BenQ 7000 vs BenQ 1070. Εμφύλιος σπαραγμός!!

19 June 2006
35,670
Ας το ξεκινήσουμε....παρακαλούμε καθήστε αναπαυτικά στις πολυθρόνες σας, προμηθευτείτε ποπ-κορν-πατατάκια-γαριδάκια κ.λ.π. και απολαύστε αυτό το μίνι συγκριτικό.

Για να μην σας κουράζω με μπλα-μπλα, σας ανακοινώνω πάραυτα τον νικητή του συγκριτικού...

Η πίτσα μου!!:chef::chef:

Όποιος τολμήσει και διαφωνήσει, καταδικάζεται να τρώει κουκιά χωρίς ψωμί για μια βδομάδα σερί!!:violent-smiley-030:

Ας το ξεκινήσουμε....παρακαλούμε καθήστε αναπαυτικά στις πολυθρόνες σας, προμηθευτείτε ποπ-κορν-πατατάκια-γαριδάκια κ.λ.π. και απολαύστε αυτό το μίνι συγκριτικό.

Για να μην σας κουράζω με μπλα-μπλα, σας ανακοινώνω πάραυτα τον νικητή του συγκριτικού...

Η πίτσα μου!!:chef::chef:

Όποιος τολμήσει και διαφωνήσει, καταδικάζεται να τρώει κουκιά χωρίς ψωμί για μια βδομάδα σερί!!:violent-smiley-030:
:offtopic: Καλα τωρ;α σοβαρα,την πιτσα την εφτιαξες εσυ Γιαννη,απο την αρχη?Αν ειναι να ξεκινησουμε κανενα thread αντιπαλο δεος του master chef! :flipout:

Λοιπόν...

Τα δύο προβόλια στήθηκαν απέναντι από μία 92άρα γκρι ηλεκτροκίνητη οθόνη. Την γνωστή γκρίζα οθόνη που έχουν πλέον τα μισά μέλη του φόρουμ, το γνωστού ''τσάτσου'' Άγγλου πωλητή, ο οποίος ούτε μισό ποστ δεν έχει κάνει στο AVclub, παρότι έκανε τον τζίρο διετίας μέσα σε ένα μήνα!!:D:D

Η απόσταση κανονίστηκε έτσι ώστε οι δύο προβολείς να κεντράρουν κανονικά στο κάδρο. Για να μην έχουμε μεγάλες αποκλίσεις, πρτιμήσαμε να τους έχουμε κοντά πειράζοντας το ζουμ. Έτσι, η απόσταση που τους χώριζε (ο 1070 πιο χαμηλά, ο 7000 πιο ψηλά λόγω μετακίνησης φακού) ήταν περίπου 40-50 εκατοστά. Δυστυχώς, δεν είχαμε την δυνατότητα να προβάλλουμε ταυτόχρονα και τους δύο, μιας και το διαθέσιμο πλάτος ήταν γύρω στα 2,40 μέτρα.

Πηγή μας ήταν ένα WD3.

Προσπαθήσαμε με ένα σπλίτερ να δώσουμε ταυτόχρονα εικόνα και στους δύο προβολείς, προβάλλοντας το ίδιο υλικό και κλειδωμένους ασφαλώς στην ίδια ανάλυση (1080p 24). Δυστυχώς, κάποιος από τους ''παίκτες'' μας μας πρόδωσε ανεπανόρθωτα και δεν κατέστη δυνατό το ταυτόχρονο κλείδωμα παρότι κάναμε πολλές δοκιμές με καλώδια και θύρες. Πιο εύκολος σε αυτό το κομμάτι αποδείχτηκε ο 7000, ενώ ο 1070 είχε μουλαρώσει με τον μεγάλο του αδερφό και δεν έβγαινε παρέα από το σπίτι μαζί του με την καμμία.

Είναι προφανές ότι υπάρχει παρασκήνιο ανάμεσα στα αδερφάκια καθώς τα τοποθετούσαμε στο ρεύμα. Ο Βας άκουσε κάποια ανταλλαγή ''γαλλικών'' τύπου:

''Ούστ από 'δω βρε παλιόγερε...χάσου από το φως μου μην σου βάλω την ίριδα εκεί που ξέρεις...''

'' Ούστ βρε παλιόψαρο...άει πιες το γάλα σου που ξύπνησαν και τα μανταλάκια και κάνουν μονόζυγο μόνα τους. Θα σου βάλω το DC3...''

Ωστόσο, κανείς άλλος από τους παρισταμένους δεν άκουσε όσα καταμαρτυρούσε ο Βας και τον κοιτούσαμε σαν τον Γκιωνάκη στην ταινία ''Η Αλίκη στο Ναυτικό''.

Επιστρέφω τάχιστα...

Αρχικά, επιλέξαμε να ρυθμίσουμε τους 2 προβολείς. Η οθόνη μας ήταν ''παγωμένη'' (μπλεδίζουσα δηλαδή..), οπότε αυτό φάνηκε αμέσως στην εικόνα. Όπως έγραψε και ο Παναγιώτης ο Βογιατζάκης σε άλλο ποστ, η συγκεκριμένη οθόνη παίζει γύρω στους 7000Κ (βαθμούς). Ξεκινήσαμε προφανώς με τις βασικές ρυθμίσεις στον 7000 και αμέσως πέσαμε πάνω σε ένα άλλο ακατανόητο πρόβλημα (καταραμένα ψηφιακά στρουμφάκια!!). Ο προβολέας δεν μας έδινε below black και above white πληροφορία. Τι θα πει αυτό?

Αυτό θα πει ότι όσο και να ανεβάζαμε το ρυθμιστικό του brightness/contrast οι δύο τιμές 16 και 235 ήταν τα απόλυτα όρια. Η φωτεινότητα δεν κατέβαινε με τίποτα κάτω από το digital 16 (δεν αναβόσβηναν οι μπάρες), ούτε το κόντραστ πάνω από το 235. Δεν είχε γίνει κάποιο λάθος. Το σήμα ήταν σωστό (RGB low ή YCbCr) και παρόλ' αυτά το πρόβλημα εξακολουθούσε. Ρίξαμε το φταίξιμο στον 7000...no, ρίξαμε το φταίξιμο στο σπλίτερ...no, ρίξαμε το φταίξιμο στα καλώδια...no. Και είναι no, διότι ακριβώς την ίδια συμπεριφορά είχε και ο 1070!!

Το παλέψαμε κανά μισάωρο και σηκώσαμε τα χέρια ψηλά!! Τελικά ρυθμίσαμε και τα δύο μηχανήματα με τις βασικές ρυθμίσεις.

Κατόπιν πήγαμε στην προηγμένες. Το RGB ήρθε και στους 2 θαυμάσια με μερικά κλικ. Το gamma έκατσε υπέροχα και στους 2 με τον 1070 να γράφει σχεδόν ευθεία γραμμή στα 2,2 (ο 7000 έκατσε λίγο πιο πάνω)!! Φροντίσαμε ώστε τα δύο μηχανήματα να βγάζουν την ίδια φωτεινότητα (13 FL). Κατόπιν πειράξαμε τα χρωματικά τρίγωνα, όχι όμως επισταμένα διότι ο χρόνος πέταγε και δεν ήταν σκοπός μας να μηδενίσουμε τα ΔΕ στα διαγράμματα. Ωστόσο, και οι 2 προβολείς ήρθαν πάρα πολύ κοντά χρωματικά με μικρό σφάλμα, σχεδόν ανεπαίσθητο (αν θυμάμαι καλά πρέπει να έπαιζαν γύρω στο ΔΕ 2).

Τέλος, και οι 2 προβολείς ρυθμίστηκαν σε standard mode, με την ίριδα απενεργοποιημένη (7000), τη λάμπα στο Low και το B.C. off.

κατόπιν των ρυθμίσεων προχωρήσαμε στο κυρίως μενού, που δεν ήταν άλλο από τη θέαση γνωστών σκηνών (ο Λεττονός σαλεπιτζής aka Bond, πρέπει να είχε λόξυγγα χθες....:Banane0:).

Και μετα...και μετα..????Ποσο μου αρεσουν τα συγκριτικα!!!!! :music-smiley-005:

Φωτο πηρατε? Περιμενω καλυτερο μαυρο απο τον 1070 σε σχεση με τον 7000(με απενεργοποιημενη την ιριδα). Θα ειχε ενδιαφερον παντως να βλεπαμε την διαφορα και με την ιριδα ενεργοποιημενη για να δουμε τι χανει καποιος με 1070 σε σχεση με τον πολυ ακριβοτερο 7000.

Last edited:
Φυσικά και δοκιμάσαμε κάτι τέτοιο βρε βιαστικοί συμφορουμίτες!! μας ξεφεύγουν τέτοια πράματα??:popcorn::popcorn:

Αργότερα, θα αναρτηθούν και φωτογραφίες (θα υπάρχουν και μετρήσεις για όσους ενδιαφέρονται)...

Μα καλά, που είναι οι άλλοι?? Μόνος μου ήμουν χθες??:Banane0:

Last edited:
Απάντηση: Re: BenQ 7000 vs BenQ 1070. Εμφύλιος σπαραγμός!!

Προβλέπω ο Γιάννης να μας υποβάλλει το μαρτύριο της σταγόνας!
:flipout::flipout:

Όχι, Νίκο μου...και αφού τα καθάρματα έχουν πιει το αμίλητο πληκτρολόγιο...προχωρώ ακάθεκτος!!:flipout:

Λοιπόν:

Το ματς έληξε σε μια υπέροχη ισοπαλία!! Όταν μιλάμε για Χ εννοούμε καραΧΙ!!

Οι διαφορές ήταν ελαχιστότατες και ήθελε πραγματικά πολύ ζόρι να αποφασίσεις ειδικά όταν δεν έχεις και τις δυο εικόνες ταυτόχρονα μπροστά σου. Λίγο πιο αναλυτικά:

Μου άρεσε ελαφρώς καλύτερα η κίνηση στον 1070 (ο 7000 έπαιζε χωρίς Φ.Ι.)
Μου άρεσε καλύτερα το skin tone στον 7000.

Στα υπόλοιπα...ευκρίνεια, λεπτομέρεια στα σκοτεινά, αντίθεση, χρώματα, rainbow (μία ή δύο φορές είδα) κ.λ.π. σημειώσατε Χ. Οι εικόνες ήταν πάρα πολύ κοντά σε όλους τους τομείς. Ακόμα και οι διαφορές που ανέφερα παραπάνω ήταν αρκετά δύσκολες!!

Κατόπιν, ενεργοποιήσαμε τη δυναμική ίριδα του 7000 και εκεί τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον μικρούλη. Όχι, ότι έγινε κάτι τραγικό, κάτι wow ''πέτα τον στα σκουπίδια'', αλλά, η διαφορά στην αντίθεση ήταν εκεί και φαινόταν. Η εικόνα απέκτησε μεγαλύτερο βάθος, αντίθεση και φαινόταν πιο φωτεινή (παρόλο που τα μηχανήματα έπαιζαν με εφάμιλλη φωτεινότητα).

Επαναλαμβάνω, όμως, όχι κάτι συνταρακτικό, ήταν όμως σίγουρα καλύτερη. Η λειτουργία της ίριδας του 7000 είναι θαυμάσια και ελάχιστους θα ενοχλήσει με τη λειτουργία της διότι δεν είναι επιθετική και αυτή της η διακριτικότητα την κάνει ανεκτή. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να πάρουμε μετρήσεις με την ίριδα ενεργοποιημένη για να δούμε πως τα πάει και στα γραφήματα. Πάντως, από τις σκηνές που είδαμε, δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα κανείς από τη χρήση της!!

Τώρα, η βασική ερώτηση....αξίζει τα πολύ παραπάνω χρήματα ο 7000??

Από θέμα εικόνας, όχι. Αν ο 1070 αποδειχθεί και αξιόπιστος με το πέρασμα του χρόνου, τότε ο 1070 είναι σίγουρα νικητής στο value for money, αφού στέκεται επάξια δίπλα στον πολύ πιο ακριβό αδερφό του.

Θέλω διαγράματαααααααααααααααα.....για να μη μαρτυρήσω τον νικητή..:flipout:

Μπράβο για την προσπάθεια και την ενημέρωση..:SFGSFGSF:
Περιμένουμε..

Εγώ να πω κάτι άλλο..δηλαδή το DC3 είναι marketing?απάτη;:violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: BenQ 7000 vs BenQ 1070. Εμφύλιος σπαραγμός!!

Και καλύτερη κατασκευή, Νίκο (καλύτερο σασί, καλύτερο remote, λιγότερη διάχυση φωτός από τις γρίλιες).

Οτι πληρωνεις παιρνεις. Ομως στην σημερινη εποχη το VFM ειναι πλεον αυτο που μετραει. Ευχαριστουμε και οταν θα εχουμε και τις μετρησεις θα ευχαριστουμε πιο πολυ. :) Λιγο το RBE με ανησυχησε γιατι στον W7000 εβλεπα RBE με ταχυτητα τροχου 2Χ οποτε υποθετω οτι και ο 1070 στα 2Χ θα ετρεχε. Εκτος και αν μπορεις να βγαλεις απο αυτα που ειδες ενα συμπερασμα οτι ο 1070 ειναι τοσο πιο καλος στο RBE απο τον 7000.

Πειτε κι'αλλα ...θελω να τα ακουω!!!!

Εμπιστεύομαι απόλυτα το Βασίλη και το Γιάννη,εξ'άλλου πριν αγοραστεί προσωπικά ειχα ξεζουμίσει ολα τα διεθνή review.Εννοείται οτι διάβασα πρόσφατα και αυτο του κ.Καστρουνή το οποίο ήταν επισης χρήσιμο.