BenQ W1070

Παιδιά δεν παίζεται το μηχάνημα. Το παρέλαβα κι εγώ σήμερα.
RBE δεν έχω παρατηρήσει πουθενά μέχρι στιγμής. Ψάχνω να βρω αλλά δε μπορώ να δω κάτι. Ίσως εν καιρώ. Πολύ φωτεινός όμως σε σημείο που κουράζει (νομίζω). Βέβαια είναι αρχή ακόμη. Άλλαξα modes, ανάμεσα σε economic, eco και normal και διαφορά ουσιαστική ή χτυπητή δεν είδα.
Αυτά προς το παρόν. Με το καλό να τον πάρετε και οι υπόλοιποι αύριο.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

RBE δεν έχω παρατηρήσει πουθενά μέχρι στιγμής. Ψάχνω να βρω αλλά δε μπορώ να δω κάτι. Ίσως εν καιρώ. Πολύ φωτεινός όμως σε σημείο που κουράζει (νομίζω). Βέβαια είναι αρχή ακόμη. Άλλαξα modes, ανάμεσα σε economic, eco και normal και διαφορά ουσιαστική ή χτυπητή δεν είδα.

Καλοθέατος!!

Θα πρότεινα όποιος θέλει να γράψει δύο λόγια για τον προβολέα να μας έγραφε και το σετ απ του (π.χ. απόσταση θέασης, οθόνη, πηγή). Κατ' αυτό τον τρόπο θα έχουμε καλύτερα την συνολική εικόνα.:smile:

Ευχαριστω! Εγω εχω αποσταση θεασης τα 3.3μ, επιφανεια προβολης 2.7x1.62μ και πηγη υπολογιστης με nvidia καρτα γραφικων, συνδεση hdmi.

Δεν είδες καμία διάφορα;;;;;;!!!!!παράξενο..
Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος εάν στη λειτουργία smart Eco αυξομειωνει απο μόνος του το φως ανάλογα με το περιεχόμενο της σκηνής;κάτι σαν την αυτόματη ιριδα και πόσο έντονο είναι;

Για να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου, δεν εννοώ πως υπάρχει καποιο πρόβλημα. Απλά η διαφορά είναι αμελητέα στα δικά μου μάτια. Αυτό λέω.

Για να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου, δεν εννοώ πως υπάρχει καποιο πρόβλημα. Απλά η διαφορά είναι αμελητέα στα δικά μου μάτια. Αυτό λέω.

Κατάλαβα πως δεν εννοούσες βλάβη απλά μου φάνηκε παράξενο πως δεν διαπίστωσες αλλαγή...
Κάποιος άλλος?

Για το rbe νομιζω πως φαινεται στους υποτιτλους.Δεν το βλεπω αλλα νομιζω πως το βλεπω. Ισως επειδη εχω διαβασει για αυτο εδω μεσα

Παιδιά παρέλαβα , έχω συνδέσει προσωρινά όλα καλά ,πρώτη όμως εντύπωση ότι οι τιμές στην σελίδα της benq διαφέρουν κατά πολύ πχ απόσταση 3,68 (από το πίσω μέρος του προβολέα όπως λέει το σαιτ) θα έπρεπε να έχω 111 ίντσες και κουνώντας λίγο το ζοομ στο 1,20 να έχω 120 ιντσες.Τώρα βλέπω ότι πρέπει να πάει το ζοομ σχεδόν στο φουλ για να τις πιάσω..Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση μήπως?(ενώ στο φουλ δείχνει 145! το σαιτ)

Έβγαλα τρεις φωτογραφίες μια για κάθε mode (economic, normal, SmartEco) με την ψηφιακή κλειδωμένη σε ρυθμίσεις (manual mode). Οπότε οι αλλαγές στη φωτεινότητα δεν οφείλονται σε ρυθμίσεις της φωτογραφικής:
Economic:

Normal:

SmartEco:

Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι μειωμένη λόγω συμπίεσης jpeg.

Από economy σε normal υπάρχει όντως μεγάλη διαφορά , από normal σε smart eco τόσο ελάχιστη που απορώ γιατί έχουν αυτή την ρύθμιση .

Παιδιά παρέλαβα , έχω συνδέσει προσωρινά όλα καλά ,πρώτη όμως εντύπωση ότι οι τιμές στην σελίδα της benq διαφέρουν κατά πολύ πχ απόσταση 3,68 (από το πίσω μέρος του προβολέα όπως λέει το σαιτ) θα έπρεπε να έχω 111 ίντσες και κουνώντας λίγο το ζοομ στο 1,20 να έχω 120 ιντσες.Τώρα βλέπω ότι πρέπει να πάει το ζοομ σχεδόν στο φουλ για να τις πιάσω..Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση μήπως?(ενώ στο φουλ δείχνει 145! το σαιτ)

Εγώ τον έχω στα 3.62m (απόσταση οθόνης-προβολέα). Δοκίμασα με τέρμα κλειστό το zoom, μέτρησα 2.26x1.30(105") στον τοίχο ενώ η benq δίνει 2,42x1,36(109")
Κανονικά όμως βλέπω σε 2.70x1.57 ~123" με το ζούμ να είναι λίγο αριστερότερα από το κέντρο (στο ύψος που φαίνεται η λέξη UP του lens shift. Με το μάτι, αν το κέντρο είναι ζούμ 1.15x, πιστεύω αντιστοιχεί σε ζούμ ~1.20x
H benq εκεί δίνει 129" (2.87x1.61)

οκ εγώ είχα αρκετά μεγαλύτερη απόκλιση αλλα μόλις το βάλω στο ραφί θα μετρήσω με μεγαλύτερη ακρίβεια , απόσταση μετράς από το πίσω μέρος του προβολέα έτσι?Μήπως τελικά ενώ το γράφουν έτσι στην σελίδα μετράνε απο μπροστα και εκέι οφείλεται η διαφορά?

Έβγαλα τρεις φωτογραφίες μια για κάθε mode (economic, normal, SmartEco) με την ψηφιακή κλειδωμένη σε ρυθμίσεις (manual mode). Οπότε οι αλλαγές στη φωτεινότητα δεν οφείλονται σε ρυθμίσεις της φωτογραφικής

economic

DSC_0998.jpg

normal

DSC_0999.jpg

smart eco

DSC_1000.jpg

Από economy σε normal υπάρχει όντως μεγάλη διαφορά , από normal σε smart eco τόσο ελάχιστη που απορώ γιατί έχουν αυτή την ρύθμιση .

Ωραια...μον για τετοια ειμαστε τωρα,να δινει αλλες ιντσες απο οτι γραφει το επισημο διαδικτυακο υπολογι:furious3:στηρι...

Λογικα, το smart eco θα το δειτε να παιζει παρομοια με το economy σε σκοτεινες σκηνες που να μην εχουν λευκα/εντονα χρωματα

Είπα και εγώ?να μην υπήρχε διαφορά αποκλειόταν σύμφωνα με τις μετρήσεις των reviews...

Το smart eco αυξομειώνει την φωτεινότητα από μόνο του τελικά?
ήρθε και δεν θα μπορέσω καθόλου σήμερα ....:bigcry:

Last edited:
Δεν γνωρίζω επακριβώς τη λειτουργία του smart eco, αλλά, απ' όσα έχω διαβάσει μοιάζει σαν τη λειτουργία αυτόματης ίριδας.

Όσο για το calculator τις BenQ απ' ό,τι γράφετε είναι για κλωτσιές. :icon15::icon15:

Ελπίζω, παιδιά, οι όποιες αποκλίσεις να μην σας δημιουργήσουν πρόβλημα στην τοποθέτηση.

Λογικα, το smart eco θα το δειτε να παιζει παρομοια με το economy σε σκοτεινες σκηνες που να μην εχουν λευκα/εντονα χρωματα

Πάντως, οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν δεν δείχνουν σκοτεινή σκηνή. Οπότε, μάλλον, δουλεύει γενικώς, είτε σε φωτεινές είτε σε σκοτεινές σκηνές.