Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Απάντηση: Re: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Τελικά αξίζει να κάνω αγορά?
Πόσες ίντσες μπορώ να έχω χωρίς να κουράζομαι?

Καλησπέρα.

Στα τεχνικά θα σου πουν οι πιο ειδικοί. Επειδή είδα το post σου και είμαστε ακριβώς στην ίδια απόσταση θέασης 3,2-3,3 μέτρα , άφοβα να πας σε 106'' , θα το καταευχαριστηθείς , μην σου πω ότι σε πολλές ταινίες θα ζητάς και περισσότερες. Δεν θα σε κουράσει καθόλου.
Επαναλαμβάνω όμως αναφέρομαι καθαρά στο μέγεθος εικόνας και μόνο.

Από αυτή την απόσταση είναι μια χαρά οι ίντσες που προτείνει ο Λευτέρης, με δεδομένο ότι πολλές ταινίες είναι 2,35. Μπορείς να προχωρήσεις σε αυτές τις ίντσες άφοβα. Προσωπικά, δεν θα πήγαινα σε παραπάνω από 106 ή λιγότερες από 100 από τα 3,3 μέτρα.

Και εγω 100" έχω στα 3,1 μέτρα απόσταση θέασης και είμαι υπερκαλυμμένος.
Νομίζω παραπάνω θα ήταν λίγο κουραστικό.

Παρέλαβε σήμερα ο φίλος τον w750 και κάναμε καμιά ωρίτσα κάποιες δοκιμές στο σπίτι μου.
https://www.skroutz.gr/s/3433739/BenQ-W750.html?from=most-popular&keyphrase=BenQ+W75
Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από τόσο σύγχρονο και hd προτζέκτορα οπότε μην δώσετε και μεγάλη βάση στα γραφόμενα μου.
Καταρχήν θα πω ότι η προβολή έγινε σε τοίχο και μάλιστα όχι λευκό αλλά λίγο προς το κίτρινο.
Το μαύρο του φτωχό καμία σχέση με την plasma panasonic st30 που έχω.
Τα χρώματα ήταν καλούτσικα ειδικά στη normal επιλογή.
Ο ήχος δεν ήταν στα επίπεδα μια τηλεόρασης αλλά σε κάλυπτε άνετα για θέαση χωρίς έξτρα ηχεία.
Θόρυβος υπήρχε από τον ανεμιστήρα αλλά δεν ήταν ενοχλητικός.
Στα 3,30 μέτρα άνοιγε πάρα πολύ μεγάλο κάδρο για τα 3 μέτρα απόσταση που καθόμασταν και νομίζω ότι στα 2,80 μέτρα το κάδρο του ήταν πιο φιλικό στο μάτι.
Το ουράνιο τόξο δεν νομίζω ότι το έβλεπα αλλά όταν γύρναγα γρήγορα τα μάτια μου ή το κεφάλι μου νομίζω ότι έβλεπα κάποια χρώματα στιγμιαία (πράσινο,κόκκινο,μπλε),
αλλά μπορεί να ήταν και της ιδέας μου.
3d δεν δοκιμάσαμε γιατί δεν είχαμε γυαλιά.
Η 2d ήταν καλή αλλά όχι ενθουσιαστική και όχι πάρα πολύ ευκρινής αλλά μπορεί να έφταιγε και το laptop αν και δοκιμάσαμε και με εικόνα από otetv χωρίς να δούμε κάτι τρομερό.
Στα 416 ευρώ που κόστισε αξίζει και με το παραπάνω αν και αν κάνω αγορά (η γυναίκα μου ενθουσιάστηκε πολύ) μάλλον θα προτιμήω κάτι σε full hd(optoma hd131x ή benq w1070).
Πάντως άλλη αίσθηση η μεγάλη εικόνα και ο προβολέας.

Το ουράνιο τόξο δεν νομίζω ότι το έβλεπα αλλά όταν γύρναγα γρήγορα τα μάτια μου ή το κεφάλι μου νομίζω ότι έβλεπα κάποια χρώματα στιγμιαία (πράσινο,κόκκινο,μπλε),
αλλά μπορεί να ήταν και της ιδέας μου.

Αυτό που είδες είναι το ουράνιο τόξο (Rainbow).

E τότε το βλέπω και είναι εκνευριστικό θα έλεγα.
Ο optoma hd131 και ο benq w1070 νομίζω δεν το έχουν, σωστά?

Ολοι οι dlp το εχουν λογω χρωματικου τροχου, αλλοι περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο.
Ομως να θυμασαι οτι συνηθιζεται με τον καιρο εν μερη και σε αυτο ισως συμβαλλει και η πτωση της λαμπας.

Απο χθες κατοχος του HD131XE...απολυτως ικανοποιημενος εκτος απο το λιγο rainbow και βεβαιως το χασιμο focus στα ακρα...
Σε αυτα τα λεφτα το μηχανημα φυσαει... Αθορυβο εντελως επισης...

Απο χθες κατοχος του HD131XE...απολυτως ικανοποιημενος εκτος απο το λιγο rainbow και βεβαιως το χασιμο focus στα ακρα...
Σε αυτα τα λεφτα το μηχανημα φυσαει... Αθορυβο εντελως επισης...

Καλές θεάσεις να έχεις!!

Γεια σας ήμουν μεταξύ benq w1079 και optoma hd25e πρόσφατα είδα στο διαδίκτυο και τον optoma hd131xe είδα ότι έχει καλά χαρακτηριστικά δεν τον ΕΧΩ δει απο κοντά η τιμή του ειναι πολυ χαμηλή στα 620ε υπάρχει κάποιος που τον έχει πάρει;ειναι καλό;γιατί μου κάνει εντύπωση ότι ειναι σε αυτή τη τιμη

Γεια σας ήμουν μεταξύ benq w1079 και optoma hd25e πρόσφατα είδα στο διαδίκτυο και τον optoma hd131xe είδα ότι έχει καλά χαρακτηριστικά δεν τον ΕΧΩ δει απο κοντά η τιμή του ειναι πολυ χαμηλή στα 620ε υπάρχει κάποιος που τον έχει πάρει;ειναι καλό;γιατί μου κάνει εντύπωση ότι ειναι σε αυτή τη τιμη
\

Αν δεις στα περισσοτερα φορα οι optoma HD25e και HD131xe παρουσιαζονται μαζι επειδη οι διαφορες τους ειναι μηδαμινες τεχνικα και βεβαια το χρωμα που ειναι μαυρο. Μαλιστα χτες η προχτες ειχε πεσει στα 600. Πολυ καλη εποχη για HD131xe.

Για να μην ανοιγω καινουργιο νημα , ηθελα απλα μια συμβουλη.Εμπειρια απο προτζεκτορες εχω , αλλα ο τελευταιος που ειχα ηταν πριν 4 χρονια. Βλεπωντας λοιπον αυτες τις αποδοσεις και τις τιμες , ξαναγυρνω. Οτιδηποτε κατω απο 100" δεν θα με ικανοποιησει αφου ηδη εχω 55" τηλεοραση.
Που θελω την συμβουλη? Λογο οτι ο χωρος που που θεωρητικα θα μπει η οθονη, εχει ο συγκεκριμενος τοιχος , μια πορτα σαλονιου δεξια και αριστερα ενα τζακι , υπαρχουν γωνιες κτλ κτλ , η οθονη θα πρεπει : 1) να παει ψηλα (ειναι και ψηλοταβανο) με περιορισμο το πολυ 80" λυση που δεν την θελω γιατι πρεπει να κοιτας ψηλα 2) στο ταβανι ηλεκτρικη και να κατεβαινει -αλλά υπαρχει οθονη με το μεγαλο μαυρο περιθωριο? μιλαμε για περιθωρια πανω απο μετρο :p και 3) στο amazon ειδα οθονες δαπεδου που σηκωνονται προς τα πανω.
Η τελευταια λυση ειναι και δαπανηρη , αλλα τον προτζεκτορα τον θελω ταβανωμενο.Ειναι δυνατον προβολεας στο ταβανι και η οθονη τοσο χαμηλα?
Τελος να διευκρινησω οτι μιλαω για τον 131χ.
Συγνωμη αν κουρασα.

Για να απαντηθεί αυτό που ρωτάς, πρέπει να γνωρίζουμε:

1. Ύψος ταβανιού
2. Απόσταση θέασης
3. Απόσταση τοποθέτησης
4. Ίντσες που έχεις την δυνατότητα να ανοίξεις.

Γιαννη μου σε ευχαριστω προκαταβολικα
1.Περιπου 3 μετρα
2. Η κλασσικη περιπου 3 - 3,5 μετρα
3.Αν εννοεις για τον προβολεα , δεν εχουμε θεμα
4.Εξαρταται..σφηνωμενη η οθονη στον τοιχο πανω απο την τηλεοραση, με το ζορι 80" αρα δεν ασχολουμαι.Μπροστα απο την τηλεοραση , αλλα εκει θα ειναι στον αερα, μεχρι 2,40 ανοιγμα...αν θυμαμαι καλα αυτο ειναι περιπου 100¨-110". Και δαπεδου περιπου το ιδιο
Θα βοηθουσε αν εβαζα φωτο?

Αν και για τα δικα μου γουστα, τη θεωρω καπως προχειρη/προσωρινη λυση (απο θεμα αισθητικης πιο πολυ) λογω διαφόρων καταστασεων ειμαι κατοχος μιας οθονης δαπεδου.
Μιας και μιλω για φασον κατασκευες, Ελλαδα που ειχα ρωτησει ηθελαν καπου στα 600+ για μια των 92". Κατεληξα στην αγορα μιας δαπεδου απο εξωτερικο (visivo.de) στις 106" ιντσες και μου κοστισε πριν 2 χρονια περιπου στα 345 ευρω (συμπεριλαμβανομενων και των μεταφορικων στην πορτα μου με τη UPS)
Αν και χωρις φωτο δεν μπορω να φανταστω τα προβληματα στο χωρο σου, θα ελεγα να μην καταληξεις σε οθονη 80", ειναι λιγες κατα την αποψη μου. Κατι στις 100"-110" θα ηταν προτιμοτερο.

Αν θες καποια πιο καλαισθητικη λυση, (σε σχεση με μια δαπεδου) ψαξε και για οθονη οροφης. Πιστευω οτι το επανω μερος του black border θα σε φτασει μιας και προοριζονται για ταβανια και οχι για τοιχο. Αν δεν μπορεις να βρεις καποια μεσα στο budget σου (οθονη οροφης) κοιτα και στο visivo.de, ή περιμενε μηπως καποιος γνωριζει καποιο καταστημα στο εξωτερικο με καλες τιμες.

Στο visivo.de, πρεπει να κανεις register στο site για να εμφανιστουν οι τιμες των προιοντων, αν θυμαμαι καλα. Σε περιπτωση που θες να ψαξεις και εκει.)