Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Απάντηση: Re: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

2.1 μέτρα πλάτος σημαίνει 90-92'' και όχι 100''. Απλώς στο λέω, διότι αν ο φακός του 1070 κάτσει στα 3.2 (ακριβώς), η εικόνα που θα σου δώσει ακόμα και με κλειστό ζουμ, θα είναι μια-δυο ίντσες παραπάνω.....

To Projection Calculator Pro τον βγαζει με ολο το zoom απο τα 3.2 μετρα στις 124". κανω κατι λαθος εγω, το μετρητηρι εχει προβλημα, ή εσυ κεραυνοβοληθηκες. ? :p

To Projection Calculator Pro τον βγαζει με ολο το zoom απο τα 3.2 μετρα στις 124". κανω κατι λαθος εγω, το μετρητηρι εχει προβλημα, ή εσυ κεραυνοβοληθηκες. ? :p

Για το ζουμ τέρμα κλειστό μιλάω Τζόνη μπόυ!!-bye-

benq....jpg

Α νομιζα οτι του ελεγες οτι ο προβολεας δεν θα μπορει να ανοιξει τις επιθυμητες ιντσες. :)

Re: Απάντηση: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Τα ρωτάω αυτά διότι ο 1070 διαθέτει ένα υποτυπώδες lens shift ενώ ο 131 όχι.

Δεν είναι και για πολλά-πολλά το lens shift του 1070 βέβαια (ο οδηγός της βίδας είναι πλαστικός), ενώ και η μετακίνηση που παρέχει είναι μικρή (περίπου 10 εκ. σε κάδρο 100", αν δεν με απατά η μνήμη μου).

τελικα παρηγγειλα επιπλο και προχωρω ακαθεκτος :p
επιτρεπεται να κανω μερικες χαζες ερωτησεις?
- ο θορυβος του προβολεα παιζει για μενα σημαντικο ρολο.Τα db ωραια τα διαβαζουμε αλλα ολοι παιζουν στο eco? αν ναι τοτε εχω παρει ηδη απαντηση(εννοω μηπως καποιος αποδιδει τελεια στο hi )
-το θεμα της εικονας ειναι σιγουρα υποκειμενικο. Επισης και το μαυρο. Η εμπειρια μου ως τωρα ....ειναι καπως παλια.Πρωτος προβολεας ενας nec στα 1024χ768 στο 1,900.00 δραχμες χαχαχαχαχα.Απο τοτε περασαν πολλα μοντελα (plus piano, hitachi κτλ) , ολοι DLP , αλλα ο τελευταιος ηταν πριν αν θυμαμαι καλα 4 χρονια, στην κατηγορια των 1.200 περιπου.Πιστευω να μιλαμε για καλυτερη συνολικα εικονα ε?γιατι λιγο το φοβαμαι το πολυ φτηνο , αν και δεν με παιρνει για ακριβο.
- Σε ολους τους προβολεις που ειχα ως τωρα , απο τον πιο φτηνο μεχρι και εναν πανακριβο αλλα δεν θυμαμαι ποιον (ηλεκτρικα ρυθμιζε ο φακος δεξια αριστερα , πανω κατω ακομα και εστιαση!! και απο το χειριστηριο!!) ολοι ειχαν ενα κοινο : μαγικη εικονα (για την εποχη και τα δεδομενα) και σε 200 ωρες ετρωγες μια πτωση ισχυος τετοια που σε επιανε καταθλιψη!!Αυτο ξεπεραστηκε??? Βλεπω κατι 2000-3000 ωρες η λαμπα , και σορυ δεν το πιστευω...η λαμπα μπορει να φτανει τοσο , αλλα αν αναβεις τσιγαρο και <σβηνει> η εικονα.....εκτος αν εχουν πεσει οι τιμες στις λαμπες τοσο , που αγοραζεις και 2-3 :p
PS : τωρα που ειπα για λαμπα , σε εναν προβολεα θυμαμαι ειχε σκασει...αν θυμαμαι ηταν ο Piano με καπου 1.000 ωρες ζωη , αλλα εσκασε περιπου στις 800...:grandpa:

γεια σας και παλι παιδια. θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματακια. εχω εναν 1070 ενα χρονο και τον εχω καταευχαριστηθει αλλα τωρα κατι μου λειπει στην εικονα. τον εχω ταβανωμενο στα 3 μετρα στις 120 ιντσες στο γκρι πανι του γνωστου αγγλου πλατινουμ147 με 0.6 γκαιν και οχι 0.8 που λεει στο ebay

τεσπα παροτι εχω ασπρους τοιχους και ταβανι, σκουρο πατωμα εχω την εντυπωση οτι δεν μου φτανει πια το φως 750-800 ωρες εχει και δεν ξερω τι να κανω να παρω ασπρο πανι να παρω τον οπτομα x131xe για το καλυτερο contrast η δεν θα δω διαφορα ?

Last edited:
Αν βαλεις τη λαμπα στο normal (high) δεν βοηθα. ? Ειναι καλιμπραρισμενος. ?

οχι δεν ειναι καλιμπραρισμενος. στο νορμαλ την ειχα αλλα αν σου πω οτι το βλεπω ιδιο με το σμαρτ εκο..... και τωρα τελευταια την εχω σμαρτ εκο για να γλιτωνω και τον θορυβο

οχι δεν ειναι καλιμπραρισμενος. στο νορμαλ την ειχα αλλα αν σου πω οτι το βλεπω ιδιο με το σμαρτ εκο..... και τωρα τελευταια την εχω σμαρτ εκο για να γλιτωνω και τον θορυβο

Εχουμε ξανα γραψει αρκετες φορες, αλλα μαλλον σου εχει ξεφυγει.
Το smarteco ειναι βασικα το...normal, οπου για να επεμβει πρεπει ο προβολεας να δειξει εντελως μαυρη καρτελα. (ή τουλαχιστον εικονα εντελως σκοτεινη)
Το eco ειναι αυτο οπου ριχνει αμεσα 30% το φως, αλλα εσυ ετσι κι αλλιως παραπονιεσαι για λιγοστο φως.

Τωρα, ακαλιμπραριστος προβολεας και λαμπα στο normal και να μη σου φτανει το φως. ? Δεν ξερω εαν η οθονη ριχνει πολυ τα lumens ή εσυ προτιμας εικονα που φωτιζει σαν...tv.

Οπως και να εχει, με εναν προβολεα ακαλιμπραριστο και τη λαμπα να εχει γραψει Χ ωρες ισως αυτο που σε ενοχλει πιο πολυ δεν ειναι το λιγοτερο φως, αλλά τα λαθος gamma, rgb, brightness, contrast κλπ (ασε που και το cms θα θελει ρυθμιθση)

Για το φως αυτο καθε αυτο, ενταξει 800-900 ωρες ειναι περιπου η μιση ζωη της λαμπας του. (εγω θεωρω οτι περιπου 2000 ωρες ειναι και οχι κατι χιλιαδες που λενε)
Βαλε την σκονη, βαλε την πτωση λαμπας, βαλε και τις 120 ιντσες με αρνητικο gain, και καλα κρατιεσαι.
(εαν ειχες καλιμπραρει, θα ειχες χασει κι αλλο φως)
Προσωπικα εαν ειχα υπ'οψιν μου να βαλω 120" δεν θα ειχα παρει οθονη με 0.6 gain. Ενταξει στην αρχη, αλλα υστερα....!

ναι εχεις δικιο ουτε εγω ηθελα 0.6 gain αλλα οταν το εμαθα οτι ηταν τοσο και οχι 0.8 που λεει στο ebay ηταν αργα. τωρα τι κανουμε ειναι το θεμα. στην αρχη ειχα φοβηθει να παρω απρο για να μην ξεπλενει εντελως την εικονα αλλα τωρα θα ηθελα λιγο φως παραπανω αν και φοβαμαι να μην γινουν τελειως χαλια τα μαυρα μετα.

Eιτε αλλαζεις λαμπα, ειτε βαζεις οθονη μεγαλυτερου gain, (ή και λιγοτερων ιντσων) δεν υπαρχει αλλη λυση. Δεν νομιζω οτι εσωτερικος καθαρισμος απο σκονη μπορει να βελτιωσει τα πραγματα σε δραματικο βαθμο.