Star trek βραδιά ε?τελείωσε το star trek αφιέρωμα του ote tv τέλος Ιουλίου και τα έχω βάψει μαύρα...άλλα star trek βραδιά χωρίς να μου στείλετε πρόσκληση να μην επαναληφθεί σας παρακαλώ πολύ :violent-smiley-030:
Γιάννη για τον τρόπο μέτρησης του ansi έχω μια ένσταση...
Προφανώς μετράς από απόσταση το πανί, για εμένα αυτή η μέτρηση είναι λάθος διότι το όργανο μετράει και λευκό από τα λευκά τετράγωνα. Με το ίδιο σκεπτικό αν πάρεις μέτρηση σε τηλεόραση από απόσταση θα πάρεις πάλι πολύ χαμηλά νούμερα, άλλα φυσικά δεν είναι αυτά που βγάζει η τηλεόραση.
Επειδή στον προβολέα είναι αδύνατο να κολλήσουμε το όργανο στο πανί (θα πάρει την σκιά του μόνο) συνήθως κάνουμε μέτρηση κάθετα προς τον φακό (με τον φακό σε θέση τέλε) από απόσταση lumen (δική μου ονομασία, εκεί που ο προβολέας δημιουργεί 1 τετραγωνικό κάδρο) ώστε να δούμε τις πραγματικές του δυνατότητες.
Αλλιώς με την μέτρηση σε πανί δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά διότι το όργανο μπαίνει πάντα υπο γωνία και όχι κάθετα και πάντα σε κάποια Χ απόσταση, συν το ότι παίρνει μέτρηση και από το λευκό τετράγωνο.
Προς Θεού, δεν λέω ότι με την μέτρηση που κάνεις δεν παίρνεις μια ιδέα στο τι περίπου βλέπεις πραγματικά. Απλά είναι άδικο σε κάποια σύγκριση με τηλεόραση που κολλάς το όργανο πάνω στο μαύρο τετράγωνο και "προστατεύεις" στην ουσία αυτό το σημείο από το να δεχθεί φως ανάκλασης που σίγουρα υπάρχει στον χώρο σου όταν βάζεις πατερνάκι ansi στην τηλεόραση. Για αυτόν τον λόγο θεωρώ και την μέτρηση ansi στον φακό πιο αξιόπιστη όσο αφορά τις δυνατότητες του προβολέα.
Κατα τ'άλλα το μηχανάκι είναι "μπόμπα" και το έχεις και ρυθμισμένο στα απολύτως "σωστά" fl για εμένα.
Η πτώση της λάμπας είναι πάντα μεγαλύτερη στις πρώτες 500 ώρες, μετά έχει πιο γραμμική συμπεριφορά στον χρόνο. Ξέρω 1070 που έβγαλε 7000 ώρες στην πρώτη του λάμπα και έπαιζε ακόμη μια χαρά στις 100 ίντσες..