BenQ W1070

κι εγώ παρατήρησα αυτό το κενό 2 πόντων γύρω γύρω που φωτίζεται,
αλλά δεν δείχνει εικόνα.. δεν έχει να κάνει με το overscan του προβολέα, αυτό πρέπει να είναι στο 0
επίσης overscan σε media player και htpc ΔΕΝ έχω
(βλέπω ολόκληρο το desktop και το Pattern που ανέφερες Γιάννη κανονικά, μέχρι την περιμετρική ασπρη γραμμή)

δεν ξέρω τι πάιζει με αυτό, και δεν έχω δει και άλλη σχετική αναφορά στα ξένα φόρα (χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχει)

Απάντηση: Re: BenQ W1070

κι εγώ παρατήρησα αυτό το κενό 2 πόντων γύρω γύρω που φωτίζεται,
αλλά δεν δείχνει εικόνα.. δεν έχει να κάνει με το overscan του προβολέα, αυτό πρέπει να είναι στο 0
επίσης overscan σε media player και htpc ΔΕΝ έχω
(βλέπω ολόκληρο το desktop και το Pattern που ανέφερες Γιάννη κανονικά, μέχρι την περιμετρική ασπρη γραμμή)

δεν ξέρω τι πάιζει με αυτό, και δεν έχω δει και άλλη σχετική αναφορά στα ξένα φόρα (χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχει)

Ο προβολέας είναι τοποθετημένος σωστά καθ' ύψος σε σχέση με την οθόνη (οφσετ)??

Το ποιο πιθανο ειναι η οθονη να μην ειναι σωστο 16/9 καδρο. Για μετρηστε λιγο τις διαστασεις της !

Ποια οθόνη; στον ωραιοτατο ασπρο τοιχο μου ριχνω προς το παρον :D

Ποια οθόνη; στον ωραιοτατο ασπρο τοιχο μου ριχνω προς το παρον :D

Ποιον τοιχο ? Στο φιλο που μιλαει για το λαθος καδρο στην οθονη του αναφερομαι !

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Φίλε iguana, καλοθέατος!!! Ευχαριστούμε πολύ για τις εντυπώσεις!!:smile:

Θα μπορούσες να μας πεις το ύψος (από το πάτωμα) που έχει τοποθετηθεί ο προβολέας σε σχέση με την οθόνη? Μήπως στην κάρτα γραφικών είναι ενεργοποιημένo κάποιο overscan?
Γιάννη το overscan μετά από δική σου συμβουλή το απενεργοποίησα και λυθηκε ενα θέμα που έιχα που εδειχνε πολύ μικρότερη η οθόνη , γέμισε κανονικά πλυν αυτών των εκατοστών στις ακρες δεξια και αριστερά , δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά κάποια άλλη ρύθμιση θα ψάξω.Η εικόνα ξεκινάει από ύψος 53 εκατοστά από το πάτωμα , προβολέας δεν μέτρησα ακριβώς θα το κάνω σήμερα πρέπει πάντως να έχει μια απόκλιση σε σχέση με του αρχικούς υπολογισμούς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Γιάννη το overscan μετά από δική σου συμβουλή το απενεργοποίησα και λυθηκε ενα θέμα που έιχα που εδειχνε πολύ μικρότερη η οθόνη , γέμισε κανονικά πλυν αυτών των εκατοστών στις ακρες δεξια και αριστερά , δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά κάποια άλλη ρύθμιση θα ψάξω.Η εικόνα ξεκινάει από ύψος 53 εκατοστά από το πάτωμα , προβολέας δεν μέτρησα ακριβώς θα το κάνω σήμερα πρέπει πάντως να έχει μια απόκλιση σε σχέση με του αρχικούς υπολογισμούς.

Αν η οθόνη σου ξεκινάει από τα 53 εκατοστά τότε ο φακός του προβολέα πρέπει να κάτσει στα 45,5 εκατοστά (δεδομένα από το manual). Κάθεται τόσο χαμηλά?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Αν η οθόνη σου ξεκινάει από τα 53 εκατοστά τότε ο φακός του προβολέα πρέπει να κάτσει στα 45,5 εκατοστά (δεδομένα από το manual). Κάθεται τόσο χαμηλά?
Ισως δεν το ανέφερα σωστά , ο προβολέας είναι μεν σε ράφι ΑΛΛΑ είναι ανάποδα (με πατέντα , τον έχω σηκώσει βάζοντας 2 βασούλες στις άκρες για να μην βρίσκουν τα κουμπια). Επομένως απέχει περίπου 45-50 πόντους από το σε ύψος 2,55 ταβάνι μου(δηλαδή περίπου στα 2 μέτρα από το πάτωμα είναι το ράφι.) Θα μετρήσω ακριβώς το βράδυ γιατί όπως είπα νομίζω έχει μια μικρή διαφορά από το site της benq

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Ισως δεν το ανέφερα σωστά , ο προβολέας είναι μεν σε ράφι ΑΛΛΑ είναι ανάποδα (με πατέντα , τον έχω σηκώσει βάζοντας 2 βασούλες στις άκρες για να μην βρίσκουν τα κουμπια). Επομένως απέχει περίπου 45-50 πόντους από το σε ύψος 2,55 ταβάνι μου(δηλαδή περίπου στα 2 μέτρα από το πάτωμα είναι το ράφι.) Θα μετρήσω ακριβώς το βράδυ γιατί όπως είπα νομίζω έχει μια μικρή διαφορά από το site της benq

Ok.

Ωστόσο, αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε ο φακός του προβολέα πρέπει να κάθεται στα 2,11 μέτρα (53 + 150 = 203) χωρίς την χρήση lens shift. Αν είσαι πιο κάτω, πρέπει να χρησιμοποιήσεις το lens shift για να κεντράρεις σωστά. Δεν δικαιολογείται, όμως, να είσαι σωστός πάνω-κάτω και όχι πλάγια...:huh2::huh2::hmmmm2:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Έχω την εντύπωση ότι στο test pattern δεν είχα κενά. Ήταν δηλαδή κεντραρισμένο σωστά. Τα κενά προκύπτουν όταν προβάλεις κάτι , και στο pc και στον αποκωδικοποιητη της τιβι. Και έμενα μου φάνηκε πολύ περίεργο..Θα κάνω ορισμένες δοκιμές - μετρήσεις ξανά και θα επανέλθω.

σημερα που τον κουνησα λιγο ειναι καπως καλυτερα οι γραμμες εχει παλι ενα κενο ομως εστω κ πολυ μικροτερο.ο φακος ειναι τελικα στα 2.10 απο το πατωμα εκει που θα επρεπε να ειναι αν καταλαβα καλα.
Τελικα ο ανεμιστηρας ποση ωρα δουλευει αφου κλεισει;εχει σχεση με το ποση ωρα ηταν ανοικτος ο προβολεας;σημερα μετα απο περιπου μια ωρα χρησης μου φανηκε οτι σταματησε γρηγορα(30 δεπτ περιπου)

Λοιπόοοοον!Μετά το σφουγγάρισμα των σιέλων απο το πάτωμα ας γράψω δύο λόγια!Παιδιά το μηχανάκι τα σπάει,έχω πάθει σοκ από την εικόνα,μην ξεχνάτε βέβαια πως είναι ο πρώτος μου,αλλά πραγματικά δε μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο να είχα αυτό πού βλέπω αυτή τη στιγμή στο σαλόνι μου ακόμα και με τα διπλά λεφτά.Απίθανη απόδοση!
Θετικα.
-απίθανη ευκρίνεια
-όμορφα χρώματα χωρίς την παραμικρή παρέμβαση
-εύκολο μενού
-φώς!
-μικρούλης,θα εξαφανιστεί στο χώρο
αρνητικά.
-Μέτρια ποιότητα κατασκευής
-αστείο τηλεκοντρόλ!
-ανεμιστηράκι που ψιλοακούγεται
-μέτριο μαύρο,καλύτερο πάντως απο της lcd μου!
-δε συγχωρεί,τα συμπιεσμένα θα βγάλουν πολύ κόκκο...
Καί μια ευχάριστη έκπληξη,τα σωστα 720 παίζουν μια χαρά,τωρα βλέπω game of the thrones και έχω εντυπωσιαστεί!
τελικα:Απίστευτο vfm αν όλα πάνε καλά θα μάς χαρίσει πολύ πολύ διασκέδαση!Τον λατρεύω!

Λοιπόοοοον!Μετά το σφουγγάρισμα των σιέλων απο το πάτωμα ας γράψω δύο λόγια!Παιδιά το μηχανάκι τα σπάει,έχω πάθει σοκ από την εικόνα,μην ξεχνάτε βέβαια πως είναι ο πρώτος μου,αλλά πραγματικά δε μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο να είχα αυτό πού βλέπω αυτή τη στιγμή στο σαλόνι μου ακόμα και με τα διπλά λεφτά.Απίθανη απόδοση!
Θετικα.
-απίθανη ευκρίνεια
-όμορφα χρώματα χωρίς την παραμικρή παρέμβαση
-εύκολο μενού
-φώς!
-μικρούλης,θα εξαφανιστεί στο χώρο
αρνητικά.
-Μέτρια ποιότητα κατασκευής
-αστείο τηλεκοντρόλ!
-ανεμιστηράκι που ψιλοακούγεται
-μέτριο μαύρο,καλύτερο πάντως απο της lcd μου!
-δε συγχωρεί,τα συμπιεσμένα θα βγάλουν πολύ κόκκο...
Καί μια ευχάριστη έκπληξη,τα σωστα 720 παίζουν μια χαρά,τωρα βλέπω game of the thrones και έχω εντυπωσιαστεί!
τελικα:Απίστευτο vfm αν όλα πάνε καλά θα μάς χαρίσει πολύ πολύ διασκέδαση!Τον λατρεύω!

Καλορίζικος Νίκο και καλές θεάσεις. Αν θυμάμαι καλά ψαχνόσουνα από καιρό για 60άρα πλάσμα, αλλά πλέον όπως θα κατάλαβες δεν υπάρχει γυρισμός...............

Ολα καλά με τον προβολεα ,πολυ καλη ευκρινεια , επαρκες φως ,ικανοποιητικο μαυρο αλλα οποιος εχει ευαισθησια στο rainbow effect μαλλον πρεπει να τον αποφύγει. Εγω τουλαχιστον το ειδα αρκετα εντονο αλλά επειδη δεν ειδα ολοκληρη ταινια αλλα αποσπασματα λογω στησιματος, θα πω περισσοτερα οταν καταφέρω να δω ολόκληρη ταινια. Μαλλον ανηκω στην κατηγορια ατομων με μεγαλη ευαισθησια στο rbe διοτι δε βλεπω ως τωρα να το εχει αναφερει καποιος άλλος.

Καλορίζικος Νίκο και καλές θεάσεις. Αν θυμάμαι καλά ψαχνόσουνα από καιρό για 60άρα πλάσμα, αλλά πλέον όπως θα κατάλαβες δεν υπάρχει γυρισμός...............
Καλά θυμάσαι Βασίλη!Ναι φίλε,όντως..Δέν υπάρχει γυρισμός σε τιβι μετα απο αυτό που βλέπω..Παρεμπιπτόντως σε ευχαριστώ για την πρόταση καλωδίου,δουλεύει άψογα!

Ολα καλά με τον προβολεα ,πολυ καλη ευκρινεια , επαρκες φως ,ικανοποιητικο μαυρο αλλα οποιος εχει ευαισθησια στο rainbow effect μαλλον πρεπει να τον αποφύγει. Εγω τουλαχιστον το ειδα αρκετα εντονο αλλά επειδη δεν ειδα ολοκληρη ταινια αλλα αποσπασματα λογω στησιματος, θα πω περισσοτερα οταν καταφέρω να δω ολόκληρη ταινια. Μαλλον ανηκω στην κατηγορια ατομων με μεγαλη ευαισθησια στο rbe διοτι δε βλεπω ως τωρα να το εχει αναφερει καποιος άλλος.
Λυπάμαι που το ακούω..Νομίζω ότι και ο Χάτζ έβλεπε την αρχή που πρωτοασχολήθηκε αλλά το συνήθισε..Γιάννη διόρθωσέ με αν δε θυμάμαι καλα..

εισαι ατυχος φιλε μου
Νικο καλοθεατος και τα αρνητικα του για μενα ειναι = τιποτα,οταν μιλαμε για προβολεα full hd 1080 και 3D μαζι στην εξωφρενικη τιμη των 860 ευρο χωρις τα μεταφορικα:grinning-smiley-043

έχει RBE, το βλέπω κι εγώ, κυρίως στους υπότιτλους (όταν είναι πάνω σε μαύρο)
και εννοείται στο test pattern που έχει ο προβολέας..
Το βλέπω για πολύ λίγο όμως, σαν προέκταση του άσπρου καθώς μετακινώ το βλέμμα μου απο πάνω του,
και σε άκρως ανεκτό επίπεδο.
Με DLP 3d-ready παρουσιάσεων της δουλειάς που είχα παίξει για λίγο (για να δοκιμάσω το 3D) το έβλεπα πολύ πιο έντονα.
Σε κανονική θέαση ταινίας (είδα το Argo εχθές) δεν με απασχόλησε

Στα ξένα φόρα έχω διαβάσει πως βοηθά να χαμηλώσεις τη φωτεινότητα (Eco, cinema, BC off).. δοκίμασε αν βοηθάει.
Επίσης, οι υπότιτλοι σε γκρι χρώμα αν έχεις επιλογή