BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

γιατι να βγαλει....?

συνηθως τα οποια προβληματα εχουν να κανουν οταν χρησιμοποιειται εξωτερικος scaler η γεννητρια σηματος ......υπαρχουν βεβαια και τα μαιμου λογισμικα τα οποια πιθανον να κανουν καποια λαθη...

Μαιμου λογισμικα ? Οπως ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calib

Για τον τυπο του gamma δεν ειμαι σιγουρη για την πατροτητα, αλλα για το bug του Calman σιγουρα εχετε την πατροτητα καθως οπως εγραψα στο διαδυκτιο δεν εντοπισα καποια αλλη αναφορα .

Με το κάλμαν δεν δουλεύετε? Γιατί δεν στέλνετε ένα mail στην Calman, να δούμε τελικά ποιος είναι ο τρελλός εδώ μέσα??:D

Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Μιλάμε για τρελλά γέλια!! Αν ανεβάσω 10 γραφήματα από αυθεντικό κάλμαν, 4άρι, 5άρι, ό,τι θέλετε, με την ίδια απόκλιση, μπορεί κάποιος να πετάξει στην πισίνα τον Κεφάλα??:Banane0:

Α, μάλιστα...τώρα κατάλαβα το λάθος!! Κατά λάθος, ανακάλυψε το λάθος...γι' άλλα πήγαινε και άλλα του βγήκαν!!:flipout:

Αυτο με την μπανανα να χορευει εχει να κανει με τις μαιμουδες του κυριου κεφαλα ?:Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Μαιμου λογισμικα ? Οπως ?

Μαϊμού!! Όπως λέμε αυτά που υπολογίζουν 4 δεκαδικά και τα άλλα που υπολογίζουν 2 με αποτέλεσμα ο Κεφάλας να ανακαλύπτει την Αμερική!!:flipout::Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και C

Με το κάλμαν δεν δουλεύετε? Γιατί δεν στέλνετε ένα mail στην Calman, να δούμε τελικά ποιος είναι ο τρελλός εδώ μέσα??:D

Εγω δεν δουλευω με τιποτα την Παρασκευη παρηγγειλα ενα i1 display pro απο nativedigital και το αναμενω για την ωρα μονο διαβαζω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμί

Εγω δεν δουλευω με τιποτα την Παρασκευη παρηγγειλα ενα i1 display pro απο nativedigital και το αναμενω για την ωρα μονο διαβαζω

Ωραία!! Θα περιμένουμε εναγωνίως να το χρησιμοποιήσετε για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας!!

Μαϊμού!! Όπως λέμε αυτά που υπολογίζουν 4 δεκαδικά και τα άλλα που υπολογίζουν 2 με αποτέλεσμα ο Κεφάλας να ανακαλύπτει την Αμερική!!:flipout::Banane0:

Μαιμου. ?λογισμικα. ?
Καπου το εχω ξαναδει το εργο, αλλα σημερα ειναι σχεδον διαφορετικο cast.
'Η μηπως οχι.? :Banane0:

Βλεπω τον vas να κλειδωνει το νημα, εκτος κι αν βλεπει μαγνητοσκοπημενη παναθα. :flipout:

Μαιμου. ?λογισμικα. ?

Βλεπω τον vas να κλειδωνει το νημα, εκτος κι αν βλεπει μαγνητοσκοπημενη παναθα. :flipout:

Μπα, η ιδέα σου είναι!!:flipout::flipout:

Ναι, ξαναβλέπει την Πανάθα με την Μπαρτσελόνα μαγνητοσκοπημένη (μαϊμού/κονσέρβα κ.λ.π.). Μπορεί να γίνει κανά λάθος και να κερδίσουμε στο τέλος αυτή τη φορά!!:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρ

Ωραία!! Θα περιμένουμε εναγωνίως να το χρησιμοποιήσετε για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας!!

Υπολογιζω στη βοηθεια την δικη σας και του Takensy

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Μαιμου. ?λογισμικα. ?

εσένα σου έχω δωράκι

http://www.beresford-dac.nl/products/Caiman.html

Αλλά δεν θα το πάρεις χωρίς κόπο.

Λύση στο εξής προβληματάκι.

Μετρητικό μετράει φώς με ακρίβεια 0.1%. Πάρτο σταθερό σε όλη την κλίμακα από 0-100 για να μην ανοίξουν μύτες από τους υπολογισμούς.

Πόσο είναι το σφάλμα μέτρησης του gamma οεο. Το gamma είναι παραγώμενο μέγεθος θέλει 2 φωτεινότητες για να προκύψει. Κάτι για να ξεκινήσεις

http://books.google.gr/books?id=giF...ce=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

Το calman έχει ένα bug στους υπολογισμούς του gamma. Από τα 90 μέχρι τα 60 βγάζει χαμηλότερο gamma από αυτό που προκύπτει από τη θεωρία και υψηλότερο από τα 50 έως τα 10.

Το μέγιστο σφάλμα είναι σε επίπεδο 2ου δεκαδικού ψηφίου και στα περισσότερα ire είναι λίγο μεγαλύτερο από του chromapure του οποίου το σφάλμα όπως είναι προφανές από τον πίνακα προκύπτει από την στρογγυλοποίηση.

Για όσους βλέπουν την φάτσα του μπόντυ ή το μοντενέγκρο και λένε άτιμο calman 2.23 μου έβγαλες και είναι προφανές ότι η σκηνή αυτή είναι 2.237 δεν τους κάνει το calman.

Εγώ το παράτησα γιατί δεν έβλεπα πέπλο στα 10 ίρε με gamma από το calman 1.9. Μετά έκανα τον υπολογισμό της εξίσωσης και κατάλαβα ότι ήταν 1.91

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calib

Για όσους βλέπουν την φάτσα του μπόντυ ή το μοντενέγκρο και λένε άτιμο calman 2.23 μου έβγαλες και είναι προφανές ότι η σκηνή αυτή είναι 2.237 δεν τους κάνει το calman.

Εγώ το παράτησα γιατί δεν έβλεπα πέπλο στα 10 ίρε με gamma από το calman 1.9. Μετά έκανα τον υπολογισμό της εξίσωσης και κατάλαβα ότι ήταν 1.91

:flipout::flipout::flipout:

Vas for President!! The End!!

:flipout::flipout::flipout:

Vas for President!! The End!!

Ωρες ωρες, σκεφομαι οτι εχει σεναριογραφους που του τα γραφουν. :flipout:
Ανεξαντλητη φαντασια με χιουμορ για αυτο και τον αγαπαμε. :grinning-smiley-043

εσένα σου έχω δωράκι

http://www.beresford-dac.nl/products/Caiman.html

Αλλά δεν θα το πάρεις χωρίς κόπο.

Λύση στο εξής προβληματάκι.

Μετρητικό μετράει φώς με ακρίβεια 0.1%. Πάρτο σταθερό σε όλη την κλίμακα από 0-100 για να μην ανοίξουν μύτες από τους υπολογισμούς.

Πόσο είναι το σφάλμα μέτρησης του gamma οεο.

Το μέγιστο σφάλμα είναι σε επίπεδο 2ου δεκαδικού ψηφίου

Mα μονος σου απαντησες ηδη. ! Το πολυ να ειναι 0.09, αν ισχυει αυτο που ειπες και εκανα κουοτ. !

Κερδισα το δωρακι. ? :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρ

Υπολογιζω στη βοηθεια την δικη σας και του Takensy

Από εμένα μην περιμένετε τέτοιου είδους βοήθεια..με τρολαρίσματα δεν ασχολούμαι πλέον.
Καταστρεψαμε ένα θέμα το <<Calibration>> και έγινε αυτο που επιθυμούσε ο Κος Κεφαλας δεν το καταλαβαίνετε τι κάνει; (Γιάννη ; )
Το συγκεκριμένο νήμα έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις μετρήσεις και calibration του Benq 1070 και μόνο!!!
Όλα τα υπόλοιπα και αυτά περί gamma είναι offtopic..δεν καταλαβαίνω γιατί να χαλάμε αυτό το νήμα και παρακάλεσα την διαχείρηση να καθαρίσει τα post.
Τι ενδιαφέρει τους κατόχους του 1070 για τους οποίους άνοιξα αυτο το θέμα για το gamma και τα softwares?

Ήθελα να κάνω και άλλες μετρήσεις και μάλιστα με το CIE δεν ανέβηκε τίποτα..αν συνεχιστεί άλλο το τρομερό offtopic δυστυχώς θα γίνει για άλλη μια φορά η χάρη του Κου Κεφάλα..

Σκεφτείτε το κύριοι....(για την κυρία διατηρώ τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις μου).

Last edited:
Υπαρχει θεμα περι gamma, μπορουν να μεταφερθουν εκει.

Σημ. Κωστα χαλαρωσε λιγακι. Φορουμ ειμαστε, οχι blog. Καποιες φορες οι κουβεντες πανε σε διαφορα θεματα.
Δεν χρειαζεται να κυνηγας τους διαχειριστες να σβηνουν μηνυματα.
Κι εξηγησε μας λιγο τι κανει τελικα ο Κεφαλας που το γραφεις συνεχεια, γιατι εγω προσωπικα δεν το καταλαβαινω.

Last edited:

Από εμένα μην περιμένετε τέτοιου είδους βοήθεια..με τρολαρίσματα δεν ασχολούμαι πλέον.
Καταστρεψαμε ένα θέμα το <<Calibration>> και έγινε αυτο που επιθυμούσε ο Κος Κεφαλας δεν το καταλαβαίνετε τι κάνει; (Γιάννη ; )
Το συγκεκριμένο νήμα έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις μετρήσεις και calibration του Benq 1070 και μόνο!!!
Όλα τα υπόλοιπα και αυτά περί gamma είναι offtopic..δεν καταλαβαίνω γιατί να χαλάμε αυτό το νήμα και παρακάλεσα την διαχείρηση να καθαρίσει τα post.
Τι ενδιαφέρει τους κατόχους του 1070 για τους οποίους άνοιξα αυτο το θέμα για το gamma και τα softwares?

Ήθελα να κάνω και άλλες μετρήσεις και μάλιστα με το CIE δεν ανέβηκε τίποτα..αν συνεχιστεί άλλο το τρομερό offtopic δυστυχώς θα γίνει για άλλη μια φορά η χάρη του Κου Κεφάλα..

Σκεφτείτε το κύριοι....(για την κυρία διατηρώ τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις μου).

Καλημερα κατ' αρχην δεν γνωριζω την λεξη τρολαρισμα μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει ?
Για ποιο πραγμα διατηρειτε επιφυλαξεις ? Τι ακριβως σας ενοχλει ?
Εγω κατετρεψα το θεμα ?
Με ποιον τροπο ?
Οσοι γραφουν στο νημα αυτο σχετικα με το gamma το κανουν με βαση τις "σπανιες" μετρησεις που ανεβασατε στο ποστ 302 και με τις απαντησεις που σας εδωσε ο κυριος Χατζηγεωργιου αρα η συζητηση ειναι σχετικη με το θεμα .
Απο την συζητηση οσοι ειμαστε αδαεις μαθαμε σημαντικα πραγματα οπως οτι ολα τα προγραμματα εχουν θεμα στον υπολογισμο του gamma .
Εσεις το γνωριζατε αυτο ? σας ειναι αδιαφορο ?

Το μονο σημειο το οποιο ειμαι off topic ειμαι εδω στο οποιο ρωτω για το οργανο στο οποιο ομως εσεις αναφερεστε .
Εαν ενοχλουν τοσο πολυ τα μυνηματα μου σχετικα με το οργανο ας σβηστουν

¨
Επειδη με ενδιαφερει και μενα να αγορασω κατι για να καλιμπραρω την οθονη κα την τηλεοραση μου απο που το αγορασες και ποσο ?
Ενας φιλος εχει ενα παλιοτερο μοντελο της x-rite i1 display LT εαν δεν κανω λαθος και οταν περνει μετρησεις εχει διαφορες απο μετρηση σε μετρηση στο ιδιο σημειο .
Δηλαδη στις τρεις μετρησεις εχει τρια διαφορετικα αποτελεσματα στο ιδιο σημειο εσενα κανει κατι τετοιο ?

Στο ποστ 363 ζητατε να σας απντησουν υπευθυνα για τις τιμες του gamma χαμηλα

Εδω τι ακριβως θελετε ? αποψη μου ειναι οτι ζητατε να συνεχιστει η συζητηση για να αποσαφηνιστει το θεμα .
Τωρα ζητατε και τα ρεστα ?

Αν και έχουμε δεύτερο γύρο απαντήσεων προσωπικά δεν μένω "ικανοποιημένος"..
Χρειάζεται αποσαφήνιση..δεν γίνεται να είναι και οι δυο μετρήσεις σωστές..

Ο συντονιστης της κατηγοριας ποσταρει στο 363 για να βοηθησει με τις γνωσεις του στα μαθηματικα ειναι και αυτος off topic ? τον ενημερωσατε ?

Οπως αντιλαμβανομαι απο τις προσωπικες αντιπαραθεσεις και επιθεσεις υπαρχουν προηγουμενα μεταξυ μελων. Απεναντι μου ομως γιατι ειστε τοσο ευεξαπτος ?
Δικαιωμα σας να μην θελετε να βοηθησετε οπως φαινεται εκανα λαθος που σκεφθηκα οτι θα μπορουσατε να με ξεναγησετε στο "ταξιδι" που εσεις αναφερατε προχθες .

Last edited:
Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Υπαρχει θεμα περι gamma, μπορουν να μεταφερθουν εκει.

Σημ. Κωστα χαλαρωσε λιγακι. Φορουμ ειμαστε, οχι blog. Καποιες φορες οι κουβεντες πανε σε διαφορα θεματα.
Δεν χρειαζεται να κυνηγας τους διαχειριστες να σβηνουν μηνυματα.
Κι εξηγησε μας λιγο τι κανει τελικα ο Κεφαλας που το γραφεις συνεχεια, γιατι εγω προσωπικα δεν το καταλαβαινω.
Αν και μου την "λες" ότι κυνηγαω τους διαχειριστές η πρώτη σου κουβέντα είναι πως υπαρχει το Περι gamma επειδή προφανώς είναι "δικό" σου θέμα,να υπενθυμίσω πως υπάρχει και το "δικό" μου περί το Calibration το οποίο "κατασταφηκε" από τέτοιες συζητήσεις,αλλά επιφυλασσομαι να απαντήσω ξανά για να μην καταστρέφουμε και αυτο.Επίσης για ποιο λόγο να γράφουμε ελεύθερα σε διάφορα νήματα;αν μπει ένας κάτοχος του 1070 να διαβάσει τυχόν ενδιαφέροντα πραγματα για τον προβολέα και διαβάσει αυτά τα κινέζικα θα ξενερωσει ή όχι;Τέλος μου αρέσει η τάξη,κακό είναι;
Να συμπληρώσω πως δεν είπα να σβήσουν αλλα να μεταφέρουν post και να σου πω πως είμαι πολυ μα παρα πολυ χαλαρος.
Τώρα ,όσο για το τι κάνει ο Κεφάλας το ξέρεις καλύτερα απο εμένα.
Πολυ απλά;γνωρίζουμε πως εδρεύει αλλού και πως μπαίνει τυχαία σε διάφορα νήματα (αν και στα δικα μου δεν μπαίνει τυχαία αλλα σκοπεύει να τα χαλάσει ) και πετάει μια εξυπνάδα χωρίς στοιχεία χωρίς τίποτα..επίσης η γραφή του με αφήνει εντελώς αδιάφορο ούτε καν θέλω να διαβάζω έτσι όπως γράφει..anyway δεν είναι αυτο το θέμα..για την κόντρα με τον Γιάννη δεν θα αναφερθώ δικό τους θέμα και είπα πως δεν θα παίρνω το μέρος του Γιάννη κάτι που έκανα στην αρχή,άλλωστε δεν την χρειάζεται τα καταφέρνει μόνος του μια χαρα και είμαι σίγουρος πως τελευταία απολαμβάνει την κατάσταση ..την "δικαίωση" του.
Κλείνοντας,φυσικά έχει και δικαίωμα να γράφει όπως και ότι θελει αλλα ας ανοίξει ένα δικό του νήμα..τόσο απλά.

Καλημερα κατ' αρχην δεν γνωριζω την λεξη τρολαρισμα μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει ?
Για ποιο πραγμα διατηρειτε επιφυλαξεις ? Τι ακριβως σας ενοχλει ?
Εγω κατετρεψα το θεμα ?
Με ποιον τροπο ?
Οσοι γραφουν στο νημα αυτο σχετικα με το gamma το κανουν με βαση τις "σπανιες" μετρησεις που ανεβασατε στο ποστ 302 και με τις απαντησεις που σας εδωσε ο κυριος Χατζηγεωργιου αρα η συζητηση ειναι σχετικη με το θεμα .
Απο την συζητηση οσοι ειμαστε αδαεις μαθαμε σημαντικα πραγματα οπως οτι ολα τα προγραμματα εχουν θεμα στον υπολογισμο του gamma .
Εσεις το γνωριζατε αυτο ? σας ειναι αδιαφορο ?

Το μονο σημειο το οποιο ειμαι off topic ειμαι εδω στο οποιο ρωτω για το οργανο στο οποιο ομως εσεις αναφερεστε .
Εαν ενοχλουν τοσο πολυ τα μυνηματα μου σχετικα με το οργανο ας σβηστουν

¨

Στο ποστ 363 ζητατε να σας απντησουν υπευθυνα για τις τιμες του gamma χαμηλα

Εδω τι ακριβως θελετε ? αποψη μου ειναι οτι ζητατε να συνεχιστει η συζητηση για να αποσαφηνιστει το θεμα .
Τωρα ζητατε και τα ρεστα ?

Ο συντονιστης της κατηγοριας ποσταρει στο 363 για να βοηθησει με τις γνωσεις του στα μαθηματικα ειναι και αυτος off topic ? τον ενημερωσατε ?

Οπως αντιλαμβανομαι απο τις προσωπικες αντιπαραθεσεις και επιθεσεις υπαρχουν προηγουμενα μεταξυ μελων. Απεναντι μου ομως γιατι ειστε τοσο ευεξαπτος ?
Δικαιωμα σας να μην θελετε να βοηθησετε οπως φαινεται εκανα λαθος που σκεφθηκα οτι θα μπορουσατε να με ξεναγησετε στο "ταξιδι" που εσεις αναφερατε προχθες .

Μία κουβέντα είπα,"σεντόνι" δέχτηκα...πάμε λοιπόν.
Οι επιφυλάξεις μου έχουν να κάνουν με το πως μία γυναίκα ασχολείται με κάτι τέτοιο και πως ήρθε ουρανοκατέβατη ξαφνικά με τόσες γνώσεις..επίσης το ψευδώνυμο εμένα προσωπικά με παραπέμπει κάπου.
Μακάρι να πέφτω έξω σε όλα.

Τρολάρισμα= Κεφάλας

Δεν είπα ότι καταστέψατε το νήμα πουθενά.
Οι "σπάνιες" δεν είναι "σπάνιες" αλλά σπάνιες...επίσης υπάρχει σκέψη(αν μας αφήσετε φυσικά ύσηχους,του Γιάννη και δικιά μου να ανεβάσω μία εντελώς σπάνια που ίσως δεν έχουμε ξαναδεί)
Όσο για τα του gamma ήλπιζα να μεταφερθούν.
Για τα ρέστα,no comments
To ποστ 363 είναι από τα καλύτερα ever που αφορούν το gamma.
Δεν είμαι ευέξαπτος και δεν είπα πως δεν θα βοηθήσω,αλλιώς το εννοούσα,η πρόθεση μου από την αρχή ήταν να πάμε "ταξίδι" αν όμως πέσω έξω για την ιδιότητα σας.

Κωστη, καπου εχεις χασει τη μπαλα και δεν σε βρισκει κανεις πουθενα.
Λες οτι σου "λερωνουν" το θεμα να μεταφερθουν, συνφωνουμε και λεμε οτι εχει θεμα περι αυτου που κουβεντιαζουμε και μας λες οτι εκεινο δεν σου αρεσει γιατι δεν το εχεις ανοιξει εσυ.
Δικο μου, δικο σου.....πρωτη φορα διαβαζω τετοια πραγματα εδω μεσα.Τοσα χρονια και ειλικρινα ποτε μου δεν ειχα συνδιασει τη συμμετοχη μου-μας σε ενα φορουμ με θεματα κτισης, πραγμα που αποτι φαινεται εισαι ευαισθητος.
Ευαισθητος επισης δειχνεις και με το τι γραφεται στα θεματα σου και στο ποιος τα γραφει....αλλο τουτο παλι.
Αποτι καταλαβαινω , η θες να ελεγχεις την κατασταση , η μαλλον εχεις μπερδεψει τα blog με τα φορουμ.

Ξαναλεω χαλαρωσε και χωνεψε καποια στιγμη οτι εδω μεσα διαβαζουν και γραφουν ΟΛΟΙ, οχι μονο οσοι δεχεσαι ΕΣΥ, κι οτι καποια στιγμη
θα πρεπει να καταλαβεις οτι δεν υπαρχει ολοκληρη η κατηγορια μονο για ενα - δυο ατομα.