Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,164
Τήνος / Ελλάς
Είμαι σε δίλημμα ο benq 1070 είναι στα 700 ευρώ και ο optoma hd131x sta 650 ευρώ τελικές τιμές με τα μεταφορικά από εξωτερικό.
Τι να προτιμήσω ή να περιμένω λίγο ακόμη να πέσουν οι τιμές?
Που υπερτερεί ο καθένας?

HD131Xe αυτόν έχω δει στα 650 ευρώ.

Ως κάτοχος του optoma 131 στον προτείτω ανεπιφύλακτα.. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και η απόδοση του μαύρου ικανοποιητική..

Ε ναι μην περιμένεις μαύρο σε τέτοιας κατηγορίας μηχανάκια. Παίζει ρόλο και ο χώρος και οι αντανακλάσεις που μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Από την άλλη μεριά η εικόνα που ανοίγεις δεν έχει σχέση με οποιαδήποτε τηλεόραση.

Τον θέλω για ταινίες στο σαλόνι αλλά με προοπτική να μετακινείται το μηχάνημα και για καλοκαιρινές προβολές στην αυλή.

Απάντηση: Re: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Γιάννη με τσάκισες τώρα...

Σου απάντησα τόσο αφηρημένα γιατί ήταν τελείως γενικόλογη και αφηρημένη και η ερώτησή σου...σου εξηγώ αμέσως γιατί:

Ποιο μαύρο?
Της μαύρης καρτέλας?
Το μαύρο σε σκοτεινή σκηνή?
Το μαύρο σε ημιφωτεινή/φωτεινή σκηνή?
Το μαύρο με λευκό στα 80 nits?
Το μαύρο με λευκό στα 50 nits?

Όλα τα παραπάνω, που?

Σε bat cave?
Σε ημίbatcave?
Με μάσκινγκ?
Με άσπρους τοίχους?
Με λευκή οθόνη?
Με γκρίζα οθόνη?
Με γκρίζα με υψηλό κέρδος?

Και πάει λέγοντας...

Σε απόλυτες τιμές, ναι, μπορείς να βρεις τιμές μιας και τα μηχανάκια μετριούνται, όμως, όταν λαμβάνεις εικόνα από ένα ετερόφωτο μέσο (την οθόνη σου), όλα τα παραπάνω παίζουν τραγικά σημαντικό ρόλο. Και στις τηλεοράσεις είναι σημαντικά κάποια από αυτά, αλλά, όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα (αυτόφωτο μέσο γαρ..).

Re: Απάντηση: Re: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

έχω τον Optoma 131x και σου λέω μόνο τούτο...όταν ανοιξεις εικονα 120'' και δεις ταινια 3d απο αποσταση 2,5 μετρων θα ξεχασεις και μαυρα και λευκα και όλα...(χωρις αυτο να σημαινει οτι η αποδοση του μηχανακιου στα σημεια αυτα δεν ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη).

Συνηθως ο χωρος ειναι αυτος που διαλεγει μεταξυ οπτομα HD131xe και Benq w1070. Ποσες ιντσες θες να ανοιξεις και ποσο χωρο εχεις. Ενας φιλαρακος μου που ειναι ακριβως στο ιδιο διλλημα με εσενα ειδε οτι οτι τον βολευει ο benq γιατι σαν πιο short throw φακος του βγαζει πιιο ανετα τις ιντσες που ηθελε στην αποσταση που εχει. Οποτε παρε τα μετρα σου και δες αν ο χωρος εχει ηδη αποφασισει για εσενα προν μπεις στο διλλημα. Υπαρχουν μικρο διαφορες μεταξυ των δυο αλλα ειναι τοσο μικρες που πιστευω οτι δεν αξιζει να μπεις στον κοπο.

Eίναι 720p μηχανάκι (1280 χ 720). Για μένα δεν αξίζει η αγορά ενός τέτοιου προβολέα σήμερα με τις τιμές που έχουν οι entry level 1080 dlp.

Βρίσκω αυτόν στα 415 ευρώ τελική τιμή.
https://www.skroutz.gr/s/3433739/BenQ-W750.html?from=most-popular&keyphrase=BenQ+W750
Αξίζει η πέφτω πολύ?

Αν μου επιτρέπεις, που τον εχεις βρει 415 τελικη τιμη? Σιγουρα οχι στο skroutz ουτε eshop, Amazon, Ebay. Αν ισχυει αυτη η τιμη παντως ειναι μεγαλη ευκαιρια για καινουργιο προβολεα.

Πληροφοριακα πριν απο λιγες ημερες ο Optoma HD131xe ηταν στα 617 τελικη απο Amazon.de και αυτη την στιγμη ειναι στα 644.36 στο Amazon.co.uk με 2% προμηθεια καρτας Visa που μπορει να πεσει αμεσα αν πεσει και η λιρα εναντι του ευρω.

Last edited:
Στο amazon.de είναι στα 399 ευρώ και 17 ευρώ μεταφορικά για λιγες ώρες στις προσφορές ημερας.
Μόλις πήρα εναν για ενα φιλο.

Στο amazon.de είναι στα 399 ευρώ και 17 ευρώ μεταφορικά για λιγες ώρες στις προσφορές ημερας.
Μόλις πήρα εναν για ενα φιλο.

Αν και το εχω κοιταξει επανειλημμένως δεν το εχω βρει σε αυτη την τιμη. Τωρα ειναι στα EUR 471,99 καλυτερη τελικη τιμη. Εκανες καλη αγορα για τον φιλο σου.