Βενετία (Venice) - Μπουράνο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Στο πόδι πλέον όλα, μην πω και τρέχοντας κάποιες φορές... δεν είχα κουράγιο να πάρω την μεγάλη, ούτε καν πολλούς φακούς, έναν ευρυγώνιο και τον 50αρη έχω μαζί.

Chiesa_di_San_Simeon_Picollo_Venice_DSC3474.jpg

Τα περι συνθέσεων στις φωτό που αναρτούμε και όλη η συζήτηση έχει μεταφερθεί στο νήμα εδώ για να συνεχιστεί η ανάρτηση φωτό στη θεματολογία

• Like
Reactions: toupia and cacau
Η βασική αρχή είναι το καδράρισμα.
Είτε έχεις δικό σου ουρανό, είτε από άλλη πηγή, ο καλός ο φωτογράφος φαίνεται και πάλι.
Δεν δημιουργείται μαγικά θέμα και καδράρισμα και αρμονία.
Αν θες να μιλήσουμε για καδράρισμα και αρμονία να πω ότι στις δύο τελευταίες το κάδρο κατά την γνώμη μου δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Δεν ασχοληθηκα καν να το σχολιάσω παρότι το θέμα υπάρχει και είναι μπροστά σου αλλά η παρουσίαση του υπόλοιπου κάδρου (αφαιρώντας νοητά το ηλιοβασίλεμα) δεν με κερδίζει . Περίμενα περισσότερα από εσένα γιατί ξέρω ότι είσαι πολύ καλύτερος φωτογράφος.

Στην τελευταία ενας κακός χαμός από ανθρώπους δεξιά , τσουγκρίζουν οι πιρόγες μέσα στο κανάλι (μπορούσες να περιμένεις να βρεις μια μόνο και σε καλή θέση με το γεφυράκι ) ή να διαλέξεις ώρα με λίγο κόσμο . Το ότι δεν είχες ωρα πιθανόν το καταλαβαίνω αλλά δεν μου λέει κάτι . Το κάδρο με ενδιαφέρει να κρίνω.

Το ίδιο και στην άλλη φωτό, τα βαρκάκια χύμα, η θάλασσα φουρτουνιασμένη που δεν μου ταιριάζει με το ηλιοβασίλεμα , το νησί πίσω κακοφωτισμένο , κάπου ένα δένδρο πετιέται στο πλάι

Αν δεν υπήρχαν τα 2 ηλιοβασιλέματα στα δύο κάδρα καμία αρμονία δεν μεταφέρουν τα ίδια τα κάδρα. Απλα έκρυψες τεχνητά μια άσχημα καδραρισμένη φωτογραφία. Καταλαβαίνω την λογική , την είπε ο Kosh στην αρχική του τοποθέτηση ότι θα ήταν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες φωτό. Υπαρχουν βέβαια πολύ όμορφες φωτό με σωστά κάδρα στις συγκεκριμένες θέσεις. Αυτές δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία κατά τη γνώμη μου

Η τοποθέτηση του ηλιοβασιλέματος σε ένα μέτριο- κακό κάδρο δεν μας επιβραβεύει ως καλούς φωτογράφους απλά ως καλούς μοντέρ

Και για να μην είμαι άδικος μόνο την πιο πάνω φωτό από τη γέφυρα Ριαλτο θεωρώ πετυχημένη σαν κάδρο και σαν σύνθεση που δένει με το ηλιοβασίλεμα .

Last edited:
Δεν έμεινα εκεί, ήμουν με κόσμο και οι φώτο βγήκαν κυριολεκτικά εν κινήσει :D
Το ξέρω , το έγραψα ήδη και το είχα διαβάσει που το είχες ξαναπεί.

Απλα επειδή μιλήσαμε για κάδρο και αρμονία στην άλλη συζήτηση σε συνδιασμό με την σύνθεση , εδω που κρίνουμε τις φωτό σου έγραψα ότι δεν λειτουργεί καλά παρά μόνο στην πρώτη από τη γέφυρα. Στις άλλες η σύνθεση με το ηλιοβασίλεμα είναι προπέτασμα καπνού για το μη αρμονικό κάδρο και για να κρύψει τα όποια προβλήματα είχε αυτό.

Και δικές μου να ήταν το ίδιο θα έγραφα έτσι ? Ελπίζω να το καταλαβαίνεις

Το θετικο των φωτογραφιων αυτο για να παμε σε αυτο που προτρεπει μελη να συνεχισουν να προσπαθουν ειναι το καλο χρωματικο δεσιμο των layers.

Το οτι αδιαφορες ως προς το καδρο τους φωτογραφιες απεκτησαν αλλα υποσταση απο μια ενθεση ειναι και δειγμα καλης ματιάς. Κατι που σπανιζει αν δεν καλλιεργηθει μεσω σπουδων.

Όταν αντικαθιστούμε ουρανό, αν θέλουμε να είναι αληθοφανές το αποτέλεσμα χρειάζεται προσοχή στην θέση του ήλιου σε σχέση με τις σκιές και τα έντονα φωτισμένα στοιχεία της βασικής φωτογραφίας.

Στο πρώτο καρέ είναι καταφανές ότι ο ήλιος στην πραγματικότητα βρίσκεται κάπου δεξιά, αφού τα κτίρια αριστερά είναι έντονα φωτισμένα ψηλά με πολλές αντανακλάσεις από τα τζάμια τους να γράφουν στους δεξιά τοίχους.

Στο δεύτερο ο ήλιος είναι πάλι κάπου δεξιά και πίσω μας, αφού οι προσόψεις των κτισμάτων στο νησί είναι κατάφατσα στο φως με έντονες σκιές αριστερά.

Με δυο λόγια, αν δεν προσέξουμε, τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι εντυπωσιακά σε πρώτη ματιά, αλλά δεν αντέχουν σε δεύτερη ανάγνωση. Για Instagram και κάποια άλλα social media ο.κ. - για παραπάνω όχι. Προσωπική άποψη εκφράζω φυσικά...

• Like
Reactions: karamela and kbouk
Όταν αντικαθιστούμε ουρανό, αν θέλουμε να είναι αληθοφανές το αποτέλεσμα χρειάζεται προσοχή στην θέση του ήλιου σε σχέση με τις σκιές και τα έντονα φωτισμένα στοιχεία της βασικής φωτογραφίας.

Στο πρώτο καρέ είναι καταφανές ότι ο ήλιος στην πραγματικότητα βρίσκεται κάπου δεξιά, αφού τα κτίρια αριστερά είναι έντονα φωτισμένα ψηλά με πολλές αντανακλάσεις από τα τζάμια τους να γράφουν στους δεξιά τοίχους.

Στο δεύτερο ο ήλιος είναι πάλι κάπου δεξιά και πίσω μας, αφού οι προσόψεις των κτισμάτων στο νησί είναι κατάφατσα στο φως με έντονες σκιές αριστερά.

Με δυο λόγια, αν δεν προσέξουμε, τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι εντυπωσιακά σε πρώτη ματιά, αλλά δεν αντέχουν σε δεύτερη ανάγνωση. Για Instagram και κάποια άλλα social media ο.κ. - για παραπάνω όχι. Προσωπική άποψη εκφράζω φυσικά...
Ισχύει, στο κινητό μου Xiaomi έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις ουρανό, μέχρι και ΑΙ να βάλει κάτι που θεωρεί ότι ταιριάζει, στην οθόνη του κινητού αν το δεις λές Ουάου! με το αποτέλεσμα, αν το δεις όμως μετά στην οθόνη του υπολογιστή σου έρχεται να κλάψεις. Για social media και θέαση σε μικρές οθόνες είναι μια χαρά άλλα μέχρι εκει!!