BenQ 7000 vs BenQ 1070. Εμφύλιος σπαραγμός!!

μιας και ηρεμησε το κεφαλι μου απ'το κουδουνισμα και τις hi end φωνες(χιλιες φορες να κανεις audio συγκριτικο με hi endαδες,παρα εικονας με προβολακιδες!!! :flipout:),να πω και γω δυο λογια.
Συμφωνω μεχρι κεραιας με τους προλαλησαντες,να πω εδω οτι ειμαι νιουμπης στις βιντεοπροβολες,οι δυο προβολεις ηταν απιστευτα κοντα και οι διαφορες φανηκαν οταν μπηκαν τα βαρια χαρτια του 7000 μπροστα,,εκει ο μικρος εχασε με τα χερια κατω.
Επι της ουσιας δεν εχω να συμπληρωσω κατι αλλο.
Απλα να πω,οτι το Σαββατο εκανα τη πρωτη μου προβολη στο σπιτι βλεποντας το ''Ριντικ'',αφησα τις μικρορυθμισεις που ειχαν κανει τα παιδια,πολυ λιγες και απλα πειραξα το σαρπνες το οποιο στην αρχη ηταν στο 4,το εβαλα στο 7 κι ο προβολεας ''ζωντανεψε'' και στη συνεχεια στο 10,οπου και πλεον θα παιζει εκει εκτος συγκλονιστικου απροοπτου.
Και επισης ανεβασα την αντιθεση απ'το 50 στο 60.
Για τα δικα μου ''απειρα'' ματια,αυτες οι δυο ρυθμισεις εδωσαν αλλον αερα στον μικρο.
Τελος να ευχαριστησω τα παιδια για την υπεροχη φιλοξενια και πλεον ως υποψιασμενος παθων,θα προσερχομαι σε αναλογα συγκριτικα με ωτασπιδες,οι παροντες του τεστ καταλαβαινουν τι λεω :flipout:

Ενω στην αρχη μπορει να σε εντυπωσιασει η παραπανω οξυτητα στην εικονα καθως και το μεγαλυτερο κοντραστ, θα πρεπει να προσεξεις. Το παραπανω sharpness θα εισαγει μπιμπικια στην εικονα στερωντας της τη φυσικη και σωστη απεικονιση. Επισης, επειδη καποια στιγμη ισως καλιμπραρεις θα δεις οτι (εστω οριακα) ισως το κοντραστ στο 60, κλιπαρει καποιο χρωμα. Προς ωρας παιξε οπως σου αρεσει καλυτερα.

Αν εχεις ομως αποριες περι των παραπανω που εξηγησα, θα πουμε στον vas να σου κανει ιδιαιτερα, με τον μοναδικο αυστηρο τονο της φωνης του. :flipout:

Να πώ και εγώ με τη σειρά μου το οτι δεν κλείδωσε ο 1070 φταίει ο vas, ότι ο vas έφαγε όλη την πίτσα (3 κομματάκια έφαγα (καλό νέο) - το κάθε κομμάτι ήταν μεγαλύτερο από τον 1070 (κακό νέο)) ότι ο vas το ένα ο vas το άλλο.

Δεν έχω να πώ τίποτα στα της εικόνας. Σε ίδια συμπεράσματα καταλήξαμε όλοι μας με κάλυψαν οι προηγούμενοι. Το περιορισμένο της ώρας και οι αναποδιές (κλειδώματα του splitter) δεν μας επέτρεψαν να αξιολογήσουμε τους 2 προβολείς στο 3d. Τελικά μια ρύθμιση hdmi cec στο wd εφταιγε όπως είδα σε διπλανό νήμα. Το κάναμε στον προβολέα αλλά δεν το κάναμε στο wd.

Ο 1070 αξίζει μέχρι τελευταίου ευρώ - δίνει εικόνα που πριν 2-3 χρόνια την έβρισκες σε προβολείς υψηλότερης κατηγορίας και έχει αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των entry level προβολέων. Εκεί επί εποχής w1000+, optoma hd20, οι lcd προσέφεραν περισσότερες ευκολίες (lens shift) και είχαν μεγαλύτερο ζουμ (epson 2xxx, 3xxx). Οι 1100 - 1200 βελτιώθηκαν ελαφρά στο ζουμ αλλά είχαν μεγάλο οffset κάτι που έκανε δύσκολη την τοποθέτηση τους σε χαμηλοτάβανα σαλόνια.

Πλέον το μεγάλο ζουμ του 1070 (79in @2m) και το υποτυπώδες lens shift τον κάνουν ιδανικό να στήσεις μεγάλη εικόνα (90-100 ίντσες) σε ένα μικρό χώρο ενώ η epson έχει καταργήσει το lens shift στις entry level σειρές της. Είναι ιδανικό μηχάνημα για να ξεκινήσει κάποιος το ταξίδι του στον κόσμο της βιντεοπροβολής και μπορεί να δώσει μεγάλη εικόνα από ένα τραπεζάκι χωρίς να χρειάζεται ταβανιάσματα - οδεύσεις καλωδίων και μερεμέτια στο σαλόνι που πολλές φορές αποτρέπουν πολλούς να στήσουν ένα προβολέα στο σαλόνι τους. Και όλα αυτά σε τιμή μιας entry level 50άρας πλάσμα.

Για τον αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα ο 7000?? Είναι μια απάντηση που δεν μπορώ να δώσω. Εξαρτάται τι ζητάει κάποιος και τι απαιτήσεις έχει από την εικόνα. Ο 7000 παίζει σε άλλη κατηγορία τιμής και έχει άλλους αντιπάλους (epson 9100 - jvc x35 - sony 50ρη) κλπ.

Re: Απάντηση: BenQ 7000 vs BenQ 1070. Εμφύλιος σπαραγμός!!

τα θελα και τα παθα,πηγαινα γυρευοντας,τι ηθελα χαιφιντελας ανθρωπος να μπλεξω με τους εικονομαχους;

ναι αλλά κλείδωσες το μεντ μέσα από τον ενισχυτή. Όπως κατάλαβες μόνο οι σέντρες του βύντρα είναι το δύσκολο πράγμα σε αυτή τη ζωή.

Παιδιά να προσθέσω έναν προβληματισμό ; Ο BenQ 1080ST είναι η συνέχεια του 1070 ; Αν ναι πόσο συγκρίσιμοι είναι ;

Απάντηση: Re: BenQ 7000 vs BenQ 1070. Εμφύλιος σπαραγμός!!

Παιδιά να προσθέσω έναν προβληματισμό ; Ο BenQ 1080ST είναι η συνέχεια του 1070 ; Αν ναι πόσο συγκρίσιμοι είναι ;

Δεν ξερω πολλες λεπτομερειες, αλλα μαλλον δεν εχει καθολου lens shift και εχει φακο ακομα πιο short throw απο τον 1070. Βγαζει 100" καπου απο το 1,5 μετρο.
Επισης εχει μια λειτουργια "blank mode" οπου οταν ανιχνευσει αντικειμενο μπροστα απο το φακο, σβηνει το φως για να μην τυφλωσει τον θεατη το φως.

Ωραια πραγματα και αποτι φαινεται ωραιες μεγαλες εικονες !

Μπραβο παιδες.