Απάντηση: Re: BenQ 7000 vs BenQ 1070. Εμφύλιος σπαραγμός!!
Προβλέπω ο Γιάννης να μας υποβάλλει το μαρτύριο της σταγόνας!

Όχι, Νίκο μου...και αφού τα καθάρματα έχουν πιει το αμίλητο πληκτρολόγιο...προχωρώ ακάθεκτος!!
Λοιπόν:
Το ματς έληξε σε μια υπέροχη ισοπαλία!! Όταν μιλάμε για Χ εννοούμε καραΧΙ!!
Οι διαφορές ήταν ελαχιστότατες και ήθελε πραγματικά πολύ ζόρι να αποφασίσεις ειδικά όταν δεν έχεις και τις δυο εικόνες ταυτόχρονα μπροστά σου. Λίγο πιο αναλυτικά:
Μου άρεσε ελαφρώς καλύτερα η κίνηση στον 1070 (ο 7000 έπαιζε χωρίς Φ.Ι.)
Μου άρεσε καλύτερα το skin tone στον 7000.
Στα υπόλοιπα...ευκρίνεια, λεπτομέρεια στα σκοτεινά, αντίθεση, χρώματα, rainbow (μία ή δύο φορές είδα) κ.λ.π. σημειώσατε Χ. Οι εικόνες ήταν πάρα πολύ κοντά σε όλους τους τομείς. Ακόμα και οι διαφορές που ανέφερα παραπάνω ήταν αρκετά δύσκολες!!
Κατόπιν, ενεργοποιήσαμε τη δυναμική ίριδα του 7000 και εκεί τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον μικρούλη. Όχι, ότι έγινε κάτι τραγικό, κάτι wow ''πέτα τον στα σκουπίδια'', αλλά, η διαφορά στην αντίθεση ήταν εκεί και φαινόταν. Η εικόνα απέκτησε μεγαλύτερο βάθος, αντίθεση και φαινόταν πιο φωτεινή (παρόλο που τα μηχανήματα έπαιζαν με εφάμιλλη φωτεινότητα).
Επαναλαμβάνω, όμως, όχι κάτι συνταρακτικό, ήταν όμως σίγουρα καλύτερη. Η λειτουργία της ίριδας του 7000 είναι θαυμάσια και ελάχιστους θα ενοχλήσει με τη λειτουργία της διότι δεν είναι επιθετική και αυτή της η διακριτικότητα την κάνει ανεκτή. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να πάρουμε μετρήσεις με την ίριδα ενεργοποιημένη για να δούμε πως τα πάει και στα γραφήματα. Πάντως, από τις σκηνές που είδαμε, δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα κανείς από τη χρήση της!!
Τώρα, η βασική ερώτηση....αξίζει τα πολύ παραπάνω χρήματα ο 7000??
Από θέμα εικόνας, όχι. Αν ο 1070 αποδειχθεί και αξιόπιστος με το πέρασμα του χρόνου, τότε ο 1070 είναι σίγουρα νικητής στο value for money, αφού στέκεται επάξια δίπλα στον πολύ πιο ακριβό αδερφό του.