Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Δεν μπορώ να κάνω άλλο Edit δεν ξέρω γιατί...:twoguns::twoguns:

Έμαθα από άλλη πηγή (μουσουλμανικό site ειδήσεων) ότι στο Βέλγιο η μπούργκα είναι 800-900 γυναίκες,

Βεβαια όπως σας είπα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεια...:7SFGSFG:

Re: Απάντηση: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Δεν μπορώ να κάνω άλλο Edit δεν ξέρω γιατί...:twoguns::twoguns:

Έμαθα από άλλη πηγή (μουσουλμανικό site ειδήσεων) ότι στο Βέλγιο η μπούργκα είναι 800-900 γυναίκες,

Βεβαια όπως σας είπα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεια...:7SFGSFG:

Ε πώς, αφού στη ΝΕΤ είπαν ότι είναι μόνο 30 γυναίκες! Πίστευε και μη ερεύνα...

Είναι δύσκολο δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεια...

αλλα και 30 γυναίκες εδώ πρόκειται για κακό δημοσιογράφο, εγώ με ένα ψάξιμο στο internet
(στην γαλλική γλώσσα) βρήκα αρκετές πληροφορίες και όλες μιλάνε από 800 έως 1500 γυναίκες στο βέλγιο!

Στην Γαλλία πάντως θα εφαρμοστεί ο νομος τέλος του 2010,
το νομοσχέδιο τώρα θα ψηφιστεί θα αφήσουν ένα διάστημα πληροφόρησης κτλ

Όταν ένας άνθρωπος μεταναστεύει κάπου (άσχετο από τους λόγους για τους οποίους το κάνει) επιλέγει να πάει σε ένα μέρος όπου θεωρεί ότι θα έχει καλύτερη τύχη από ό,τι στη πατρίδα του. Εκ των πραγμάτων πρέπει να δεχτεί και το νομικό πλαίσιο που ισχύει σε αυτό το κράτος.

Από την άλλη ένα κράτος δικαίου (όπως σίγουρα είναι το Βέλγιο) πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μην εκδίδει νόμους αντίθετους με αυτά τα δικαιώματα. Προφανώς τα τελευταία χρόνια τίθεται ένα ζήτημα ορίων άσκησης αυτών των δικαιωμάτων, με πρόφαση την τρομοκρατία η οποία αποδίδεται, ελαφρά τη καρδία, στον ισλαμικό φανατισμό. Δικαίωμα είναι η επιλογή ντυσίματος, ακόμα και σε δημόσιο χώρο με κουκούλα ή χωρίς με καφτάνι ή χωρίς. Όπως και η επιλογή του ρουχισμού με βάση θρησκευτικές πεποιθήσεις. Υπάρχει όμως το πρόβλημα του κατά πόσον η πρακτική άσκηση ορισμένων συνηθειών ή εθίμων με βάση θρησκευτικές ή κοινωνικές ιδιαίτερότητες είναι ελεύθερη επιλογή του ατόμου που τις ασκεί και όχι εξαναγκασμός και άρα παραβίαση των δικαιωμάτων του. Το κράτος προφανώς για λόγους εξακρίβωσης στοιχείων έχει το δικαίωμα να ζητήσει από κάποιον να αφαιρέσει προσωρινά το κάλυμα του προσώπου και μάλλον με τρόπο που θα δείχνει σεβασμό στην επιλογή του να μην εκτίθεται δημοσίως. Κατά τη γνώμη μου όμως δεν είναι επιτρεπτό να απαγορεύει ολοκληρωτικά μία συμπεριφορά που αυτή καθ' αυτή δεν είναι ηθικά επιλήψιμη (κάλυψη όλου του σώματος), γιατί ενδεχομένως σχετίζεται με άλλα θέματα (οικογενειακή βία κλπ.). Ένα κράτος δικαίου έχει την δυνατότητα να σεβαστεί και την επιλογή του ατόμου αλλά και να ελέγξει αν είναι θύμα εξαναγκασμού. Μπορούν κοινωνικοί λειτουργοί να επισκεφτούν τις οικογένειες των γυναικών που φορούν μπούργκα και να διαπιστώσουν αν στο σπίτι υπάρχει παραβίαση των νόμων του κράτους. Το να αποκαλύψουν αυτές οι γυναίκες τα πρόσωπα τους σε όλη την κονωνία δεν θα απαλείψει την καταπίεση που ενδεχομένως βιώνουν στο σπίτι, ενώ σίγουρα πολλές από αυτές θα απομονωθούν ακόμα περισσότερο.

Re: Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Μά πώς να γυρίσουν βρέ Κώστα μου?/
Εύκολο είναι?
Πιθανότατα νάχουν φτιάξει μέ έναν τρόπο την ζωή τους.

σίγουρα έχουν φτιάξει τη ζωή τους εκεί, γι αυτό πήγαν εκεί άλλωστε.

Για μένα αυτό πού μέ κάνει να αντιδρώ μέ τούς ´νόμους´είναι οτι ουδέποτε μπορεί να επιβληθεί ´εκπολιτισμός τών αγρίων´-το γράφω εντελώς σκωπτικά-μέ διατάγματα.
Αυτό μού θυμίζει την λογική τών Κονκισταδόρες πού πήγαν να ´εκπαιδεύσουν τούς Ινδιάνους´.

Μα δεν πήγαν οι Βέλγοι στο Μαρόκο να "εκπολιτίσουν" τους άγριους, οι Μαροκινοί, Πακιστανοί κλπ πήγαν στο Βέλγιο,και οι ντόπιοι ζητούν από αυτούς ένα μίνιμουμ προσαρμογής στα ντόπια ήθη και έθιμα.

Το ίδιο πιστεύω και γιά τους Μουσουλμάνους τής Θράκης..Αλλο η υπακοή στούς νόμους τού ελληνικού κράτους και άλλο νά τούς επιβληθεί διά ´νόμου´η αλλαγή στις συνήθειές τους.
Τελικά δεν εχω καταλάβει τι επιθυμούμε ως κοινωνίες..
Ενσωματωμένους απολύτως ξένους στόν δικό μας τρόπο ζωής ή ισότιμη συμμετοχή σέ ευνομούμενες κοινωνίες??

Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι ποτέ απλά. Και η ελληνική εμπειρία με τους Αλβανούς δε βοηθάει όποιον δεν έχει ζήσει στην Ευρώπη να κατανοήσει τον προβληματισμό των ευρωπαίων σχετικά με την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων. Οι αλβανοί, η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων στην Ελλάδα, έχουν προσαρμοστεί σε εκπληκτικό βαθμό, δυσκολεύεσαι να τους ξεχωρίσεις από τους Έλληνες. Οι μουσουλμάνοι αντίθετα -κάποιοι, όχι όλοι- διατρανώνουν την ιδιαιτερότητά τους και επιμένουν να δημιουργούν το δικό τους μικρόκοσμο, να μεταφέρουν το δικό τους τρόπο ζωής στην καρδιά της Ευρώπης. Όσο αυτό εξαντλείται σε εξωτερικότητες, όπως το να συζητάνε δυνατά, να κυκλοφορούν σε τεράστιες παρέες των 30-40 ατόμων, ή να τρώνε φαλάφελ στο μετρό, δεν ενοχλούν κανένα, πλην μερικών βαρεμένων ακροδεξιών/εθνικιστών. Αλλά όταν επιμένουν να καταπιέζουν τις γυναίκες τους και να εφαρμόζουν μεσαιωνικές πρακτικές όπως οι γάμοι ανηλίκων ή η μπούρκα και το νιχάμπ, ε τότε κάτι πρέπει να γίνει.

Μπορούν κοινωνικοί λειτουργοί να επισκεφτούν τις οικογένειες των γυναικών που φορούν μπούργκα και να διαπιστώσουν αν στο σπίτι υπάρχει παραβίαση των νόμων του κράτους.

Θα αντιπαρέλθω ότι βλέπω τη θεώρηση ότι δύναται να γίνει κάτι τέτοιο ως εκτός πραγματικότητας (μπορεί βέβαια να είμαι εγώ που έχω λάθος), και θα ρωτήσω, τι γίνεται στην περίπτωση που εκτιμά ο κοινωνικός λειτουργός ("εκτιμά" καθ' ότι δεν φαντάζομαι να πιάσουν και να δέρνουν τις γυναίκες μπροστά του, άρα για εκτίμησή του θα μιλάμε, και πόσο θα καταφέρουν να τον πείσουν ότι δεν υπάρχει κάποια καταπίεση) ότι υφίσταται όντως καταπίεση; Θα παίρνει τις γυναίκες από τους συζύγους τους; Θα βάζει τους τελευταίους φυλακή; Τι;

Ε πώς, αφού στη ΝΕΤ είπαν ότι είναι μόνο 30 γυναίκες! Πίστευε και μη ερεύνα...

Oι διαπιστώσεις γαι τον εαυτό σας....

Δεν είναι λοιπόν 30 είναι 800......σε σύνολο???

Για να δούμε και την αναλογία.....

Τα συμπεράσματα λοιπόν είναι δικαίως ο νόμος....περί κατάργησης...οκ.

Τώρα τι σχέση έχει η Γαλλία με το Βέλγιο.....

Έχετε δεί κάτι μαυράκια που φορούν το παντελόνι πιο κάτω απο το εσώρουχο??με αποτέλεσμα να φαίνεται το μισό???

Καιρος λοιπόν να ποινικοποιηθεί....

Μέγα υποκρισία και το ξαναλέω.....

Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι ποτέ απλά. Και η ελληνική εμπειρία με τους Αλβανούς δε βοηθάει όποιον δεν έχει ζήσει στην Ευρώπη να κατανοήσει τον προβληματισμό των ευρωπαίων σχετικά με την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων. Οι αλβανοί, η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων στην Ελλάδα, έχουν προσαρμοστεί σε εκπληκτικό βαθμό, δυσκολεύεσαι να τους ξεχωρίσεις από τους Έλληνες. Οι μουσουλμάνοι αντίθετα -κάποιοι, όχι όλοι- διατρανώνουν την ιδιαιτερότητά τους και επιμένουν να δημιουργούν το δικό τους μικρόκοσμο, να μεταφέρουν το δικό τους τρόπο ζωής στην καρδιά της Ευρώπης. Όσο αυτό εξαντλείται σε εξωτερικότητες, όπως το να συζητάνε δυνατά, να κυκλοφορούν σε τεράστιες παρέες των 30-40 ατόμων, ή να τρώνε φαλάφελ στο μετρό, δεν ενοχλούν κανένα, πλην μερικών βαρεμένων ακροδεξιών/εθνικιστών. Αλλά όταν επιμένουν να καταπιέζουν τις γυναίκες τους και να εφαρμόζουν μεσαιωνικές πρακτικές όπως οι γάμοι ανηλίκων ή η μπούρκα και το νιχάμπ, ε τότε κάτι πρέπει να γίνει.

Ρε παιδιά σε άλλο forum μιλάγαμε???

Είπε κανείς ότι δέχεται την καταπίεση των γυναικών απο μερικές ομάδες αντρών??
Είπε κανείς ότι είναι υπερ της εκμετάλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο??
Επειδή η δικηγορία είναι καπάτσα σαν επάγγελμα, θα ξεχάσουμε αυτά που λέμε??

Συζητάμε για μια απαγόρευση μπούρκας και το έχουμε πάει ότι φταίνε οι εξωγήινοι...

Συζητάμε για μια απαγόρευση μπούρκας και το έχουμε πάει ότι φταίνε οι εξωγήινοι...

Φυσικά και φτάινε. Αφού θα έρθουν ως κονκισταδόρες, το 'πε και ο Χώκινγκ :Banane0:

Ρε παιδιά σε άλλο forum μιλάγαμε???

Είπε κανείς ότι δέχεται την καταπίεση των γυναικών απο μερικές ομάδες αντρών??
Είπε κανείς ότι είναι υπερ της εκμετάλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο??
Επειδή η δικηγορία είναι καπάτσα σαν επάγγελμα, θα ξεχάσουμε αυτά που λέμε??

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις.

Υ.Γ. Δεν είμαι δικηγόρος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Φυσικά και φτάινε. Αφού θα έρθουν ως κονκισταδόρες, το 'πε και ο Χώκινγκ :Banane0:

Τελικά, μου φαίνεται, ότι πρέπει να συνενωθούν 4-5 θέματα που συζητούμε τους τελευταίους μήνες, με τον τίτλο ''Η μεταναστευτική τάση των εξωγήινων και η βλάβη που προκαλείται στη χώρα μέσω χειραγώγησης οικονομικών δεικτών'' .....

Guest stars οι ''μαύρες τρύπες''!!!;);)

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις.

Υ.Γ. Δεν είμαι δικηγόρος.

Oύτε εγώ...δεν καταλαβαίνω, το επάγγελμα δεν πάει σε εσάς.:ernaehrung004:

Για να κάνω λιανά λοιπόν την θέση μου...θα πάρω το παράδειγμα του φίλου απο την Γαλλία.

Με βάση εκείνο το μοντέλο, που δεν ξέρουμε να ισχύει και στο Βέλγιο, θα προτιμούσα μια κοινωνία που η παιδεία θα δίδασκε στα παιδάκια, που δυνητικά θα γίνουν γονείς, ότι όταν βλέπουν μια κυρία με ένα φόρεμα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της, να μην την πειράζουν και να την σέβονται και όχι να της πετάνε πέτρες. Στο παράδειγμα του φίλου λοιπόν αντιπαράθέτω, ότι φταίει η παιδεία των γονιών και όχι τα παιδιά και αν σε μια χώρα σαν την Γαλλία, το 2010 να πετάνε πέτρες στις μουσουλμάνες γυναίκες....

Επίσης αν υπήρχε υπόνοια, απο πολίτες ή απο οργανώσεις για ξυλοδαρμό ή κακομεταχείρηση ανθρώπου απο άνθρωπο(γιατί εγώ δεν το διαχωρίζω σε φύλλο), τότε να καλούσαν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να διαθέτει το κράτος να επιλυθούν της κατάστασης και όχι να καταργήσουν την μπουρκα, λές και θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Δηλαδη με λίγα λόγια μου λέτε, ότι αν επιλυθεί το πρόβλημα με την μπούρκα, θα επιλυθεί και ο βασανισμός των γυναικών ή ότι είναι ένα βήμα.........μάλλον ζείτε "αλλού"....

Μπορεί όμως και να κάνω απλά λάθος.....

Υ.Γ Επίσης για να λύσω και το θέμα με τις 30 γυναίκες, σας είπα απο την αρχή την πηγή της πληροφορίας και υπέθεσα ότι δεν θα δώσετε ιδιαίτερη βάση.....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Τελικά, μου φαίνεται, ότι πρέπει να συνενωθούν 4-5 θέματα που συζητούμε τους τελευταίους μήνες, με τον τίτλο ''Η μεταναστευτική τάση των εξωγήινων και η βλάβη που προκαλείται στη χώρα μέσω χειραγώγησης οικονομικών δεικτών'' .....

Έγραψες.....:award::award::award::award::7SFGSFG:

Παιδιά ναι όπως λέτε κάποιοι από σας ας μην ξεφεύγουμε, σίγουρα μπορούμε να δώσουμε άλλες διαστάσεις στο θέμα
και να πούμε οτιδήποτε, εδώ μιλάμε για την μπούρκα που στο βέλγιο ψηφίστηκε ο νομος και στην γαλλία θα ψηφιστεί σύντομα,
και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες σιγά σιγά όπως ελβετία, ολλανδία γερμανία κτλ...

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι κόντρα στην μπούρκα!

Όπως λέει και ο φίλος μας διονύσης όταν πας σε άλλη χωρα να ζήσεις πρέπει να προσαρμοστείς στην υπάρχον κατάσταση,
η Γαλλία εδώ και 30 χρονια τουλάχιστον έχει λαϊκό πολίτευμα, δηλαδή απαγορεύονται όλα τα θρησκευτικά σύμβολα στην Γαλλία,
πχ στα σχολεια δεν διδάσκουν ούτε θρησκευτικά, δεν υπάρχει αυτό το μάθημα στα γαλλικά σχολεια.

Και όταν έχεις ξένους, που αυτοί έχουν γίνει σιγά σιγά κομμάτι της κοινωνίας σου (γάλλοι δηλαδή) αφήνεις και αφήνεις...αλλα έως ποτε??

Πως θα το κάνουμε δηλαδή βρε παιδιά, είναι κάποια πράγματα που ενοχλούν και είπαμε ακόμα και τους μουσουλμάνους,
ένα από αυτά είναι η μπούρκα, δεν ξέρω πως αλλιώς να σας το πω, είναι άσχημο θέαμα, είναι απάνθρωπο,

στο τέλος ας πάνε από και που ήρθανε αν θέλουν να ζουν σε αυτές τις συνθήκες,
ΔΕΝ αποτελούν κομμάτι της γαλλικής κοινωνίας. Χτες κοιτούσα ένα ρεπορτάζ...
και μουσουλμάνοι λέγανε κατά της μπουρκα ακόμα και οι παπάδες τους (imam)

έλεγαν ότι το islam δεν αναφέρει πουθενά τέτοια πράγματα, είναι μεμονωμένες "παραδόσεις" του κερατα
ανθρώπων που δεν σέβονται τις γυναίκες και τις θέλουν σε ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ...τι να λέμε τώρα!

Last edited:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα μπορούσε να εκδοθεί ένα σημαντικότατο βιβλίο με τίτλο "που πάει η χώρα", το οποίο θα περιείχε πολλές, πολύτιμες, σχετικά πολύχρωμες, και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις.

και ΔΕΝ κάνω πλάκα... το ψήνετε...? :Banane0:

Παιδιά ναι όπως λέτε κάποιοι από σας ας μην ξεφεύγουμε, σίγουρα μπορούμε να δώσουμε άλλες διαστάσεις στο θέμα
και να πούμε οτιδήποτε, εδώ μιλάμε για την μπούρκα που στο βέλγιο ψηφίστηκε ο νομος και στην γαλλία θα ψηφιστεί σύντομα,
και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες σιγά σιγά όπως ελβετία, ολλανδία γερμανία κτλ...

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι κόντρα στην μπούρκα!

Όπως λέει και ο φίλος μας διονύσης όταν πας σε άλλη χωρα να ζήσεις πρέπει να προσαρμοστείς στην υπάρχον κατάσταση,
η Γαλλία εδώ και 30 χρονια τουλάχιστον έχει λαϊκό πολίτευμα, δηλαδή απαγορεύονται όλα τα θρησκευτικά σύμβολα στην Γαλλία,
πχ στα σχολεια δεν διδάσκουν ούτε θρησκευτικά, δεν υπάρχει αυτό το μάθημα στα γαλλικά σχολεια.

Και όταν έχεις ξένους, που αυτοί έχουν γίνει σιγά σιγά κομμάτι της κοινωνίας σου (γάλλοι δηλαδή) αφήνεις και αφήνεις...αλλα έως ποτε??

Πως θα το κάνουμε δηλαδή βρε παιδιά, είναι κάποια πράγματα που ενοχλούν και είπαμε ακόμα και τους μουσουλμάνους,
ένα από αυτά είναι η μπούρκα, δεν ξέρω πως αλλιώς να σας το πω, είναι άσχημο θέαμα, είναι απάνθρωπο,

στο τέλος ας πάνε από και που ήρθανε αν θέλουν να ζουν σε αυτές τις συνθήκες,
ΔΕΝ αποτελούν κομμάτι της γαλλικής κοινωνίας. Χτες κοιτούσα ένα ρεπορτάζ...
και μουσουλμάνοι λέγανε κατά της μπουρκα ακόμα και οι παπάδες τους (imam)

έλεγαν ότι το islam δεν αναφέρει πουθενά τέτοια πράγματα, είναι μεμονωμένες "παραδόσεις" του κερατα
ανθρώπων που δεν σέβονται τις γυναίκες και τις θέλουν σε ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ...τι να λέμε τώρα!

Δεν διαφωνώ πολύ σε αυτό που λές φίλε μου....εκτος ίσως απο το να πάνε πίσω...
Αν δεν τις δέχονται οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι τότε είναι απλά τα πράγματα και πάω πάσο, βέβαια μέχρι τώρα δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο για αυτό και η κουβέντα....

Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα μπορούσε να εκδοθεί ένα σημαντικότατο βιβλίο με τίτλο "που πάει η χώρα", το οποίο θα περιείχε πολλές, πολύτιμες, σχετικά πολύχρωμες, και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις.

και ΔΕΝ κάνω πλάκα... το ψήνετε...? :Banane0:

Μέσα!!!

Oύτε εγώ...δεν καταλαβαίνω, το επάγγελμα δεν πάει σε εσάς.:ernaehrung004:

Για να κάνω λιανά λοιπόν την θέση μου...θα πάρω το παράδειγμα του φίλου απο την Γαλλία.

Με βάση εκείνο το μοντέλο, που δεν ξέρουμε να ισχύει και στο Βέλγιο, θα προτιμούσα μια κοινωνία που η παιδεία θα δίδασκε στα παιδάκια, που δυνητικά θα γίνουν γονείς, ότι όταν βλέπουν μια κυρία με ένα φόρεμα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της, να μην την πειράζουν και να την σέβονται και όχι να της πετάνε πέτρες. Στο παράδειγμα του φίλου λοιπόν αντιπαράθέτω, ότι φταίει η παιδεία των γονιών και όχι τα παιδιά και αν σε μια χώρα σαν την Γαλλία, το 2010 να πετάνε πέτρες στις μουσουλμάνες γυναίκες....

Επίσης αν υπήρχε υπόνοια, απο πολίτες ή απο οργανώσεις για ξυλοδαρμό ή κακομεταχείρηση ανθρώπου απο άνθρωπο(γιατί εγώ δεν το διαχωρίζω σε φύλλο), τότε να καλούσαν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να διαθέτει το κράτος να επιλυθούν της κατάστασης και όχι να καταργήσουν την μπουρκα, λές και θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Δηλαδη με λίγα λόγια μου λέτε, ότι αν επιλυθεί το πρόβλημα με την μπούρκα, θα επιλυθεί και ο βασανισμός των γυναικών ή ότι είναι ένα βήμα.........μάλλον ζείτε "αλλού"....

Μπορεί όμως και να κάνω απλά λάθος.....

Υ.Γ Επίσης για να λύσω και το θέμα με τις 30 γυναίκες, σας είπα απο την αρχή την πηγή της πληροφορίας και υπέθεσα ότι δεν θα δώσετε ιδιαίτερη βάση.....

μήπως κάνεις quote λάθος μέλος; ποτέ δεν έγραψα κάτι για 30 γυναίκες.

Harry: Cookie, do you know what a black hole is?
Cookie: Sure, that's how I make my livin'!

(Woody Allen, από το Deconstructing Harry. Όσοι το είδαν ξέρουν τι επαγγελόταν η Κούκι...)