Απάντηση: Re: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?
ακολουθωντας την δικια σου συμβουλη , με ραφια πανω απο το επιπλο που ουτως η αλλως θα εβαζα ,και <πιασμενη> με καποιο τροπο η οθονη εκει (χωρις να ξερω πως) το max στην οθονη με ακριβεια εκατοστου, ειναι ανοιγμα 2,20 μετρα.Αφαιρωντας και το μαυρο πλαισιο 5 εκατοστα απο καθε πλευρα μας μενει 2,10 καθαρο.(κατι λιγοτερο απο 100" αν δεν κανω λαθος)
Θεαση περιπου 3 μετρα-η ερωτηση τωρα ειναι πιο συγκεκριμενη : ειναι ικανοποιητικο? αρκετο στο 3D?
ευχαριστω και παλι
Προηγουμενως αναφερθηκα σε οθονη οροφης (ή δαπεδου) με ενα μονο γνωμονα.
Οτι δεν γινεται να μπει οθονη επιτοιχια. Βλεπω ομως οτι προσπερνας το γεγονος (εμποδιο) της tv επιλεγοντας αν χρειαστει να την βαλεις στον τοιχο και βαζοντας τελικα επιτοιχιο πανι, βοηθωντας το κι αυτο να πεφτει εξω απο την Tv, βαζοντας του αποστατες στον τοιχο για να βγαινει λιγο πιο εξω αυτη.
Το ειχα σκεφτει και εγω για την περιπτωση μου (μαλιστα εχω και δοκαρι/σκαλοπατι ψηλα που με βολευε για "αποστατη" του πανιου, αλλα δεν το υλοποιησα για τον εξης απλο λογο.
Το δικο μου επιπλο/rack tv, εχει ενα πολυ οβαλ σχημα απο πανω και το να εβαζα την tv επιτοιχια στο πισω μερος του, θα το εκανε να δειχνει αδειο και αχαρο στην επανω επιφανεια.
Αν εσυ (καλαισθητικα) το προσπερνας αυτο, τοτε γλυτωνεις και την τοποθετηση οθονης οροφης, οπου θα σου εβγαζε πιο εξω την εικονα και πιο κοντα στον θεατη (αν δεν το ηθελες κι αυτο για διαφορους λογους)
Σε περιπτωση οπου καταληξεις σε οθονη επιτοιχια με αποστατες απο τον τοιχο, μετρησε καλα και με λιγα εκατοστα "αερα" για να εισαι σιγουρος οτι η οθονη θα πεσει σιγουρα 1-2 ε.κ. εξω απο την tv.
Υπολογισε επισης απο καλαισθητικης αποψης οτι οσο ακαλαισθητο μπορει να δειχνει μια οθονη οροφης στο ταβανι, οπου το σωμα της θα μοιαζει λιγο "μετεωρο" 0.5-1 μετρο μεσα προς το δωματιο, το ιδιο ακαλαισθητο ισως δειχνει και μια επιτοιχια οθονη που δεν εφαπτεται στον τοιχο σαν ενα σωμα, αλλα "αιωρειται" απο τον τοιχο με τους αποστατες/βασεις.
(Με την υποθεση οτι για αποστατες θα τοποθετησεις απλα καποιους "τακους" δεξια-αριστερα ψστε να πατησει το σωμα οθονης εξω απο τον τοιχο. Αν επιλεξεις να βαλεις ενα τεραστιο ενιαιο ραφι ωστε να βιδωσει η οθονη απο κατω του σαν εντοιχισμενη/κρυμμενη ισως ειναι εξτρα δουλεια, ισως δεν θα αρεσει το ραφι και απαιτει και εξτρα εξοδα.
Αλλα αυτα τα αποφασιζεις εσυ καλυτερα που ξερεις το χωρο, τι εισαι αποφασισμενος να κανεις για αλλαγες και τι απο ολα αυτα που συζηταμε θα σου αρεσει καλυτερα σαν υλοποιηση.
Απλα πεταμε πολλες ιδεες στο τραπεζι μπας και καποια σου κατσει καλυτερα.
Για τα ηχεια τωρα, Θα ελεγα οτι και 100" ιντσες ειναι οκ αν δεν μπορεις να κανεις αλλιως.
Θα μπορουσες βεβαια να βαλεις και μια 106"-110" (αν χωρα αναμεσα στο τζακι/κασοπορτα) και αναγκαστικά οταν θα βλεπεις ταινια να μετακινεις τα ηχεια πιο ανοιχτα (προχειρα) στραμμενα προς τα μεσα στον θεατη. Το αν θα σε κουρασει αυτη η λυση του να μετακομιζεις καθε φορα τα ηχεια λιγο πιο εξω δεν το ξερω.
Μια αλλη λυση ειναι ηχεια βασης/ραφιου οπου θα τοποθετηθουν σε ψηλο σημειο αναγκαστικα (επανω απο την κασα σε υψος) ωστε να τα τοποθετησεις ακριβως διπλα απο εκει που θα τελειωνει το πανι. Προυποθετει αλλαγη ηχειων βεβαια...