BenQ W1070

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Το δικό μου είναι 58mm της Hoya (X2). Εφαρμόζει μια χαρά μπροστά στον φακό του 1070, αλλά δεν συστήνω τη χρήση του. Επεμβαίνει σημαντικά στο σύνολο της εικόνας και ιδιαίτερα στο λευκό και σε βάζει σε άλλες διαδικασίες.

Λογικό... Η ρύθμιση θα πρέπει να γίνει αφού μπεί το φίλτρο. Πάλι δεν θα έχεις το απόλυτο λευκό βέβαια αλλά θα έχεις πολύ καλύτερο μαύρο θυσιάζοντας λίγο απ´ τη φωτεινότητα που περισσεύει. Εχω την εντύπωση οτι για τους περισσότερους θα αξίζει τον κόπο.

2 απορίες

1.παίρνουμε ρυθμιζόμενο και το γυρνάμε μέχρι να έχουμε το ιδανικό για μάς?
2.με την θερμοκρασία που βγάζει η λάμπα, το φίλτρο δεν παθαίνει? (ή πεθαίνει, όπως βολεύεται κανείς)

Λογικό... Η ρύθμιση θα πρέπει να γίνει αφού μπεί το φίλτρο. Πάλι δεν θα έχεις το απόλυτο λευκό βέβαια αλλά θα έχεις πολύ καλύτερο μαύρο θυσιάζοντας λίγο απ´ τη φωτεινότητα που περισσεύει. Εχω την εντύπωση οτι για τους περισσότερους θα αξίζει τον κόπο.
Και δεν ανοιγω 150"+ για να ερθει στα "ισια" του :marchmellow:

Το δικό μου είναι 58mm της Hoya (X2). Εφαρμόζει μια χαρά μπροστά στον φακό του 1070, αλλά δεν συστήνω τη χρήση του. Επεμβαίνει σημαντικά στο σύνολο της εικόνας και ιδιαίτερα στο λευκό και σε βάζει σε άλλες διαδικασίες.
Οι νέοι κάτοχοι καλό θα ήταν να διαβάσουν όλο το νήμα και αυτό με τις ρυθμίσεις γιατί βλέπω γράφονται τα ίδια πράγματα,όχι ότι είναι κακό,αλλα γράφονται ανακρίβειες.
Φίλε μου που συστηνεις κάτι τέτοιο σε ενημερώνω πως το φιλτράκι έχει μετρηθεί και είναι ουδέτερο και κόβει περίπου 40% φως απο τον προβολέα χωρίς να αλλοιώνει την εικόνα.
Μας δίνει το μαύρο που επιθυμούμε εάν έχουμε λίγες ιντσες (κάτω από 100) η και λευκή οθόνη..το χρησιμοποιώ συνέχεια εκτός απο το 3d φυσικά.

το φιλτράκι τί διαμετρο πρέπει να έχει και πώς μπαίνει? βιδώνει κανονικά όπως πάνω στον φακό της dslr πχ?

Μόνο των 49mm βιδωνει επάνω στον φακό,εάν είναι μεγαλύτερος πρέπει να βρεθεί πατέντα στην στήριξη (είχα αναφέρει μια φθηνή και αποτελεσματική) αλλα και να απέχει από τον φακό έτσι ώστε να εισέρχεται αέρας για την ψύξη του προβολέα.Εάν κοιταξτε προσεκτικά θα δείτε γύρω απο τον φακό το κενό που έχει για να μπει ο αέρας.

2 απορίες

1.παίρνουμε ρυθμιζόμενο και το γυρνάμε μέχρι να έχουμε το ιδανικό για μάς?
2.με την θερμοκρασία που βγάζει η λάμπα, το φίλτρο δεν παθαίνει? (ή πεθαίνει, όπως βολεύεται κανείς)

1. Όχι
2. Οχι

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Από μετρήσεις που έχω κάνει, δεν μου προκύπτει κάτι τέτοιο...:nounder::nounder:

Η παρέμβασή του χρωματικά είναι ελάχιστη, πολύ λιγότερη δε από τις χρωματικές αποκλίσεις των οθονών προβολής. Όσον αφορά το φως, ναι, κόβει γύρω στο 45-50%.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Μπάμπη, γενικά ο προβολέας είναι μια θυσία, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.
Το "μαγικό φιλτράκι" κάνει τα παραπάνω, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τη φωτεινότητα του λευκού, αλλά προσωπικά, δε μου αρέσει για γενική χρήση. Σε 3D mode πρέπει να αφαιρείται οπωσδήποτε. Σε animation επίσης, καθώς πέρα από το λευκό μειώνεται συνολικά η ζωντάνια των χρωμάτων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων προτιμώ τη θέαση χωρίς το φίλτρο, οπότε δε θα μπω στη διαδικασία να ρυθμίσω τον προβολέα με αυτό τοποθετημένο.

Το φιλτράκι κοστίζει 25-30 . Οποιος ενδιαφέρεται το αγοράζει, το δοκιμάζει και αποφασίζει αν μπορεί να ζει με αυτό.

Από μετρήσεις που έχω κάνει, δεν μου προκύπτει κάτι τέτοιο...:nounder::nounder:

Η παρέμβασή του χρωματικά είναι ελάχιστη, πολύ λιγότερη δε από τις χρωματικές αποκλίσεις των οθονών προβολής. Όσον αφορά το φως, ναι, κόβει γύρω στο 45-50%.
Τι να σου πω. Αναφέρομαι στο Hoya NDX2 Both Sides Coated των 58mm. Το είχα αγοράσει προ 10ετίας για χρήση στον Infocus X1.
Δεν έκανα μετρήσεις με κάποιο όργανο, σύγκρινα μόνο με το μάτι. Το αποτέλεσμα δε μου άρεσε.

Το φιλτρο μπορώ να το δανείσω σε όποιον Θεσσαλονικέα ενδιαφέρεται, για να κάνει τις δοκιμές του..

Οι νέοι κάτοχοι καλό θα ήταν να διαβάσουν όλο το νήμα και αυτό με τις ρυθμίσεις γιατί βλέπω γράφονται τα ίδια πράγματα,όχι ότι είναι κακό,αλλα γράφονται ανακρίβειες.
Φίλε μου που συστηνεις κάτι τέτοιο σε ενημερώνω πως το φιλτράκι έχει μετρηθεί και είναι ουδέτερο και κόβει περίπου 40% φως απο τον προβολέα χωρίς να αλλοιώνει την εικόνα.
Μας δίνει το μαύρο που επιθυμούμε εάν έχουμε λίγες ιντσες (κάτω από 100) η και λευκή οθόνη..το χρησιμοποιώ συνέχεια εκτός απο το 3d φυσικά.

Αδύνατον φιλε μου έχουμε και αλλα πράγματα να κάνουμε, οικογένεια δουλειές παιδιά σκυλιά...

Έχω ρίξει το διάβασμα της αρκούδας και έχω σημειώσει πολλά πράγματα που με ενδιαφέρουν, αλλα το μόνο σίγουρο είναι όταν τέλος καλοκαιριού θα κάνω εγκατάσταση κτλ τότε θα κάνω "δικό" μου νήμα η στο υπάρχον και οποιος έχει την καλή θέληση απαντάει σε κάποιες ερωτήσεις, ΔΕΝ γίνετε αλλιώς!

Εσύ που "κουράζεσαι" πχ μην απαντάς....:ADFAD2:

Μπάμπη, γενικά ο προβολέας είναι μια θυσία, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.
Το "μαγικό φιλτράκι" κάνει τα παραπάνω, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τη φωτεινότητα του λευκού, αλλά προσωπικά, δε μου αρέσει για γενική χρήση. Σε 3D mode πρέπει να αφαιρείται οπωσδήποτε. Σε animation επίσης, καθώς πέρα από το λευκό μειώνεται συνολικά η ζωντάνια των χρωμάτων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων προτιμώ τη θέαση χωρίς το φίλτρο, οπότε δε θα μπω στη διαδικασία να ρυθμίσω τον προβολέα με αυτό τοποθετημένο.

Το φιλτράκι κοστίζει 25-30 . Οποιος ενδιαφέρεται το αγοράζει, το δοκιμάζει και αποφασίζει αν μπορεί να ζει με αυτό.

Αλέξη, δεν το έχω δοκιμάσει και νόμιζα οτι η μεταβολή στη φωτεινότητα ήταν αρκετά μικρότερη. Το 40-50% που λένε τα παιδιά είναι πολύ μεγάλο νούμερο και είναι λογικό να "ψοφάει" ο προβολέας. Καλά, για 3D ούτε συζήτηση βέβαια...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Αδύνατον φιλε μου έχουμε και αλλα πράγματα να κάνουμε, οικογένεια δουλειές παιδιά σκυλιά...Έχω ρίξει το διάβασμα της αρκούδας και έχω σημειώσει πολλά πράγματα που με ενδιαφέρουν, αλλα το μόνο σίγουρο είναι όταν τέλος καλοκαιριού θα κάνω εγκατάσταση κτλ τότε θα κάνω "δικό" μου νήμα η στο υπάρχον και οποιος έχει την καλή θέληση απαντάει σε κάποιες ερωτήσεις, ΔΕΝ γίνετε αλλιώς!Εσύ που "κουράζεσαι" πχ μην απαντάς....:ADFAD2:
Η παρότρυνση μου για το διάβασμα ήταν καλοπροαίρετη γιατί θεωρώ πως με το πολύ διάβασμα και φιλτραρισμα αυτών βγαίνουμε κερδισμένοι,η έλλειψη χρόνου είναι ένα θέμα.Επίσης το ανέφερα γιατί βλέπω τελευταία να γράφονται ανακρίβειες ως απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν τεθεί παλιότερα.Το τελευταίο σου σχόλιο δεν καταλαβαίνω απο που πηγάζει και ποιο είναι το νόημα του αλλα αν θέλεις να το "συζητήσουμε" εδώ είμαι.

Εφοσον σε ιδια ερωτηματα εχουν δωθει διαφορετικες απαντησεις, θα πρεπει μαλλον να διαπυστωθει ποιο απο τα δυο ειναι ανακριβες !

Συγνώμη, αλλά από άλλους γράφονται ανακρίβειες και τα δικά σου γραφόμενα είναι ακριβή;
Το να κόβει το 40% του φωτός το φίλτρο χωρίς να αλλοιώνει την εικόνα, μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε.
Διάβασα τα χίλια μύρια εδώ πέρα και συμπέρασμα ασφαλές δεν έβγαλα.
Πολλοί γκουρού μαζεύτηκαν ξαφνικά. Πολλές μαμές στραβό παιδί βγάζουν.

Τι να σου πω. Αναφέρομαι στο Hoya NDX2 Both Sides Coated των 58mm. Το είχα αγοράσει προ 10ετίας για χρήση στον Infocus X1.
Δεν έκανα μετρήσεις με κάποιο όργανο, σύγκρινα μόνο με το μάτι. Το αποτέλεσμα δε μου άρεσε.

Το φιλτρο μπορώ να το δανείσω σε όποιον Θεσσαλονικέα ενδιαφέρεται, για να κάνει τις δοκιμές του..

Μα...δεν έχω ιδέα...αυτό που δοκίμασα ήταν σχετικά πρόσφατο (πριν κανά χρόνο αν θυμάμαι καλά το είχε αγοράσει ο Βασίλης). Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει σύνθεση. Πιθανότατα. Πάντως, και από τα γραφήματα που ανέβασε ο Κώστας (Takeshy) προκύπτει ελάχιστη διαφοροποίηση σε θέμα RGB.

Χρειάζεται ίσως περισσότερο ψάξιμο.

Αλέξη, δεν το έχω δοκιμάσει και νόμιζα οτι η μεταβολή στη φωτεινότητα ήταν αρκετά μικρότερη. Το 40-50% που λένε τα παιδιά είναι πολύ μεγάλο νούμερο και είναι λογικό να "ψοφάει" ο προβολέας. Καλά, για 3D ούτε συζήτηση βέβαια...

Μπάμπη, το ποσοστό είναι μεγάλο όντως, όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με πολύ φωτεινό προβολέα ακόμα και στις 100 ίντσες. Αν ρίξεις μια ματιά στα πινακάκια με τα lumens θα δεις ότι είναι απαραίτητο αν δεν θέλεις να βλέπεις...τηλεόραση. Στο 3D έχεις και τα γυαλιά που κόβουν ένα 60άρι-70άρι οπότε δεν συνιστάται.

Συγνώμη, αλλά από άλλους γράφονται ανακρίβειες και τα δικά σου γραφόμενα είναι ακριβή;
Το να κόβει το 40% του φωτός το φίλτρο χωρίς να αλλοιώνει την εικόνα, μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε.
Διάβασα τα χίλια μύρια εδώ πέρα και συμπέρασμα ασφαλές δεν έβγαλα.
Πολλοί γκουρού μαζεύτηκαν ξαφνικά. Πολλές μαμές στραβό παιδί βγάζουν.

Καλώστονα και ας άργησε!!

Δεν πειράζει...λέμε πολλά ανέκδοτα εδώ μέσα. Ρίξε και τα δικά σου, έτσι και αλλιώς τζάμπα είναι. Το έχεις μετρήσει το φίλτρο ή λες ότι να 'ναι??

Μπάμπη, το ποσοστό είναι μεγάλο όντως, όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με πολύ φωτεινό προβολέα ακόμα και στις 100 ίντσες. Αν ρίξεις μια ματιά στα πινακάκια με τα lumens θα δεις ότι είναι απαραίτητο αν δεν θέλεις να βλέπεις...τηλεόραση. Στο 3D έχεις και τα γυαλιά που κόβουν ένα 60άρι-70άρι οπότε δεν συνιστάται.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δεν θυμάμαι. (Είναι κι αυτό το μαμημένο το Αλτχάϊμερ που θερίζει...:cool4:)
Δοκιμάζαμε κάποια ND φίλτρα κι επειδή όντως ήταν μεγάλη η πτώση φωτεινότητας και μάλιστα σε προβολείς όχι τόσο φωτεινούς, άρα πρόβλημα. Μια μέρα ήρθε στο σπίτι ο Νικόλας ο Αποστολίδης κι έφερε κάποιες μεμβράνες (σαν διαφάνειες) που έκοβαν ελάχιστο φώς. Ακριβώς γι αυτό το λόγο μπορούσες να προσθέσεις κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη... μέχρι να φτάσεις εκεί που θές. Είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον όλη η φάση αλλά κι ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα, ήθελε πατέντα για να τοποθετηθούν μπροστά στο φακό και, αν τελικά τα κατάφερνες, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα άντεχαν τη θερμοκρασία.
Σαν πείραμα όμως ήταν αρκετά ενδιαφέρον.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δεν θυμάμαι. (Είναι κι αυτό το μαμημένο το Αλτχάϊμερ που θερίζει...:cool4:)
Δοκιμάζαμε κάποια ND φίλτρα κι επειδή όντως ήταν μεγάλη η πτώση φωτεινότητας και μάλιστα σε προβολείς όχι τόσο φωτεινούς, άρα πρόβλημα. Μια μέρα ήρθε στο σπίτι ο Νικόλας ο Αποστολίδης κι έφερε κάποιες μεμβράνες (σαν διαφάνειες) που έκοβαν ελάχιστο φώς. Ακριβώς γι αυτό το λόγο μπορούσες να προσθέσεις κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη... μέχρι να φτάσεις εκεί που θές. Είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον όλη η φάση αλλά κι ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα, ήθελε πατέντα για να τοποθετηθούν μπροστά στο φακό και, αν τελικά τα κατάφερνες, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα άντεχαν τη θερμοκρασία.
Σαν πείραμα όμως ήταν αρκετά ενδιαφέρον.

Λες κάτι σαν φωτογραφικά φίλτρα? Μου είχε δείξει μια φορά ο Ναθαναήλ. Τα χρησιμοποιούν και για το φως, αλλά, και για να διορθώνουν χρωματικές εκτροπές ή να προσθέτουν αν θέλουν να τραβήξουν φωτογραφία περίεργη. Το φιλτράκι της η Hoya το λέει ND2, και αν δεν κάνω λάθος, το Ν συμβολίζει το Neutral. Το 2 δείχνει πόσο φως κόβει. Π.χ. το 2 κόβει γύρω στο 50% και το 4 γύρω στο 75%.