BenQ W1070

Κωστα πηγαινε στην σελιδα 48 του pdf

Πιστεύω πως η κατανάλωση δεν έχει να κάνει με το γράψιμο των ωρών..
Θα τσεκαρω το smart Eco να δω αν έχει μεταπτωσεις στο φως ανάλογα με το περιεχόμενο των σκηνών,έχει προσέξει κάποιος κάτι τέτοιο;
Απο την άλλη είναι πολυ φωτεινό και αν δεν έχουμε πολλές ιντσες δεν μας κάνει.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Πιστεύω πως η κατανάλωση δεν έχει να κάνει με το γράψιμο των ωρών..
Θα τσεκαρω το smart Eco να δω αν έχει μεταπτωσεις στο φως ανάλογα με το περιεχόμενο των σκηνών,έχει προσέξει κάποιος κάτι τέτοιο;
Απο την άλλη είναι πολυ φωτεινό και αν δεν έχουμε πολλές ιντσες δεν μας κάνει.

Άντε, καιρός ήταν!! Πολύ ξεκουράστηκε το Μούνκι!!:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Άντε, καιρός ήταν!! Πολύ ξεκουράστηκε το Μούνκι!!:Banane0:

Απόκριες Γιάννη,Απόκριες...:)
Αύριο θα το στήσω και έχω σκεφτεί να κάνω και κάτι άλλο και αν "πιάσει" θα το ανεβασω..
Υπομονή -bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: BenQ W1070

Πιστεύω πως η κατανάλωση δεν έχει να κάνει με το γράψιμο των ωρών.. Θα τσεκαρω το smart Eco να δω αν έχει μεταπτωσεις στο φως ανάλογα με το περιεχόμενο των σκηνών,έχει προσέξει κάποιος κάτι τέτοιο; Απο την άλλη είναι πολυ φωτεινό και αν δεν έχουμε πολλές ιντσες δεν μας κάνει.
Όταν η λειτουργία SMART ECO είναι ενεργοποιημένη, η ισχύς της λάμπας έχει σαν μέγιστο της απόδοσης της τα 240 Watt (170 Watt Eco mode) ενώ για το υπόλοιπο περιεχόμενο της εικόνας (σκοτεινά ή υποφωτισμένα πλάνα) ελέγχουν την απόδοση της λάμπας με βάση το σήμα εισόδου.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Όταν η λειτουργία SMART ECO είναι ενεργοποιημένη, η ισχύς της λάμπας έχει σαν μέγιστο της απόδοσης της τα 240 Watt (170 Watt Eco mode) ενώ για το υπόλοιπο περιεχόμενο της εικόνας (σκοτεινά ή υποφωτισμένα πλάνα) ελέγχουν την απόδοση της λάμπας με βάση το σήμα εισόδου.

Πολύ σωστά όσον αφορά το μέγιστο της απόδοσης στα 240w το οποίο "φαίνεται" και από την μεγάλη φωτεινότητα,το λάθος,και δεν μπορώ να καταλάβω,πως γίνεται σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Benq το 70% λιγότερη κατανάλωση.
Επίσης,με ποιο τρόπο "γράφουν" οι ώρες?δηλαδή,η μία πραγματική ώρα πως "γράφεται" στις διάφορες λειτουργίες:normal-smart-eco?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Πολύ σωστά όσον αφορά το μέγιστο της απόδοσης στα 240w το οποίο "φαίνεται" και από την μεγάλη φωτεινότητα,το λάθος,και δεν μπορώ να καταλάβω,πως γίνεται σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Benq το 70% λιγότερη κατανάλωση.
Επίσης,με ποιο τρόπο "γράφουν" οι ώρες?δηλαδή,η μία πραγματική ώρα πως "γράφεται" στις διάφορες λειτουργίες:normal-smart-eco?

Σχετικά με την πρώτη σου απορία μια εύλογη απάντηση είναι ότι η κατανάλωση "πέφτει" και πιο κάτω από αυτή όταν παίζει σε Eco mode.
Σχετικά με την δεύτερη δεν έχω τεκμηριωμένη απάντηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Σχετικά με την πρώτη σου απορία μια εύλογη απάντηση είναι ότι η κατανάλωση "πέφτει" και πιο κάτω από αυτή όταν παίζει σε Eco mode.
Σχετικά με την δεύτερη δεν έχω τεκμηριωμένη απάντηση.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις καταρχήν,
λογική η απάντηση και έτσι ''πρέπει" να είναι αλλά το να ''πέφτει" περισσότερο από το eco δεν το νομίζω και πόσο μάλλον κατά 40%..
Προσωπική εκτίμηση πως είναι marketing..
Από την άλλη το "γράψιμο" των ωρών μάλλον θα παραμείνει "μυστήριο"..

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Σύνολο ωρών= Ωρες σε Normal & Ωρες σε Eco mode & Ωρες σε Smart Eco mode

Αρα λοιπον, μηπως δεν μετραει τις ωρες αλλα την "ζωη" της λαμπας (σε συναρτηση με την περεχομενη εγγυηση αυτης) ?
Ετσι εκτιμω...

Αρα λοιπον, μηπως δεν μετραει τις ωρες αλλα την "ζωη" της λαμπας (σε συναρτηση με την περεχομενη εγγυηση αυτης) ?
Ετσι εκτιμω...

Ντίνο μπορεί να είναι και έτσι όπως το λες,αλλά το θέμα είναι,πως γράφει το καθένα από normal-smart-eco...
Δεν θα το γλυτώσουμε το ημερολόγιο-ωρολόγιο...:smash:

Κωστα , ουτε ημερολογιο χρειαζεται ουτε τιποτα. Οταν ερθει η ωρα της, θα το δεις ξεκαθαρα στην εικονα και δεν θα σε ενδιαφερει τι λεει το κοντερ της λαμπας.

Κωστα , ουτε ημερολογιο χρειαζεται ουτε τιποτα. Οταν ερθει η ωρα της, θα το δεις ξεκαθαρα στην εικονα και δεν θα σε ενδιαφερει τι λεει το κοντερ της λαμπας.

Ακριβως ετσι ειναι. Οποτε, αφηστε τα κομπιουτερακια και και πλακωθειτε στις ταινιες!!!

Χρήστο,σίγουρα δεν χρειάζεται ημερολόγιο και πρέπει να απολαμβάνουμε τις ταινίες μας απλά είμαστε λίγο υπερβολικοί :)
Για την πληροφόρηση και μόνο εγω κράτησα ημερολόγιο και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:ενω οι πραγματικές ώρες ήταν 15 στο κοντέρ χρεώθηκαν 18,σε κατάσταση λαμπας Eco.

Χρήστο,σίγουρα δεν χρειάζεται ημερολόγιο και πρέπει να απολαμβάνουμε τις ταινίες μας απλά είμαστε λίγο υπερβολικοί :)
Για την πληροφόρηση και μόνο εγω κράτησα ημερολόγιο και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:ενω οι πραγματικές ώρες ήταν 15 στο κοντέρ χρεώθηκαν 18,σε κατάσταση λαμπας Eco.
Κατι μου λεει οτι παραφουσκωσε τις 6000 ωρες η Benq..Αλλα τι σημασια εχει και αν ειναι 5000,το προβολι τα σπαει για τα λεφτα του!!

Κατι μου λεει οτι παραφουσκωσε τις 6000 ωρες η Benq..Αλλα τι σημασια εχει και αν ειναι 5000,το προβολι τα σπαει για τα λεφτα του!!

Άγη,απλά πληροφοριακά να γνωρίζουμε κάποια πράγματα..προσωπικά έχω 53 ώρες με τις μισές σε ταινίες..
Το προβολικό είναι ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ,θα δείτε και τις μετρήσεις που θα ανεβάσω το απόγευμα..όσο για την λάμπα εκτός το πολύ φως το οποίο λογικά θα αργήσει να πέσει,εκτός και τις πολλές θεωρητικά ώρες,μην ξεχνάμε και την τιμή-χώμα της λάμπας...λιώστε την...:HTEHETH63:

αυτό που συμπεραίνω είναι το εξής:
το spec λέει 3500 / 5000 / 6000 hrs σε Normal / Eco / SmartEco
για τον υπολογισμό των ωρών, έχει ως βάση το 6000 του SmartEco
και κάθε ώρα που παίζει στα άλλα modes την ανάγει σε SmartEco ώρες.

Δηλαδή: κάθε ώρα σε Eco = 6000/5000 = 1.2 ώρες (επιβεβαιώνει το 15 hrs * 1.2 = 18hrs που έγραψε ο Takeshy)
κάθε ώρα σε Normal = 6000 / 3500 = 1.714 ώρες

τα ανάγει όλα δηλαδή σε SmartEco ώρες (με πρόβλεψη ζωής 6000)

Δεν ειναι παραλογο. Καπως πρεπει να βγαλει ενα συνολο.
Αλλιως θα επρεπε να γραφει 3 κοντερ για καθε mode του προβολεα ξεχωριστα και να βαζει το χρηστη να κανει προσθεσεις.

αυτό που συμπεραίνω είναι το εξής:
το spec λέει 3500 / 5000 / 6000 hrs σε Normal / Eco / SmartEco
για τον υπολογισμό των ωρών, έχει ως βάση το 6000 του SmartEco
και κάθε ώρα που παίζει στα άλλα modes την ανάγει σε SmartEco ώρες.

Δηλαδή: κάθε ώρα σε Eco = 6000/5000 = 1.2 ώρες (επιβεβαιώνει το 15 hrs * 1.2 = 18hrs που έγραψε ο Takeshy)
κάθε ώρα σε Normal = 6000 / 3500 = 1.714 ώρες

τα ανάγει όλα δηλαδή σε SmartEco ώρες (με πρόβλεψη ζωής 6000)

Πολύ σωστό το σκεπτικό σου..:a0210:

Δεν ειναι παραλογο. Καπως πρεπει να βγαλει ενα συνολο.
Αλλιως θα επρεπε να γραφει 3 κοντερ για καθε mode του προβολεα ξεχωριστα και να βαζει το χρηστη να κανει προσθεσεις.

Επίσης σωστό...:a0210:

"λύθηκε" και αυτό το θέμα,πάμε για άλλο...:)

Επίσης σωστό...:a0210:

"λύθηκε" και αυτό το θέμα,πάμε για άλλο...:)
ωραία γιατί το είχα και εγώ απορία..πάντως στο smart eco είναι πιο φωτεινή η εικόνα μου κάνει εντύπωση πως ειναι το ποιο οικονομικό. Να το αφήσουμε εκεί αντί του eco τελικά?