Βαθιά Πρόσκρουση

Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Αφου γνωριζει τα παντα, γνωριζει τι θα κανει καποιος πριν το κανει. Η μοιρα ειναι γραμμενη και οι πραξεις του καθενος μια κινηση σε ενα στημενο παιχνιδι. Δεν χρειαζεται να κανουμε και πολλα. Ο θεος ξερει τι επιλογες θα κανουμε, αλλιως δεν ειναι θεος. Η ελευθερια επιλογων ειναι μια πλανη. Εκτος αν δεν ξερει τι δρομο θα παρουμε με τις αποφασεις μας, εκτος αν δεν ειναι θεος.

@Σταυρο.

Από που και ως που η ελευθερία είναι μια πλάνη επειδή το υπέρτατο ον γνωρίζει τις πράξεις μας? Πως μας περιορίζει κάτι τέτοιο από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι δεν το γνωρίζουμε? Δεν αντιλαμβάνομαι την λογική σου...

Κυριοι ζουμε στην εποχη του σκληρου δισκου (αυτο το σκληρος δισκος κρατειστε το στην μνημη σας γιατι συντομα θα σας προταθει κατι μεσω αυτου).

Και επειτα οι ιδαφρες ειδησεις περι Νιμπιρου κλπ θετουν το ερωτημα του τελους του κοσμου.

Εδω υπαρχουν δυο διαφορετικες οπτικες γωνιες που αφορουν αυτο που υπερβαινει καθε ξεχωριστη υπαρξη καθε ξεχωριστη γεννια ανθρωπων, και ειναι ολος αυτος ο πνευματικος κοσμος που εχει χτιστει μεσω του πολιτισμου μας στο περασμα των αιωνων.

Η μια ειναι η απλη ατομιστικη εως μηδενιστικη "και τι με νοιαζει εμενα αμα εγω δεν υπαρχω ολα σταχτη"

Η αλλη ειναι αυτη του ανθρωπου που το τελος του μπορει να τον προβληματιζει, αλλα το τελος του πολιτισμου τον προβληματιζει πολυ περισσοτερο. Απλα δεν μπορει να διανοηθει τον κοσμο και η ενατη του Μπετοβεν να εχει σβηστει απο την μνημη του, η Μυστικος δειπνος του Λεοναρδου, η ο Παρθενωνας κλπ...

Περαν καθε "θεολογικης" θεωρησης, με τετοια συμβαντα και προοπτικες περναμε σε μια αλλη φαση, σε μια αλλη πνευματικη ανησυχια που αρχιζει να αγγιζει τα συνορα της Sci Fi και αποτελει μια καινουρια προκληση (challenge) για την Λογικη μας και την Ευφυϊα μας. Τι μπορουμε να σωσουμε ; Και με ποιο τροπο ; Με λιγα λογια οια ειναι η πραγατικοτητα (δεν μιλαω για αληθεια) ; Υλικη ; Βιρτουαλ ; Ζωϊκη ; Πνευματικη ; Ψηφιακη ; Ποιος ο πομπος και ποιος ο παραληπτης ;

Με λιγα λογια εκει που νομιζαμε οτι ειχαμε καθαρισει με ολα αυτα τα ..."μεταφυσικα":bang: αιφνης πεφτουμε με το κεφαλι πρωτο μεσα στα βαθια :HTEHETH63:

Αφου γνωριζει τα παντα, γνωριζει τι θα κανει καποιος πριν το κανει. Η μοιρα ειναι γραμμενη και οι πραξεις του καθενος μια κινηση σε ενα στημενο παιχνιδι. Δεν χρειαζεται να κανουμε και πολλα. Ο θεος ξερει τι επιλογες θα κανουμε, αλλιως δεν ειναι θεος. Η ελευθερια επιλογων ειναι μια πλανη. Εκτος αν δεν ξερει τι δρομο θα παρουμε με τις αποφασεις μας, εκτος αν δεν ειναι θεος.

@Σταυρο.

Πιστεύω ότι γνωρίζεις τι ακριβώς με ρωτάς τώρα, έτσι?

Δηλαδή, ανάλογα με την απάντησή μου, ενδέχεται να αλλάξεις γνώμη για το υπάρχει ή όχι Θεός?

Μπορώ μόνο να πω τι είναι ο Θεός και τι Τον χαρακτηρίζει. Και αυτό ίσως σε ηρεμήσει / ανακουφίσει, ίσως και όχι...

Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Από που και ως που η ελευθερία είναι μια πλάνη επειδή το υπέρτατο ον γνωρίζει τις πράξεις μας? Πως μας περιορίζει κάτι τέτοιο από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι δεν το γνωρίζουμε? Δεν αντιλαμβάνομαι την λογική σου...
Γνωριζει ο θεος πως θα τελειωσει ολο αυτο; Ειναι ηδη γραμμενο πως θα νικησει. Τι συζηταμε; Παιζει ρολο αν εσυ επιλεξεις κατι αλλο σε ενα διλλημα; Υπηρχε απο την αρχη το διλλημα ή επιλογη σου ηταν προγεγραμμενη για να τελειωσει οπως εχει σχεδιαστει;

@Σταυρο τι να με ανακουφισει ή να με ηρεμήσει; Δεν εχω τετοια προβληματα στη ζωη μου. Δεν με απασχολει αν υπαρχει θεος. Αυτο εχει αποφασιστει χρονια τωρα . Ισα ισα που αν μου αποδειχθει οτι υπαρχει θεος τοτε θα αρχισω να προβληματιζομαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Οχι. Δεν βλεπω καμια δραση. το Που πηγαινει οτι δεν υπαρχει κατι που να χαρακτηριστει θεος στη ζωη μας. Που εννοω να μου τον δειξει καποιος ή εστω και ενα αποτελεσμα μιας πραξης του που να ειναι θεικη ( ανοιγμα θαλασσας, στρατιες αγγελλων να σφαζονται με δαιμονες πανω απο τα κεφαλια μας, καιομενοι βατοι κλπ. )

Εγω το περιμενω τον μετεωριτη παντως. Ετσι για να αδειασει και λιγο η Γη απο εμας :)

Α, τέτοιες αποδείξεις ζητάς για την θεϊκή δράση. Οκ...είμαστε πολύ μακρυά, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη ούτε στα πιο βασικά...-bye-

Eμενα μου αρεσουν οι ερωτησεις του songless.
Βρισκω οτι ειναι ειλικρινεις και οχι φτιαγμενες για κοροϊδια.
Ειναι ευλογες για ενα ανθρωπο που βλεπει την αδυναμια την φθορα και το κακό, βλεπε τον Μετεωρίτη. Και αξιζει να συζητιουνται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Α, τέτοιες αποδείξεις ζητάς για την θεϊκή δράση. Οκ...είμαστε πολύ μακρυά, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη ούτε στα πιο βασικά...-bye-
Μα τα εκανε χιλιαδες χρονια πριν σε λιγοτερο μορφωμενους ανθρωπους και τον πιστεψανε. Δυο χιλιαδες χρονια τωρα τιποτα; Μας ριχνει σαν γενια...

@CR δεν προσπαθω να μεταπεισω κανεναν, ουτε θελω καποιον να με "προσηλυτίσει". Απλα εγω εχω αποδεχτει οτι καθε θρησκεια ειναι μια πλανη και τελειωνει εκει το θεμα. Ειναι καθαρα προσωπικο του καθενος, αν θα δεχτει οτι το τελος μας απο εναν μετεωριτη ειναι τυχαιο γεγονος ή θεικη παρεμβαση. Ειμαι σιγουρος παντως πως οταν θα πεσει πανω μας εγω δεν θα εχω την απορια "Γιατι θεε μου;" , αφου αλλιως τα ελεγαν οι γραφες... Εγω θα ελεγα απλα shit happens...

Last edited:

.... Τι συζηταμε; Παιζει ρολο αν εσυ επιλεξεις κατι αλλο σε ενα διλλημα; Υπηρχε απο την αρχη το διλλημα ή επιλογη σου ηταν προγεγραμμενη για να τελειωσει οπως εχει σχεδιαστει;

Τι σημαινει διλλημα στην ουσια ; Ελευθερια. Τι σημαινει ελευθερια ; Οτι μπορεις να διαλεξεις το κακο, αυτο που εναντιονεται στην φυση σου την ιδια. Θα υποστεις ομως τις συνεπειες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

* Το να διαλεγεις μονο οτι ειναι καλο για σενα δεν ειναι ελευθερια, ειναι η κατασταση σου, η φυση σου το ενστικτο σου.

Μεσω της ελευθεριας θα μπορεις να διαλεξεις αναμεσα στο καλο ΚΑΙ το κακο.

Και μεσω αυτης μπορεις να φτιαξεις κοσμους μεσα στον κοσμο.

Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Κάτι δύσκολο. Γιατί γράφτηκε η Αποκάλυψη?

Καθολου δυσκολο.
Γραφτηκε την εποχη της Ρωμαικης κυριαρχιας και ειχε σκοπο να στηλιτευσει τη τοτε διοικηση.
Οπως τωρα αν καποιος μουσουλμανος που ζει στην Αμερικη,ηθελε να γραψει κεκαλυμμενα για τη κακια Αμερικη,καπως ετσι θα το εκανε.

Καθολου δυσκολο.
Γραφτηκε την εποχη της Ρωμαικης κυριαρχιας και ειχε σκοπο να στηλιτευσει τη τοτε διοικηση.
Οπως τωρα αν καποιος μουσουλμανος που ζει στην Αμερικη,ηθελε να γραψει κεκαλυμμενα για τη κακια Αμερικη,καπως ετσι θα το εκανε.

Το κανουν ηδη, και στην Ελλαδα ακομα σε πληροφορω. Αλλα ποτε δεν θα γραψουν "ετσι".

Ακομα και η δικια τους δηθεν "αποκαλυψη" κοπια του Ιωαννη ειναι. Και ακομα και για αυτους τιποτα δεν μπορει να κρυψει το αληθινι φως. Απλα δεν θελουν να το βλεπουν.

Τι σημαινει διλλημα στην ουσια ; Ελευθερια. Τι σημαινει ελευθερια ; Οτι μπορεις να διαλεξεις το κακο, αυτο που εναντιονεται στην φυση σου την ιδια. Θα υποστεις ομως τις συνεπειες.

* Το να διαλεγεις μονο οτι ειναι καλο για σενα δεν ειναι ελευθερια, ειναι η κατασταση σου, η φυση σου το ενστικτο σου.

Μεσω της ελευθεριας θα μπορεις να διαλεξεις αναμεσα στο καλο ΚΑΙ το κακο.

Και μεσω αυτης μπορεις να φτιαξεις κοσμους μεσα στον κοσμο.
Αυτο σου λεω. Αφου ειναι γραμμενο το finale. Δεν υπαρχει διλλημα. Η επιλογη σου ειναι προκαθορισμενη και γνωστη για να ολοκληρωσει το εργο. Εκτος αν ειναι οντως διλλημα , καθοριζει διαφορετικα το τελος και η Αποκαλυψη που ρωταει ο Σταυρος δεν εχει καμια σημασια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Το κανουν ηδη, και στην Ελλαδα ακομα σε πληροφορω. Αλλα ποτε δεν θα γραψουν "ετσι".

Ακομα και η δικια τους δηθεν "αποκαλυψη" κοπια του Ιωαννη ειναι. Και ακομα και για αυτους τιποτα δεν μπορει να κρυψει το αληθινι φως. Απλα δεν θελουν να το βλεπουν.

αρα συμφωνεις μαζι μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

αρα συμφωνεις μαζι μου.

Oτι ειναι ενα κειμενο εναντια στην Ρωμαϊκη ταξη πραγματων ;
Την γνωριζω αυτη την θεωρία αλλα δεν την ασπαζομαι καθολου μα καθολου.

Σκεψου οτι οταν εγραψε αυτο το κειμενο ο Ιωαννης δεν το εγραψε μονο για τους ανθρωπους του 2000+
Αλλα για ολους του ανθρωπους με λογια που θα καταλαβαιναν και οι πρωτοι και οι τελευταιοι.

Αυτο σου λεω. Αφου ειναι γραμμενο το finale. Δεν υπαρχει διλλημα. Η επιλογη σου ειναι προκαθορισμενη και γνωστη για να ολοκληρωσει το εργο. Εκτος αν ειναι οντως διλλημα , καθοριζει διαφορετικα το τελος και η Αποκαλυψη που ρωταει ο Σταυρος δεν εχει καμια σημασια.

Οχι δεν ειναι γραμμενο. Το διλλημα το εχεις. Και η αποδειξη, εγω και εσυ. Εχουμε επλεξει διαφορετικα μονοπατια. Εαν δεν υπηρχε διλλημα (δηλαδη ενας να εχει παρει το λαθος) δεν θα θεταμε καν το ερωτημα. Θα ειχαμε ολοι το ιδιο.

Μουσικο διαλειμα :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάτι δύσκολο. Γιατί γράφτηκε η Αποκάλυψη?

Τώρα σοβαρολογείς Σταύρο?
Εννοώ κάνεις μια τέτοια ερώτηση σε ετούτο εδώ το νήμα?
Γιατί?
Περιμένεις να σου ερμηνεύσουν το Ω όσοι έχουν αρνηθεί το Α?
Είδες πρόσφορο έδαφος, συνθήκες διαλεκτικής?
Το κάνεις τόσο ανάλαφρα?
Περιμένεις να σου απαντήσουν όσοι συμφωνούν μαζί σου ή περιμένεις να πείσεις (δεν ξέρω σε τι) όσους έχουν ήδη διαφωνήσει? Το ρωτάς από απορία?
Γιατί?
Πραγματικά αναρωτιέμαι.

Και να σου πω κάτι? άλλο να γίνεται αποδεκτή η διατύπωση της ερμηνείας που δίνει ο καθένας μας στα πράγματα και άλλο να θέτεις στα καλά καθούμενα τέτοια ερώτηση.

Δεν καταλαβαίνεις ότι ΕΔΩ με αυτή την ερώτηση ξεπέρασες τα όρια για τα οποία μίλαγα πριν?

Δεν καταλαβαίνω CR... Δεν ξέρει ο θεός το μέλλον μου, την μοίρα μου και τις επιλογές μου; Δεν ξέρει το μέλλον; Και δεν εχει να κανει με έναν δρόμο. Μια επιλογή. Οι επιλογές μπορει να ειναι πολλες, αλλα μια ειναι για τον καθε έναν μας. Προγεγραμμενη.

Αλλα..αφου δεν ειναι γραμμένο το τελος οπως λες, υπαρχει περιπτωση ο θεός να χάσει στην αιώνια μάχη με το κακο και να μη γινει οπως τα λεει η αποκάλυψη;

@crisssb εγω δεν βρήκα περίεργη την ερώτηση του Σταύρου. Σε αυτο το νήμα μιλάει για το τελος απο έναν μετεωρίτη . Η αποκάλυψη δεν αναφέρει κατι τέτοιο και ετσι ο Σταύρος το θεωρεί δεδομένο οτι δεν πρόκειται να έρθει ετσι το τελος μας ποτε . Τουλάχιστον ετσι το κατάλαβα εγω...

Eμενα μου αρεσουν οι ερωτησεις του songless.
Βρισκω οτι ειναι ειλικρινεις και οχι φτιαγμενες για κοροϊδια.
Ειναι ευλογες για ενα ανθρωπο που βλεπει την αδυναμια την φθορα και το κακό, βλεπε τον Μετεωρίτη. Και αξιζει να συζητιουνται.

Ευχομαι να μην αναφερεσαι και σε μενα.
Ερωτηματα οπως το ΑΝ υπαρχει θεος, ψυχη, μετα θανατον "ζωη", κλπ ...
... oποιος τις απαξιωνει και κοροϊδευει ... κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του.

Σιγουρα οχι εγω !

Είναι μεγάλη η διαφορά του να πει κάποιος:

- θα γίνει αυτό και δεν θα γίνει εκείνο γιατί έτσι λέει το τάδε κείμενο το οποίο εγώ πιστεύω

και του

- ρωτάω εσάς να μου πείτε γιατί γράφτηκε το κείμενο στο οποίο ΕΓΩ πιστεύω..

Το ένα είναι διατύπωση προσωπικής άποψης, το άλλο είναι πρόσκληση σε θεολογικό διάλογο κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες.

Τόσο απλά.

Καθολου δυσκολο.

Μ' αρέσει η βεβαιότητά σου Λάκη.

Η Αποκάλυψη είναι αυτό που μας αποκαλύφθηκε από τον ίδιο το Θεό για τις έσχατες μέρες.

Όσα γράφτηκαν θα γίνουν, διότι ο Θεός "προείδε", ως Παντογνώστης, ότι εκεί θα οδηγηθεί ο κόσμος μας...

Όσο για τη χρησιμότητά της, θα σε παραπέμψω στα λόγια ενός πολύ μεγάλου Αγίου: "Η Αποκάλυψη γράφτηκε για να μη γίνει".

Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνουν αυτά που αναφέρονται.

Το αντίθετο. Σημαίνει ότι η υπομονή του Θεού εκείνες τις μέρες θα έχει εξαντληθεί, ο Θεός θα εγκαταλείψει τον κόσμο και η αποστασία θα δείξει τα αποτελέσματά της.

Στις έσχατες ημέρες, τα σημάδια των καιρών θα εμψυχώσουν τους εναπομείνοντες πιστούς αλλά θα και προτρέψουν και άλλους να πιστέψουν.