Επειδή θέλω να κάνω τους υπολογισμούς μου για την τοποθέτηση της οθόνης, όπως και της βάσης (ή ραφιού) Θα ήθελα να ξέρω σε τι ύψος προβάλλει την εικόνα ο W5000 χωρίς καθόλου lens-shift.
Έχω κατεβάσει το εγχειρίδιο χρήσης του και δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα.
Και εξηγώ τι θέλω να μάθω.
Αν π.χ ο προβολέας είναι σε ράφι τοποθετημένος (όχι ανάποδα), το κάτω μέρος της προβαλλώμενης εικόνας είναι στο ίδιο ύψος με το κέντρο του φακού?? Από το εγχειρίδιο μάλλον λέει ότι το κάτω μέρος της εικόνας θα είναι πιο πάνω από το κέντρο του φακού αλλά δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο!
Με τον ίδιο τρόπο αν ό προβολέας είναι κρεμασμένος από βάση (ανάποδα), τότε το πάνω μέρος της εικόνας είναι στο ίδιο ύψος με το κέντρο του φακού, ή όχι, και πόσο πάνω/κάτω?
Επίσης, είναι καλύτερα να μπει ο προβολέας όσο πιο κοντά στην οθόνη γίνεται για να μας δώσει τις απαιτούμενες ίντζες (με φουλ ζουμ), ή να είναι πιο πίσω στο δωμάτιο με λιγότερο ζουμ?
Από ότι κατάλαβα, αν είναι πιο κοντά κερδίζουμε κάποια περισσότερα Lumens, αλλά πιο μακριά περιορίζεται το hot-spotting. Τελικά όμως σε ποια θέση ζουμ δίνει ο W5000 την πιο ευκρινή εικόνα απ' άκρη σ' άκρη?????
Παρακαλώ αυτούς που εγκατέστησαν ήδη τον W5000 να με φωτίσουν!!! :worshippy: