Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

dmfi47.jpg

2po1w0o.jpg

ηταν απο facebook οι φωτο μου οχι με την καλυτερη αναλυση.Οταν ακουμπα στον πισω τοιχο η οθονη ....αστα να πανε..εκτος απο ψηλα που πρεπει να κοιτας , ειναι λιγες οι ιντζες και αποριπτεται.Μπροστα απο το μαρμαρο στο τζακι εχω πληρη ελευθερια, αλλα για να κατεβει η εικονα ωστε να μην κοιτας προς τα πανω , το μαυρο πανω περιθωριο πρεπει να ειναι πολυ μεγαλο !
Καντεμια να εχω κολλησει ετσι ? :p δεν παει το μυαλο μου τι πρεπει να κανω.
warewolf73 και εγω δεν θελω προχειροτητες με καλωδια να σερνονται κατω κτλ κτλ.Για αυτο ποσταρα και εδω , μπας και παρω καμμια ιδεα γιατι εχω κολλησει απο ιδεες

Last edited:
Ο benq w750 που πήρε ο φίλος ξανά στα 416 ευρώ για 11 ώρες.
http://www.amazon.de/Angebote/b/ref=cs_top_nav_gb27?ie=UTF8&node=872398&tag=dealsrunner-21

Ένας ακόμα καλύτερος προβολέας για όποιον ενδιαφέρεται σύμφωνα με reviews και σε καλύτερη τιμή
http://www.amazon.de/Acer-H5380BD-D...UTF8&qid=1401279206&sr=8-1&keywords=acer+5380
Βγαίνει με τα μεταφορικά περίπου 400 ευρώ...
Reviews:
http://thewirecutter.com/reviews/best-500-projector/
http://www.projectorcentral.com/acer_h5380bd_projector_review.htm

Last edited:
Απάντηση: Re: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

dmfi47.jpg

2po1w0o.jpg

ηταν απο facebook οι φωτο μου οχι με την καλυτερη αναλυση.Οταν ακουμπα στον πισω τοιχο η οθονη ....αστα να πανε..εκτος απο ψηλα που πρεπει να κοιτας , ειναι λιγες οι ιντζες και αποριπτεται.Μπροστα απο το μαρμαρο στο τζακι εχω πληρη ελευθερια, αλλα για να κατεβει η εικονα ωστε να μην κοιτας προς τα πανω , το μαυρο πανω περιθωριο πρεπει να ειναι πολυ μεγαλο !
Καντεμια να εχω κολλησει ετσι ? :p δεν παει το μυαλο μου τι πρεπει να κανω.
warewolf73 και εγω δεν θελω προχειροτητες με καλωδια να σερνονται κατω κτλ κτλ.Για αυτο ποσταρα και εδω , μπας και παρω καμμια ιδεα γιατι εχω κολλησει απο ιδεες

Tο δικο μου (και κοινο) προβλημα εχεις, οπου η Tv και το επιπλο της κανουν τη ζημια αφου η οθονη θα επεφτε πισω τους ή πανω τους.
Θεωρω οτι η λυση ειναι η οθονη οροφης.
Ενα αλλο θεμα που προκυπτει ομως τωρα, ειναι ο ηχος. Η εμπρος τριαδα ηχειων θα καλυφθει απο την οθονη οταν αυτη θα κατεβαινει και θα σου φραζει τον ηχο που δεν θα μπορει να ανοιξει στο χωρο εμπρος.

Απο οσο βλεπω, μαλλον στα δυο left/right θα εχεις το προβλημα, αφου το κεντρικο ειναι αρκετα χαμηλα στο επιπλο.
Κοιταξε ποση αποσταση εχουν τα ηχεια αναμεσα τους, για να δεις μεχρι ποσες ιντσες οθονης χωρα αναμεσα τους.
Αν οι ιντσες της οθονης που θα προκυψουν ειναι μικρες, τοτε εχεις προβλημα γιατι απο οσο βλεπω το ενα ηχειο δεν μπορει να βγει πιο δεξια (κασα πορτας) και το αλλο ειναι ηδη κολλημενο διπλα στο τζακι.

Πρωτο πραγμα ειναι να στερεωσεις την τηλεοραση στον τοιχο. Δευτερο να επιλεξεις οσο περισσοτερες ιντσες σε παιρνει σε πλατος. Τριτο να παρεις απο το ικεα τα μακρυτερα μπρατσα στηριξης επιτοιχων ραφιων σε ξυλο για να δουλευονται ευκολα και να στηριξεις σε νεες τρυπες την οθονη (στου αγγλου γινεται πανευκολα) και τελος να παρεις βαση ταβανιου στο καταλληλο μηκος για τον προβολεα.

Φίλε μου zilmer, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Τρία μέτρα είναι το σύνηθες ύψος των ταβανιών (όταν μίλαγες για ψηλοτάβανο νόμιζα ότι αναφερόσουν σε πάνω από 4 μέτρα). Κάνε αυτό που γράφει ο Γιάννης...μέτρα τον χώρο ανάμεσα στα ηχεία ώστε να ξέρεις πόσες ίντσες ανοίγεις και να κάνουμε τους υπολογισμούς.

1.80 ειναι η αποσταση δεξιου με αριστερου ηχειου παιδια
αυτο που ειπε ο Panoramix μου ακουγεται καλο
αν <πεσει> η οθονη μπροστα απο το τζακι δεν θα εχω προβλημα, αλλα δεν ειχαν καν σκεφτει οτι θα <κοβει > ηχο...αυτο ειλικρινα , δεν το σκεφτηκα, αλλα και επισης λογο διαταξης θα βλεπω περιπου τοτε απο 2,5 μετρα
επισης μπορω να γκρεμισω το τζακι :p οχι αστειευομαι :p ...παντως δεν εχω αδικο που για 80" δεν πολυψηνομαι ε?

Πρωτο πραγμα ειναι να στερεωσεις την τηλεοραση στον τοιχο. Δευτερο να επιλεξεις οσο περισσοτερες ιντσες σε παιρνει σε πλατος. Τριτο να παρεις απο το ικεα τα μακρυτερα μπρατσα στηριξης επιτοιχων ραφιων σε ξυλο για να δουλευονται ευκολα και να στηριξεις σε νεες τρυπες την οθονη (στου αγγλου γινεται πανευκολα) και τελος να παρεις βαση ταβανιου στο καταλληλο μηκος για τον προβολεα.

εξυπνο...με εβαλες σε σκεψεις

Αν θες την γνώμη μου..όχι, δεν αξίζει για 80 ίντσες να μπεις σε τέτοιο κόπο. Αν είναι δυνατόν να διαμορφωθεί κάπως η κατάσταση (με τα ηχεία κ.λ.π.) ώστε να πάρεις ένα κάδρο τουλάχιστον 2, 2 και κάτι μέτρα στο πλάτος, τότε επανερχόμαστε.

οκ θα δω πως θα το φτιαξω-με ενα μετρο στο χερι ειμαι
αν τα ηχεια ειναι πισω απο το πανι , ειναι προβλημα? ηχοδιαπερατο δεν ειναι το πανι?

Τα ηχεια ποσο ψηλα ειναι; γιατι οι υποτιτλοι στο 1,15 ειναι μεν ψηλα αλλα δεν ειναι απαγορευτικα.
ακολουθωντας την δικια σου συμβουλη , με ραφια πανω απο το επιπλο που ουτως η αλλως θα εβαζα ,και <πιασμενη> με καποιο τροπο η οθονη εκει (χωρις να ξερω πως) το max στην οθονη με ακριβεια εκατοστου, ειναι ανοιγμα 2,20 μετρα.Αφαιρωντας και το μαυρο πλαισιο 5 εκατοστα απο καθε πλευρα μας μενει 2,10 καθαρο.(κατι λιγοτερο απο 100" αν δεν κανω λαθος)
Θεαση περιπου 3 μετρα-η ερωτηση τωρα ειναι πιο συγκεκριμενη : ειναι ικανοποιητικο? αρκετο στο 3D?
ευχαριστω και παλι

ακολουθωντας την δικια σου συμβουλη , με ραφια πανω απο το επιπλο που ουτως η αλλως θα εβαζα ,και <πιασμενη> με καποιο τροπο η οθονη εκει (χωρις να ξερω πως) το max στην οθονη με ακριβεια εκατοστου, ειναι ανοιγμα 2,20 μετρα.Αφαιρωντας και το μαυρο πλαισιο 5 εκατοστα απο καθε πλευρα μας μενει 2,10 καθαρο.(κατι λιγοτερο απο 100" αν δεν κανω λαθος)
Θεαση περιπου 3 μετρα-η ερωτηση τωρα ειναι πιο συγκεκριμενη : ειναι ικανοποιητικο? αρκετο στο 3D?
ευχαριστω και παλι

Προηγουμενως αναφερθηκα σε οθονη οροφης (ή δαπεδου) με ενα μονο γνωμονα.
Οτι δεν γινεται να μπει οθονη επιτοιχια. Βλεπω ομως οτι προσπερνας το γεγονος (εμποδιο) της tv επιλεγοντας αν χρειαστει να την βαλεις στον τοιχο και βαζοντας τελικα επιτοιχιο πανι, βοηθωντας το κι αυτο να πεφτει εξω απο την Tv, βαζοντας του αποστατες στον τοιχο για να βγαινει λιγο πιο εξω αυτη.

Το ειχα σκεφτει και εγω για την περιπτωση μου (μαλιστα εχω και δοκαρι/σκαλοπατι ψηλα που με βολευε για "αποστατη" του πανιου, αλλα δεν το υλοποιησα για τον εξης απλο λογο.

Το δικο μου επιπλο/rack tv, εχει ενα πολυ οβαλ σχημα απο πανω και το να εβαζα την tv επιτοιχια στο πισω μερος του, θα το εκανε να δειχνει αδειο και αχαρο στην επανω επιφανεια.

Αν εσυ (καλαισθητικα) το προσπερνας αυτο, τοτε γλυτωνεις και την τοποθετηση οθονης οροφης, οπου θα σου εβγαζε πιο εξω την εικονα και πιο κοντα στον θεατη (αν δεν το ηθελες κι αυτο για διαφορους λογους)

Σε περιπτωση οπου καταληξεις σε οθονη επιτοιχια με αποστατες απο τον τοιχο, μετρησε καλα και με λιγα εκατοστα "αερα" για να εισαι σιγουρος οτι η οθονη θα πεσει σιγουρα 1-2 ε.κ. εξω απο την tv.

Υπολογισε επισης απο καλαισθητικης αποψης οτι οσο ακαλαισθητο μπορει να δειχνει μια οθονη οροφης στο ταβανι, οπου το σωμα της θα μοιαζει λιγο "μετεωρο" 0.5-1 μετρο μεσα προς το δωματιο, το ιδιο ακαλαισθητο ισως δειχνει και μια επιτοιχια οθονη που δεν εφαπτεται στον τοιχο σαν ενα σωμα, αλλα "αιωρειται" απο τον τοιχο με τους αποστατες/βασεις.
(Με την υποθεση οτι για αποστατες θα τοποθετησεις απλα καποιους "τακους" δεξια-αριστερα ψστε να πατησει το σωμα οθονης εξω απο τον τοιχο. Αν επιλεξεις να βαλεις ενα τεραστιο ενιαιο ραφι ωστε να βιδωσει η οθονη απο κατω του σαν εντοιχισμενη/κρυμμενη ισως ειναι εξτρα δουλεια, ισως δεν θα αρεσει το ραφι και απαιτει και εξτρα εξοδα.
Αλλα αυτα τα αποφασιζεις εσυ καλυτερα που ξερεις το χωρο, τι εισαι αποφασισμενος να κανεις για αλλαγες και τι απο ολα αυτα που συζηταμε θα σου αρεσει καλυτερα σαν υλοποιηση.
Απλα πεταμε πολλες ιδεες στο τραπεζι μπας και καποια σου κατσει καλυτερα.

Για τα ηχεια τωρα, Θα ελεγα οτι και 100" ιντσες ειναι οκ αν δεν μπορεις να κανεις αλλιως.
Θα μπορουσες βεβαια να βαλεις και μια 106"-110" (αν χωρα αναμεσα στο τζακι/κασοπορτα) και αναγκαστικά οταν θα βλεπεις ταινια να μετακινεις τα ηχεια πιο ανοιχτα (προχειρα) στραμμενα προς τα μεσα στον θεατη. Το αν θα σε κουρασει αυτη η λυση του να μετακομιζεις καθε φορα τα ηχεια λιγο πιο εξω δεν το ξερω.

Μια αλλη λυση ειναι ηχεια βασης/ραφιου οπου θα τοποθετηθουν σε ψηλο σημειο αναγκαστικα (επανω απο την κασα σε υψος) ωστε να τα τοποθετησεις ακριβως διπλα απο εκει που θα τελειωνει το πανι. Προυποθετει αλλαγη ηχειων βεβαια...

Last edited:

Αφαιρωντας και το μαυρο πλαισιο 5 εκατοστα απο καθε πλευρα μας μενει 2,10 καθαρο.(κατι λιγοτερο απο 100" αν δεν κανω λαθος)
ευχαριστω και παλι

Είναι μια χαρά!!

1yqxcg.jpg
[/IMG]

οτι εχω βοηθηθει δεν το συζηταμε...και υπερ ευχαριστω
παραγγειλα αυτο ηδη (ολο σε μαυρο)..δυστυχως πρεπει να περιμενω γιατι δεν ειναι ετοιμοπαραδοτο , αλλα θα το εχω συντομα...
Γνωριζω οτι παιρνωντας κατι τετοιο ,τα ηχεια θα πανε για πεταμα , που ετσι και αλλιως για εκει προοριζονταν , αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Στο πλαισιο βρηκα μια βαση τοιχου , με 50 και πιστευω να κανω μια χαρα την δουλεια μου.Δεν την παραγγειλα , γιατι νομιζω οτι αν δεν εχω το επιπλο τοποθετησει επαιξα και εχασα....
Απο τις ιδεες που πηρα απο εδω , σκεφτηκα το εξης , αφου ειχα και μια ευχαριστη εκπληξη (λεμε τωρα): στην φωτο που ειναι το τζακι , το πανω μαρμαρο με το κατω , εχουν 9,9 εκατοστα διαφορα (πιο μεσα το πανω).Αρα μας δινει οθονη 2,29cm στα ορια και η οθονη θα σταματα στο κατω μαρμαρο.Αρα το κεντρο θα ειναι περιπου στα ματια της θεασης...περιπου τωρα ολα αυτα , μην τρελλαθουμε κιολας.
Πανω στα ντουλαπια βιτρινες , χωρις να ξερω πως , θα στερωσω το πανι.
Δεν ξερω αν το σκεφτηκα καλα...επισης ενω η φωτο που ανεβαζω εχει λευκα ντουλαπια δεξια κ αριστερα , μαυρα που τα ειδα σε φωτο φυσικα, μου αρεσαν πολυ παραπανω.γιατι το λεω αυτο ε?...χμμ μηπως φαινεται παρατερω , το λευκο χρωμα του αλουμινιου εκει που τυλιγεται η οθονη....εκτος αν , και ρωταω τωρα, υπαρχουν με μαυρια αλουμινια.
Εχω σημερα και ΣΚ να το σκεφτω με το χρωμα των ντουλαπιων γιατι το μεσημερι το καπαρωσα , και μου ειπε οπιαδηποτε αλλαγη θελω να κανω στην παραγγελια μεχρι Δευτερα πρωι το πολυ.Μετα εφυγε και δεν αλλαζει...
Υπαρχει μαυρο αλουμινιο?
Πιστευω να μην ζαλιζω ε? (βασικα πιστευω οτι ζαλιζω :p )...απλα καμμια φορα ακουγοντας ακομα και τις ιδιες τις σκεψεις , ξεκαθαριζεις λιγο

Άμα έχεις μα μου και μουρμούρα, πες το εξής:

- Μα αγάπη μου, δεν θα είναι μαύρα. Ως γνωστόν το μαύρο δεν υπάρχει στην φύση διότι αν υπήρχε δεν θα το βλέπαμε. Τα ντουλάπια θα είναι το Νο2 στην κλίμακα Μούνσελ...δηλαδή, γκριζάκια!!:D

Re: Απάντηση: Re: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Μια αλλη λυση ειναι ηχεια βασης/ραφιου οπου θα τοποθετηθουν σε ψηλο σημειο αναγκαστικα (επανω απο την κασα σε υψος) ωστε να τα τοποθετησεις ακριβως διπλα απο εκει που θα τελειωνει το πανι. Προυποθετει αλλαγη ηχειων βεβαια...
καποια στιγμη τα ξηλωσα ολα για να μαζεψω καλωδια κτλ κτλ...το sub σταματησε να δουλευει , και το δεξι μπροστινο ηχειο οταν δινω με το τεστ του ενισχυτη ακουγεται σαν να παιζει μεγαφωνακι δεκαετιας '90....για αυτο μιλα free , ετσι και αλλιως ποτέ δεν τα πολυχωνεψα αυτα που ειχα

Re: Απάντηση: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Άμα έχεις μα μου και μουρμούρα, πες το εξής:

- Μα αγάπη μου, δεν θα είναι μαύρα. Ως γνωστόν το μαύρο δεν υπάρχει στην φύση διότι αν υπήρχε δεν θα το βλέπαμε. Τα ντουλάπια θα είναι το Νο2 στην κλίμακα Μούνσελ...δηλαδή, γκριζάκια!!:D
εδω δεν σε επιασα για να ειμαι ειλικρινης χαχαχαχα...απλα συζω , αρα περναει το δικο μου- αρα πες μου ελευθερα την γνωμη σου :p

Ε, αν περνάει το δικό σου, no problem!!-bye-

Τίποτα ιδιαίτερο...ως γνωστόν οι γυναίκες απεχθάνονται το μαύρο μέσα στο σπίτι και σου πρότεινα μια ταραντέλα για να την πείσεις. Δεν είναι ψέμα πως δεν υπάρχει μαύρο χρώμα!! Σκούρο γκρι είναι.

ααα α οκ!! Υπαρχει οθονη με αλουμινιο μαυρο (εστω σκουρο γκρι) ? ή ψαχνω αδικα?