Βαθιά Πρόσκρουση

Δεν καταλαβαίνω CR... Δεν ξέρει ο θεός το μέλλον μου, την μοίρα μου και τις επιλογές μου; Δεν ξέρει το μέλλον; Και δεν εχει να κανει με έναν δρόμο. Μια επιλογή. Οι επιλογές μπορει να ειναι πολλες, αλλα μια ειναι για τον καθε έναν μας. Προγεγραμμενη.

Μα δεν υπαρχει "μελλον" για τον Θεο. Δεν καταγραφεται στον χρονο ο Θεος για να εχει να κανει προβλεψεις με μελλον. Αφθαρτος και αμεταβλητος. Το μελλον αφορα εμας που ειμαστε στον χρονο και το γιγνεσθαι. ΜΕσα σε αυτο ειμαστε απολυτα ελευθεροι.

Αλλα..αφου δεν ειναι γραμμένο το τελος οπως λες, υπαρχει περιπτωση ο θεός να χάσει στην αιώνια μάχη με το κακο και να μη γινει οπως τα λεει η αποκάλυψη;
...
Βλεπε προηγουμενη ερωτηση....Ο θεος ειναι το τελος ταυτοχρονα η αρχη. Δεν τιθεται θεμα να χασει την μαχη ο Θεος γιατι δεν δινει μαχη και να χασει σημανει οτι δεν Ειναι.
Ο Θεος δεν δινει μαχη, το κακο νομιζει οτι δινει μαχη εναντια στον θεο. Το ιδιο και ο ανθρωπος η τουλαχιστον μια μεριδα του που εχει καταβληθει απο αυτο.

Χρήστο, δυστυχώς στις απαντήσεις μου δεν μπορώ (δυσκολεύομαι) να θέσω όρια. Αν τα ξεπερνάω, ευχαρίστως να σβήσεις τα σχετικά μηνύματα...

Ευχομαι να μην αναφερεσαι και σε μενα.
Ερωτηματα οπως το ΑΝ υπαρχει θεος, ψυχη, μετα θανατον "ζωη", κλπ ...
... oποιος τις απαξιωνει και κοροϊδευει ... κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του.

Σιγουρα οχι εγω !

Οχι σιγουρα δεν αναφερομαι σε σενα. Εσυ θετεις ερωτηματα.

Χρήστο, δυστυχώς στις απαντήσεις μου δεν μπορώ (δυσκολεύομαι) να θέσω όρια. Αν τα ξεπερνάω, ευχαρίστως να σβήσεις τα σχετικά μηνύματα...

Δεν είναι έτσι Σταύρο.

Καθόλου μάλιστα.

Έχεις την πλήρη ευθύνη για όσα γράφεις.
Από κάθε άποψη.
Δεν μπορείς να την μεταβιβάσεις.

Αν μη τι άλλο, πριν γράψεις κάτι θα σου έλεγα να σκεφτείς: αυτό που γράφω είναι έτσι σύμφωνα με όσα πιστεύω? Θα δεις ότι συχνά δεν είναι έτσι, είτε γιατί κάνεις λάθος είτε γιατί το εκφράζεις επιφανεικά και βιαστικά.
Και ακολουθεί μπάχαλο: παράλληλοι διάλογοι πάνω σε λάθος απόψεις και με βιαστικές θέσεις.
Δεν ξέρω δικό σου θέμα τι θα κάνεις.

Εντάξει τα υδραυλικά?

Oχι εντελως ! ... αλλα τα γραφω ολα στο αντιστοιχο νημα !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σατυρικον διαλλειμα ... :p

Asteroids_Whydotheyhateus_E.jpg

Eντελως σεβαστη απορια .... για τον πιστο των τελων του 18ου αιωνα ! :laugh:

Τι να πω ... ισως και να μαστε "λιγοι" ...
αλλωστε το να υπολογισεις 1.000.000 τροχιες σωματων (εντος και περιξ του ηλιακου συστηματος)
δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο. Παρολη την αρωγη των σημερινων υπολογιστων.

Παντως ... κοιταξτε τι σκεφτηκαν για τον 67P

UFO%252C%2BUFOs%252C%2Bsighting%252C%2Bsightings%252C%2Bfigure%252C%2BOMG%252C%2Bartifact%252C%2Banomaly%252C%2BCaptain%2BKirk%252C%2BTOS%252C%2BEnterprise%252C%2BAsteroid%252C%2BStar%2BTrek%252C%2BStargate%252C%2Btop%2Bsecret%252C%2BET%252C%2Bsnoopy%252C%2Batlantis%252C%2BW56%252C%2BGod%252C%2Bmayan%252C%2BUK%252C%2Bspirit%252C%2Bghost%252C%2BNibiru%252C%2Bking%252C%2Bnews%252C%2Bmoon%252C%2Bbust%252C%2Bface%252C%2B%252C%2B%252C%2B%2B32323.png

Θελει η ...αννα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει :laugh: ...

Yπαρχει μια συνομοσιολογικη θεωρεια που λεει οτι ο Μετεωριτης ηδη εχει πεσει αλλα δεν το καταλαβαμε λογω ψεκασματος
Νατος
W2.jpeg

Τι τοξικες βροχες και κολοκυθια με τη ριγανη να φοβηθεις μετα. Πιο τοξικο πραμα γινεται ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Μ' αρέσει η βεβαιότητά σου Λάκη.

Η Αποκάλυψη είναι αυτό που μας αποκαλύφθηκε από τον ίδιο το Θεό για τις έσχατες μέρες.

Όσα γράφτηκαν θα γίνουν, διότι ο Θεός "προείδε", ως Παντογνώστης, ότι εκεί θα οδηγηθεί ο κόσμος μας...

Όσο για τη χρησιμότητά της, θα σε παραπέμψω στα λόγια ενός πολύ μεγάλου Αγίου: "Η Αποκάλυψη γράφτηκε για να μη γίνει".

Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνουν αυτά που αναφέρονται.

Το αντίθετο. Σημαίνει ότι η υπομονή του Θεού εκείνες τις μέρες θα έχει εξαντληθεί, ο Θεός θα εγκαταλείψει τον κόσμο και η αποστασία θα δείξει τα αποτελέσματά της.

Στις έσχατες ημέρες, τα σημάδια των καιρών θα εμψυχώσουν τους εναπομείνοντες πιστούς αλλά θα και προτρέψουν και άλλους να πιστέψουν.

μ'αρεσει που σ'αρεσει η βεβαιοτητα μου βρε Σταυρο!
Αυτο επρεπε να το πω εγω,οχι εσυ.
Εχεις μια βεβαιοτητα και μαλιστα στηριζεις και το μελλον σου σ'αυτη,η οποια προκυπτει απο ενα γραπτο!
Ειναι δυνατον;
Εχεις ποτε σκεφτει,οτι υπαρχουν κι αλλα τετοιου ειδους γραπτα σε αλλες θρησκειες,που αφορουν αναλογη θεματολογια;
Γιατι καποιος να πιστεψει στην αποκαλυψη και οχι ας πουμε τις δοξασιες της θρησκειας του ιπταμενου μακαρονοτερατος;
Υπαρχει αυτη η θρησκεια.
Και πως ειναι δυνατον ο θεος να χασει την υπομονη του;
Ο θεος δεν εχει υπομονη,δεν εννοω οτι ειναι ανυπομονος,αλλα δεν εχει τις αθρωπινες αδυναμιες που του προσαπτετε εσεις οι πιστοι του και ελκει την καταγωγη του αυτο το φαινομενο απο αρχαιοτερες θρησκειες,οπως η πατρωα ελληνικη.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ως προς τη θρησκεία. Δεν πιέζεται κανείς στο τι να πιστέψει...

Εγώ π.χ. πιστεύω σ' αυτά που έχω ήδη γράψει.

Προς χάριν ακρίβειας (λόγω βιασύνης, αν θέλεις δικαιολογία), τροποποιώ την παραπάνω πρόταση ως εξής (δεν μπορώ να επέμβω τώρα στο ποστ):

"Το αντίθετο. Σημαίνει ότι εκείνες τις μέρες, ο Θεός θα εγκαταλείψει τον κόσμο και η αποστασία θα δείξει τα αποτελέσματά της."

Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Δεν καταλαβαίνω CR... Δεν ξέρει ο θεός το μέλλον μου, την μοίρα μου και τις επιλογές μου; Δεν ξέρει το μέλλον; Και δεν εχει να κανει με έναν δρόμο. Μια επιλογή. Οι επιλογές μπορει να ειναι πολλες, αλλα μια ειναι για τον καθε έναν μας. Προγεγραμμενη.

Δεν μπορείς να εννοήσεις αυτό το απλό πράγμα...η επιλογή είναι προγεγραμμένη στο ''μυαλό'' του παντογνώστη Θεού και όχι στο δικό μας. Τώρα, πως αυτό, εμποδίζει την ελευθερία μας, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Γιατι θα μας εγκαταλείψει; Εσυ δεν είπες οτι ως μητέρα θα μας πιάσει απο το χέρι να μην πάμε στον δρόμο και χτυπήσουμε; Η ειναι κάποια τιμωρία- δοκιμασία για τότε; Γιατι εγω την βλεπω καθε μερα αυτη την εγκατάλειψη ....

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ως προς τη θρησκεία. Δεν πιέζεται κανείς στο τι να πιστέψει...

Παντως ... επειδη δεν μ'αρεσει που ο Σταυρος και ο Κωστας δεχονται σουτ-βολε απο παντου ....
δεν νομιζω αν ημουν μουσουλμανος, ο μουφτης να με αφηνε να ψελλισω ολα αυτα που γραφω εδω μεσα.
Μαλλον, θα ταιζα σκουληκια στο υπεδαφος ... πολλααααα χρονια πριν !

For what is worth ... :p

Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Δεν μπορείς να εννοήσεις αυτό το απλό πράγμα...η επιλογή είναι προγεγραμμένη στο ''μυαλό'' του παντογνώστη Θεού και όχι στο δικό μας. Τώρα, πως αυτό, εμποδίζει την ελευθερία μας, σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Ειναι δυνατόν να μου λες οτι ειναι προγεγγραμμενη η επιλογή απο τον θεό αλλα επειδη δεν ειναι στο δικό μας μυαλό ειναι ελευθερία επιλογής; Που; Εχω να επιλέξω το άσπρο και το μαύρο. Ωραία, εχω την επιλογή . Μα αν διαλέξω το μαύρο ειναι αυτο που ήδη θα ήξερε ενας θεός οτι θα διαλέξω και παει λέγοντας...Δες το σαν της διαδρομές του gps. Απο όπου και να πάω στον ίδιο προορισμό θα καταλήξω .

Γιατί τότε (δηλαδή τις έσχατες ημέρες), οι άνθρωποι θα αποστρέφονται στο μέγιστο το Θεό. Αυτή θα είναι τότε η επιλογή τους...

"Προστασία" θα δικαιούται τότε μόνο όσοι (λιγοστοί) Τον πιστεύουν...

@songless bird

Ειναι δυνατόν να μου λες οτι ειναι προγεγγραμμενη η επιλογή απο τον θεό αλλα επειδη δεν ειναι στο δικό μας μυαλό ειναι ελευθερία επιλογής; Που; Εχω να επιλέξω το άσπρο και το μαύρο. Ωραία, εχω την επιλογή . Μα αν διαλέξω το μαύρο ειναι αυτο που ήδη θα ήξερε ενας θεός οτι θα διαλέξω και παει λέγοντας...

Βρε συ ...

συστημα αναφορας ... και παρατηρητης !

Δεν ειναι ιδια. Τι να κανουμε τωρα ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

"Προστασία" θα δικαιούται τότε μόνο όσοι (λιγοστοί) Τον πιστεύουν...

Ολοι αυτοι που τον αμφισβητουν (χωρις να τον αποκλειουν) .... ειναι κακοι ανθρωποι ? Ειναι πλανεμενοι ?
Δεν ακουγεται πολυ ελευθερο και δημοκρατικο ....