BENQ W-5000

γεια σας παιδες.παρελαβα πριν μια βδομαδα τον w-5000 και ο λογος που πηρα τον συγκεκριμενο και οχι τον EMP-TW2000 ηταν αυτο το site και τα συγκριτικα τεστ.διαπιστωσα ανοιγοντας την κουτα,πως δεν εχει εγχειριδιο χρησης στα ελληνικα.πηρα τηλ στην bsi,και μου ειπαν πως θα φτιαξουν ενα στα ελληνικα.εγω δεν το πηρα απο εκει,αλλα απο μεγαλη αλυσιδα ηλεκτρονικων ειδων.ειναι υποχρεωμενοι να εχουν οδηγιες χρησης στα ελληνικα?αν ξερει καποιος ας με βοηθησει γιατι ακομα οδηγιες χρησης στα ελληνικα δεν εχω λαβει.
..και συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα μου παιδες...

Νομιιζω υπαρχει κοινοτικη οδηγια για οτιδηποτε ηλεκτρονικο εισαγεται να συνοδευεται απο ελληνικο εγχειριδιο χρησης.

Τι εκδοση firmware φοραει ο προβολεας σου?

Καλοριζικος και καλοθεατος....-bye-

γεια σου ηλια!ευχαριστω και σενα Σχιζα για τις πληροφοριες.μεσω ιντερνετ το παρηγγειλα οποτε παρ τ αυγο και κουρευτο!θα την ψαξω την δουλεια ομως.
καλη ερωτηση τι firmware φοραει.
φτιαχνω το σπιτι τωρα,ανακατασκευη,και σε κανα μηνακι θα μπω.πηρα τηλεοραση,τον προτζεκτορα,home cinema,εχω μεινει ταπι και ψυχραιμος και ακομα δεν μπορω να γουσταρω τις συσκευες που πηρα.ελπιζω να μπω συντομα και θα σ απαντησω τι firmware φοραει.λογικα το ερωτημα σου ειναι αν φοραει το 1.08 και αν εχει λυθει το προβλημα με τα 24 fps.
ειναι και ο πρωτος μου προτζεκτορας οποτε μεχρι να μαθω τα βασικα για να τον δουλευω βλεπω ν αργω.
ασε που στην καβαλα,δυσκολα υπαρχει ατομο που θα μπορεσει να με τον στησει και να με τον καλιμπραρει.τα προβληματα της επαρχιας.
τεσπα,ξεφυγα απ το θεμα,οποτε εχω νεωτερα κατευθειαν θα σας ενημερωσω παιδες!

Ισως εχει καποια ενδειξη για το firmware και εξω στο κουτι... όποτε αδειασεις απο τα τρεχαματα ριξε μια ματια...

πριν μια βδομαδα τον παρελαβα παιδες.
πηρα τηλ.στην bsi και ρωτησα αν εχει καποια ενδειξη πανω στο κουτι και μου ειπαν πως πρεπει να τον βαλω σε λειτουργια για να δω τι firmware εχει,οποτε οταν με το καλο τον δουλεψω θα μαθουμε.

Απάντηση: Re: BENQ W-5000

πριν μια βδομαδα τον παρελαβα παιδες.
πηρα τηλ.στην bsi και ρωτησα αν εχει καποια ενδειξη πανω στο κουτι και μου ειπαν πως πρεπει να τον βαλω σε λειτουργια για να δω τι firmware εχει,οποτε οταν με το καλο τον δουλεψω θα μαθουμε.
Και που βρέθηκαν κομμάτια . Εμείς εδώ περιμένουμε κάνα μήνα σχεδόν και δεν έχουν κομμάτια . Κάτι δεν μου αρέσει

Εχω την εντυπωση οτι φαινεται και στο κουτι αλλα σιγουρα το αναφερει στο κρυφο μενου. Τουλαχιστον σε αυτον που ειδα εγω...

Ίσως μέχρι το τέλος του μήνα θα κάνω την κίνηση με τον W5000 (μάλλον) αφού ο W20000 αργεί και μάλλον θα είναι τουλάχιστον 1000-1500ευρώ ακριβότερος (αν κρίνω από την τιμολόγηση της Optoma για τον 80 και 81).

Μένω στο κέντρο της Αθήνας. Αν υπάρχει κάποιος που έχει καλοστημένο W5000 (και ρυθμισμένο από τον "γιατρό" Καστρούνη) θα ήθελα να τον δω.

Περιμένω τις προσκλήσεις σας με π.μ! :ears:

Χάρης

γεια σας παιδες και καλη βδομαδα!
οχι,ακομα δεν τον ανοιξα,εχω ακομα μελλον με το σπιτι:(
Ποτακιδη ρωτας που βρεθηκαν κομματια?
οταν ρωτησα και εγω στην bsi καποια πραγματα για τον προβολεα,τους ειπα πως σε μια βδομαδα τον παραλαμβανω και με ρωτησαν,πως δεν υπαρχουν διαθεσιμα κομματια και που τον βρηκα.
τον πηρα απο μεγαλη αλυσιδα ηλεκτρονικων ειδων,και πριν στειλω αυτο το μηνυμα ειδα διαθεσιμοτητα πως εχουν.
δεν ξερω,κανει να πω απο που τον αγορασα?
μην φανει σαν διαφημιση κτλ.
ας με ενημερωσει ο admin του site.

Επειδή θέλω να κάνω τους υπολογισμούς μου για την τοποθέτηση της οθόνης, όπως και της βάσης (ή ραφιού) Θα ήθελα να ξέρω σε τι ύψος προβάλλει την εικόνα ο W5000 χωρίς καθόλου lens-shift.

Έχω κατεβάσει το εγχειρίδιο χρήσης του και δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα.

Και εξηγώ τι θέλω να μάθω.
Αν π.χ ο προβολέας είναι σε ράφι τοποθετημένος (όχι ανάποδα), το κάτω μέρος της προβαλλώμενης εικόνας είναι στο ίδιο ύψος με το κέντρο του φακού?? Από το εγχειρίδιο μάλλον λέει ότι το κάτω μέρος της εικόνας θα είναι πιο πάνω από το κέντρο του φακού αλλά δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο!
Με τον ίδιο τρόπο αν ό προβολέας είναι κρεμασμένος από βάση (ανάποδα), τότε το πάνω μέρος της εικόνας είναι στο ίδιο ύψος με το κέντρο του φακού, ή όχι, και πόσο πάνω/κάτω?

Επίσης, είναι καλύτερα να μπει ο προβολέας όσο πιο κοντά στην οθόνη γίνεται για να μας δώσει τις απαιτούμενες ίντζες (με φουλ ζουμ), ή να είναι πιο πίσω στο δωμάτιο με λιγότερο ζουμ?

Από ότι κατάλαβα, αν είναι πιο κοντά κερδίζουμε κάποια περισσότερα Lumens, αλλά πιο μακριά περιορίζεται το hot-spotting. Τελικά όμως σε ποια θέση ζουμ δίνει ο W5000 την πιο ευκρινή εικόνα απ' άκρη σ' άκρη?????

Παρακαλώ αυτούς που εγκατέστησαν ήδη τον W5000 να με φωτίσουν!!! :worshippy:

Last edited:
Αν π.χ ο προβολέας είναι σε ράφι τοποθετημένος (όχι ανάποδα), το κάτω μέρος της προβαλλώμενης εικόνας είναι στο ίδιο ύψος με το κέντρο του φακού?? Από το εγχειρίδιο μάλλον λέει ότι το κάτω μέρος της εικόνας θα είναι πιο πάνω από το κέντρο του φακού αλλά δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο!

Tο πάνω μέρος της προβαλλόμενης εικόνας μπορεί να φτάσει να είναι μέχρι και 20% πάνω από το ύψος του φακού, αλλά όχι πιο κάτω (π.χ. στο ίδιο ύψος με τον φακό) (σελ. 12, αριστερή εικόνα, ελαφρύ γκρι).

Με τον ίδιο τρόπο αν ό προβολέας είναι κρεμασμένος από βάση (ανάποδα), τότε το πάνω μέρος της εικόνας είναι στο ίδιο ύψος με το κέντρο του φακού, ή όχι, και πόσο πάνω/κάτω?

Μέχρι και 20% πιο κάτω από το ύψος του φακού (σελ. 12, δεξιά εικόνα, σκούρο γκρι), ή αρκετά ψηλότερα.

Επίσης, είναι καλύτερα να μπει ο προβολέας όσο πιο κοντά στην οθόνη γίνεται για να μας δώσει τις απαιτούμενες ίντζες (με φουλ ζουμ), ή να είναι πιο πίσω στο δωμάτιο με λιγότερο ζουμ?

Τη στιγμή που ο προβολέας δεν έχει πρόβλημα χαμηλής φωτεινότητας (ίσα ίσα..), συνηθίζεται να τοποθετείται όσο γίνεται πιο μακρυά από το πανί, ώστε να γίνεται όσο το δυνατό λιγότερη χρήση του ζουμ αλλά και για να επιτυγχάνεται καλύτερο μαύρο.

Από ότι κατάλαβα, αν είναι πιο κοντά κερδίζουμε κάποια περισσότερα Lumens, αλλά πιο μακριά περιορίζεται το hot-spotting. Τελικά όμως σε ποια θέση ζουμ δίνει ο W5000 την πιο ευκρινή εικόνα απ' άκρη σ' άκρη?????

Παρακαλώ αυτούς που εγκατέστησαν ήδη τον W5000 να με φωτίσουν!!! :worshippy:

Ο 5000 δεν έχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα ευκρίνειας όπου και αν έχεις το ζουμ. Αλλά, μιας και έχεις τη δυνατότητα, είναι προτιμότερο να τον εγκαταστήσεις όσο πιο πίσω γίνεται.

Tο πάνω μέρος της προβαλλόμενης εικόνας μπορεί να φτάσει να είναι μέχρι και 20% πάνω από το ύψος του φακού, αλλά όχι πιο κάτω (π.χ. στο ίδιο ύψος με τον φακό) (σελ. 12, αριστερή εικόνα, ελαφρύ γκρι).
Σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις Δημήτρη.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ο προβολέας από την καλή (ίσιος) και ΧΩΡΙΣ Lens-Shift προβάλλει το κάτω μέρος της εικόνας 20% πάνω από το κέντρο του φακού και το αντίθετο αν τοποθετηθεί ανάποδα?

Απλά θέλω να βρω μια θέση τοποθέτησης που θα χρειαστώ ελάχιστο Lens-shift απλά για να τοποθετήσω την εικόνα με ακρίβεια πάνω στο πανί και δεν θα χρειαστώ extreme lens-shift αφού διαβάζω ότι στα άκρα της ρύθμισης του δημιουργεί αντανακλάσεις και είδωλα στην εικόνα.

Πριν καποιες μερες ειχα την δυνατοτητα να τον δω και ρυθμισμενο.

Θα μεινω στην αρχικη μου αποψη. Ειναι παρα πολυ ωραιο μηχανακι για τα χρηματα του , με πολυ καλα ρυθμιστικα κι εργαλεια κι ερχεται πολυ ωραια overall.
Στα ματια μου ο θορυβος και η ψηφιακιλα, δεν εφυγε με το καλιμπραρισμα, απλα μειωθηκε. Στο συγκεκριμενο ομως , επειδη ειναι μια απο τις ευαισθησιες που εχω (το βρασιμο που λεμε), μην με υπολογιζετε και πολυ, γιατι εσας μπορει να μην σας ενοχλει .

Οι ενδιαφερομενοι ,δειτε τον οπωσδηποτε !

Σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις Δημήτρη.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ο προβολέας από την καλή (ίσιος) και ΧΩΡΙΣ Lens-Shift προβάλλει το κάτω μέρος της εικόνας 20% πάνω από το κέντρο του φακού και το αντίθετο αν τοποθετηθεί ανάποδα?

Απλά θέλω να βρω μια θέση τοποθέτησης που θα χρειαστώ ελάχιστο Lens-shift απλά για να τοποθετήσω την εικόνα με ακρίβεια πάνω στο πανί και δεν θα χρειαστώ extreme lens-shift αφού διαβάζω ότι στα άκρα της ρύθμισης του δημιουργεί αντανακλάσεις και είδωλα στην εικόνα.

Ο προβολέας χωρίς lens shift προβάλει την εικόνα σχεδόν στο κέντρο. Δηλαδή, το ύψος του φακού "πέφτει" περίπου στο μέσο του ύψους της εικόνας. Όπως φαντάζεσαι, υπό αυτές τις συνθήκες, η τοποθέτηση είναι ιδιαίτερα άβολη, εκτός αν μπορείς να τον βάλεις σε κάποιο ράφι στον πίσω τοίχο.

Στον δικό μου προβολέα, τον οποίο δουλεύω με το lens shift σχεδόν στο μέγιστο, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο ορατό πρόβλημα στην εικόνα λόγω αντανακλάσεων / ειδώλων.