BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Δε νομιζω πως μετα απο τοση επεξεργασια μπορεις να αποδοσεις αυτο που βλεπεις. Μια λυση ειναι να ρυθμισεις τη φωτογραφικη με σταθερο δθαφραγμα, χρονο εκθεσης, εστιακη αποσταση, iso, και σταθερη θεση ληψης, ωστε η φωτιγραφια που θα παρεις να μοιαζει με αυτο που βλεπεις. Αρκει βεβαια να υποστηριζει η φωτογραφικη χειροκινητες ρυθμισεις.

Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Δε νομιζω πως μετα απο τοση επεξεργασια μπορεις να αποδοσεις αυτο που βλεπεις. Μια λυση ειναι να ρυθμισεις τη φωτογραφικη με σταθερο δθαφραγμα, χρονο εκθεσης, εστιακη αποσταση, iso, και σταθερη θεση ληψης, ωστε η φωτιγραφια που θα παρεις να μοιαζει με αυτο που βλεπεις. Αρκει βεβαια να υποστηριζει η φωτογραφικη χειροκινητες ρυθμισεις.

Δυστυχώς, ούτε αυτό γίνεται. Είχα προσπαθήσει παλιότερα να ρωτήσω κάτι αντίστοιχο στην φωτογραφική κατηγορία και μόνο που δεν με δείρανε!!!:D:D

Σίγουρα αυτό που περιγράφεις θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Όμως, θεωρούνται αντιπροσωπευτικά σε ικανοποιητικό βαθμό?

Σίγουρα δεν είναι αντικειμενικό της εικόνας που θα έβλεπε το ανθρώπινο μάτι. Δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχο όργανο που να αναπαράγει/καταγράφει με την ίδια πιστότητα αυτό που θα βλέπαμε.
Αν όμως θες να δείξεις διαφορά ανάμεσα σε 2 εικόνες, δε μπορείς να αφήνεις τη μηχανή να υπολογίζει μόνη της κάθε φορά πόση φωτεινότητα έχει το κάδρο και να ρυθμίζει ανάλογα τις μεταβλητές που ανέφερα.
Για παράδειγμα αν βγάλεις μια φωτογραφία με τη μηχανή στο αυτόματο σε μια ηλιόλουστη ημέρα, θα βγει κανονικά φωτεισμένη. Αν μπεις την ίδια ώρα μέσα σε ένα υπόγειο όπου το φως είναι λιγοστό, η μηχανή θα προσπαθήσει να "προσθέσει" φως ώστε να έρθει στα ίδια επίπεδα με αυτά της φωτογραφίας στο εξωτερικό περιβάλλον κάτω από τον ήλιο. Η φωτεινότητα όμως στις 2 περιπτώσεις διαφέρει τρομερά. Αν όμως κλειδώσεις τη μηχανή και βγάλεις φωτογραφία στον ήλιο "κανονικά" φωτεισμένη, αν μπεις στο υπόγειο με τις ίδιες ρυθμίσεις, η φωτογραφία θα βγει σκοτεινή, όπως θα έπρεπε δηλαδή.
Σίγουρα όμως το μάτι μας θα έβλεπε διαφορετικά στις 2 περιπτώσεις.

Κάτι που μόλις θυμήθηκα, είναι ένα τεστ που είχε γίνει εδώ μέσα νομίζω. Μια σύγκριση στην εικόνα ενός προβολέα και μιας lcd? Είχε τραβηχτεί μια φωτογραφία που έδειχνε τη διαφορά ανάμεσα στο μαύρο του προβολέα και της τηλεόρασης. Η φωτογραφία μπορεί να μην αποτύπωσε την πραγματική φωτεινότητα στο δωμάτιο, αλλά έδειχνε σαφώς τη διαφορά. Αν θέλαμε να βγάλουμε την τηλεόραση και τον προβολέα σε διαφορετικές φωτογραφίες και όχι ταυτόχρονα, θα μπορούσαμε μόνο αν κλειδώναμε τη φωτογραφική, ώστε να αποτυπώσει κάθε φορά την ίδια ποσότητα φωτός στον αισθητήρα της σε κάθε περίπτωση. Έτσι δε θα είχαμε σφάλμα ανάμεσα στις 2 φωτογραφίες.

Last edited:
Πολύ ωραία και ενδιαφέροντα αυτα που μας λες Δημήτρη..

Last edited by a moderator:
Για όποιον θέλει να το ψάξει περαιτέρω το θέμα φωτογράφηση προβολικού μέσου έχει γίνει σχετική συζήτηση στο κάτωθι νήμα:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...πιστες-είναι-οι-συγκρίσεις-με-αυτόν-τον-τρόπο

Αφορά βέβαια τηλεοράσεις κυρίως αλλά μπορεί να έχει κάποιος ένα πρώτο μπούσουλα και για προβολείς.

Από την εμπειρία μου χρειάζεται σίγουρα μηχανή με δυνατότητα manual ρύθμισης και θα πρέπει να διατηρούνται οι ίδιες ρυθμίσεις όταν γίνεται σύγκριση.

Last edited:
Κωστα θυμισε μου σε παρακαλω το pass για το ξεκλειδωμα του isf
Γιώργο κάπου το έγραψα στο νήμα του 1070 αλλά μετά από κουβέντα που έκανα με τον Γιάννη μου είπε να μην το πειράξουμε και τον εμπιστεύομαι σε αυτα που λέει..αστο καλύτερα..

Για όποιον θέλει να το ψάξει περαιτέρω το θέμα φωτογράφηση προβολικού μέσου έχει γίνει σχετική συζήτηση στο κάτωθι νήμα:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...πιστες-είναι-οι-συγκρίσεις-με-αυτόν-τον-τρόπο

Αφορά βέβαια τηλεοράσεις κυρίως αλλά μπορεί να έχει κάποιος ένα πρώτο μπούσουλα και για προβολείς.

Από την εμπειρία μου χρειάζεται σίγουρα μηχανή με δυνατότητα manual ρύθμισης και θα πρέπει να διατηρούνται οι ίδιες ρυθμίσεις όταν γίνεται σύγκριση.

Thanks Bill!!

Και ένα ακόμα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/47858-Ρυθμίσεις-για-προβολείς?highlight=

Απάντηση: Re: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Και πως γίνεται βρε παιδια να υπάρχει απόκλιση 1500 lumens μεταξύ ονομαστικών και πραγματικών τιμών;

Ναι. Οι δοκιμές για όλα τα αναγραφόμενα στα spec στοιχεία είναι βασισμένα σε οθόνη 60¨.

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή.
Δωστε μου περισσότερα στοιχεία όπως απόσταση προβολής, ίντσες οθόνης, gain οθόνης.
Μπράβο για την καλή σας προσπάθεια σε αυτό το νήμα.

Τα στοιχεία θα τα ανεβάσει ο Κώστας (Takeshy). Απ' όσο γνωρίζω, είναι μια λευκή οθόνη 106'' με κέρδος 1. Απόσταση δεν θυμάμαι. Απλά, σχηματοποίησα τις μετρήσεις που ανέβηκαν.

Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Δωστε μου περισσότερα στοιχεία όπως απόσταση προβολής, ίντσες οθόνης, gain οθόνης.
Μπράβο για την καλή σας προσπάθεια σε αυτό το νήμα.

Καλή Σαρακοστή σε όλους,
απόσταση προβολής 3.5μ,106",1.0 gain,mat white Dalite. Υπόψη πως οι πρώτες μετρήσεις φωτεινότητας ήταν λάθος (πρώτη σελίδα) και ακολούθησαν άλλες σωστές στην σελίδα 8.
Αν ακούμε μπράβο και από τον επαγγελματία του χώρου νομίζω πως δεν θέλουμε κάτι άλλο.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω,πως εγώ προσωπικά,ΔΕΝ το "παίζω" γνώστης,καλιμπράτορας ή επαγγελματίας και πως ο σκοπός μου ΔΕΝ είναι να μηδενίσω τους επαγγελματίες του χώρου..αλοίμονο αν σκεφτόμασταν κάτι τέτοιο..απλός χομπίστας είμαι και μου αρέσει αυτό που κάνω και με την βοήθεια και άλλων εδώ μέσα (κυρίως του Γιάννη) προσπαθώ για το καλύτερο.
Αυτά ως αφορμή,από την ένταση που προκλήθηκε από εδώ και κατέληξε στο νήμα του calibration.
Επίσης αυτά που αναφέρω εδώ ΔΕΝ είναι απαραίτητα σωστά ή υποχρεωτικά,εάν όμως είναι λάθος καλό θα ήταν να αποδειχθούν τεκμηριωμένα και εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ τα λάθη μου.

Κλείνοντας να πω,πως αυτό το νήμα (θέλω να πιστεύω) θα έχει πολύ μέλλον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Καλή Σαρακοστή σε όλους,
απόσταση προβολής 3.5μ,106",1.0 gain,mat white Dalite. Υπόψη πως οι πρώτες μετρήσεις φωτεινότητας ήταν λάθος (πρώτη σελίδα) και ακολούθησαν άλλες σωστές στην σελίδα 8.
Αν ακούμε μπράβο και από τον επαγγελματία του χώρου νομίζω πως δεν θέλουμε κάτι άλλο.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω,πως εγώ προσωπικά,ΔΕΝ το "παίζω" γνώστης,καλιμπράτορας ή επαγγελματίας και πως ο σκοπός μου ΔΕΝ είναι να μηδενίσω τους επαγγελματίες του χώρου..αλοίμονο αν σκεφτόμασταν κάτι τέτοιο..απλός χομπίστας είμαι και μου αρέσει αυτό που κάνω και με την βοήθεια και άλλων εδώ μέσα (κυρίως του Γιάννη) προσπαθώ για το καλύτερο.
Αυτά ως αφορμή,από την ένταση που προκλήθηκε από εδώ και κατέληξε στο νήμα του calibration.
Επίσης αυτά που αναφέρω εδώ ΔΕΝ είναι απαραίτητα σωστά ή υποχρεωτικά,εάν όμως είναι λάθος καλό θα ήταν να αποδειχθούν τεκμηριωμένα και εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ τα λάθη μου.

Κλείνοντας να πω,πως αυτό το νήμα (θέλω να πιστεύω) θα έχει πολύ μέλλον.

Σχετικά με τα calibration το διάβασα το θέμα αν και από ότι κατάλαβα σβήστηκαν αρκετά.
Κάποια στιγμή μπορεί να επανέρθω επί του θέματος

Σχετικά με τον 1070 όσοι κάνετε τεστ με φίλτρα να μην κλείνετε το φακό με φίλτρα μεγαλύτερα από 49mm γιατλι περιμετρικά του φακού εισέρχεται φρέσκος αέρας.
Μπορείτε να δείτε σχηματικά στο άρθρο μου διάταξη ανεμιστήρων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Σχετικά με τα calibration το διάβασα το θέμα αν και από ότι κατάλαβα σβήστηκαν αρκετά.
Κάποια στιγμή μπορεί να επανέρθω επί του θέματος

Σχετικά με τον 1070 όσοι κάνετε τεστ με φίλτρα να μην κλείνετε το φακό με φίλτρα μεγαλύτερα από 49mm γιατλι περιμετρικά του φακού εισέρχεται φρέσκος αέρας.
Μπορείτε να δείτε σχηματικά στο άρθρο μου διάταξη ανεμιστήρων.

καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους Μανωλη δεν σβηστηκε τιποτα ακομα απλα μεταφερθηκαν απο τον συντονιστη οσα δεν ειχαν σχεση με το παρον νημα αλλου και στην συνεχεια κλειδωθηκε το νημα γιατι ο συντονιστης θεωρησε οτι ανεβηκαν οι τονοι .

Σε οτι αφορα τον 1070 να αναφερω οτι ο προβολεας των κουμπαρων μου παρουσιασε τρεις κηλιδες απο σκονη στον φακο καθως και ενα προβλημα με το φοκους ( οταν προσπαθεις να το ρυθμισεις αλλαζει το zoom)/
Κατα τα αλλα η κλιμακα του γκριζου και σε αυτο το μοντελο ειναι πανω κατω οπως τα ειδε ο Μανωλης στο πολυ καλο review του.
Βασικα συνολικα δεν μου εδωσε την εικονα μιας ποιοτηκης κατασκευης αλλα εβγαλε μια πολυ ισορροπημενη εικονα με μαυρο που δεν ικανοποιει .
Γιατρε το μαυρο του το γιατρευεις ?

Σε οτι αφορα τον 1070 να αναφερω οτι ο προβολεας των κουμπαρων μου παρουσιασε τρεις κηλιδες απο σκονη στον φακο καθως και ενα προβλημα με το φοκους ( οταν προσπαθεις να το ρυθμισεις αλλαζει το zoom)/
Κατα τα αλλα η κλιμακα του γκριζου και σε αυτο το μοντελο ειναι πανω κατω οπως τα ειδε ο Μανωλης στο πολυ καλο review του.
Βασικα συνολικα δεν μου εδωσε την εικονα μιας ποιοτηκης κατασκευης αλλα εβγαλε μια πολυ ισορροπημενη εικονα με μαυρο που δεν ικανοποιει .
Γιατρε το μαυρο του το γιατρευεις ?
Ψιλοαπατη το προβολι δηλαδα,ακομη και για το 1000κο που κοστογειται οπως διαβαζω..

Ψιλοαπατη το προβολι δηλαδα,ακομη και για το 1000κο που κοστογειται οπως διαβαζω..

Μια χαρά είναι ο προβολέας, Άγη.-bye-

Το αν θα είναι και αξιόπιστος, αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον.

Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Μια χαρά είναι ο προβολέας, Άγη.-bye-

Το αν θα είναι και αξιόπιστος, αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον.

Γεια σου Γιαννη!Και εγω ετσι θελω να πιστευω,μολις γυρισα βεβαια και δεν διαβασα ακομη το review.Ετσι λιγο προχειρα που το εριξα ματια καπου εγραφε για το BC στο on και μπερδευτηκα.
Απλως ειδα τι εγραψε πιο πανω ο svellinis και θορυβηθηκα...:operator:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Γεια σου Γιαννη!Και εγω ετσι θελω να πιστευω,μολις γυρισα βεβαια και δεν διαβασα ακομη το review.Ετσι λιγο προχειρα που το εριξα ματια καπου εγραφε για το BC στο on και μπερδευτηκα.
Απλως ειδα τι εγραψε πιο πανω ο svellinis και θορυβηθηκα...:operator:

Εγω μιλησα για ενα κομματι μπορει να ειναι μεμονωμενο περιστατικο. Το εγραψα για να το εχετε κατα νου και να το ψαξετε ωστε εαν υπαρχει θεμα να το εντοπισετε τωρα που ειναι νωρις . Εαν σε μαυρο πατερν δεν βλεπετε ασπρη κηλιδα σαφως και δεν εχετε προβλημα.
Το θεμα ειναι οτι με τεσσερις ανεμιστηρες να ρουφανε εαν δεν ειναι σφραγισμενο το οπτικο θα υπαρχει θεμα .
Οι κηλιδες οι δικες μας υπηρχαν εξ αρχης απο το εργοστασιο και στο πανι φαινοταν μονο η μια