο η υπαρξη μιας συνειδησης πανω και περα απο το συμπαν ?
Αποδεικνυεται MONO μεσω της Πιστης. Εαν εγω δεν πιστευω αλλα παρολα αυτα εχω την περιεργεια ?
Κατα τα λεγομενα του Σταυρου ... ποτε δεν θα βρω τιποτα. Γιατι δεν εχω Πιστη.

Και ομως ... δεν μπορει ολα τα αλλα (στα χρονια που θα ρθουν) να μπορουμε να τα ανακαλυψουμε
και μια τοσο pervasive υπαρξη να ειναι διαρκως ellusive. Τετοια κρυπτομανια ? Και γιατι ?
ΟΣΟ περναει ο καιρος, και η γνωση διαρκως αυξανει, ταπεινη μου εκτιμηση ειναι οτι ...
ο κοσμος θα στρεφεται στον εαυτο του και τις δυναμεις του (τις μικρες αστειες δυναμεις του).

Αυτο δεν αποδεικνυει ΠΑΛΙ τιποτα ... ουτε οτι υπαρχει θεος, ουτε οτι ΔΕΝ υπαρχει.
Ομως θα επιφερει το τελος του στρουθοκαμηλισμου για την ανθρωποτητα
("με εβαλε ο παντοδυναμος, η ο εξαποδω, να το κανω .... εγω δεν φταιω σε τιποτα")

Η Φαντασια και η Πιστη ... δεν ειναι δυο ακρα δεξια και αριστερα της Λογικης.
Ουτε τα ταυτιζω μεσα μου, μονο και μονο, επειδη ΔΕΝ εχουν σχεση με την Λογικη.
Εχουμε μια χαλαρη συσχετιση αλλα .... μεχρι εκει. Η Πιστη επιβαλει την Φαντασια
του εξωπραγματικου και μη αποδεικτεου. Η Φαντασια (οπως την αντιλαμβανομαι εγω,
δηλαδη ενος μικρου παιδιου) .... ΟΧΙ !

Γι' αυτό ο Θεός μας αύξησε τη διάρκεια ζωής στα 80 χρόνια περίπου (μέσο όρο) στην εποχή μας μπας και αξιωθούμε να μάθουμε επιτέλους τη πραγματική αλήθεια και να πάψουμε να βολοδέρνουμε γύρω γύρω από διάφορες θεωρίες...

Αλλά και πάλι δεν αρκεί, διότι υπάρχει και ο αιώνιος (και αθάνατος) εχθρός... :)

Γι' αυτό ο Θεός μας αύξησε τη διάρκεια ζωής στα 80 χρόνια περίπου (μέσο όρο) στην εποχή μας μπας και αξιωθούμε να μάθουμε επιτέλους τη πραγματική αλήθεια και να πάψουμε να βολοδέρνουμε γύρω γύρω από διάφορες θεωρίες...

Αλλά και πάλι δεν αρκεί, διότι υπάρχει και ο αιώνιος (και αθάνατος) εχθρός... :)

Συμφωνω οτι μια πεταλουδα δεν διαθετει χρονο για να φιλοσοφησει.
Δεν κατεχει καν χρονο για να συγκρινει (τι να πρωτοπρολαβει).
Ομως με το ιδιο σκεπτικο .... κανε την αναγωγη .... οχι σε 80 χρονια ...
αλλα σε 800 χρονια. Η 8.000.000 χρονια .... μηπως ειμαστε και ΕΜΕΙΣ πεταλουδες ?

Το τελευταιο ειναι και απαντηση για το πως χρησιμοποιω την Φαντασια, για τον Χρηστο.
Δεν αποδεικυω τιποτα, το αφηνω χαλαρα σαν εναλλακτικη, σαν σεναριο. Δεν αυτομολω
εξω απο την λογικη. Ουτε προσχωρω στο "πεταει-πεταει ο γαιδαρος". Και περιμενα
(προς μεγαλη μου απογοητευση οχι μονο στο φορουμ αλλα και σε αλλα φορουμ
που μπαινω αλλα και φιλους που συζηταω) οτι ΟΛΟΙ θα φλεγονταν να παιζουν με
τετοια σεναρια στην συνειδηση τους. And may the best win ... cause we ALL win !

Last edited:
Μα η πιστη δεν ειναι του πεδιου του ορθολογισμου. Ουτε η φαντασια εξαλλου.
Η πιστη ειναι μια υερβατολογικη διαδικασια της λογικης που δεν μπορει να μην θεσει καποια ερωτηματα σπροχνοντας στον δρομο της ολο και πιο περα τις αιτιες η μαλλον τις conditions και αναζητωντας απο την φυση της την Inconditionned Condition. Αυτη η "μη ορθολογικη" διαδιακασια ειναι ενα "φυσικο" φαινομενο του Καθαρου Λογου.

Αλλα ακομα και οταν καποτε καποιος ελεγε οτι η γη ειναι στρογγυλη και γυριζει γυρο απο τον ηλιο ΤΟΤΕ ουτε αυτο ηταν ορθολογικο συμφωνα με τα εκαστοτε εργαλεια μετρησης του "ορθου" και του "λογικου".

Ο άνθρωπος, το ξεχωριστό αυτό δημιούργημα, έχει ψυχή και μπορεί - και έχει την υποχρέωση - να επικοινωνήσει με το Θεό, η πεταλούδα όχι...

Ο άνθρωπος, το ξεχωριστό αυτό δημιούργημα, έχει ψυχή και μπορεί - και έχει την υποχρέωση - να επικοινωνήσει με το Θεό, η πεταλούδα όχι...

Eπ αυτου μουσικο διαλειμα :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πως ακριβως σπρωχνει τις αιτιες ? Και ποια ειναι τα conditions ?

Με τον ιδιο τροπο που ενα παιδι ρωταει την μαμα του "τι βρισκεται πανω απο τα συννεφα" και η μαμα του του απανταει ο Ουρανος, και τοτε ξαναρωταει "και πανω απο τον ουρανο ;"

Μα στην πιστη ... το τερμα του ουρανου ειναι ο Θεος !
Ο oυρανος ειναι ενα condition που ολοι μπορουν να συμφωνησουν οτι υπαρχει.
Το πανω απο τον ουρανο (και περα απο το συμπαν) .... πως μπορουμε ολοι να συμφωνησουμε ?
Που ειναι ?

Μα στην πιστη ... το τερμα του ουρανου ειναι ο Θεος !.....

Αυτο που λεγεται Incoditionned condition.

Αυτο που "σπρώχνοντας" η λογικη θετει a priori : Παρ ολα αυτα ειναι μια διαδικασια του Λογου. Μια πεταλουδα δεν θετει το θεμα στq *@#* της.
Ο Ανθρωπος ομως ναι και ειναι ο μονος στην πλαση αυτη.

Kαι που βρισκεται αυτη η ψυχη ? Τι ειναι ?

Είναι το άυλο, και ότι πιο πολύτιμο εγώ σου, το οποίο "ενδύεται" το προσωρινό φόρεμα, το φθαρτό σώμα σου, και που δεν πεθαίνει ποτέ.

Απλά επιλέγει τόπο αιώνιας κατοικίας, μετά το θάνατο της σάρκας, σύμφωνα με τις ορθές (ή όχι) επιλογές σου μέχρι τη στιγμή εκείνη...

Είναι το άυλο, και ότι πιο πολύτιμο εγώ σου, το οποίο "ενδύεται" το προσωρινό φόρεμα, το φθαρτό σώμα σου, και που δεν πεθαίνει ποτέ.

Απλά επιλέγει τόπο αιώνιας κατοικίας, μετά το θάνατο της σάρκας, σύμφωνα με τις ορθές (ή όχι) επιλογές σου μέχρι τη στιγμή εκείνη...

Και βαση αυτου, Πηδαω στην ευκαιρια για να απαντησω σε μια ερωτηση του Λακη του τι ειναι Γιγνεσθαι και τι ειναι το Ειναι (με κεφαλαιο). Για να το δωσω με μια εικονα.

Το Γιγνεσθαι ειναι το σωμα* αυτο, μεσα στο χρονο, που "γινεται" εξελισσεται φθειρεται κλπ.
Το Ειναι ειναι η ψυχη** αυτο που δεν γινεται να μην ειναι, το αυθαρτο αιωνιο ανεγγιχτο κλπ. Αυτο που "συμμετεχει" οπως θα ελεγε και ο μεγαλος μας Πλατων, της Ιδεας του Θεου.

* & ** _ Μεταξυ αλλων.

Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Σταύρο ,με συγχωρείς για την επέμβαση .Ο Θεός δεν μας αυξησε τη διάρκεια ζωής ,γιατί μ αυτή τη λογική δεν την είχε αυξήσει χιλιάδες χρόνια πρίν έτσι ώστε να γνωρίσουν την Αλήθεια Του περισσότεροι άνθρωποι
Αν μου επιτρέπεις το ανθρώπινο είδος κατάφερε και αύξησε τη διάρκεια της ζωής του με τη βοήθεια της επιστήμης και του μυαλού του
Την Αλήθεια δεν χρειάζονται 50 η 70 ή 180 χρόνια για να την μάθεις ,γιατί ή την αποδέχεσαι ή όχι .

Αυτο που λεγεται Incoditionned condition.

Αυτο που "σπρώχνοντας" η λογικη θετει a priori : Παρ ολα αυτα ειναι μια διαδικασια του Λογου. Μια πεταλουδα δεν θετει το θεμα στq *@#* της.
Ο Ανθρωπος ομως ναι και ειναι ο μονος στην πλαση αυτη.

Και αν τα υπολοιπα πλασματα γνωριζουν την αληθεια ηδη και πορευονται ενω ο ανθρωπος βασανιζεται ακομη; Οταν λεμε πλαση εννουμε την Γη ή το συμπαν;

Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Σταύρο ,με συγχωρείς για την επέμβαση .Ο Θεός δεν μας αυξησε τη διάρκεια ζωής ,γιατί μ αυτή τη λογική δεν την είχε αυξήσει χιλιάδες χρόνια πρίν έτσι ώστε να γνωρίσουν την Αλήθεια Του περισσότεροι άνθρωποι
Αν μου επιτρέπεις το ανθρώπινο είδος κατάφερε και αύξησε τη διάρκεια της ζωής του με τη βοήθεια της επιστήμης και του μυαλού του
Την Αλήθεια δεν χρειάζονται 50 η 70 ή 180 χρόνια για να την μάθεις ,γιατί ή την αποδέχεσαι ή όχι .

Βλέπουμε προφανώς τα πράγματα διαφορετικά Πέτρο.

ΙΜΟ, η εξέλιξη της επιστήμης και οι ευεργετικές επιδράσεις της στον άνθρωπο είναι απόρροια του άπειρου ελέους και της χωρίς όρια αγάπης του Θεού.

Ο Θεός αγαπά τον άνθρωπο και του παρέχει και "γήινα εργαλεία" για να του δώσει χρόνο και ευκαιρία να μετανοήσει και να γνωρίσει την Αλήθεια, σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για το ανθρώπινο γένος...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για φαντάσου Πέτρο κανείς να μην ήθελε να μάθει γράμματα ώστε να γίνει γιατρός ή επιστήμονας. Δεν συμβαίνει αυτό όμως, ποτέ... :)