BenQ 7000 vs BenQ 1070. Εμφύλιος σπαραγμός!!

Μέχρι να ανέβει και μια έτερη ματιά από το χθεσινό συγκριτικό στον ιστοχώρο της υπογραφής μου, με φωτογραφίες και μετρήσεις, θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον Γιάννη και τον Λάκη για τον κόπο που έκαναν διαθέτοντας τους προβολείς τους για ένα τεστάκι χωρίς προκαταλήψεις, κολλήματα και οδικοςμουειναιπανταοκαλυτερος νοοτροπίες!!

Να είστε καλά, παιδιά!!:ernaehrung004:

ΥΓ

Ο Λάκης μπορεί να σας εξηγήσει ότι το συγκριτικό περιελάμβανε και χαϊεντάδικες πινελιές μιας και τα DB από το διαμέρισμα κάλυπταν με ευκολία χώρο τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων.....σούπερ-ντούπερ ηχεία και τούμπανα!! Live πεντακάθαρος ήχος!!

:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ 7000 vs BenQ 1070. Εμφύλιος σπαραγμός!!

Εγώ να πω κάτι άλλο..δηλαδή το DC3 είναι marketing?απάτη;:violent-smiley-030:

Όχι, Κώστα, δεν είναι απάτη. Άλλωστε, μην φανταστείς ότι οι εγγενείς διαφορές σε κόντραστ ανάμεσα στα τσιπάκια είναι τεράστιες. Η διαφορά υπάρχει και καταγράφηκε και στις μετρήσεις.

Οτι πληρωνεις παιρνεις. Ομως στην σημερινη εποχη το VFM ειναι πλεον αυτο που μετραει. Ευχαριστουμε και οταν θα εχουμε και τις μετρησεις θα ευχαριστουμε πιο πολυ. :) Λιγο το RBE με ανησυχησε γιατι στον W7000 εβλεπα RBE με ταχυτητα τροχου 2Χ οποτε υποθετω οτι και ο 1070 στα 2Χ θα ετρεχε. Εκτος και αν μπορεις να βγαλεις απο αυτα που ειδες ενα συμπερασμα οτι ο 1070 ειναι τοσο πιο καλος στο RBE απο τον 7000.

Πειτε κι'αλλα ...θελω να τα ακουω!!!!

Δυστυχώς, δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος να σου μιλήσω για το τόξο, μιας και το βλέπω ελάχιστα. Φαντάζομαι θα γράψουν τα υπόλοιπα παιδιά σχετικά με το θέμα.

Μόλις τελείωσα το διάβασμα από αυτό το υπέροχο review: http://www.projectorjunkies.com/?p=870
Το μπράβο σας ανήκει δικαιωματικά...εύγε.
να σταθώ ίσως σε αυτό που δεν πρέπει αλλά αυτό που "πιάνει' περισσότερο τα μάτια,τις φωτογραφίες..σίγουρα δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα αλλά από την στιγμή που οι συνθήκες είναι ίδιες σε αντιπαράθεση να πω,πως η εικόνα του 7000 μου άρεσε περισσότερο και σε ευκρίνεια αλλά και το μαύρο και το on off (δείτε την φωτό με το διαστημόπλοιο και προσέξτε πως τα αστέρια στον 7000 είναι πολλαπλάσια).
Όσο για την out of the box συμπεριφορά του 1070 ότι και να πούμε θα είναι λίγο..άλλο ένα κομμάτι με άριστες μετρήσεις.
έπεται συνέχεια...

Έχουμε πει πολλές φορές για τις φωτογραφίες ότι δεν αποτυπώνουν ασφαλώς αυτό που βλέπουμε, ωστόσο, τούρτα χωρίς κερασάκια δεν γίνεται!!;)

Sorry mate.....δεν είχαμε τόσο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να τσεκάρουμε τα πάντα όλα....το ξέρω ότι θα έπρεπε να παίζαμε και λίγο τρισδιάστατα, αλλά, δεν υπήρχε πια χρόνος...:frown:

Nα πω κι εγω λιγα λογια.

Κινηση:
Παρατηρησα οτι στα 24p η κινηση του 1070 ηταν καλυτερη του 7000.
Δεν ξερω αν ολοι οι 7000 ειναι ετσι, ή το δικο μου κομματι εχει καποιο προβλημα.

Φως:
Εχοντας σχεδον 300 ωρες εμπειριας με τον 7000 και βλεποντας την πτωση της λαμπας του, η δικη μου υποκειμενικη εκτιμηση ειναι οτι εχει περισσοτερο φως. Αν για παραδειγμα επαιζε με 0 ωρες στη λαμπα οπως ο 1070 θα ειχε μεγαλυτερη διαφορα. Εκτιμω δηλαδη οτι οταν θα περασουν επισης 300 ωρες στον w1070 το φως του θα ειναι λιγοτερο απο αυτο που ειδαμε εχτες. Ειναι λογικο αν σκεφτουμε οτι οι λαμπες εχουν και διαφορετικη ισχυ W.
Εννοειται φυσικα οτι ο 1070 δεν πασχει απο φως, το αντιθετο. Το φως του θα ικανοποιησει ακομα και σε μεγαλες ιντσες.

Μαυρο:
Οι διαφορες ειναι πολυ μικρες. Ο w1070 εχει καλυτερο μαυρο αλλα μη φανταστειτε μεγαλες διαφορες. Γινονται αντιληπτες ευκολα σε αντιπαραθεση ή μονο απο ιδιαιτερα εκπαιδευμενα ματια. Για παραδειγμα στις μεσαιες και φωτεινες σκηνες δεν αντιληφθηκα διαφορά, παρα μονο στις σκοτεινες.
Οταν ομως ενεργοποιηθει η δυναμικη ιριδα στον 7000, η ζυγαρια γερνει υπερ του. Και παλι μη φανταστειτε μεγαλες διαφορες. Απλα λογω του ταυτοχρονου πουσαρισματος των φωτεινων σημειων η εικονα εμφανιζεται λιγοτερο "flat" και δειχνει πιο κοντραστατη και 3d. Η "αγαπημενη" σκηνη του Γιαννη με το φιδι, στον 7000 με ενεργοποιημενη την δυναμικη ιριδα αποδωθηκε πολυ καλυτερα.
Εδω να πω οτι εχτες, λογω χωρου ειδα τον προβολεα μου να παιζει καλυτερα απο το σπιτι μου. Με καλυτερο μαυρο, λιγοτερο πεπλο κλπ Να εχετε υπ'οψιν σας λοιπον οτι η οποια περιποιηση του χωρου θα βοηθησει να εισπραξετε τα μεγιστα απο τον προβολεα σας.

Χρωματα:
Εδω δεν θα πω πολλα, μιας και θεωρω εαυτον απειρο να διαπιστωσω διαφορες ή λεπτομερειες που προσεχαν οι υπολοιποι. Βεβαια τα συγκεκριμενα clips τα εχουν δει εκατονταδες φορες και εχουν αποτυπωσει στη μνημη τους το πως δειχνουν σωστα.
Καποιοι ανεφεραν οτι τα skintones του 7000 ηταν ενα κλικ καλυτερα. Εγω δεν εχω αποψη επ'αυτου, στην πραξη εγω εβλεπα δυο ιδιους χρωματικα προβολεις.

Ευκρινεια:
Θεωρω οτι τα screenshots αδικουν τον w1070. Τα ειδα και εγω και μου μοιαζουν οτι ο κυριος που πατουσε το pause στην εικονα, δεν περιμενε να σταματησει η κινηση της εικονας πριν το pause, με αποτελεσμα αυτα ισως να δειχνουν λιγο blur. Ισως αν ο vas δεν κρατουσε ταυτοχρονα 3 κομματια πιτσα στα χερια του, να προλαβαινε να πατησει το pause σε σωστοτερο χρονο. Κατα την αναπαραγωγη ταινιων, εγω παρατηρησα την ιδια ευκρινεια στην εικονα,
Να σημειωσω εδω οτι η ευκρινεια στα μενου των προβολεων ηταν στο 1 (0-2) στον w7000 και στο 4 (δεν ξερω το maximum) για τον w1070.

Γενικα:
Παρατηρησα το ταβανι να φωτιζεται απο το φως που εβγαινε απο το εμπρος μερος του 1070. Θεωρω οτι αν ταβανιαστει (και γυρισει αναποδα) δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα απο τη διαρροη φωτος.
Δυστυχως δεν ειχαμε χρονο για δοκιμες 3d. Ημουν περιεργος να δω στην πραξη τα 144hz του 1070.

Τελικα 1070 ή 7000. ?
Θα σας ελεγα οτι ο 1070 πραγματικα ταραξε τα νερα με αυτη την τιμη. Σιγουρα υπαρχουν καποια εξτρα με τον 7000, που ομως να μην ειναι απαραιτητα στον υποψηφιο αγοραστη.
Π.χ. να εχει f.i. απο το pc του, να μην χρειαζεται το πληρες lens shift να μην τον ενδιαφερει και τοσο η οποια ποιοτητα υλικων ( τηλεκοντρολ)
Κατα τη γνωμη μου αν αυτο το μηχανακι (1070) δεν παρουσιασει στο χρονο καποιο προβλημα, τοτε ειναι best buy για τα χρηματα του.
Τελος να πω οτι το μικρο του μεγεθος με αφησε εκπληκτο. Ειλικρινα, αν ημουν κατοχος του θα φροντιζα να αποκτησω καποια μικρη φορητη οθονη (ή να προβαλω σε τοιχο) και θα τον επαιρνα μαζι μου σε καλοκαιρινες διακοπες. Με αυτον θα ειχα μια πανεμορφη εικονα για ενα ωραιοτατο θερινο σινεμα.

Υ.Γ.
Οσοι γκρινιαξετε για οποια αναφορα σε πραγματα που δεν εξεταστηκαν (π.χ. 3d) να κατηγορησετε τον χατζηγεωργιου και μονο αυτον. Εφερε τα ταψια με την πιτσα και πολυς χρονος ξοδευτηκε σε αυτην. :p

Υ.Γ.2
Τελικα μαθαμε αν ο λακης βρηκε την ακοη του ξανα. ? :flipout:

Last edited:
Επισης να ευχαριστησω τον οικοδεσποτη μας Νικο για τον χρονο και τον χωρο που αφιερωσε. Ανθρωπος με ανεξαντλητο χιουμορ που μας εκανε να αισθανθουμε σαν στο σπιτι μας απο την πρωτη στιγμη.

Καθως και ολα τα παιδια που ηταν παρων στη συναντηση. Χαρηκα που γνωρισα τον Λακη και τον Παναγιωτη, τον Γιαννη και το βασιλη που τους ξαναειδα. Οσα και να γραφουμε απο το πληκτρολογιο, οι ζωντανες συναντησεις, το γελιο, το κεφι, και η χαρα να μοιραζομαστε τα χομπυ μας απο κοντα, ειναι αυτο που τις κανουν ξεχωριστες.

Να'στε καλα ρε παιδια και ευχαριστουμε για το review που ηταν κατατοπιστηκοτατο!
Θα κανω μια αναφορα για την ευκρινεια.Πριν βγουμε για μπυρες(μολις γυρισαμε),με τον μαυρο γατο,(σα να λεμε γατος αναφορας ενα πραγμα),παιφαμε ενα τριωρο με προβολι και διαφορα αλλα.Απο τις τρεις ωρες,την μιαμιση παιδευοταν με το sharpness και τελικα αποφανθηκε:4!
Περαν της πλακας,το μηχανακι οπως καλυτερα γραφουν τα τεστς ειναι μια χαρα,αν και εκει στο πλανο με τα αστρα....σαν αρκετα μουντος βγηκε ο ουρανος,και θα το καταευχαριστηθουμε.
P.S.Αυτο που δεν ευχαριστηθηκαμε ειναι η πιτσα του Χατζ που απο οτι εμαθα ειναι πολυ δυνατη!Α ρε ατιμε πρωτογονο διαδικτυο...να μη γινεται αποστολη πιτσας μεσω p.m....:ernaehrung004:

Συγχαρητηρια παιδια,παντα τετοια...στα screenshots εμενα μου φαινεται εμφανης η διαφορα υπερ του 7000 με ποιο ζωντανα χρωματα και καλυτερη αντιθεση,αλλα αφου λετε οτι αδικουν οι φωτο τον 1070 ,παω πασο
.Ο 1070 ειναι κελεπουρι απ οτι φαινεται,αλλα κραταω μια πισινη για πως θα συμπεριφερθει σε βαθος χρονου και εξηγουμαι...διαβαζοντας στο projectorjunkies για το ανοιγμα του W6000 (στις 1300ωρες καμμενη λαμπα και σκονη), βρηκαν πολυ φτηνη την κατασκευη σε σχεση με τους προκατοχους του,χρωματικος τροχος χωρις προστασια,συστημα ψυξης που δεν ειναι κλειστο,συμπτυξη και φτηνοτερα υλικα σε μητρικη και οπτικα,πολυ φοβαμαι οτι ο 1070 δεν θα διαφερει ως προς την ποιοτητα κατασκευης και πρεπει να το λαβουν υποψιν επιδοξοι αγοραστες ιδιως αυτοι που εχουν σκοπο να τον κρατησουν πανω απο 2-3 χρονια...μακαρι να κανω λαθος..

Ευχαριστουμε για το απολαυστικο συγκριτικο και μπραβο στα παιδια που δανεισαν τους προβολεις τους για αυτο. Πιστευω οτι αυτο ειναι το νοημα ενος τεχνολογικου φορουμ. Αν εχω κατι το διαθετω για λιγες ωρες προς κοινη χρηση και λαμβανω και ενα βασικο καλιμπραρισμα δωρεαν και οτι φαι υπηρχε :2thumb22sup:

Ευχομαι να γινονται περισσοτερα τετοια συγκριτικα.

Μια ερωτηση, παρατηρησε κανεις ουρανιο τοξο? Ξεροντασ τον W7000 του warewolf73 ποσο RBE εχει στα ματια μου, πως τα πηγε ο 1070 συγκριτικα? Ηταν κανεις απο τους παροντες λιγο ευαισθητος στο τοξο για να μας πει?

Θεωρώ λογική την ποιότητα κατασκευής σε αυτή την τιμή..
Παράλογη είναι η ποιότητα εικόνας η οποία μάλιστα "ακυρώνει" και την ναυαρχίδα της εταιρείας αλλά και άλλους προβολείς σε διπλάσια (+) τιμή (αυτό θεωρητικά πάντα από την στιγμή που ο 7000 ήταν καλύτερος εφάμιλλων σε τιμή μηχανημάτων αλλά και φθηνότερων).
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αντοχή του στον χρόνο,αλλά και τι να πουν κάτοχοι του περσινού 9000 ή των JVC (x30) με πτώση(300 ώρες) και αντικατάσταση λάμπας στις 600 ώρες με αξία όσο τα μισά χρήματα του 1070.

Και μενα μου αρεσε πιο πολυ ο 7000 απο της φωτογραφιες που ειδα, πολυ πιο φωτεινος πιο καλη ευκρινεια και πιο ζεστα χρωματα. 1070 βλεπω ψυχρα χρωματα κατι που δεν μου αρεσει ελπιζω οι φωτογραφιες να τον αδικουν.

Και μενα μου αρεσε πιο πολυ ο 7000 απο της φωτογραφιες που ειδα, πολυ πιο φωτεινος πιο καλη ευκρινεια και πιο ζεστα χρωματα. 1070 βλεπω ψυχρα χρωματα κατι που δεν μου αρεσει ελπιζω οι φωτογραφιες να τον αδικουν.

φιλε μου να εισαι σιγουρος οτι τον αδικουν οι φωτογραφιες

Παιδιά, οι φωτογραφίες είναι μόνο για μια ιδέα. Δεν είμαι σε καλό μόνιτορ, αλλά, αύριο που θα τις ξαναδώ σε σωστό μόνιτορ, θα γράψω κατά πόσον ανταποκρίνονται σε αυτά που θυμάμαι (απλά, προσωπική άποψη).

όταν κάνουν συγκριτικό βάζελοι, να περιμένει κανείς, εκτός από ισοπαλία.
Screenshots, δεν βλέπω, θεωρώ ότι πηγή θα έπρεπε να είναι ένα htpc και όχι wd3.
Aθεόφοβοι την επόμενη ρίξτε κανά πμ, μπας και έρθω!!!
Μπράβο ρε!!

μιας και ηρεμησε το κεφαλι μου απ'το κουδουνισμα και τις hi end φωνες(χιλιες φορες να κανεις audio συγκριτικο με hi endαδες,παρα εικονας με προβολακιδες!!! :flipout:),να πω και γω δυο λογια.
Συμφωνω μεχρι κεραιας με τους προλαλησαντες,να πω εδω οτι ειμαι νιουμπης στις βιντεοπροβολες,οι δυο προβολεις ηταν απιστευτα κοντα και οι διαφορες φανηκαν οταν μπηκαν τα βαρια χαρτια του 7000 μπροστα,,εκει ο μικρος εχασε με τα χερια κατω.
Επι της ουσιας δεν εχω να συμπληρωσω κατι αλλο.
Απλα να πω,οτι το Σαββατο εκανα τη πρωτη μου προβολη στο σπιτι βλεποντας το ''Ριντικ'',αφησα τις μικρορυθμισεις που ειχαν κανει τα παιδια,πολυ λιγες και απλα πειραξα το σαρπνες το οποιο στην αρχη ηταν στο 4,το εβαλα στο 7 κι ο προβολεας ''ζωντανεψε'' και στη συνεχεια στο 10,οπου και πλεον θα παιζει εκει εκτος συγκλονιστικου απροοπτου.
Και επισης ανεβασα την αντιθεση απ'το 50 στο 60.
Για τα δικα μου ''απειρα'' ματια,αυτες οι δυο ρυθμισεις εδωσαν αλλον αερα στον μικρο.
Τελος να ευχαριστησω τα παιδια για την υπεροχη φιλοξενια και πλεον ως υποψιασμενος παθων,θα προσερχομαι σε αναλογα συγκριτικα με ωτασπιδες,οι παροντες του τεστ καταλαβαινουν τι λεω :flipout: