Beelink GT1 Ultimate

Χαιρετώ την παρέα.
Νέο μέλος στην παρέα (δυστυχώς). Το παρήγγειλα χθες από ευρωπαϊκή αποθήκη GB και αφού ψάρωσα με τα reviews σε google και gearbest, bangood, κλπ βρήκα αυτό το νήμα, το διάβασα όλο και ξενέρωσα.
Κι επειδή τη συσκευή τη θέλω με αποκλειστική σύνδεση wi-fi, τι προτείνετε να κάνω; Σκέφτομαι ακόμα και να το softμπρικάρω περνώντας μια "λάθος" rom (με λάθος wi-fi chipset πχ) και να το στείλω για DOA και να ζητήσω full refund PayPal). Παίζει αυτό;
Συγνώμη για το αθέμιτο ύφος της λύσης που προτείνω, αλλά πραγματικά δε μου περισσεύουν τα 70 που έδωσα (συνολικά) για κάτι που θα μου κάνει τη ζωή μαύρη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια γνώμη/βοήθεια.

Re: Απάντηση: Beelink GT1 Ultimate

Χαιρετώ την παρέα.
Νέο μέλος στην παρέα (δυστυχώς). Το παρήγγειλα χθες από ευρωπαϊκή αποθήκη GB και αφού ψάρωσα με τα reviews σε google και gearbest, bangood, κλπ βρήκα αυτό το νήμα, το διάβασα όλο και ξενέρωσα.
Κι επειδή τη συσκευή τη θέλω με αποκλειστική σύνδεση wi-fi, τι προτείνετε να κάνω; Σκέφτομαι ακόμα και να το softμπρικάρω περνώντας μια "λάθος" rom (με λάθος wi-fi chipset πχ) και να το στείλω για DOA και να ζητήσω full refund PayPal). Παίζει αυτό;
Συγνώμη για το αθέμιτο ύφος της λύσης που προτείνω, αλλά πραγματικά δε μου περισσεύουν τα 70 που έδωσα (συνολικά) για κάτι που θα μου κάνει τη ζωή μαύρη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια γνώμη/βοήθεια.

αφου το παραγγειλες, περιμενε λοιπον να σου ερθει, να δουμε ποιο clipset wifi φοραει αναλογα με τα γραμματα που υπαρχουν μετα το S/N στο κατω μερος της συσκευης και ποια virsion φοραει. οταν με το καλο σου ερθει, τα ξαναλεμε. οσον αφορα το θεμα του wifi να ξερεις οτι υπαρχουν πολλοι παραγοντες που το επηρεαζουν εκτος απο το κουτι, για αυτο προτιμοτερο ειναι παντα να χρησιμοποιουμε καλωδιο. εγω που το εχω, με την τελευταια αναβαθμιση σε 708ΝΟ δουλευει πολυ καλα, αλλα χρησιμοποιω καλωδιο. το καλο ειναι οτι υπαρχουν αρκετες custom rom που μπορεις να βαλεις και ισως ειναι πολυ καλυτερες απο αυτες που φορανε στη συμπεριφορα του wifi, αλλα αν δεν το παρεις στα χερια σου να το δοκιμασεις, δεν μπορεις να ξερεις.

Ακόμα κάποιοι επιμένουν ότι για το wifi φταίνε άλλοι παράγοντες. Αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο κουτί. Ενώ όλες οι άλλες συσκευές πάνε σφαίρα δεν φταίει το beelink αλλά το router.
Ας έρθει πρώτα και βλέπουμε. Πάλι θα πω όμως ότι αυτό που έχω εγώ είναι ένα σαπάκι. Δεν παλεύεται το wifi του τουλάχιστον.

Απάντηση: Re: Beelink GT1 Ultimate

αφου το παραγγειλες, περιμενε λοιπον να σου ερθει, να δουμε ποιο clipset wifi φοραει αναλογα με τα γραμματα που υπαρχουν μετα το S/N στο κατω μερος της συσκευης και ποια virsion φοραει. οταν με το καλο σου ερθει, τα ξαναλεμε. οσον αφορα το θεμα του wifi να ξερεις οτι υπαρχουν πολλοι παραγοντες που το επηρεαζουν εκτος απο το κουτι, για αυτο προτιμοτερο ειναι παντα να χρησιμοποιουμε καλωδιο. εγω που το εχω, με την τελευταια αναβαθμιση σε 708ΝΟ δουλευει πολυ καλα, αλλα χρησιμοποιω καλωδιο. το καλο ειναι οτι υπαρχουν αρκετες custom rom που μπορεις να βαλεις και ισως ειναι πολυ καλυτερες απο αυτες που φορανε στη συμπεριφορα του wifi, αλλα αν δεν το παρεις στα χερια σου να το δοκιμασεις, δεν μπορεις να ξερεις.
Στο σημείο που θα τοποθετηθεί δεν υπάρχει δυνατότητα ethernet καλωδίου, άρα η χρήση Wi-Fi είναι μονόδρομος, γι' αυτό το ανέφερα και γι' αυτό έχω αγχωθεί/ξενερώσει.
Σίγουρα, περιμένω να έρθει να δούμε S/N και αναλόγως το βλέπουμε.
Αλλά θα ήθελα να είμαι ψιλοέτοιμος και προετοιμασμένος σε περίπτωση που έχω το χειρότερο Wi-Fi chipset.
Σε αυτήν την περίπτωση πώς να κινηθώ, τί δικαιούμαι σε περίπτωση DOA;
Στέλνω απλά ένα μήνυμα και το στέλνω πίσω; Μπορώ να πάρω τα λεφτά μου πίσω ή πρέπει να μου στείλουν άλλο;
Θα ήθελα σας παρακαλώ μια γνώμη/ιδέα για να είμαι προετοιμασμένος σε κάθε περίπτωση.

Ακόμα κάποιοι επιμένουν ότι για το wifi φταίνε άλλοι παράγοντες. Αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο κουτί. Ενώ όλες οι άλλες συσκευές πάνε σφαίρα δεν φταίει το beelink αλλά το router.
Ας έρθει πρώτα και βλέπουμε. Πάλι θα πω όμως ότι αυτό που έχω εγώ είναι ένα σαπάκι. Δεν παλεύεται το wifi του τουλάχιστον.
Συμφωνώ κι εγώ ρε παιδιά. Δε μπορεί να τρέχουν όλα και στο εν λόγω μηχανάκι να υπάρχουν παρεμβολές.
Πάντως διαβάζοντας κι άλλα νήματα (αφού ανακάλυψα το φόρουμ αργά, δυστυχώς, το ξαναλέω) όλα βλέπω τα μηχανάκια αυτά σχεδόν έχουν κάποιο πρόβλημα, κάπου, κάπως, κάτι στραβώνει.
Πρέπει μάλλον να τα σκάσεις (βλ. Xbox Shield) για να τα έχεις όλα κι απροβλημάτιστα. Ό, τι δίνεις παίρνεις (και εδώ).

Last edited:
απο το να το χαλασεις επιτηδες ή οτιδηποτε αλλο,παρε ενα τετοιο και το συνδεεις με ethernet και κανεις και επεκταση του ασυρματου δικτυου σου. Σφως πιο οικονομικη λυση απο το να πας σε ακριβο media player.

https://www.skroutz.gr/s/7987415/TP-LINK-TL-WA855RE-v1.html

απο το να το χαλασεις επιτηδες ή οτιδηποτε αλλο,παρε ενα τετοιο και το συνδεεις με ethernet και κανεις και επεκταση του ασυρματου δικτυου σου. Σφως πιο οικονομικη λυση απο το να πας σε ακριβο media player.

https://www.skroutz.gr/s/7987415/TP-LINK-TL-WA855RE-v1.html
Το είδα και πιο πάνω που αναφέρθηκε (έκατσα και διάβασα όλο το νήμα, όπως προανέφερα, για να ξέρω τι γίνεται). Είναι όντως μια λύση, μ' ένα καπέλο βέβαια 30ευρώ, σύνολο ένα 100άρικο. Η αλήθεια είναι πως μιλάμε για μια (σχεδόν) ευθεία 10 μέτρων σ' ένα σπίτι 3 χώρων και χωρίς να παρεμβάλονται τοίχοι. Πόσο χάλια λήψη να έχει; Μπορεί και να έχω τρομοκρατηθεί άδικα τόσο πολύ.
[offtopic]Συν του ότι είμαι λίγο κατά των πολλών ηλεκτρονικών συσκευών και δη ασυρμάτων μέσα στο σπίτι. Πχ όταν κοιμάμαι (το router είναι μέσα στο υπνοδωμάτιο) κλείνω το wi-fi και εννοείται και κινητό. Δεν υπάρχει λόγος να εκπέμπονται από παντού ακτινοβολίες, έχουν γίνει και έρευνες πάνω σε αυτά. Δεν ξέρω κατά πόσο "κερδίζω-γλυτώνω" αλλά δεν χάνω τίποτα σίγουρα.[/offtopic]

Last edited:
Kαλα κανεις και τα κλεινεις,αλλα εκεινη την στιγμη εχεις γυρω σου ολα τα ασυρματα και κινητα των γειτονων.Και εγω κλειστα τα εχω,ασχετα αν βομβαρδιζομαι απο των γειτονων,ενω για τις συσκευες μου (media player,υπολογιστες κλπ) εχω powerlines. Αυτη ειναι η αλλη λυση για να μεταφερεις σημα στο beelink,το κοστος βεβαια ανεβαινει στα 50 ευρω περιπου για δυο κομματια.

Εγώ έχω βάλει ένα tp link extender και από το extender το έχω συνδέσει με καλώδιο lan. Το πρόβλημα έχει λυθεί αλλά πέρα από αυτό υπάρχει ένα πρόσθετο κόστος. Εκτός αυτού όμως δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Μείωση ταχύτητας στις άλλες συσκευές. Μπερδέματα με την ip. Αν έχεις και ασύρματους εκτυπωτές απώλεια συνδέσεων οπότε θες και ένα καλο modem router όχι δηλαδή αυτά που δίνουν οι πάροχοι.

Kαλα κανεις και τα κλεινεις,αλλα εκεινη την στιγμη εχεις γυρω σου ολα τα ασυρματα και κινητα των γειτονων.Και εγω κλειστα τα εχω,ασχετα αν βομβαρδιζομαι απο των γειτονων,ενω για τις συσκευες μου (media player,υπολογιστες κλπ) εχω powerlines. Αυτη ειναι η αλλη λυση για να μεταφερεις σημα στο beelink,το κοστος βεβαια ανεβαινει στα 50 ευρω περιπου για δυο κομματια.
Αφού με κατάλαβες, άλλο το σήμα μέσα από 3 τοίχους και ορόφους κι άλλο δίπλα από το μυαλό μας.
Δεν ήξερα καν για τα powerlines και βρήκα και φθηνότερα εδώ: https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/powewrlines/TP-Link-Powerline-TL-PA4010P-KIT.htm
Να το προτιμήσω από repeater (σε περίπτωση που χρειαστεί); Ελπίζω να μην έχω θέμα, αλλά κι αν έχω υπάρχουν λύσεις ευτυχώς.
Επίσης με έψησε πολύ η φάση LibreELEC (πάνω από 10 χρόνια αποκλειστικός χρήστης Ubuntu).
Aν τα πάει καλά με το wi-fi, να το αφήσω λίγο να παίξει εργοστασιακά και μετά δοκιμάζω και LibreELEC. Απ' ό, τι κατάλαβα (μ´ένα πολύ γρήγορο search καθότι βρίσκομαι εκτός έδρας) είναι ανοιχτού κώδικα (τύπου Linux) ελαφρύ, κλπ. Σωστά;
Εγώ έχω βάλει ένα tp link extender και από το extender το έχω συνδέσει με καλώδιο lan. Το πρόβλημα έχει λυθεί αλλά πέρα από αυτό υπάρχει ένα πρόσθετο κόστος. Εκτός αυτού όμως δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Μείωση ταχύτητας στις άλλες συσκευές. Μπερδέματα με την ip. Αν έχεις και ασύρματους εκτυπωτές απώλεια συνδέσεων οπότε θες και ένα καλο modem router όχι δηλαδή αυτά που δίνουν οι πάροχοι.
Όχι δεν έχω άλλες συσκευές εκτός από κινητά και laptop. Διαβάζω πως τα powerlines είναι πιο σταθερά σε αυτό το κομμάτι.
https://www.techradar.com/news/networking/powerline-networking-what-you-need-to-know-930691

εννοειται οτι θα πας σε powerline.
απλα εαν εχεις τριφασικο θα πρεπει να δεις εαν τα συγκεκριμενα δουλευουν σωστα ή θα πρεπει να κοιταξεις για κατι αλλο(προφανως ακριβοτερο).
εαν δεν εχεις τριφασικο,προχωρας αφοβα.
για εμενα Powerline ανεξαιρετως εαν δουλευει σωστα το wifi του gt1 για πιο γρηγορη και σταθερη ταχυτητα.

Η αλήθεια είναι πως το επόμενο διάστημα πρόκεται ν' αλλάξω πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος και είδα τις 2 αυτές επιλογές. Να προτιμήσω κάποιο μονο- ή τριφασικό για καλύτερα; Αν και βγαίνουμε λίγο offtopic, sorry, αλλά σχετίζεται στην προκειμένη.

Re: Απάντηση: Re: Beelink GT1 Ultimate

Η αλήθεια είναι πως το επόμενο διάστημα πρόκεται ν' αλλάξω πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος και είδα τις 2 αυτές επιλογές. Να προτιμήσω κάποιο μονο- ή τριφασικό για καλύτερα; Αν και βγαίνουμε λίγο offtopic, sorry, αλλά σχετίζεται στην προκειμένη.

εαν μπορεις να ανεβεις οικονομικα ψαξε για αξιοπιστο που παιζει και σε 3φασικο.

Αν πας σε τριφασικο θα εχεις προβλημα με τα powelrine,εκτος και αν εισαι απολυτως σιγορος οτι το ρουτερ και τα δυο powerline (το ενα στη θεση του ρουτερ και το αλλο στην συσκευη σου) ειναι στην ιδια φαση.Αν οχι ή αν θελεις να στειλεις και σε αλλα δωματια,τοτε το πιο πιθανο να μην δουλευουν ή να δουλευουν οποτε θελουν.Υπαρχει φυσικα λυση και στην οικονομικη κατηγορια,αλλα μονο απο μια εταιρεια (παθων για αυτο στο γραφω). Οσο για τα ασυρματα,προφανως οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα,αλλα μερικες φορες του γειτονα μπορει να ειναι πιο ισχυρο απο το δικο σου.Στο σπιτι μου για παραδειγμα,το δικο μου ειναι στο καθιστικο,αρκετα μακρια απο το υπνοδωματιο και με αρκετους τοιχους αναμεσα.Ο γειτονας ομως το εχει στο υπνοδωματιο του που ειναι διπλα απο το δικο μου και φυσικα το σημα απο αυτο ειναι πιο ισχυρο απο του δικου μου,οταν εχω ανοικτο το wi-fi.

Το ίδιο ακριβώς είχα κάνει και εγώ σαν λύση για να δουλεύει με wifi με extender που είχα διαθέσιμο, δούλευε άψογα με αυτήν την λύση

Αρα και το powerline δουλευει οπως αναφερθηκε στην προηγουμενη σελιδα σε μονοφασικο και το repeater ειναι μια λυση, οπως ειπαμε.

με 708 και kodi,σε εμενα ολα οκ.

το gt1 εφυγε απο εμενα σεταρισμενο και πηγε στον αδερφο μου.
Oled b6 εγω,Oled c6 ο αδερφος μου.
σε εμενα κλειδωσε κανονικα 4Κ και 60 hz και με την επιλογη auto ανοιχτη.
στον αδερφο μου δεν κλειδωνει πανω απο 4K 30hz και η επιλογη auto γκριζαρισμενη..!
αλλαξε καλωδιο,αλλαξε εισοδο,εκλεισε την τηλεοραση μηπως και ειχε σκαλωσει,αλλα τιποτε..
με το xbox one s που εχει ειναι ολα πρασινα οποτε δεν τιθεται θεμα εαν η τηλεοραση υποστηριζει τα 60 Hz(ετσι κι`αλλιως...)
εδω στα μηνυματα 160-162, αναφερονται δυο λυσεις αλλα δεν καταλαβα τιποτε..
για πειτε..

το gt1 εφυγε απο εμενα σεταρισμενο και πηγε στον αδερφο μου.
Oled b6 εγω,Oled c6 ο αδερφος μου.
σε εμενα κλειδωσε κανονικα 4Κ και 60 hz και με την επιλογη auto ανοιχτη.
στον αδερφο μου δεν κλειδωνει πανω απο 4K 30hz και η επιλογη auto γκριζαρισμενη..!
αλλαξε καλωδιο,αλλαξε εισοδο,εκλεισε την τηλεοραση μηπως και ειχε σκαλωσει,αλλα τιποτε..
με το xbox one s που εχει ειναι ολα πρασινα οποτε δεν τιθεται θεμα εαν η τηλεοραση υποστηριζει τα 60 Hz(ετσι κι`αλλιως...)
εδω στα μηνυματα 160-162, αναφερονται δυο λυσεις αλλα δεν καταλαβα τιποτε..
για πειτε..

και παρα το περιεργο κλειδωμα αναλυσης,τα 4k παιζουν καλα,εχει ομως σκαλωματα στα περισσοτερα 1080p.
τι περιεργο μηχανακι...:drool:
εχουμε καμια λυση κυριοι..?

έχω το gt1 με το(όπως λέτε) προοβληματικο s/n ax..κτλ. με το που εκανε αναβάθμιση σε 708 έμενε στη εκκίνηση, του έβαζα χειροκίνητα την 707 και δουλευε.
ώσπου μια μέρα πήρε την 708 και δούλευε μια χαρά.
δεν εχω κανένα θεμα με το κουτί(παίζω με καλώδιο) και ενα mecool m8s pro που δούλεψα για λίγο καιρό ηταν χειρότερο σε θερμοκρασίες και στο λειτουργικό.
αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εαν υπάρχει λύση να παίξουμε 4κ στο youtube.