BenQ W1070

Κύριοι,

το νήμα έχει φτάσει αισίως 139 σελίδες. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για κάποιον που παρακολουθεί τα νήματα κατόχων τηλεοράσεων (όπως εγώ).

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν ξανά ερωτήματα που έχουν συζητηθεί και απαντηθεί κάποιες σελίδες παραπάνω. Καλό θα είναι όταν δεν έχουμε κάτι να απαντήσουμε να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς (ανακρίβειες - ανέκδοτα κλπ) και οι οποίοι δεν δίνουν καμμία απάντηση, δημιουργούν συγχύσεις και είναι αφετηρίες για αντιπαραθέσεις που δεν προσφέρουν κάτι στο νήμα.

Σας επισημαίνω ότι έχουν γίνει και στο παρελθόν συστάσεις τόσο από εμένα όσο και από τον SM της κατηγορίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Η παρότρυνση μου για το διάβασμα ήταν καλοπροαίρετη γιατί θεωρώ πως με το πολύ διάβασμα και φιλτραρισμα αυτών βγαίνουμε κερδισμένοι,η έλλειψη χρόνου είναι ένα θέμα.Επίσης το ανέφερα γιατί βλέπω τελευταία να γράφονται ανακρίβειες ως απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν τεθεί παλιότερα.Το τελευταίο σου σχόλιο δεν καταλαβαίνω απο που πηγάζει και ποιο είναι το νόημα του αλλα αν θέλεις να το "συζητήσουμε" εδώ είμαι.

Όχι φίλε μου δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι εκτος από αυτό που μας ενδιαφέρει και τους 2, αλίμονο στην "παρεξήγηση" θα το πάμε??

Έχω τον προβολέα τα βραδια πάνω στο τραπέζι η μόνη "ρύθμιση" που έκανα είναι να βάλω την λάμπα στο eco και voila!

Όταν θα εγκαταστήσω τον προβολέα σωστά, καλώδια, απόσταση, οθόνη,3D, κτλ κτλ σίγουρα θα χρειαστώ τις συμβουλές σας!

Εδώ και + περί συνοδευτικών του προβολέα πάμε αισίως στις 200 σελίδες, παρόλα αυτά...

έχω ρίξει πολύ διάβασμα αποσπασματικά, και έχω λύσει πολλές απορίες μου.

Αλλα ok να μας "παροτρύνεις τους νέους" να τα διαβάσουμε από την αρχή, το είδα λίγο Hard!:ridinghorse:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Α, ώστε δεν χρειάζονται μετρήσεις? Καλά οκ...
Aν οι μετρήσεις είναι καλές αλλά η εικόνα είναι μουντή τι θα κάνουμε;
Θα βλέπουμε με βάση τις μετρήσεις;
Η θα βλέπουμε χωρίς φίλτρο αλλά με ζωντανότερη εικόνα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Aν οι μετρήσεις είναι καλές αλλά η εικόνα είναι μουντή τι θα κάνουμε;
Θα βλέπουμε με βάση τις μετρήσεις;
Η θα βλέπουμε χωρίς φίλτρο αλλά με ζωντανότερη εικόνα;

Δεν γίνεται αυτό που λες. Γι' αυτό και η εικόνα μετριέται. Μουντή και ζωντανότερη δεν υφίστανται σαν έννοιες. Υπάρχουν στάνταρντ φωτεινότητας, κλίμακας του γκρι, gamma, οξύτητας, κορεσμού-απόχρωσης-φωτεινότητας χρωμάτων κ.ο.κ.

Αν με το ζωντανότερη εικόνα θεωρείς ότι πρέπει στις 100 ίντσες να βλέπουμε την φωτεινότητα μιας τηλεόρασης, απλά, είναι η προσωπική σου γνώμη η οποία είναι εκτός στάνταρντ.

Για το δε φιλτράκι που συζητάγαμε, μιλάγαμε κατά πόσον εκτρέπει ή όχι χρωματικά την εικόνα και όχι αν κόβει φως. Το ότι κόβει φως είναι δεδομένο, άλλωστε, γι' αυτό το λόγο το χρησιμοποιούμε ώστε να ρίξουμε την φωτεινότητα σε αποδεκτά επίπεδα.

Παιδιά ένας ένας μη βαρατε όλοι μαζί..δεν είπα ποτέ πως είμαι ειδικός γκουρού κλπ κλπ..αυτά που λέω είναι βασισμένα σε μετρήσεις και όχι σε μετρήσεις με το μάτι όπως έχουμε διαβάσει ήδη εδώ..μπορω να σας το αποδείξω με επιχειρήματα(μετρήσεις) οποιαδήποτε στιγμή,εάν δεν καταλαβαίνετε αυτα που γράφω ή τι λένε οι μετρήσεις ή τα διαγράμματα δεν φταίω εγώ..
Εικικρινα έχουμε χορτάσει από εξυπνάδες και θεωρίες..
Όσο για το φιλτράκι είναι ουδέτερο χρηματικά αποδεδειγμένα με μέτρηση και ναι κόβει αρκετό φως περίπου 40% δίνοντας μας καλύτερο μαύρο και η χρήση του είναι για οθόνες κάτω απο τις 106 ιντσες,το ότι κόβει φως και μας φαίνεται η οθόνη πιο μουντή είναι ένα άλλο θέμα και παει στα περί γούστου.

Κύριοι,

το νήμα έχει φτάσει αισίως 139 σελίδες. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για κάποιον που παρακολουθεί τα νήματα κατόχων τηλεοράσεων (όπως εγώ).

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν ξανά ερωτήματα που έχουν συζητηθεί και απαντηθεί κάποιες σελίδες παραπάνω. Καλό θα είναι όταν δεν έχουμε κάτι να απαντήσουμε να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς (ανακρίβειες - ανέκδοτα κλπ) και οι οποίοι δεν δίνουν καμμία απάντηση, δημιουργούν συγχύσεις και είναι αφετηρίες για αντιπαραθέσεις που δεν προσφέρουν κάτι στο νήμα.

Σας επισημαίνω ότι έχουν γίνει και στο παρελθόν συστάσεις τόσο από εμένα όσο και από τον SM της κατηγορίας.

Σε απλή μετάφραση το <<Κύριοι>> σημαίνει Takeshy.

Κοιταξτε που φτασαμε, να προσπαθουμε να ριξουμε τις φωτεινοτητες στα προβολικα εκει που παλιοτερα νομιζαμε οτι αναβαμε κερι. Παλι καλα που ο δικος μου εχει ιριδα.

Επειδή μιλάω ΜΌΝΟ με επιχειρήματα βάσει των μετρήσεων: http://www.avclub.gr/forum/showthre...ις-Ρυθμίσεις-και-Calibration/page8?styleid=63 post 77

Οθόνη 106" λευκή 1:1
Τυπικό σαλόνι
Standard out of the box

Με BC of και λάμπα στο normal έχουμε 29fl το οποιο σημαίνει ακατάλληλη προβολή(μιλάμε για 100nits δηλαδή φωτεινοτητα τηλεόρασης 106"!!!!!!!) ,με λάμπα στο Eco έχουμε 19fl και θεωρείται υψηλό άσχετα αν μας αρέσει ή το έχουμε συνηθίσει.
Μετην χρήση φίλτρου αντίστοιχα πάμε σε 16 ή 11fl και επιλέγουμε τότε πιο μας αρέσει περισσότερο,προσωπικά επιλέγω τα 11fl.

Όσο για τις ανακρίβειες ήταν η μη χρήση φίλτρου επειδή δεν κάθεται καλα στο μάτι αλλα και στο να ψάχνουμε μαύρο και να το συγκρίνουμε με άλλους προβολείς όταν ο χρήστης έπαιζε με 70nits και πάνω.
Άλλο δεν ξέρω και ρωτάω να μου δωθεί λύση-απάντηση άλλο να αφοριζω ή να μιλάω σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστο ή το μάτι μου.
Να σας θυμίσω πως η πρώτη βιαστική μου μέτρηση έδωσε λάθος αποτελέσματα και ζήτησα χιλιάδες συγνωμες ντόμπρα και ειλικρινά σαν άντρας,εάν ήταν άλλος στη θέση μου θα έλεγε χίλιες δικαιολογίες εάν γινόταν (όπως και έγινε απο τον Γιάννη) άλλη μέτρηση του 1070 λέγοντας πως φταίει το κομμάτι που έχω(το διαβάσαμε και αυτο) ή ότι φταίει ο χώρος μου ή το πανί μου.
Capish?

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Επειδή μιλάω ΜΌΝΟ με επιχειρήματα...

Μπορεί σε πολλά πράγματα να έχεις δίκιο αλλά αυτό που ξενίζει λίγο - εμένα τουλάχιστον - είναι ο τρόπος που τα λές, το ύφος σου. Δεν ξέρω με ποιούς έχεις - αν έχεις - προηγούμενα ή τι είδους πικρίες κουβαλάς αλλά ακόμα και η υπογραφή σου προκλητική/προσβλητική είναι.
Εδώ μέσα υπάρχουν πάρα πολλά άτομα με απείρως μεγαλύτερη εμπειρία απο σένα, άτομα που έχουν δεί δεκάδες προβολείς όλων των τεχνολογιών, έχουν παρακολουθήσει αμέτρητες μετρήσεις παρουσιάσεις και συγκριτικά έχουν κρεμάσει στο ταβάνι τους κι έχουν ζήσει με προβολείς κάθε τεχνολογίας και παρ´όλα αυτά εδώ μέσα πορεύονται πολύ πιο "σεμνά και ταπεινά" απ´ότι εσύ, που με έναν entry level προβολέα κι ένα entry level μετρητικό μερικών μηνών δίνεις την εντύπωση του "έμαθα να μαστορεύω και γαμώ το μάστορα".
Μπορεί να σου ακούγονται λίγο σκληρά αυτά που λέω αλλά αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις αλλά ο τρόπος σου είναι λίγο επιθετικός. Αν πάλι κάνω λάθος ζητάω συγνώμη.

Και γαι να το ελαφρύνουμε και λίγο...
Το Πάσχα πήγα στη μάνα μου ένα πιεσόμετρο. Λέτε τον Αύγουστο που θα κατέβω να μου το παίζει γιατρός; ;)

Παιδιά ένας ένας μη βαρατε όλοι μαζί..δεν είπα ποτέ πως είμαι ειδικός γκουρού κλπ κλπ..αυτά που λέω είναι βασισμένα σε μετρήσεις και όχι σε μετρήσεις με το μάτι όπως έχουμε διαβάσει ήδη εδώ..μπορω να σας το αποδείξω με επιχειρήματα(μετρήσεις) οποιαδήποτε στιγμή,εάν δεν καταλαβαίνετε αυτα που γράφω ή τι λένε οι μετρήσεις ή τα διαγράμματα δεν φταίω εγώ..
Εξυπνάδες και θεωρίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και τα δικά σου γραφόμενα.
Δεν είμαι κανένας άσχετος και εδώ διάβασα πολλές ασχετίλες.
Το ότι έχεις ένα οργανάκι και μερικές μετρήσεις δεν σημαίνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο.
Είσαι και νέο μέλος σχετικά με τα άλλα πιο παλιά μέλη που έχουν δει και δοκιμάσει μηχανάκια και μηχανάκια.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Το ότι έχεις ένα οργανάκι και μερικές μετρήσεις δεν σημαίνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο.
Είσαι και νέο μέλος σχετικά με τα άλλα πιο παλιά μέλη που έχουν δει και δοκιμάσει μηχανάκια και μηχανάκια.

Να σου υπενθυμίσω πως πρέπει να είναι λιγότερο αγενής με τους συνομιλητές σου
γιατί καραδοκεί η άβυσσος ή όχι?

Μήπως γίνεται ενδεικτικά να παραθέσεις μερικές από τις ασχετίλες που διάβασες να τις συζητήσουμε??

Όσο για το φιλτράκι είναι ουδέτερο χρηματικά αποδεδειγμένα με μέτρηση και ναι κόβει αρκετό φως περίπου 40% δίνοντας μας καλύτερο μαύρο και η χρήση του είναι για οθόνες κάτω απο τις 106 ιντσες,το ότι κόβει φως και μας φαίνεται η οθόνη πιο μουντή είναι ένα άλλο θέμα και παει στα περί γούστου.
Κούλαρε, δε χρειάζονται εξάψεις.

Σου 'χει περάσει από το μυαλό, ότι τα μάτια πολλών εδώ μέσα, "μετρούν" καλύτερα από το μετρητικό σου?
Ξεκόλλα από τα νούμερα και δες την ουσία.
Εύκολα ξεχωρίζει κανείς πότε το λευκό είναι λευκό και πότε συμπυκνωμένο γάλα ΝΟΥΝΟΥ. Δε χρειάζονται ειδικές μετρήσεις.

Είσαι νέος στο σπορ και γίνεσαι ευέξαπτος αν κάτι δε συμφωνεί με τις μετρήσεις ή τις απόψεις σου. Εχεις εκτεθεί σε υπερπληροφόρηση, μάλλον εκεί οφείλεται.
Μάθε να φιλτράρεις τις καταχωρήσεις, συζήτηση κάνουμε.
Πάνω απ' όλα όμως σκέψου ότι μιλάμε για τον Benq 1070 των 800 και όχι για τον JVC X95.
Η εικόνα του δε στρώνει ούτε με φίλτρα ούτε με ματζούνια. Απλά βλέπουμε μεγάλη εικόνα..

Σου 'χει περάσει από το μυαλό, ότι τα μάτια πολλών εδώ μέσα, "μετρούν" καλύτερα από το μετρητικό σου?

Η εικόνα του δε στρώνει ούτε με φίλτρα ούτε με ματζούνια. Απλά βλέπουμε μεγάλη εικόνα..

Συνάδελφε, μου επιτρέπεις να διαφωνήσω μαζί σου οριζοντίως και καθέτως!!

Κανένα μάτι δεν μετρά καλύτερα από τα μετρητικά. Τώρα, τι αρέσει τελικά στο κάθε μάτι είναι άλλη συζήτηση.

Όσον αφορά τον 1070 των 800 Ευρώ, μια χαρά στρώνει η εικόνα του σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Αν δε, βάλουμε μέσα και τον παράγοντα στο πως αξιολογείται η διαφορά που προσφέρει ο 95άρης μεταφρασμένη σε χιλιάρικα, να είσαι σίγουρος ότι ο Μπενκ και γενικά τα μηχανάκια χαμηλής τιμής τον παίρνουν παραμάζωμα!!

Ο 95άρης είναι για ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται τόσο για το value for money, αλλά, πληρώνω το παραπάνω κόντραστ και μαύρο όσο όσο...:smile:

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Κανένα μάτι δεν μετρά καλύτερα από τα μετρητικά. Τώρα, τι αρέσει τελικά στο κάθε μάτι είναι άλλη συζήτηση.

Όσον αφορά τον 1070 των 800 Ευρώ, μια χαρά στρώνει η εικόνα του σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Αν δε, βάλουμε μέσα και τον παράγοντα στο πως αξιολογείται η διαφορά που προσφέρει ο 95άρης μεταφρασμένη σε χιλιάρικα, να είσαι σίγουρος ότι ο Μπενκ και γενικά τα μηχανάκια χαμηλής τιμής τον παίρνουν παραμάζωμα!!

Ο 95άρης είναι για ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται τόσο για το value for money, αλλά, πληρώνω το παραπάνω κόντραστ και μαύρο όσο όσο...:smile:

Γιάννη, καλό μηχανάκι ο 1070, όπως και γενικότερα όλα τα BenQ, αλλά νομίζω το παρατραβάτε. Αυτά τα περί vfm μεταξύ 1070 και 95-άρη μου ακούγονται λίγο (έως πολύ) λαικισμός.
Και ναί, κανένα μάτι δεν μετράει καλύτερα από όργανο ΑΛΛΑ όταν είμαστε σίγουροι οτι το όργανο είναι σωστό, σωστά καλιμπραρισμένο και με σωστό χειρισμό. Με λίγα λόγια καλός ο εγκέφαλος αλλά αν δεν πληρεί τις προυποθέσεις που είπα παραπάνω προτιμώ το μαστο-Μήτσο που τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι και ρυθμίζει με τ´ αυτί.

Last edited:

Θα μου επιτρεψεις κι εμενα να διαφωνησω μαζι σου οριζοντιως καθετως & διαγωνιως.

Τα μετρητικα μετρανε χρωμα και ισσοροπια λευκου. Αντε κι ενα κοντραστ για την ιστορια. Μεχρι εκει.
Ειναι κι αλλα πραγματα, αρκετα.

Τωρα οσο για τη σχεση που περιγραφεις του 95αρη με 1070 και μηχανακια χαμηλης τιμης, θα το αφησω, μιλαει απο μονο του.

Αληθεια, ειδες 95αρη καπου, η τον μετρησες?