Nα πω κι εγω λιγα λογια.
Κινηση:
Παρατηρησα οτι στα 24p η κινηση του 1070 ηταν καλυτερη του 7000.
Δεν ξερω αν ολοι οι 7000 ειναι ετσι, ή το δικο μου κομματι εχει καποιο προβλημα.
Φως:
Εχοντας σχεδον 300 ωρες εμπειριας με τον 7000 και βλεποντας την πτωση της λαμπας του, η δικη μου υποκειμενικη εκτιμηση ειναι οτι εχει περισσοτερο φως. Αν για παραδειγμα επαιζε με 0 ωρες στη λαμπα οπως ο 1070 θα ειχε μεγαλυτερη διαφορα. Εκτιμω δηλαδη οτι οταν θα περασουν επισης 300 ωρες στον w1070 το φως του θα ειναι λιγοτερο απο αυτο που ειδαμε εχτες. Ειναι λογικο αν σκεφτουμε οτι οι λαμπες εχουν και διαφορετικη ισχυ W.
Εννοειται φυσικα οτι ο 1070 δεν πασχει απο φως, το αντιθετο. Το φως του θα ικανοποιησει ακομα και σε μεγαλες ιντσες.
Μαυρο:
Οι διαφορες ειναι πολυ μικρες. Ο w1070 εχει καλυτερο μαυρο αλλα μη φανταστειτε μεγαλες διαφορες. Γινονται αντιληπτες ευκολα σε αντιπαραθεση ή μονο απο ιδιαιτερα εκπαιδευμενα ματια. Για παραδειγμα στις μεσαιες και φωτεινες σκηνες δεν αντιληφθηκα διαφορά, παρα μονο στις σκοτεινες.
Οταν ομως ενεργοποιηθει η δυναμικη ιριδα στον 7000, η ζυγαρια γερνει υπερ του. Και παλι μη φανταστειτε μεγαλες διαφορες. Απλα λογω του ταυτοχρονου πουσαρισματος των φωτεινων σημειων η εικονα εμφανιζεται λιγοτερο "flat" και δειχνει πιο κοντραστατη και 3d. Η "αγαπημενη" σκηνη του Γιαννη με το φιδι, στον 7000 με ενεργοποιημενη την δυναμικη ιριδα αποδωθηκε πολυ καλυτερα.
Εδω να πω οτι εχτες, λογω χωρου ειδα τον προβολεα μου να παιζει καλυτερα απο το σπιτι μου. Με καλυτερο μαυρο, λιγοτερο πεπλο κλπ Να εχετε υπ'οψιν σας λοιπον οτι η οποια περιποιηση του χωρου θα βοηθησει να εισπραξετε τα μεγιστα απο τον προβολεα σας.
Χρωματα:
Εδω δεν θα πω πολλα, μιας και θεωρω εαυτον απειρο να διαπιστωσω διαφορες ή λεπτομερειες που προσεχαν οι υπολοιποι. Βεβαια τα συγκεκριμενα clips τα εχουν δει εκατονταδες φορες και εχουν αποτυπωσει στη μνημη τους το πως δειχνουν σωστα.
Καποιοι ανεφεραν οτι τα skintones του 7000 ηταν ενα κλικ καλυτερα. Εγω δεν εχω αποψη επ'αυτου, στην πραξη εγω εβλεπα δυο ιδιους χρωματικα προβολεις.
Ευκρινεια:
Θεωρω οτι τα screenshots αδικουν τον w1070. Τα ειδα και εγω και μου μοιαζουν οτι ο κυριος που πατουσε το pause στην εικονα, δεν περιμενε να σταματησει η κινηση της εικονας πριν το pause, με αποτελεσμα αυτα ισως να δειχνουν λιγο blur. Ισως αν ο vas δεν κρατουσε ταυτοχρονα 3 κομματια πιτσα στα χερια του, να προλαβαινε να πατησει το pause σε σωστοτερο χρονο. Κατα την αναπαραγωγη ταινιων, εγω παρατηρησα την ιδια ευκρινεια στην εικονα,
Να σημειωσω εδω οτι η ευκρινεια στα μενου των προβολεων ηταν στο 1 (0-2) στον w7000 και στο 4 (δεν ξερω το maximum) για τον w1070.
Γενικα:
Παρατηρησα το ταβανι να φωτιζεται απο το φως που εβγαινε απο το εμπρος μερος του 1070. Θεωρω οτι αν ταβανιαστει (και γυρισει αναποδα) δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα απο τη διαρροη φωτος.
Δυστυχως δεν ειχαμε χρονο για δοκιμες 3d. Ημουν περιεργος να δω στην πραξη τα 144hz του 1070.
Τελικα 1070 ή 7000. ?
Θα σας ελεγα οτι ο 1070 πραγματικα ταραξε τα νερα με αυτη την τιμη. Σιγουρα υπαρχουν καποια εξτρα με τον 7000, που ομως να μην ειναι απαραιτητα στον υποψηφιο αγοραστη.
Π.χ. να εχει f.i. απο το pc του, να μην χρειαζεται το πληρες lens shift να μην τον ενδιαφερει και τοσο η οποια ποιοτητα υλικων ( τηλεκοντρολ)
Κατα τη γνωμη μου αν αυτο το μηχανακι (1070) δεν παρουσιασει στο χρονο καποιο προβλημα, τοτε ειναι best buy για τα χρηματα του.
Τελος να πω οτι το μικρο του μεγεθος με αφησε εκπληκτο. Ειλικρινα, αν ημουν κατοχος του θα φροντιζα να αποκτησω καποια μικρη φορητη οθονη (ή να προβαλω σε τοιχο) και θα τον επαιρνα μαζι μου σε καλοκαιρινες διακοπες. Με αυτον θα ειχα μια πανεμορφη εικονα για ενα ωραιοτατο θερινο σινεμα.
Υ.Γ.
Οσοι γκρινιαξετε για οποια αναφορα σε πραγματα που δεν εξεταστηκαν (π.χ. 3d) να κατηγορησετε τον χατζηγεωργιου και μονο αυτον. Εφερε τα ταψια με την πιτσα και πολυς χρονος ξοδευτηκε σε αυτην.
Υ.Γ.2
Τελικα μαθαμε αν ο λακης βρηκε την ακοη του ξανα. ?