BENQ W-5000

Μανώλη, μου έφτιαξες το ΣΚ!! :ernaehrung004::ernaehrung004:

(και όχι μόνο εμένα, φαντάζομαι..)
Με γειες Δημήτρη.

Αναμένουμε πρόσκληση (να ακούσω και πόσο καλύτερα παίζουν τα ηχεία σου από τα δικά μου).

Kρίμα μόνο που την έχεις μικρή (την οθόνη).

:p

Με γειες Δημήτρη.

Αναμένουμε πρόσκληση (να ακούσω και πόσο καλύτερα παίζουν τα ηχεία σου από τα δικά μου).

Kρίμα μόνο που την έχεις μικρή (την οθόνη).

:p

Ευχαριστώ προκαταβολικά.. :p

Άντε να δώσει το ΟΚ ο Μανώλης..
(και να τσεκάρω και 1-2 θεματάκια του χώρου μου..)

Για να προχωρήσουμε ώστε να περάσω σε εκδόσεις προσκλήσεων.. :ADFADF1:

Με την ανομοιομορφια φωτεινοτητας ομως τι γινεται ρε παιδια? 3 στα 3 προβληματικα ειχε ο Μανωλης...

Re: Απάντηση: Re: BENQ W-5000

Γιώργο είναι ήδη έτοιμο και τεστάρετε ....:ernaehrung004:
…α βρε Μάστορα, είσαι μπροστά ;) δε μίλησα για τους beta testers αλλα για το κόσμο που ενδιαφέρεται… τώρα βέβαια με την απάντηση σου νομίζω όλοι μπορούν να πορευτούν χωρίς ανησυχίες ;) :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: BENQ W-5000

Με την ανομοιομορφια φωτεινοτητας ομως τι γινεται ρε παιδια? 3 στα 3 προβληματικα ειχε ο Μανωλης...

Η ανομοιομορφία έχει να κάνει με την ίριδα(την βηματική) και έχει μετρηθεί από 25% κλειστη έως 12% ανοικτή(η ίριδα).
Είναι κάτι που είχαμε συναντήσει και στον W-8.720,W-10.000,W-9000.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.. :p

Άντε να δώσει το ΟΚ ο Μανώλης..
(και να τσεκάρω και 1-2 θεματάκια του χώρου μου..)

Για να προχωρήσουμε ώστε να περάσω σε εκδόσεις προσκλήσεων.. :ADFADF1:

Δημήτρη θα πρέπει να περιμένεις λιγάκι γιατί δεν έχω προλάβει να τεστάρω.

…τα καλά νέα με το firmware update συνεχίζονται, όταν θα είναι έτοιμο για διάθεση, o αντιπρόσωπος στην Ελλάδα θα προβεί σε αναβάθμιση του firmware στο σπίτι όσων έχουν αγοράσει το μηχάνημα (τουλάχιστον στην Αθηνά) τώρα όπως και είπα και σε προηγούμενο post σημασία έχει το firmware να είναι διαθέσιμο σε όλους η αναβάθμιση είναι κάτι πολύ εύκολο να γίνει από τον χρηστή με ένα serial cable…

…επίσης για τους φίλους που με ρώτησαν σχετικά με την τεχνολογία Unishape… έγραψα και σε άλλο thread (…for the record… VIDI vs UNISHAPE )ότι στο ξεκίνημα αναφερθήκαμε στον W5000 και Unishape της Osram…η πραγματικότητα είναι ότι ο W5000 χρησιμοποιεί λάμπες της Philips με τεχνολογία VIDI… διαφορές υπάρχουν και μάλλον η τεχνολογία Unishape προσφέρει περισσότερες ρυθμίσεις και ίσως και έχει καλύτερη απόδοση εξου και η χρήση του από την SIM αλλά και η VIDI τα καταφέρνει αρκετά καλά θα έλεγα…

στο σαιτ της εταιρειας λεει οτι δινει απ τα 4.9μ 120'' αλλα δεν εχει ελαχιστο και μεγιστο. Εγω θελω να τον βαλω καπου στα 6μ, θα ειμαι οκ?

Να μια φωτογραφια για να βγουμε απο μεσα, δλδ αυτο που εννοει ειναι οτι απο 8μ-2μ με ζοομ ιν ζοομ αουτ μπορω να παρω 120''?

Μόλις έχουν βάλει ένα νέο Review στο Projectorcentral για τον W5000.
http://www.projectorcentral.com/benq_w5000.htm

Βασικά τους αρέσε πολύ εκτός από το επίπεδο θορύβου που έχει με ενεργοποιημένο το Deep Color.

Ξέρετε κάποιο κατάστημα που να έχει στημένο (και σωστά ρυθμισμένο) W5000 για να πάω να τον δω?

Ανκαι δεν τρελάθηκα από το γεγονός ότι ο 5000 έχει Darkchip2 ή ακόμη και Darkchip1 (ακόμη δεν βρήκα μια αξιόπιστη αναφορά στο Chipset), γενικά οι κριτικές για αυτόν είναι πολύ καλές.

Επίσης θα ήθελα μια διευκρίνηση από αυτούς που τον έχουν στήσει για το ύψος που προβάλει την εικόνα ο W5000.
Παλαιότεροι W9000/W10000 πρόβαλαν την μισή εικόνα πάνω και τη μισή κάτω από το κέντρο του φακου. Οι W5000/W20000 αν έχω καταλάβει καλά προβάλουν την εικόνα (με το default lens shift) από το κέντρο του φακού και πάνω (με τον προβολέα ίσιο πάνω σε ράφι) ή ακόμα πιο πάνω από το κέντρο του φακού και πάνω?????
To projection calculator στο Owners Guide του W5000 με έχει μπερδέψει τελέιως!
Ας μιλήσουν οι γνώστες! :)

Ανκαι δεν τρελάθηκα από το γεγονός ότι ο 5000 έχει Darkchip2 ή ακόμη και Darkchip1 (ακόμη δεν βρήκα μια αξιόπιστη αναφορά στο Chipset), γενικά οι κριτικές για αυτόν είναι πολύ καλές.

Aπό τη στιγμή που η εικόνα του είναι πολύ καλή αυτό γιατί σε χαλάει;
Την εικόνα θα βλέπεις, όχι το τσιπάκι.

Όπως έχει γραφτεί και κάπου παραπάνω, το τσιπάκι τελικά έχει χαρακτηριστεί σαν μια "lite version" του Darkchip3. Κάτι μεταξύ DC2 και DC3.

Όσο για το lens shift, είναι όντως περίπου όσο λέει το review, δηλαδή περίπου "two picture heights". Το manual τα γράφει πολύ σωστά στη σελ. 12.

Re: Απάντηση: Re: BENQ W-5000

Γιώργο είναι ήδη έτοιμο και τεστάρετε ....:ernaehrung004:
Sir Kastro… ένα πουλάκι μου είπε ότι το νέο firmware κυκλοφορεί (V. 1.08 ) και τα 24p δεν είναι πρόβλημα πλέον αλλά υπάρχει μικροθεμα με το overscan… έχεις ακούσει / δει κάτι ?

...επίσης έχει βελτιωθεί η λειτουργία του Brilliand Color στην νεα εκδοση σε βαθμό που δεν ενοχλεί ούτε default ;)

Last edited: