Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα μπορούσε να εκδοθεί ένα σημαντικότατο βιβλίο με τίτλο "που πάει η χώρα", το οποίο θα περιείχε πολλές, πολύτιμες, σχετικά πολύχρωμες, και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις.



και ΔΕΝ κάνω πλάκα... το ψήνετε...? :Banane0:

Βεβαίως, βεβαίως.

Θα το μοιράζουμε και δωρεάν στα σπίτια σε περίπτωση που η Κάπα Research θελήσει να ξανακάνει δημοσκόπηση. Μέχρι το δημοψήφισμα θα το ξέρουν όλοι απ' έξω σαν το ''Πάτερ ημών''...:D:D

Υγ.

Αυτό το ''τον άρτον ημών τον επιούσιον'' δεν είναι κάπως προκλητικό?? Άσε που παχαίνει κιόλας...

Μήπως το Δ.Ν.Τ. να το έκανε παντεσπάνι
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Θα αντιπαρέλθω ότι βλέπω τη θεώρηση ότι δύναται να γίνει κάτι τέτοιο ως εκτός πραγματικότητας (μπορεί βέβαια να είμαι εγώ που έχω λάθος), και θα ρωτήσω, τι γίνεται στην περίπτωση που εκτιμά ο κοινωνικός λειτουργός ("εκτιμά" καθ' ότι δεν φαντάζομαι να πιάσουν και να δέρνουν τις γυναίκες μπροστά του, άρα για εκτίμησή του θα μιλάμε, και πόσο θα καταφέρουν να τον πείσουν ότι δεν υπάρχει κάποια καταπίεση) ότι υφίσταται όντως καταπίεση; Θα παίρνει τις γυναίκες από τους συζύγους τους; Θα βάζει τους τελευταίους φυλακή; Τι;

Υποθέτω ότι το ερώτημα περί του τι θα συμβεί, μετά την εκτίμηση του κοινωνικού λειτουργού ότι υπάρχει παράβαση και καταπίεση αφορά και κάθε περίπτωση στην Ελλάδα όπου ένας κοινωνικός λειτουργός "κρίνει" μία οικογένεια. Οχι μόνο για την "μπούργκα". Όσο για το αν είναι εκτός πραγματικότητος θα παραπέμψω στα γραφόμενα του Nikfrance ο οποίος δήλωσε ότι στη Γαλλία επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε γυναίκες με μπούργκα και ακολουθεί επίσκεψη κοινωνικού λειτουργού στην οικία της. Ορμώμενος από αυτό το παράδειγμα, πρότεινα να μην επιβάλλεται πρόστιμο.

Ό,τι και αν γράψω βασίζεται σε μία μη εμπεριστατωμένη γνώση για το θέμα, μιας και δεν έχει απασχολήσει την κοινωνία μας. Από την άλλη θεωρώ ότι είναι πολυδιάστατο γιατί αφορά και κάποιες ιδιαιτερότητες που βασίζονται, αυθαίρετα ή μη στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τα κίνητρα πολλών τέτοιων νομοθετικών πρωτοβουλιών δεν είναι ξεκάθαρα (προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, ευκολότερη ένταξη μεταναστών, στοχοποίηση συγκεκριμένης θρησκευτικής ομάδας, πρόληψη κατά τρομοκρατικών ενεργειών.)
 
Επαναφέρω το θέμα μιας και ξεκίνησε η "εφαρμογή" του μέτρου...

Παραθέτω ένα άρθρο που αναφέρει και τους πρώτους "παραβάτες". Η άποψη μου δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο απο τότε....

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

28-29-2-thumb-medium.jpg

Ηταν θέμα χρόνου οι πρώτες συλλήψεις μουσουλμάνων στη Γαλλία. Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και με φόντο τον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ οι δυο πρώτες συλληφθείσες μουσουλμάνες με μπούργκα, που αγνόησαν το νόμο για την απαγόρευσή της, εξέφρασαν την άρνησή τους να «συνετιστούν» με την απόφαση της γαλλικής Βουλής και Γερουσίας που τον υπερψήφισαν.

Η Γαλλία κατάφερε τελικά, μετά το Βέλγιο, να απαγορεύσει ή καλύτερα να «κοστολογήσει» στα 150 ευρώ την επιμονή δύο χιλιάδων μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα να φορούν μπούργκα σε δημόσιους χώρους.


Μια απόφαση που μένει να δοκιμαστεί στην πράξη, καθώς στον αντίποδα της γαλλικής κυβέρνησης που με πάθος θέσπισε και εφάρμοσε το νόμο, βρίσκεται μια ομάδα πλουσίων γάλλων μουσουλμάνων που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την παράδοσή τους.

Ο Ρασίντ Νεκάζ είναι ένας εύπορος 38χρονος κτηματομεσίτης που γεννήθηκε στο Παρίσι από αλγερινούς γονείς και κατάφερε να ενσωματωθεί στη γαλλική κοινωνία.

Τον Ιούλιο του 2010, όταν η κυβέρνηση έθεσε θέμα απαγόρευσης της μπούργκας, από γνωστός «μπον βιβέρ» του Παρισιού μετατράπηκε σε ακτιβιστή υπέρ του δικαιώματος των μουσουλμάνων να τη φορούν.

Με σλόγκαν «κάτω τα χέρια από την παράδοσή μου» δημιούργησε ένα ταμείο το οποίο ενισχύουν με ένα εκατομμύριο ευρώ ευκατάστατοι μουσουλμάνοι, για να πληρώνονται τα πρόστιμα των μουσουλμάνων που «παρανομούν».

Με τους υπερασπιστές της μπούργκας να θέτουν ανοικτά πλέον ζήτημα διάκρισης, το ερώτημα που κρύβεται πίσω απ' αυτές τις «απαγορεύσεις» είναι «τι οδήγησε την άλλοτε ανεκτική στη διαφορετικότητα γαλλική κοινωνία να μετατραπεί σε μια από τις πλέον εχθρικές».

Σε σημείο, που δηλώσεις όπως αυτές του γάλλου υπουργού Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν, που αποκάλεσε «κινούμενο φέρετρο» τις μουσουλμάνες με μπούργκα, να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Σαρκοζί άνοιξε έναν αμφιλεγόμενο διάλογο για τις «επιπτώσεις του Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία».

Ενα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια διχάζει τους γάλλους ψηφοφόρους, καθώς τα δύο τρίτα θεωρούν ότι η πολυπολιτισμικότητα και η ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στη γαλλική κοινωνία έχουν αποτύχει.

Θέση που αποτελεί τη βασική τοποθέτηση του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν, που βλέπει τα εκλογικά της ποσοστά να αυξάνονται εντυπωσιακά, λόγω της αποτυχίας της υπάρχουσας μεταναστευτικής πολιτικής και να απειλούν τη δεύτερη προεδρική θητεία του Νικολά Σαρκοζί το 2012.

Με το 72% των Γάλλων να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την πολιτική του, ο γάλλος πρόεδρος φαίνεται ότι χρησιμοποιεί τους μουσουλμάνους για να επωφεληθεί πολιτικά.

Στόχος του οι δυσαρεστημένοι με τους μουσουλμάνους ψηφοφόροι της μεσαίας τάξης, που τους βλέπουν να επιμένουν να φορούν μπούργκα, να προσεύχονται στη μέση του δρόμου, να ζητούν την κατασκευή περισσότερων τζαμιών και να αρνούνται να ενσωματωθούν στην κουλτούρα της χώρας όπου ζουν.

Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι ο γάλλος πρόεδρος επέλεξε να ανοίξει αυτό το διάλογο σε μια εποχή που ο ισλαμικός κόσμος «φλέγεται» και η Γαλλία μετέχει σε τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε μουσουλμανικές χώρες.

Η μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, έκανε λόγο για στοχοποίηση και στιγματισμό της, ενώ εκπρόσωποι των πέντε μεγάλων θρησκευμάτων (ρωμαιοκαθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, εβραίοι και βουδιστές) αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση.

«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος στη Γαλλία» δήλωσε στη «Le Monde», με αφορμή τη συζήτηση, ο μεγάλος ραβίνος Ζιλ Μπέρνχαϊμ, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η δυσκολία γίνεται χειρότερη σήμερα σε αυτό το άρρωστο κλίμα που επιβαρύνεται από συζητήσεις που διαιρούν και δεν ενώνουν».

Πόσω μάλλον, όταν τροφοδοτούνται από πολιτικά κίνητρα.
ΓΙΟΥΛΑ ΖΑΧΙΩΤΗ
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=268104